Pozdrav plava porodico,
čitam vas već godinama, registrovao sam se samo da bi napisao ovaj post i vjerovatno više neću pisati.
Mislim da smo svi postali svjesni situacije u kojoj se klub nalazi, a nakon današnjih info vezanih za suspenziju,ultimatume,dvije/tri plate...odlučio sam napisati ovaj tekst jer sam istinski zabrinut za stanje i sudbinu našeg kluba.
Diskusija na svim forumima se uglavnom kreće u istom pravcu,unazad dvije godine, nema potrebe da se i ja na to osvrćem. Da li je došlo vrijeme da se zapitamo,KAKO MI MOŽEMO POMOĆI KLUBU. Crvena lampica se danas upalila i moj prijedlog je da osmislimo akciju prikupljanja sredstava. Moja ideja je da bez obzira na sve razlike u mišljenju,gledištima i razmišljanjima,ujedinimo u akciju sve forume. To bi bili ovaj forum sport1,gg,1921,org,klix i sve druge grupe koje poznajete. Pored sredstava koje bi skupili ovo bio konačno bila prilika da se ponovo približimo jedni drugima, i da se ponovo okrenemo isključivo Želji.Naša djeca će jednog dana navijati za Želju,a ne za amara,misketa ili bilo koga drugog, samo će Željo ostati. Da li mi kao sudionici i svjedoci stogodisnjice treba da budemo nijemi posmatrači propadanja našeg kluba.Šta ćemo reći našoj djeci?
Što se tiče same akcije, logistički ina svaki drugi način to sigurno može izinijet raja sa foruma. Dizajn,isprintat male papirne markice,ili bilo sta,dobrovoljni prilog,pa nek je dusmani zovu i sadaka,šta nas briga. Mi cemo se ponovo ujediniti. Mnogo važnije od iznosa koji ćemo skupiti je to što će se oko kluba ponovo pojaviti POZITIVNA energija i priča koja će stvoriti dobru klimu za sponzore i ulagače.Ponovo ćemo biti IN.Ponovo živi.
Najbolje bi bilo kada bi nas ispratio i sam klub, pa organizovao prijateljsku utakmicu gdje bi se skupilo nas,barem 2-3 hiljade,a nadam se i više. Svi znamo da je nekada i na ovom forumu bila mnogo veća armija navijača,armija koja je skupila novac za farbanje reflektora,kupovala godisnje karte drugim navijacima,ljudi sa novcem, ali i oni koji odvoje onoliko koliko imaju. Ja vas pozivam ovim putem,da ukoliko imate privatne konekcije,ponovo uključite sve ljude koje znate na forum i da omasovimo ovu akciju.
Rasprave oko definisanog,nedefinisanog ostavite bar na 10 dana po strani.
Još jedna stvar,nemojte izražavati nepovjerenje i pitati se gdje će završiti novac koji skupimo. Ova uprava jeste nesposobna i to pokazuju unazad godinu dana,ali da kradu, ne kradu sigurno. Kao i naš veliki navijač i rahmetli predsjednik. Oni su svi naši Željovci koji trenutno nisi u stanju da pronadju sredstva, a i mi navijači smo klubu okrenuli ledja.
Neka se porodica okupi nakon godina podjela,neko prvi korak mora napraviti. Sada je vrijeme za to.
Mi smo Željini,Željo je naš!
ps. izvinite na dugom postu,ali vas iskreno molim da ga pročitate,Hvala.