Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

exbabilon
Kontakt:
Status: Offline

Re: RE: Re: FK Željezničar

pon avg 07, 2017 3:53 pm

AsharaK je napisao/la:Pa Kemo je odradio ono možda što je trener tražio?
Ako mu je trazio da Zeljo izgleda kao da igra s igracem manje, onda vjerovatno jeste.

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

AsharaK
Administrator
Kontakt:

pon avg 07, 2017 3:54 pm

exbabilon je napisao/la:
pon avg 07, 2017 3:53 pm
AsharaK je napisao/la:Pa Kemo je odradio ono možda što je trener tražio?
Ako mu je trazio da Zeljo izgleda kao da igra s igracem manje, onda vjerovatno jeste.

Kemo je tu bio najmanji problem. Mislim da su Žerić i Zeba tu utakmicu odigrali na nivou druge federalne, sjever.
Željezničar ante portas !

Mirek11
Kontakt:

Re: FK Željezničar

pon avg 07, 2017 3:54 pm

Leon_Professional je napisao/la:
pon avg 07, 2017 3:40 pm
Jest Adzem isao da skine njihove duge lopte to je i sam rekao.
Ali kome?! Vitezu se mi prilagodjavati?
Moze al on je ovim potezom uskratio Zeljinu kreaciju. Znaci da nije dobro odvagao u tome koliko ce izgubiti time sto ce osujetiti igru Viteza.

Ne igramo protiv Porta pa da nemamo sanse protiv njih pa onda ih nekako zatvarati. Protiv Viteza Zeljo apsolutno ne treba da se prilagodjava, pogotovo na nasem terenu. Igramo nasu igru i to je to, a ne toliko rotirat i izmjesat da bi osujetio duge lopte Viteza pa do te mjere da mi nismo ninasta izgledali.

Svaka cast na pokusaju. Ako je to jedini razlog onda nema bas logike.
Meni je nekako logicnije bilo da se Blagi malo ohladi. Ali ne bas s stoperom na njegovom mjestu. Mozda je to i uspjelo, jer usao je Blagi i bio dobar, mada opet nista promjenio nije jer je Kemo ostao kao organizator igre.
Onaj pas prema Ramovicu u kontri se morao zavrsiti pogotkom. Kako kaze i Musa, ono prave ekipe zavrsavaju golom, mozda nije ovako naizgled 100% sansa, al to mora bit gol. Da je Blagojevic ondje davao pas bilo bi sigurno bolje.

Ako ides na ubacaje, onda krila i bekovi nesto moraju iskombinovati, a ni to nije bilo. Ono sto rade Stojkic i Todorovic, kod nas nema. Ne znamo.
Kakvi onda centarsutevi, a ni spica nemamo da pokupi nesto tako.
Totalno bezidejno je bilo i hvala Bogu pa pade gol. Mi ga nikad sami ne bi dali.
Ja se slazem sa tobom, ne moze uloga zadnjeg veznog ( pogotovo kada igras sa jednim) biti skidanje dugih lopti, on mora organizovati napade biti motor ekipe a sa Kemo to ne ide.
Po meni trener treba to probavati na treninzima a ne na prvenstvenoj utakmici. U toku sedmice si igrao protiv B tima i tada nisi isao sa tim.
Ne znam gdje je nestala ideja o ofanzivnoj igri u posljednje dvije utakmice gdje nismo napravili tri akcije i šanse. Preko krila nisi mogao nista jer nemas napadaca koji bi to iskoristio a ni ovih iz drugog plana nemas, daleko stoje.
Iskreno bih volio da na utakmicama ne izmislja toplu vodu, vec izvuce max. iz svako pojedinca na njihovim prirodnim pozicijama i pripremi ekipu psiholoski kako bi maximalno i motivisani usli u utakmicu. Ako strucni stab ne moze onda neka traze pomoc od nekog motivatora, psihologa.
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Grbavica
Kontakt:

pon avg 07, 2017 3:55 pm

raja previše najahala na adžema, da je doveden musa za šefa bilo bi ma nije on selektovo ekipu, uigravaju se tek, vidi kako je mangup ne da na sebe i na ekipu, novinari govna. standardna naša priča.
Ko nas je kleo, nije dangubio.

exbabilon
Kontakt:

pon avg 07, 2017 3:58 pm

Ma postavka igre je problem. Trener mora iz igraca izvuci maksimum, postaviti ih na prirodne pozicije i dati im zadatke u skladu s njihovim mogucnostima. Protiv Goska je to i licilo na nesto. Protiv Viteza nije licilo ni na sta. Kemu je zavalio na zadnjem veznom, Ramovica na krilu, Zeba i Zera su trebali dobiti neke korisne lopte na protivnickoj polovici, a tih lopti nije bilo jer su ih slali stoperi i Kemo. Fula igre, fula taktike, svega. Od loseg Viteza si losiji na Grbavici i kazes nije sretna pobjeda, sve je okej.

ChWilla
Kontakt:

pon avg 07, 2017 4:00 pm

jedan dio po inerciji favorizira trenere i igrače sa strane, a drugi ove naše "vojnike"...od kojih veći dio ustvari gleda samo sebe kao i ovi prvi. da se ne lažemo. pravi vojnici kluba su prerijetki.
gradi željo boli te *****

Hadzijalagic
Kontakt:

pon avg 07, 2017 4:00 pm

exbabilon je napisao/la:
Ma postavka igre je problem. Trener mora iz igraca izvuci maksimum, postaviti ih na prirodne pozicije i dati im zadatke u skladu s njihovim mogucnostima. Protiv Goska je to i licilo na nesto. Protiv Viteza nije licilo ni na sta. Kemu je zavalio na zadnjem veznom, Ramovica na krilu, Zeba i Zera su trebali dobiti neke korisne lopte na protivnickoj polovici, a tih lopti nije bilo jer su ih slali stoperi i Kemo. Fula igre, fula taktike, svega. Od loseg Viteza si losiji na Grbavici i kazes nije sretna pobjeda, sve je okej.

Sidji ti na teren ako mislis da mozes bolje :D
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

ChWilla
Kontakt:

pon avg 07, 2017 4:01 pm

a vojnik ili ne, zaista se čovjek zapita kako protiv goška pogledamo jednu od najrahatnijih tekmi, ako ne i najrahatniju u zadnje dvije godine, a dvije sedmice poslije protiv sličnog protivnika jednu od najtegobnijih...
gradi željo boli te *****

Amidza
Kontakt:

pon avg 07, 2017 4:03 pm

Nista od toga nije toliko bitno, za Adzema je vazno da uspostavi autoritet i stvori neki koncept. Ako su mu ovi eksperimenti nacin da dodje do ovoga drugog, onda OK. Reci ce nam se sve samo kroz par kola.

Ako je sad vidio da je steta trosit Ramovica na krilu, Kemu na zadnjem veznom i da Zeba ne smije imati toliko minutazu, onda smo malu cijenu platili sa porazom protiv Mladosti i katastrofalnom igrom protiv Viteza.

Ako nista od toga nije vidio ili ako mu ego ne dozvoljava da vidi, onda ovo sve nece na dobro i sam ce sebi omoguciti da bude bivsi jos jednom.
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

exbabilon
Kontakt:

pon avg 07, 2017 4:04 pm

Hadzijalagic je napisao/la:
exbabilon je napisao/la:

Sidji ti na teren ako mislis da mozes bolje :D
Ma vrucina, ne mogu ja to. slika

AsharaK
Administrator
Kontakt:

pon avg 07, 2017 4:05 pm

Al fakat šta treba uraditi da Zeba ostane na klupi?

Leon_Professional
Kontakt:

pon avg 07, 2017 4:09 pm

Grbavica je napisao/la:
pon avg 07, 2017 3:55 pm
raja previše najahala na adžema, da je doveden musa za šefa bilo bi ma nije on selektovo ekipu, uigravaju se tek, vidi kako je mangup ne da na sebe i na ekipu, novinari govna. standardna naša priča.
Ma nije najahala. Niko mu ne skida glavu, samo govorimo da je lose postavio. MAda
Lahko je nama pricati ovako poslije meca. Sasvim drugo je smisliti sastav i taktiku prije meca.
Mada neki nikad i ne bi stavili Kemu na zadnjeg veznog i ovako se postavili.
I opet kazem, lakse pricati poslije odigranog meca sta je stekalo, sta je trebalo bolje.

Musa nikad ne moze imati podrsku kao Adzem. Ne znam sto toliko shvatate ozbiljno ove sugestije. I kad je Slavko bio tu pricalo se isto i bilo ko drugi.
A najbolji treneri su postali najbolji jer su shvatali gdje grijese i priznavali greske. Evo na prvu Vujosevic ( jer je skoro bila kosarka ), otvoreno kaze da ima gresaka i sa njegove strane i tako je i postao top trener.

Plava Porodica
Kontakt:

pon avg 07, 2017 4:13 pm

Kad i u koliko igramo sa borcem
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Hurmasica
Kontakt:

Plava Porodica je napisao/la:
Kad i u koliko igramo sa borcem
Subota, 20:30.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

TheBlue
Prijatelj foruma
Kontakt:

pon avg 07, 2017 4:14 pm

Vidim danas se dosta pise o veznom redu.

Naravno, nasa misljenja nisu toliko bitna, ali ja bih licno volio vidjeti Zebu na zadnjem veznom. Kao sto @Mirek11 napisa, zadnji vezni treba biti pokretacka snaga. Zeba zna dati finu loptu, i par utakmica se vidjelo da hoce i uklizati kada zaguti. Ima one mahalske finte i mogao bi praviti razliku.

Ja bih probao sa tom kombinacijom. Na toj poziciji se mora vracati nazad i ne bi mogao ostajati na lijevom ili desnom krilu kao sada....

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972.
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013.
Kup BiH (6): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012, 2017/2018.
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001.

Haklapuc
Kontakt:

pon avg 07, 2017 4:16 pm

Adžem ima maksimalnu podršku od mene iz više razloga, Željezničar je prije svega, imao je i Edis moju podršku iz istog razloga, ali je na kraju ipak pogubio konce, previše je srčano bio u ovom svemu. Obojica po mom mišljenju obećavaju kao treneri. Mislim da Adžem ima dovoljno muda i znanja da ovo posloži, a za to ipak treba vremena, ne može preko noći. Ima podršku i iz razloga što dalje mijenjanje trenera kao na traci vodi u još veću dubiozu. Mora se jednom presijeći u klubu i dati treneru podršku, ali ne onu lažnu koju je Slavko dobio nakon završetka prošle sezone.

Ne treba zaboraviti da nas je imenovanja pravog trenera, mladog, talentovanog i s vizijom koštao dušmanski portal gg.ba. To jednostavno ne mogu prežaliti i siguran sam da bismo sad bili korak ispred svih.

vobznaazna
Kontakt:

pon avg 07, 2017 4:17 pm

AsharaK je napisao/la:
pon avg 07, 2017 4:05 pm
Al fakat šta treba uraditi da Zeba ostane na klupi?
Dovest Stilica... I samo da kazem za Stilu mozda se jest cuvao noge s 19 al i kao takav je bio najbolji u ligi... I ne vidim razlog da sad cuva noge s 30 godina ako Ce Doci u Zelju nema mu vani vis ici jer tamo se ne ide sa 30 i kusur godina isto tako mislim da bi nam igra napredovala za 60% i da bi bilo Koi napadač dosao do izražaja i imao bar 10 golova na kontu cak i Beganović da je prvi izbor u napadu

AsharaK
Administrator
Kontakt:

pon avg 07, 2017 4:19 pm

Štila može biti pojačanje jedino ako mu je stalo da sa Željom uzme titulu, drugačije nikako

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

pon avg 07, 2017 4:20 pm

a ko nam garantuje da bi i stila bio onaj stari kao prije 10 godina?
100/94/37/34 - i to je to!

bablaz
Kontakt:

pon avg 07, 2017 4:21 pm

Meni samo nije jasno, zašto je Adžem imao potrebu da mijenja ekipu koja je pobijedila GOŠK? OK Nikolić je bio povrijeđen, ali samo staviš Beganovića umjesto njega i igraš isto. Druga stvar, što pojedini pokušavaju opravdati Kemu na zadnjem veznom, kao duge lopte presjecao. a gdje su te lopte završavale? u protivničkim nogama. Znači bespotrebno je Kemo kad napadamo protivnika bio igrač manje, jer mu niko nije ni dodavao loptu, i uz slabu trku Zebe i posebno Žerića, nismo mogli ni očekivai neke akcije. Znači u vezi moraju igrati Jovan i Sinan, te neko po procjeni trenera (Žerić, Zeba, Bekrić) ja bih najviše volio da igra Šabanadžović, koji bi po meni mogao dobro zatvarati Blagojevića kad krene u one svoje lude avanture. Također, Bogičević jeste osvojio dosta zračnih duela, ali je bilo i previše lopti koje su bile čiste a on ih je bez potrebe nabijao glavom naprijed... Za nekog ko ima toliko iskustva, bespotrebno unosi nervozu u zadnju liniju, pogotovo utiče na Graovca(Ako dodamo da nisu imali rješenje u Kemi, dodatno je komplikovalo stvari). Adžem me je također iznenadio, naročito izjavama, koje su smiješne ili čovjek ne vidi baš najbolje situaciju na terenu. Tačno je da imamo dosta individualnih grešaka, ali nam ekipa djeluje totalno neuigrana, brate mili ako si se odlučio na ofanzivan fudbal, sa samo jednim veznim, igraj za gol više, ali taj igrač ne može nikako biti Osmanković, jer je mučno bilo gledati momka kako je pogubljen kompletnu utakmicu. I Sinan Ramović je igrač koji jedino može igrati iza špica, nikako krilo, nikako špica. Ako mora igrati Zeba stavi Ramovića na klupu, a na krilo Zeca,Stanića ili nekog trećeg. Trener je kriv ako ekipa nema igre, za razliku od predhodnika, koji je imao kakve takve rezultate (statistika), bojim se da ovaj neće imati ni rezultate. Nadam se da će izaći na dobro, ko što neko napisa za 3 kola ćemo pisati hvalospjeve, ili nećemo morati ništa ni pisati.
P.S. nek neko zamoli Adžema da manje klima glavom i da ne priča nebuloze, znam da nismo mi sa foruma neki stručnjaci, ali vidimo kad nešto ne ide. Kola se ne moraju lomiti na igračima, oni bi trebali igrati kako im trener objasni. Ako je trener zadovoljan sa prikazanim protiv Viteza, onda fakat imamo problem

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 15 gostiju.

Prijava