Budi Željo je napisao/la: ↑čet nov 02, 2017 4:01 pm
Mene zanima misljenje evo ovdje nas forumaša, da imamo na sonu kojim slučajem 2 miliona eura da ih potrošimo na bilo šta, za šta bi ih vi utrošili? Ulog u omladinski, tereni(akademija), stadion, ostala infrastruktura ili u tim?
Da sam u upravi kluba i da imam na raspolaganju skoro 4 miliona KM koja se mogu odmah uloziti mimo budzeta, prvo bih ulozio u krov na istoku i poslovne prostore na toj tribini, jer to generise dobar profit u blizoj buducnosti, u totalu bih za to izdvojio cca 1 milion KM. Onda teren, za to izdvojiti par stotina hiljada KM, i uz onu pomoc Kantona, napraviti moderan teren, slican onom u Zenici. E sad ostane priblizno 2,5 miliona KM, postavlja se pitanje da li to uloziti u igracki kadar, omladinski pogon ili nesto trece. Mislim da bi prioritet trebao biti vracanje duga poreznoj, sa njima se dogovoriti i u 3 rate vratiti dug uz zakonske pogodnosti a kamate bi svakako bile otpisane. Tad bi klub disao punim plucima.
Ostane onda oko 1,7 miliona KM, 600 hiljada KM bih ulozio na pojacanja, ali stvarno da budu pojacanja, makar 2-3 koji bi prekucali ligu uz nasu talentovanu djecu i igrace poput Ramovica, Zeca, Graovca koji zele da napreduju a pokupio bih i besplatno potencijale poput Redzica kojima istice ugovor. Milion KM bih ulozio u omladinski pogon. Povecao trenerima plate, zaposlio skaute po citavoj drzavi, oslobodio placanja najtalentovanije igrace, pokupio najtalentovanije iz ostalih klubova za sicu itd. Sto hiljada sto bi ostalo bih ulozio u fan shop i za farbanje ostalih reflektora. Jug bih izgradio od transfera igraca, novca od poslovnih prostora na stadionu, navijaca, prijatelja i sponzora kluba, uz malu pomoc i kantona, grada, opcine itd. Izgradnjom svega ovoga sto sam naveo klub bi u jako kratkom vremenu mogao da razmislja o kupovini zemljista i gradnji modernog trening centra, bez da se zaduzuje feninga jednog, tad bi nam sto se kaze, samo nebo bilo granica. Trening centar Vardara je kostao 4 miliona eura..