Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Amidza
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon okt 30, 2017 1:48 pm

Toliko je nahvaljen i tolika se fama oko njega stvorila da nema sanse da ispuni ocekivanja, bilo da ode u Zrinjski, kod nas ili pitara. :D Da je odlican igrac i ponajbolji veznjak lige - jeste.
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

MrkiMedo
Kontakt:

pon okt 30, 2017 1:48 pm

Ja sam misljenja da bi nam korisniji bio Jasarevic nego Ordagic

Simply Blue
Kontakt:

pon okt 30, 2017 1:49 pm

Pore Anela i Hajdara nam i ne treba ..ali pored jednog Jovana bi svakako mogao biti od koristi
Treba poraditi na realizaciji...
NO ODA, NO PARTY

KrajPrice
Kontakt:

pon okt 30, 2017 1:53 pm

Ovu sezonu ko uzme titule napravio je pravio posao, u ligi prvaka ako ispadnes ides u evropsku ligu, znaci minimalno 4 utakmice u evropi.
Na zimu sve karte baciti na igracki kadar, dovesti 3-4 top igraca, ako je moguce.
Onda je samo nebo granica.....
Godine zivota svoga tebi dao sam! :zeljeznicar1:

Dzezvar
Kontakt:

pon okt 30, 2017 1:56 pm

Lahko je dovesti al treba to uigrati.....a za to je potrebno vise od ona 3 mjeseca koliko imamo na raspolaganju.
Čaršijom hodaj vješto jer bi te moglo spotaći nešto....

Ex : Faca sa ulica

Omar500
Moderator
Kontakt:

pon okt 30, 2017 1:59 pm

Ja samo znam da imamo dva beka i tri stopera, a od tih pet igraca, dvojici istice ugovor na zimu. Sa Stanicem bi produzio ugovor, a mozda cak i sa Bogicevicem do ljeta (nisam mislio da cu ovo ikada reci :D ), naravno, u slucaju da nema boljih opcija na trzistu, a ne treba dovesti nekog samo da bi se popunilo mjesto, tesko je to uigrati. Vidjeli smo kakvo sranje sa Kerlom ispade. (imamo i Stevanovica, zaboravio sam na njega, ali on ode)

Blagojevic ide na ljeto, pa ce se sigurno traziti vezni. Hajdar i Saban ako ovako nastave, zacementirat ce se u prvoj postavi, ali trebat ce tu neki dobar, iskusniji vezni, jer je moguce da ce biti oscilacija, a tu su i suspenzije i sta sve ne. Ne treba zaboraviti da je iz juniora Osmanovic potpisao, a mislim da ga je @Leon hvalio, mozda se probije do sljedece sezone, pa ce nam onda trebati samo jos jedan vezni, taj neko iskusniji.

Uglavnom, vjerovatno nam trebaju dva beka i mozda jedan stoper. Ne bi ni krilo bilo lose, jer pojma nemamo sta ce biti sa Crnovom. Ako sta dobro izleti, super. Treba pratiti omladinu, mozda neko od njih moze biti dobra opcija za beka. Projic prva opcija na lijevom beku, a da Eldar bude druga - ne bih se bunio.

I da, Jasarevic je super, ali kad sam vidio u reportazi kako je jednom ispao, ja mislim da su i primili gol poslije toga, pa ovdje bi linc nastao da smo ga doveli sa obestecenjem :D
Ne znam do kad mu je ugovor sa Krupom, provjerit cu.

EDIT: Zaboravio sam skroz na Elsnera, on moze igrati stopera, tako da nije bas toliko kriticna situacija sa stoperima, ako se produzi sa Bogijem do ljeta, ali je pitanje sta na ljeto, Graovcu istice posudba, Bogi sigurno onda ode, Elsner isto nemamo haman nikog. Treba dobro razmisliti sta i kako.
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Plava Porodica
Kontakt:

pon okt 30, 2017 2:02 pm

Po hiljaditi put.
Trio u veznom redu Blagojević/Šabanadžović/Ramović ili Hajdarević umjesto nekog od ovog dvojca iza, sa Zebom i Žerom na klupi je već sada dominantan i ima pameti u igri, sa mogućim i vrlo realnim napretkom bar dvojice od tih šest što se vrti..vezani su ugovorima, uigranost će s vremenom nadolaziti i sigurno da bi ovaj vezni red već sljedeće sezone mogao biti prava mašina.
Treba nam štoper, ama baš neko ko Vukotić, koliko god da košta. Visok, jak, opasan u duelima,lider na terenu, mlad, i nije spor na lopti. Uz Graovca koji je vjerovatno najbolji štoper u ligi bar što se tiče igranja po zemlji.
Bekovi.. Desni prije lijevog. Stana može ekstra odigrati, ali to kratko traje.
Lijevo krilo.. Pod moranjem.. Možda i dva sve zavisi od našeg Rojsa, Staridža, Ovena, Hargrejvsa.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

exbabilon
Kontakt:

pon okt 30, 2017 2:03 pm

KrajPrice je napisao/la:
pon okt 30, 2017 1:53 pm
Ovu sezonu ko uzme titule napravio je pravio posao, u ligi prvaka ako ispadnes ides u evropsku ligu, znaci minimalno 4 utakmice u evropi.
Na zimu sve karte baciti na igracki kadar, dovesti 3-4 top igraca, ako je moguce.
Onda je samo nebo granica.....
Jos smo u igri i imamo svoju racunicu. Ako do pauze ostanemo pri vrhu sto podrazumjeva cak i neki minimalan zaostatak za liderom, na pauzi treba iskoristiti sto nekim igracima isticu ugovori i probati se pojacati maksimalno. Treba nam titula, predugo smo bez nje. Pri tome nam ne treba nikakva rekonstrukcija ekipe, nego 3 igraca prevage. Vrijedi uci u rizik i napasti titulu, pa ako je i ne bude imas dobru ekipu za Evropu.

I sto se mene tice Bogija bih ostavio do ljeta jer ocito sa Graovcem cini dobar par. Normalan Stanic i Projic kad se oporavi cine sasvim dobru zadnju liniju, a u sredini terena i prema naprijed nam vise gori pa bih tu isforsirao 2-3 kapitalca.

Omar500
Moderator
Kontakt:

Plava Porodica je napisao/la:
Po hiljaditi put.
Trio u veznom redu Blagojević/Šabanadžović/Ramović ili Hajdarević umjesto nekog od ovog dvojca iza, sa Zebom i Žerom na klupi je već sada dominantan i ima pameti u igri, sa mogućim i vrlo realnim napretkom bar dvojice od tih šest što se vrti..vezani su ugovorima, uigranost će s vremenom nadolaziti i sigurno da bi ovaj vezni red već sljedeće sezone mogao biti prava mašina.
Treba nam štoper, ama baš neko ko Vukotić, koliko god da košta. Visok, jak, opasan u duelima,lider na terenu, mlad, i nije spor na lopti. Uz Graovca koji je vjerovatno najbolji štoper u ligi bar što se tiče igranja po zemlji.
Lijevo krilo.. Pod moranjem.. Možda i dva sve zavisi od našeg Rojsa, Staridža, Ovena, Hargrejvsa.
To je to, odbranu produbiti i jedno ofanzivno rjesenje, ono sto sam napisao bas :palacgore:
Ja jos nisam otpisao Crnova, ali ako sta izleti, dobro je imati opcije, pogotovo sto je liga za prvaka zahtjevna.

Praise the sun \[T]/

Amidza
Kontakt:

pon okt 30, 2017 2:05 pm

Omar500 je napisao/la: Ja samo znam da imamo dva beka i tri stopera, a od tih pet igraca, dvojici istice ugovor na zimu. Sa Stanicem bi produzio ugovor, a mozda cak i sa Bogicevicem do ljeta (nisam mislio da cu ovo ikada reci :D ), naravno, u slucaju da nema boljih opcija na trzistu, a ne treba dovesti nekog samo da bi se popunilo mjesto, tesko je to uigrati. Vidjeli smo kakvo sranje sa Kerlom ispade. (imamo i Stevanovica, zaboravio sam na njega, ali on ode)

Blagojevic ide na ljeto, pa ce se sigurno traziti vezni. Hajdar i Saban ako ovako nastave, zacementirat ce se u prvoj postavi, ali trebat ce tu neki dobar, iskusniji vezni, jer je moguce da ce biti oscilacija, a tu su i suspenzije i sta sve ne. Ne treba zaboraviti da je iz juniora Osmanovic potpisao, a mislim da ga je @Leon hvalio, mozda se probije do sljedece sezone, pa ce nam onda trebati samo jos jedan vezni, taj neko iskusniji.

Uglavnom, vjerovatno nam trebaju dva beka i mozda jedan stoper. Ne bi ni krilo bilo lose, jer pojma nemamo sta ce biti sa Crnovom. Ako sta dobro izleti, super. Treba pratiti omladinu, mozda neko od njih moze biti dobra opcija za beka. Projic prva opcija na lijevom beku, a da Eldar bude druga - ne bih se bunio.

I da, Jasarevic je super, ali kad sam vidio u reportazi kako je jednom ispao, ja mislim da su i primili gol poslije toga, pa ovdje bi linc nastao da smo ga doveli sa obestecenjem :D
Ne znam do kad mu je ugovor sa Krupom, provjerit cu.

EDIT: Zaboravio sam skroz na Elsnera, on moze igrati stopera, tako da nije bas toliko kriticna situacija sa stoperima, ako se produzi sa Bogijem do ljeta, ali je pitanje sta na ljeto, Graovcu istice posudba, Bogi sigurno onda ode, Elsner isto nemamo haman nikog. Treba dobro razmisliti sta i kako.
Slazem se Omare. Stanic je sigurno zasluzio da mu se produzi ugovor, svime, ne samo igrama. Koliko god bi ta odluka bila docekana na noz, ne bi lose bilo ni produziti Bogiju do ljeta, ako se bas ne iskopa neki stoper. Za stoperski par je najbitnije da je uigran, a s obzirom na to da je Bogi pred penzijom, Graovac na posudbi, a ostalo fakticki juniori, jos cemo se mi patiti s tim. Sto se Krupinih igraca tice i vecine ovih mladih talenata lige - mislim da na njih mozemo zaboraviti, jer su vecina redom vezani ugovorima.
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

Okolele
Kontakt:

Bolje dovesti Redžića nego Ordagića a Vukotu ako sad na zimu ne dovedemo necemo nikad..
„Sa Željom se rodiš, odrastaš, živiš i naposlijetku s njim ideš pod ovu bosansku prahulju, crnicu, glinu...a onda ti na nišan, krst ili neki drugi spomen umjesto epitafa okače plavobijelo platno s magičnim brojem '1921'“.

Plava Porodica
Kontakt:

pon okt 30, 2017 2:10 pm

Omar500 je napisao/la:
Plava Porodica je napisao/la:
Po hiljaditi put.
To je to, odbranu produbiti i jedno ofanzivno rjesenje, ono sto sam napisao bas :palacgore:
Ja jos nisam otpisao Crnova, ali ako sta izleti, dobro je imati opcije, pogotovo sto je liga za prvaka zahtjevna.
I ja se nadam..mada tanke su mu noge izgleda.. Opet smo ušli u ovu sezonu bar na toj poziciji a da nemamo igrača koji igra tu. Ali eto, zahvaljujući Adi, nekako rotiramo, krpimo i se i nazad i naprijed i ne izgleda loše.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

godrina
Kontakt:

pon okt 30, 2017 2:13 pm

nedo turkovic daje izjave ccc
uvjek uz tebe i ti to dobro znas, tebe volim ja za tebe navijam :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
boro elcic: igrac ne smije trcat direktno na gol protivnika jer time opstruise igru i ugrozava njenu regularnost

Amidza
Kontakt:

pon okt 30, 2017 2:17 pm

Dobar je Nedo momak i pravi Zeljovac, samo taraba igrac. :D

Omar500
Moderator
Kontakt:

Okolele je napisao/la:
Bolje dovesti Redžića nego Ordagića..
Sigurno, ali koliko je to moguce, pitanje je.

Bacit cu na ''papir'' otprilike igrace koje imamo i koje je Adzem koristio tokom sezone, pa da vidimo sta nam ostaje za drugi dio sezone. Sinisu izbacujem iz planova jer sigurno nece produziti

Golmani: Kjosevski, Fejzic, Bobic
Stoperi: Bogicevic, Osmankovic, Graovac, Elsner
Bekovi: Stanic, Projic
Centralni/defanzivni vezni: Blagojevic, Sabanadzovic, Hajdarevic, Elsner
Ofanzivni vezni: Ramovic, Zeba, Zeric
Krila: Zakaric, Zajmovic, Zec, Crnov (+)
Napadaci: Ubiparip, Kajkut, Mujagic, Zec

Tu bi mozda mogao iskociti neki od juniora, kao sto su sva tri Sehica :D , Besirevic, Velic, Dzindo, Osmanovic, Mujaric, Dujmovic, Dacic, pa tu su jos Hrvanovic, Kurtovic, Karavdic, Subo...vecina njih jos uvijek igra za juniore, nek od njih su zavrsili staz, ali nikad se ne zna ko moze iskociti u prvi plan. Ne mora niko, ali dobro je sto sa svima imamo ugovor, sto je tu i B tim, pa imaju priliku da igraju i da se dokazu. Na pripremama ce Adzem imati prliku i da radi sa mnogim od ovih juniora, bit ce relativno dovoljno vremena.

Praise the sun \[T]/

1921.ba
Kontakt:

pon okt 30, 2017 2:24 pm

Pogledajte intervju sa Omerom Joldićem, trenerom juniorske ekipe Željezničara uoči meča Omladinske Lige prvaka protiv NK Lokomotiva Zagreb

phpBB [video]
Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

Brkoo
Kontakt:

pon okt 30, 2017 2:29 pm

Redzicu na ljeto istice ugovor ako je vjerovati transfermarketu. Ubrzo ga mozemo kaparisati za ljeto..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

1921.ba
Kontakt:

pon okt 30, 2017 2:30 pm

Brkoo je napisao/la:
pon okt 30, 2017 2:29 pm
Redzicu na ljeto istice ugovor ako je vjerovati transfermarketu. Ubrzo ga mozemo kaparisati za ljeto..
a povrijedjen citavu polusezonu, nema nijedne utakmice... opet je to rizik i minimano godina dana dok se vrati na nivo na kojem je bio
Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

pile87
Kontakt:

pon okt 30, 2017 2:36 pm

Okolele je napisao/la:
Bolje dovesti Redžića nego Ordagića a Vukotu ako sad na zimu ne dovedemo necemo nikad..
Zavisi, Redzic nije igrao pola godine i trebace mu jos pola da dodje sebi i pocene igrati kako treba a mi imamo dva igraca na toj poziciji nasa koja isto cekamo barem tih pola godine.
E sad jel Adzemu treba igrac koji ce odmah biti pojacanje a po svemu treba.
Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

LeBlue
Kontakt:

pon okt 30, 2017 2:39 pm

Omar500 je napisao/la:
Okolele je napisao/la:
Bolje dovesti Redžića nego Ordagića..
Sigurno, ali koliko je to moguce, pitanje je.

Bacit cu na ''papir'' otprilike igrace koje imamo i koje je Adzem koristio tokom sezone, pa da vidimo sta nam ostaje za drugi dio sezone. Sinisu izbacujem iz planova jer sigurno nece produziti

Golmani: Kjosevski, Fejzic, Bobic
Stoperi: Bogicevic, Osmankovic, Graovac, Elsner
Bekovi: Stanic, Projic
Centralni/defanzivni vezni: Blagojevic, Sabanadzovic, Hajdarevic, Elsner
Ofanzivni vezni: Ramovic, Zeba, Zeric
Krila: Zakaric, Zajmovic, Zec, Crnov (+)
Napadaci: Ubiparip, Kajkut, Mujagic, Zec

Tu bi mozda mogao iskociti neki od juniora, kao sto su sva tri Sehica :D , Besirevic, Velic, Dzindo, Osmanovic, Mujaric, Dujmovic, Dacic, pa tu su jos Hrvanovic, Kurtovic, Karavdic, Subo...vecina njih jos uvijek igra za juniore, nek od njih su zavrsili staz, ali nikad se ne zna ko moze iskociti u prvi plan. Ne mora niko, ali dobro je sto sa svima imamo ugovor, sto je tu i B tim, pa imaju priliku da igraju i da se dokazu. Na pripremama ce Adzem imati prliku i da radi sa mnogim od ovih juniora, bit ce relativno dovoljno vremena.
Nama bi najvece pojacanje bilo da Zeric bude na nivou i da napravi taj iskorak. Sa pravim pristupom bi on to mogao. Ono sto sam vidio protiv Ludogoretsa on, Sehic i Dacic su dosta dobrog pokazali. Sigurno ima tu jos momaka koji mogu napraviti fine karijere.

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], Majestic-12 [Bot] i 5 gostiju.

Prijava