Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Premier
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet avg 16, 2018 11:40 am

Sto se tice utakmice imam osjecaj da smo morali pobjediti, prvo poluvrijeme dominirali a primismo 2 gola, bas steta ali opet extra smo se vratili.Sto se tice Vedrana ono je sramots i nista vise, decko nema nikakvog napretka i u svakoj vecoj utakmici pogrijesi.Jedno ime se mora izdvojiti a to je IVAN CURJURIC.Kako taj momak igra svaka mu cast, svaku utakmicu majstorski igra, treba mu ugovor novi dati sto prije.
Sto se tice navijanja nisam nesto previse odusevljen jugom, vise od godinu dana nismo imali pravu koreografiju na tribini, a imali smo 2 europske + derbi i nista, tesko da ce stadion vise biti pun.Mozel mi ko objasniti parolu odlazis s ljubavi se skidas? Sto se tice one grupe na sjeveru nisam upucen sta se desava ali vidim da ima transova koji su prije bili na jugu, a sada su tu, ocito neka nova podgrupa na sz?

boccaccio
Kontakt:

čet avg 16, 2018 11:43 am

Od pet odigranih utakmica,imali smo tri gostovanja i dva domacinstva u kojima smo ugostili dva konkurenta za titulu. Jedina smo ekipa koja je u ovih pet kola igrala sa dva takva protivnika. Broj bodova je onda korektan i osim onog poraza u Zenici ,mislim da mozemo reci da je ovo prilicno korektan pocetak nase ekipe. S obzirom da nam fizicka spremnost ekipe nije na najboljem nivou, te i sama neuigranost, ja mogu biti sretan ovakvim pocetkom.
Kada kazem fizika, mislim na odredjeni broj igraca koji su nosioci nase igre a doslovno nisu prosli pripreme. Znamo da nam se i Jazvic prikljucio kasno, Rodin je dosao kasno, Curjuric imao vrlo malo od priprema, Pavic samo nesto malo vise od Curjurica, Arezina kao i Cuki...Vranjes bio povrijedjen itd itd...

Dakle ekipa sa potencijalom da igra puno bolje od ovoga, i vrijeme koje je potrebno da sve to klikne. Sinoc smo imali mnogo neuspjelih pokusaja koji su rezultirali ofsajdom. Jazvic je bio akter mnogih. Ali sve su to male sekundice. Zavisilo je od veznog reda da sekundu prije uputi te lopte prema Jazvicu. Kada se te sekundice dotjeraju u neku uigranost, poklope sa mogucnostima kretanja na terenu,kada ta reakcija bude jos samo malo brza u predaji lopte, mi u Jazvicu imamo top igraca koji ce te sekundice pretvoriti u prednost a ne u minus kako je bilo sinoc. U tom pogledu ,mozemo reci kako cemo kada to "klikne" imati igraca koji ce nevjerovatno uspjesno probijati po jednoj strani i stvarati gol sanse. Vidim sa strane u prici kako vec mnogi govore za Jazvica da je cak i promasaj, da ne zna sta je ofsajd i te stvari, i to su ljudi za koje garantujem da uopste ne znaju gledati utakmicu. Ako je nesto bilo u minusu to jesu bile te situacije,ali njima fali samo bolja sekunda u dodavanju veznog reda pa da ovaj Jazvic ima strasan prolaz i probijanje. A tu je na utakmici bilo nekoliko takvih situacija koje su granicile sa tom mogucnoscu, a efekat prolaza bi bio u takvom ishodu da bi svi rekli kako je Jazvic najbolje krilo koje je doslo u Zelju zadnjih dosta godina. Ja bih da ostavim tu mogucnost za njega u nekom buducem periodu i da malo sacekamo s njim,da se to bolje uigra i ne brinem se uopste po tom pitanju. Masina prava.

Dva igraca ,koja su sinoc na mene ostavila los utisak su Kjosevski i mali Hajdarevic. Prvi je nama uzeo pobjedu, a drugi nije znao gdje se nalazi uopste, i on je morao biti zamijenjen vec na poluvremenu, nikakva predaja, trcanje u prazno, bez presijecanja lopti, izgubljen u prostoru skroz, obicno dodavanje na pet metara je fulao. Tu su nam u sredini pravili probleme i lopta je dozivljavala brzu tranziciju kroz taj dio terena pa se sirila po krilima. Bilo je lako jer Hajdar nije ucestvovao puno u bilo kakvoj destrukciji te igre. Odmah je teze i Curjuricu i Blagojevicu bilo.
E sada je druga prica da li je trebao uci Vranjes ili Saban. Ja sam nekako isto bio za Vranjesa u tom trenutku jer sam se povodio razmisljanjem da je on odigrao mnogo ovakvih utakmica i da ce njegovo iskustvo dobro doci u odnosu na Sabana, bar kad su ovakva iskustva u pitanju. Da li je to bas bila totalna greska, ja realno ne znam, jeste Vranjes bio tanak. Ali je malo i spustio loptu, Jedna greska mogla nas je kostati primljenog gola,gdje je Veca refleksom fino odbranio. Cesto se Vranjes postavio na terenu kao treci stoper ili lijevi bocni kada je lopta kod nasih stopera. On je imao zadatak da napravi bolji protok lopte i u jednom dijelu je to uspio. A zasto mislim da je uspio ? Iz cistog razloga jer u tim momentima Curjuric vise nije mogao snagom da doprinese. I nekako se uvijek potrefi da ubrzo udje i Arezina koji inace nije trkacki raspolozen. Ostaje onda da se u tom trenutku Vranjes razigrava samo sa Blagojevicem, koji je isto istrcao svoje. Zato nije bas uspijevalo da se napravi bolji protok lopte u tom dijelu terena gdje je bilo za ocekivati da Vranjes na to stane i pokrene te akcije svojim iskustvom. Vezni red uvijek zavisi od veznog reda. Zato Odovic kaze da je Vranjes jednim dijelom odrdio ono zbog cega je usao, ali da to mora daleko bolje, a to bar po meni znaci, kada je govorio Oda o tome, da se sa tog dijela terena pocinje igrati fudbal, a da se ne radi pet dugih lopti pa jedna po zemlji, nego obrnuto, a tu treba imati malo muda, hrabrosti i kvaliteta. U tim trenucima,ja sam vidio da je Curjuric gotov sa fizikom, sto odmah znaci manje mogucnosti da se tu zaigra lopta. Na kraju krajeva sa Vranjesom u vezi umjesto Hajdara i sa umornim Curjuricem u drugom poluvremenu , mi smo pobijedili 1:0, sa odmornim Curjuricem koji je odigrao majstorski u tom odmornom periodu i Hajdarevicem, mi smo izgubili 2:1 u prvom poluvremenu. To ne amnestira Vranjesa ni po cemu, on mora odigrati bar 30-40% bolje u svakom smislu. Zbog toga je i dosao, da napravi neku razliku na terenu. On osim povremene stabilnosti,pa onda povremene nestabilnosti, tu razliku svakako ne pravi.
Za Zaima se slazem sa napisanim od raje. Zabio dva gola, bio na putu da zabije treci,a sudija ga sprijecio u tome, opet nije ispratio igraca kod oba gola, a ne mozes mu nista reci,jer je pogodio,a ovamo rijetko ko da je zadovoljan njegovom igrom,kritike Odovica prema njemu sa na mjestu,apsolutno. Ne znas prosto kako s njim odreagovati.

Lijep derbi, lijep teren,lijepa atmosfera. Koliko samo dobar teren ubrza fudbal i samu igru, pa se na momente ucini da ovo i nije bas tako amaterska liga po nekom znanju, vec nedostatak infrastrukture daje ogroman minus potencijalu ove lige da napreduje. Cim su dobri uslovi,odmah je i fudbal bolji. Interes publike je bio na nivou, generalno lijepa noc,sudjenje necu da komentarisem, receno je tu sve. Idemo dalje. Ovo ce da "klikne" kako treba, pitanje je vremena. I trebace nam jedne dobre pripreme, da li ce pauza u septembru tome doprinijeti, ja se nadam da cemo tu dobiti malo na snazi.

AdoTM
Kontakt:

čet avg 16, 2018 11:43 am

alombardo je napisao/la:
čet avg 16, 2018 10:56 am
Fali taj pas veznih u pravom momentu za jazvica, to može vranješ ali kad je pravi
Kakav crni Vranjes? Dosta smo ga se nagledali i cekali od njega da proigra! On je definitivno najlosija karika u veznom redu!
Ćurjurić je igrac za primjer i danas se sve svodi na trku, dok Stojan ne moze meda i samo nam usporava igru!

Jedva cekam da se Sinan vrati i da zaboravimo i Arezinu, pa i tih 10 minuta sto ulazi, isto je sr*nje ko i Stojan!
Sto Oda rece, mora jos krila nahajcat da se vracaju, pomazu bekovima i to ce biti mjera.

_____ SINAN_____
BLAGOJA____ČURJURIĆ

exbabilon
Kontakt:

čet avg 16, 2018 11:44 am

Grbavica blista! Kad su pitari uspjeli prevalit preko usta da stadion bas lijepo izgleda, sve vam je jasno.

Charlie Sheen
Kontakt:

čet avg 16, 2018 11:44 am

Zamislite pitare koliko su ocajni kad su prezadovoljni jucerasnjom partijom.

ChWilla
Kontakt:

čet avg 16, 2018 11:47 am

ovo je njima hajlajt sezone. on je morao završiti sudiju da odgodi krah bar do vikenda. ali opet će biti isto.
gradi željo boli te *****

azbaha
Kontakt:

čet avg 16, 2018 11:47 am

Evo da se i ja oglasim za tekmu.

Prvo atmosfera je bila stvarno fantasticna, pun stadion, prelijepo je izgledalo, osim onog debila koji je ubacio baklju, ***** mu sve retardirano.

Sto se igre tice, ja nit sam zadovoljan, nit sam nezadovoljan.
Prvo sto se moze primijetiti da je nasa fizicka sprema uzasna. Pripreme nam ne valjaju, nesto nije u redu, ovako se ne smije nastaviti, mi smo sada u situaciji da gradimo ekipu za "nesto vise" i fizika se hitno mora popravljati.
Objektivno gledajuci, odigrali smo losije nego protiv Zrinjskog.
Razloge vidim u 3 stvari:
1) Promjena krilnih igraca:
Po meni je Veselinovic ubjedljivo nase najbolje krilo. On mozda nije u formi, ali njegove kretnje su specificne. U defanzivi je solidan, naprijed je solidno brz, tehnicki je potkova, zna vrnut igraca, zna potrcat, ubacit, osutat. Mislim da Oda treba insistirati na Veselinovicu kao prvom rjesenju.
Nakon Veselinovica dolazi Zec, kao prvo zbog presinga koji on konstantno vrsi na zadnju liniju protivnika. Njegova defanziva kaska, ali je popravljena u odnosu na prije. Izvrsno se razumije sa Stevanovicem i mislim da je Zec opcija za drugo krilo.
Jazvic je specifican na svoj nacin. Frajer se nadje u situaciji kao miro, on ce stizati lopte u prostor i treba mu ih slati. mislim da ce on takodjer biti opcija, mozda vise na lijevoj nego na desnoj strani, ali prekratko smo ga gledali da bi mogli ocijeniti.
Zajmovic po meni je Zajmovic trenutno nase najlosije krilo, njegove prednosti kao i mane su "mahalska" igra. Sve ste rekli za njega, ali one stvari koje se meni ne svidjaju je nedostatak presinga na zadnju liniju i ne vracanje u odbranu kada pogrijesi. To pored cinjenice sto cesto pretjera su razlozi zasto smatram da je on nase najlosije krilo.
Jednu stvar sam primijetio i ovo je vrlo bitno: Zajmovic je dobar kada akcija ne krece preko njega, nego kada mu se da lopta sa druge strane ili kroz sredinu dugom loptom gdje on moze uci u sredinu. Kada akcije idu preko njega, on to vrlo cesto uprska driblanjem.

Zakljucak: Krila bi kod mene bili Veselinovic i Zec ili Veselinovic i Jazvic, sa po jednom izmjenom u toku utakmice.

2) Umor veznog reda:
Konkretno mislim na Curjurica, za kojeg se vidi da ga je sustigao umor, on bi trebao da odmori sljedecu tekmu protiv TC, kako bi nam se vratio u pravilnoj formi. Blagojevic i Hajdarevic mi takodjer nisu bili na nivou sinoc.
Najbolje bih to opisao recenicom:"Koliko je Jazvicev prvi korak bio brz, toliko je njihov bio spor", nekako smo kao prepadnuti bili. Ne znam da je psiha ili fizika ili mozda oboje, ali falio nam je taj prvi korak, svi su malo kasnili, sto mi daje doznanja da je vjerovatno fizicka sprema problem.
Iskreno ne vidim razlog za tolike kritike na Vranjesa, mislim nije odigrao vau, ali nekako su mi i Hajdarevic i Blagojevic bili "mlohavi". Upravo razlog zasto je Jazvic bio toliko cesto u offsideu je sto je vezni red kasnio sa predajom lopte, imamo zvijer u tom krilnom igracu, moramo to iskoristiti.

3) Nesporazumi u odbrani, po meni je Bogi odigrao veoma lose ovu tekmu, nijedan zracni sa Ahmetovicem nije dobio, a taj slucaj nije bio u prijasnjim derbijima. Veca je takodjer bio los ovu tekmu i imamo veliki problem sa njim. Sinisa je krenuo lose, ali je kasnije dosao na svoje i cini mi se da on inace tek proradi kad se zagrije. Pavic je takodjer ispadao zajedno sa Bogijem, previse gresaka zadnje linije za moj ukus, ali mislim da je dosta do veznog i Zajmovica to, vidjet cemo dalje.

Trebalo i moglo se ovo dobiti, ali dobro je pa nismo ni izgubili.

cikazubo
Kontakt:

čet avg 16, 2018 11:49 am

Premier je napisao/la:
čet avg 16, 2018 11:40 am
Sto se tice utakmice imam osjecaj da smo morali pobjediti, prvo poluvrijeme dominirali a primismo 2 gola, bas steta ali opet extra smo se vratili.Sto se tice Vedrana ono je sramots i nista vise, decko nema nikakvog napretka i u svakoj vecoj utakmici pogrijesi.Jedno ime se mora izdvojiti a to je IVAN CURJURIC.Kako taj momak igra svaka mu cast, svaku utakmicu majstorski igra, treba mu ugovor novi dati sto prije.
Sto se tice navijanja nisam nesto previse odusevljen jugom, vise od godinu dana nismo imali pravu koreografiju na tribini, a imali smo 2 europske + derbi i nista, tesko da ce stadion vise biti pun.Mozel mi ko objasniti parolu odlazis s ljubavi se skidas? Sto se tice one grupe na sjeveru nisam upucen sta se desava ali vidim da ima transova koji su prije bili na jugu, a sada su tu, ocito neka nova podgrupa na sz?
Parola je upucena sada vec bivsem vodji hordi koji je skoro preko drustvenih mreza objavio da se povlaci, a od doticnog lika ima jedan klip na you tube od prije 5 godina gdje sebe snima i pjeva tu pjesmu..

ChWilla
Kontakt:

čet avg 16, 2018 11:51 am

veselinović prije svega zna zadržati loptu, i kad ne može proći. tako je bilo sad za drugi gol, ne može proći ali je ne gubi, ne gubi ni kontrolu i pregled već je daje jovanu koji pravi prodor i ubacuje za gol.

ja bi sad opet startao krila veselinovića i zeca, a u vrh napada možda jazvića ili zajma da krpić konačno odmori jednu. također konačno i bakrač i zbog umora i što je dobar. on i rodin su budućnost a ne bogi.
gradi željo boli te *****

AsharaK
Administrator
Kontakt:

čet avg 16, 2018 11:53 am

Ma ljudi dragi, ne može Krpa odmarat na Tušnju.
Željezničar ante portas !

1921.ba
Kontakt:

čet avg 16, 2018 11:55 am

Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

exbabilon
Kontakt:

čet avg 16, 2018 12:01 pm

I Emiru Hadzicu se sjetim familije, ono naslo na poluvremenu pricat nesto sudiji, zalit se, fuj!

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

čet avg 16, 2018 12:02 pm

Al kako Vranjes lose opali loptu i prebaci gol sa 10 metara ono da mu je lopata umjesto desne noge bi bolje uradio, zaista nevjerovatno.

Idemo dalje titule se osvajaju na malim utakmicama a takva nas ceka za par dana, idemo izmjesati sastav i odmoriti pojedine igrace, imperativ su tri boda ali moramo misliti i na zdravlje igraca pogotovo Curjurica i Pavica. U Tuzli bih na stoperskim pozicijama volio vidjeti Bakraca i Rodina, na lijevom beku malog Sehica a u sredini umjesto Ivana imamo izbora. Takodje odmoriti i Krpica i neka Jazvic igra centralnog napadaca a krila neka budu Zec i Veselinovic. Naravno prije svega bih volio Kjosevskog na klupi, vrijeme je Oda da ga malo ohladis.
Alea iacta est!

Charlie Sheen
Kontakt:

čet avg 16, 2018 12:03 pm

Sudjenje jeste manje vise regularno kad se uzme sta smo sve gledali do sad ali ne moze me niko ubjediti da bi onoliko ofsajda svirao na Pecari,Tusnju,Kosevu ili u z mostaru a da ne pricam o ponistenom golu pa citave glave sigurno ne bi izasli sa stadiona.

za_zivot_cijeli
Kontakt:

čet avg 16, 2018 12:06 pm

ukoliko zelimo igrati lopte i drzati posjed onda su nasa dva najbolja krila u ovom trenutku Veseli i Zec.
ukoliko zelimo ici na kontre i polukontre te na duge lopte u prazan prostor, preskakanje sredine, onda su najbolji par Zajmovic i Zec.

Jazvic me za sada nije impresionirao. osim dugog koraka i sirove snage ja tu nisam vidio nisto posebno. djeluje mi kruto, tvrdo... nema tu neke tehnike, one fine mekoce kod prijema lopte, centarsuta, a rekao bi da ni u u defanzivi nije na visini na kojoj bi trebao biti. nadam se da ce sa dodatnim minutama na terenu pokazati da moze vise i bolje.
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

1921.ba
Kontakt:

čet avg 16, 2018 12:12 pm

VIDEO/ FOTO: FK Željezničar – FK Sarajevo 2:2

http://1921.ba/video-foto-fk-zeljeznica ... vo-22-4972
Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

Okolele
Kontakt:

čet avg 16, 2018 12:15 pm

Sreća onom njihovom balavcu od golmana pa ga pomoćni spasi kad ga je Krpić zabio inače bi mali petardu primio kasnije..Zavalio se plače na terenu ne smije da ustane a nakon toga kad su ponovo poveli fol uhvati onu jednu loptu i nešta se valja krade vrijeme..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

avlami97
Kontakt:

čet avg 16, 2018 12:15 pm

Po meni nije bio faul kod gola Jazvića. Sve se dešavalo van peterca. Kovačeviću je prvo ispala lopta, pa je došlo do kontakta u kojem Kovačević skače prema Krpiću, a ne Krpić prema Kovačeviću.

Sada je sve to nebitno, ali je sudija šiljio za pitare, koji su se i ovaj put pokazali kao pravi gurbeti. Naprave pritisak nakon očiglednog faula nad Hajdarom na 20 metara, a sudija izvuče i postavi živi zid van kaznenog. Ako je slobodnjak na 20, onda je živi zid iza penala. Mogu tek misliti šta bi se dešavalo da su im poništena 3 gola (ispravno/neispravno) i dosuđeno 10 ofsajda od kojih su pola bili gol šanse. Također, šansa kada je Veca refleksno skinuo jedan šut, prethodio je dupli faul nad Vranješom. Pitari,, kao i njihov bivši igrač, a sada sudija Kaljanac, su bili na nivou pitarluka.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

boja mora
Kontakt:

čet avg 16, 2018 12:16 pm

Ne znam kojim vi očima gledate utakmicu ali me čudi da su po vašem mišljenju Čurjičić i Zajmović bili najbolji igraći. Čurjičić jeste majstor ali očito da je umoran. Juče je imao nekoliko dobrih pasova ali je imao tako isto i izgubljenih lopti a drugom poluvremenu je skroz pao. Po meni je u vezi najbolji sinoć bio Blagojević. Što se Zajmovića tiče jeste on dao 2 gola ali je sem toga bio najlošiji na terenu i gubio skoro svaku loptu. Ako je neko dobro obratio pažnju onda je sinoć daleko najbolji na terenu bio Pavić. Pored defanzivnih zadataka i borbe za svaku loptu u ofanzivi je bio najopasniji igrač sa desetak odličnih centaršuteva.

TheBlue
Prijatelj foruma
Kontakt:

čet avg 16, 2018 12:17 pm

@fcz poster hitno :D 50.1%

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972.
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013.
Kup BiH (6): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012, 2017/2018.
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.

Prijava