Ma normalno, jasno je to svima osim pojedincima koji ne znaju sta bi vise napisali pa porede Sinana koji je odigrao 5-6 utakmica i Ugljesu koji je odigrao preko 30 utakmicaHaklapuc je napisao/la: ↑pon sep 11, 2017 1:03 amSamo kod nas ne postoji prilagodba na novu sredinu. Ljudi moji, masa je primjera na svjetskom nivou, gdje se igrači ne uspiju prilagoditi u prvoj sezoni, a kasnije eksplodiraju. Džeko u Romi je najbolji i najsvježiji primjer. A ako vam treba još bolji primjer, tu je Zakarić. Tako da mislim da i Ramoviću treba vremena, treba mu i Adžemova pomoć, naći mu poziciju koja mu odgovara i vjerujem da će biti mnogo bolji nego što je trenutno. Nije lako zaigrati u Želji, a prije toga si igrao za osrednje bh. klubove. Preko noći se ne može zaboraviti igrati fudbal, a Sinan je momak koji živi sportski život, koji je 100% fokusiran na ono što radi i mislim da nije uredu da ga se u bilo kojem kontekstu poredi sa Uglješom. Takva poređenja mu samo mogu naškoditi. S našom podrškom, mislim da bismo u Sinanu mogli dobiti kvalitetnu desetku na duže staze.
Malo je trenera na svijetu koji znaju pravilno igracima odrediti linije kretanja. Najveci od svih u tom djelu posla je bio pokojni Tomislav Ivic. Kod njega su prosjek igraci izgledali ko mega zvijezde. Kada su odlazili od njega nisu ni blizu bili tako dobri.Plava Porodica je napisao/la: ↑pon sep 11, 2017 8:00 amMa on trči ko muha bez glave, ali bukvalno.
I to čisto da zadovolji raju, da da zadnji atom, ali ga ne koristi kako treba. Samo se troši bezveze, treba malo glavu uključiti. Zato i jezik izplazi od umora juče u 30-oj minuti.
Husref je to radio u Slobodi. Od nekih loših pravio prosječne, od prosječnih dobre.Model1964 je napisao/la: ↑pon sep 11, 2017 8:54 amMalo je trenera na svijetu koji znaju pravilno igracima odrediti linije kretanja. Najveci od svih u tom djelu posla je bio pokojni Tomislav Ivic. Kod njega su prosjek igraci izgledali ko mega zvijezde. Kada su odlazili od njega nisu ni blizu bili tako dobri.Plava Porodica je napisao/la: ↑pon sep 11, 2017 8:00 amMa on trči ko muha bez glave, ali bukvalno.
I to čisto da zadovolji raju, da da zadnji atom, ali ga ne koristi kako treba. Samo se troši bezveze, treba malo glavu uključiti. Zato i jezik izplazi od umora juče u 30-oj minuti.
Murinjo je njegov ucenik i sve sto je napravio je zahvaljujuci pravilnim usmjeravanjem tih linija. kretanja. Od Damien Duffa koji je zujo ko muha bez glave je napravio super igraca. Te dvije godine on nije ni blizu ponovio, prije ni kasnije. To su detalji koji cine razliku između velikih i prosjecnih trenera.
Pravilno iskoristiti do maximuma svakog igraca je velika mudrost koje nema u knjigama.
Stoji sve sto si napisao.cikazubo je napisao/la: ↑pon sep 11, 2017 9:10 amHajmo ostavit na stranu grešku za koju je zaslužio da mu komplet ekipa i stručni štab zviznu šamar u svlačionici, ali Dženisova igra do tog momenta je bila odlična, nakon dugo vremena je pokazao da i dalje ima nešto fudbalsko u njemu što ga je krasilo u onoj prvoj sezoni, juče npr one odlične škarice na desno krilo, pa odlično primanje lopte na 7m od gola s igračem na leđima i dobar pravovremen povratni pas za Zakarića, bilo je još tih finih situacija, znao je sačuvati loptu, znao je kada se treba izvući a kada je potrebna dubina, po meni više nego solidan, ali umjesto da završi utakmicu s dobrom ocjenom Dženis standardno napravi glupost.