Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

teteac8684
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon avg 07, 2017 1:06 pm

za_zivot_cijeli je napisao/la:
pon avg 07, 2017 1:01 pm
kad u petak sazovu press konferenciju i predstave 12 novih pojacanja vi cete se sjebat :D
:D :D :D

Plava Porodica
Kontakt:

pon avg 07, 2017 1:10 pm

za_zivot_cijeli je napisao/la:
pon avg 07, 2017 1:01 pm
kad u petak sazovu press konferenciju i predstave 12 novih pojacanja vi cete se sjebat :D
Kako bi ih sve odjednom izkomentarisali, propratili mu sve belaje, bivse klubove, statistike, pozicije :kafa:
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

boccaccio
Kontakt:

pon avg 07, 2017 1:10 pm

Hadzijalagic je napisao/la:
ned avg 06, 2017 7:43 pm
boccaccio je napisao/la:
ned avg 06, 2017 6:04 pm
Spoiler:
Raja zapravo i ne trazi nesto previse, ne trazi nista puno. Tek da u tom fudbalu koji se igra na Grbavici, vidi neke smislene akcije, zeli da vidi namjere ekipe da usmjeri svoju energiju da ta lopta smisleno ide, da se napravi nekoliko akcija, da igraci ponekad na utakmici udju u dobru sansu i da se poentira jednom,ako je moguce dva puta, bilo bi odlicno. Nije to neki strasan bauk u zeljama navijaca. To je prirodno, jasan je stav svakog navijaca da bi to dovelo i do dobrog rezultata i do osvajanja trofeja koji je jako pozeljan, pogotovo u ovoj sezoni iz hiljadu emotivnih i prakticnih razloga. To bi dovelo i do popunjenosti tribina.

Zaista se nista puno ne trazi i ne ocekuje. Pokazala je to i utakmica u prvom kolu, gdje su ljudi otisli prezadovoljni kucama, jer su vidjeli jednu utakmicu u kojoj je ekipa imala namjeru da igra lopte i da udje u neke sanse. Pita se za nesto i protivnik. Medjutim, nije prirodno da se protivnik poput Viteza pita nesto previse oko toga, jer je VItez ekipa koja se sastavila prije dvadesetak dana, uz tek obecanje nekog sponzora koji ce da im omoguci minimalnu egzistenciju, kako bi Vitez kao ekipa bivstvovala na sceni premijer lige i kako bi pokusali da priuste sebi neki opstanak. Klub sa takvim neambicijama, ne smije na Grbavici nista da se pita, osim da pokusaju da prime sto manje golova. A mi nemamo suta u okvir gola za 90 minuta igre. Oni naprave dvije sjajne prilike za postizanje gola i imaju jedan vrlo dobar sut sa distance, koji, da je bio precizan, zavrsio bi u nasem golu, u onom nebranjenom dijelu.
Kako onda to uopste bilo kako objasniti ili opravdati bilo cime. Nemoguce je.
A eto, dobili smo utakmicu, tri boda su upisana, pa kako god. Nije bas da se nismo navikli na slicne utakmice u prijasnjem periodu. Medjutim, ovde je za razliku bilo dosta nelogicnih detalja pored same lose igre.

Uopste nemam nista protiv sto je Adzem pokusao da promijeni neke stvari u i oko ekipe. To je meni sasvim u redu, pokazuje on tu neke pokusaje i neki osjecaj za autoritet, jer znajuci za igracki kadar koji i kakav imamo trenutno, veliki rizik tek tako izbaciti iz tima neke igrace koji su u ranijim utakmicama igrali veliku ulogu. Ali po prikazanom u Doboju kod Kaknja, izbacivanje Radinovica u B tim, te stavljanje Blagojevica na klupu, Zeca na klupu, je nesto sto bi i sam uradio bez imalo dileme. Problem je u nekoj drugoj logici koju ja bas nisam najbolje razumio u ovoj postavci Adzemove igre, a i sam nacin igranja ove utakmice je pokazao da je to sve bilo nelogicno.
Dakle ,nemam problem sa promjenama kao takvim, cak i skidam kapu Adzemu na tome, ali osnova tih promjena bi trebala da bude logicnija svakako. Ne cisto da se nesto promijeni.
Ja sam fudbalski laik kao i svi mi ovde i ne bavimo se ovim nikako drugacije nego rekreativno i samo razmisljajuci o tim stvarima dok gledamo utakmicu. I kao takav, kao fudbalski laik, meni je neprirodan onakav vezni red. On nije mogao poluciti nikakav rezultat, a kamoli bilo kakav vidljiv napredak. Postavljanje jednog stopera na poziciju zadnjeg veznog, uz dva igraca naprijed slicnih karakteristika jedan s drugim, gdje obojica nisu od bilo kakve trke. To su tri centralna igraca gdje nijedan ne trci. Kemo ne posjeduje brzinu,da bi time iskoristio visinu i kroz dug korak presijecao i razgradjivao protivnika. Niti posjeduje motoriku za ogroman radius kretanja koji se zahtjeva na toj poziciji. On je tu dobio na skok igri, ali je izgubio na kretanju po terenu. A onda Zeba i Zeric kao dva igraca koji su staticni sami po sebi. Tu sam bas zelio da vidim kako ce djelovati Zeric, jer bi on trebao po svakoj varijanti da bude naprednija, modernija varijanta Zebe. Zeba ne igra u dva pravca i on je staromodan plejmejker iza kojeg mora da stoji kamiondzija i da ponese sav teret za njega. A Zeric je trebao biti slicnih tehnickih karakteristika ,ali moderniji, jer danasnji moderan fudbal ne podnosi igru u jednom smjeru. A to nisam vidio od Zerica. On posjeduje znanje i to se odmah vidi, nema tu dileme, ali me je sokiralo da sam u prvom poluvremenu vidio da on nije parirao cak ni Zebi u trcanju po prostoru na terenu. Zeba ga nadmasio. A Zeba sam po sebi nije trcao dovoljno da bi se taj prostor ispunio nasom veznom linijom koja bi dominirala u igri. Tako da smo dobili takvu utakmicu i postavku gdje imas zadnjeg veznog koji ne trci i neki prelaz iz centralnog i aktivnog veznog gdje obojica ne trce. Vezni red ne trci. Uz to stavio dva spora krila. Hajde, mozda bi mi to i bila neka solidna zamisao, da mi imamo dvojicu Miroslava Stevanovicaa po krilima, koji ce to da razvale po strane uz primjerene lopte ove dvojice kreativnih veznjaka. A stavi Ramovica lijevo, gdje se odmah vidi da Ramovic nema nista sa lijevom nogom osim oslonca i to je definitivno velika falinka, da on ne moze ni pokusati probiti po toj strani ako se ne vrati na desnu nogu nekim laznjakom i tu propade svo vrijeme ovoga svijeta. Inace Ramovic u tri utakmice igra na tri razlicite pozicije. Ova pozicija mu ne odgovara, jer nisi dobio nista ,bas nista, izgubio si igraca koji ne moze da djeluje po tom dijelu. Hajde Zakaric je znalac, on se izvuce, pa se uvuce u sredinu, pa moze da sutira, a znamo kako dobar sut ima, pa bez obzira ne neveliku brzinu, on izmajmunise nesto i pokusa to da iskoristi.
I onda kad igras tako, ne postizes nista. Ne udjes u sansu uopste. A i da bi usao u sansu, moras imati nekoga da tu sansu iskoristi. Ili pokusa da iskoristi. Nemamo takvog. Iako ja mislim da je Stevo odlican znalac sa loptom, da moze takticki jako dobro da valja ekipi, koja bi iz drugog pplana imala bar dva top igraca koji ce to iskoristiti golovima. Ali za ovu kombinaciju igraca Stevo ne moze da fercera , jer ne moze da dodje u sansu, nije brz, poklope ga, a nema ni back up igraca koji ce iz drugog plana da razvali na neku Stevinu igru ili otvaranje u stranu ili povratnu loptu eventualno.

Idu naredna tri kola, i to ce biti tri fine protivnicke ekipe sa drugim ambicijama od viteza i goška. Ova tri kola ce da pokazu sta mi imamo da racunamo ili da ne racunamo u ovom prvenstvu. Sve su to ekipe u 5 deka, nijedna nije dominantna, ali su svakako drugacije ekipe od ovih protiv kojih smo do sada igrali. Ne bih jos davao bilo kakav smjeli sud o nasoj ekipi, dok ne prodju ova tri naredna kola. A nakon toga , ili cemo biti dobri, ili ce dzaba biti i davati bilo kakav sud, jer nece imati ni nekog smisla.
Ja i dalje mislim da mi navijaci trebamo pomagati nasu ekipu podrskom. Ne odmagati. Isto tako mislim da je morao biti bolji ovaj prelazni rok, ipak smo izgubili najboljeg igraca prvenstva, i najboljeg strijelca prvenstva. Veliki je to gubitak, morali smo djelovati bolje u prelaznom roku. Ova sezona je krucijalno vazna kada je u pitanju titula. Rijetko pisem u zadnje vrijeme, ali to sada svaki put naglasavam posebno. Titula je krucijalno vazna. Sa ovim kadrom ? Trenutno ne obecava po onome sto vidimo, a iako smo laici, mi smo gledaoci, imamo oci i znamo gledati utakmice. Moramo pomoci ovim igracima, jer su oni ti koje imamo u timu. Moraju i igraci pomoci samim sebi, jer ja jos uvijek ne vidim da oni daju sve od sebe. Oni mogu bolje, ali oni se za to moraju potruditi.

Raja ne trazi previse. Gledaoci traze malo fudbala da se vidi. Nekoliko akcija, namjeru da zelis pobijediti protivnika, nekoliko sansi...i neki gol. To fakat nije nista posebno. To je minimum za bilo kakvu gledljivost. Igraci to moraju postici,jer, nazalost, Grbavica ce biti sve praznija u suprotnom. Fudbal je igra koja mora donijeti neku zanimljivost u 90 minuta. Ne samo strepnju, ne samo dodavanje izmedju dva stopera do iznemoglosti, jer nemaju kome dati da pocne akciju, ne samo situacije da onaj ko ima loptu igra, a ostali koji nemaju loptu stoje na terenu. Pogledajte snimak, pa cete vidjeti koliko ima takvih situacija, gdje Zeba ima loptu, a ostalih devet igraca bukvalno stoje. Zato se i cini i zato Zeba cesto i carini tu loptu. Nema opravdanja za takvo nesto. Za nadati se da ce biti bolje, da ce Adzem pronaci neku formulu koja ce imati vise smisla na terenu, da ce se nesto uzbudljivo desavati na nasim utakmicama, jer se nesto mora pokrenuti i pokusati. Adzem je to pokusao, za sad osim tih dobijenih bodova, neuspjesno za samu igru. To je sad to. Idemo dalje. Uz podrsku ,naravno, kako drugacije.

VOLIM TE ŽELJO !
Izvini ali zbog cega je toliki imperativ titula u ovoj sezoni? Vjerovatno sam van tokova i nisam upoznat sa nekim stvarima zbog kojih Ti u nekoliko svojih postova eksplicitno istices vaznost titule u ovoj sezoni.. Jel' zbog sistema takmicenja u LP sljedeceg ljeta ili ima nesto ozbiljnije?

S ostatkom posta se slazem od A do Ž, osim mozda u dijelu analize postavke igre.. Adi je tu najgore. U dosta nezavidnoj je poziciji. Ima veliki pritisak da poboljsa igru i pokusava od uljuljanih i ne bas kvalitetnih igraca da sastavi kakvu takvu ekipu koja ce izgledati normalno na terenu.. Vitez jeste ekipa koja se ne bi smjela nista pitati kada igra sa nama, pogotovo na Grbavici, ali opet moje misljenje je da su i za to 95% odgovorni igraci a mozda 5% trener, u ovom slucaju Adzem..

Isticem to zbog mnogo razloga. Jedan od najvaznijih je taj novi sistem takmicenja u evropi gdje je velika sansa za klub da napravi iskorak u svakom polju. Mi smo sada vidjeli samo prolaskom preko Zete koliko to finansijski znaci za klub. A samim prvim mjestom vec se dobija znacajna lova koja daje nove mogucnosti za klub, pravi se mogucnost napretka u svakom pogledu. Puni se grbavica i u evropskim utakmicama sa ovim cijenama, pun stadion znaci vise od 100 000 KM. Generalno gledajuci, uz prodaju jednog igraca, zarada bi bila veca od milion eura. Mozes ocekivati prodaju bar jednog igraca ukoliko osvojis titulu. Pogled u izlog u evropskim utakmicama je mnogo veci i kroz samu ligu prvaka, marketinski i kroz divan ugovor koji su uspjeli napraviti nasi celni ljudi sa sport klubom osvajas regionalnu publiku, milionsku gledanost, veci interes za Zelju po svakom pitanju. Tu bi se divna prica nastavila, otvarale bi se mogucnosti za nove price u smislu sponzora. Rastes kao klub. Odvajas se od konkurencije a sve to postenim radom.
Dalje, ova uprava je ucinila maksimalne napore da nama navijacima osposobi gledanje utakmica na jednom lijepom, uslovnom stadionu. Ne moramo vise ici na Kosevo da gledamo utakmice . Sa takmicarske strane to je san koji smo dugo sanjali. Sa emotivne strane isto. Situaciju prvog mjesta mozes da vidis na vise nacina pa i kroz sam stadion. Za ocekivati je da se do tada ispune svi uslovi za kompletiran istok i sa dozvolama oko poslovnih prostora na istocnoj tribini. Privlacnije je svima uzeti taj prostor koji nece biti jeftin nimalo, znajuci da taj stadion privlaci mnogo ljudi. Interes je odmah veci za sve.

Emotivno, kroz sve ono sto gleda i vidi, kroz rad uprave i ono sto su postigli usmjerenjem svojih sposobnosti da se klub izgradi i unutra i infrastrukturno uz pomoc navijaca, raja je strpljivo gledala i svakako blagonaklono prema cijelom ovom procesu koji nije nimalo lagan, i nedostatak titula u ovoj ligi nije puno smetao obicnom navijacu. Kroz protok vremena i kroz sva desavanja, navijac je shvatio da je ovo sto je do sada uradjeno za klub i vise nego odlicno, ali pocinje da zapaza i ocigedan nedostatak sportskog uspjeha. Sada se vec ocekuje da Zeljo uz nastavak stabilnog poslovanja u klubu, okrene svoje snage ka uspjesnim procesima i u sportu. Bilo je neminovno da vrijeme tranzicije kluba traje koliko traje i raja su zaista imala razumijevanje za sve to. Dovoljno govori podrska navijaca kroz ovaj period. Nisu ljudi budale, vidi se to, kad neko u klubu radi za klub i iskljucivo za to da klubu kao klubu bude bolje. Nedostaje taj trofej. On jedino nedostaje da bi zaokruzio uspjesno cijelu pricu. Raja to pocinje da shvata i titula sada pocinje da se ocekuje. Postoje mnoga poredjenja danas naseg i drugih klubova. Sta se sve uradilo u nasem klubu i u ostalim klubovima za period od nekoliko godina. I onda se to vidi jasnim ocima da smo mi postali svemirski brod u odnosu na ostale u smislu organizacije kluba, podizanja kluba, sponzorskih ugovora, interesa publike za klub itd itd. Kad vec imas spoznaju da je to tako, onda je logicno da se ocekuje taj iskorak u sportskom dijelu. Sport je sport i to ne mora da izgleda ovako jednostavno, ali ako uporedis da je Mladost iz Doboj Kaknja ove godine kao klub zaradio 0 KM, a Zeljo sa prodajom igraca i sve skupa sa evropom blizu 2 miliona, ne racunajuci i troskove puta i neke druge stvari koje nisu jeftine, opet dolazis do cifre da je poslovanje na super nivou u odnosu na druge klubove. Onda je jasno da ocekujes da Mladost nece moci bas da parira u odnosu na ulozeno i potroseno i dobijeno. I tako kad vidis sve klubove, mi smo u prednosti.
A red bi bio i da uprava kao i mi navijaci budemo nagradjeni trofejom. Meni je potpuno jasno da sve ono sto se radi danas u klubu jeste vizija da klub kao klub izraste u varijantu da bude samoodrziv i da se ne brinemo za njegovu buducnost, a to je preduslov da postanes jako trofejan. Jer kad steknes sve uslove na kojima se i danas radi, onda ti ostaje samo da gradis tim koji ce iz godine u godinu biti sve stabilniji. Mozda cak ni ova godina nije zrela da bi se uzela titula. Medjutim , emotivno istroseni ljudi kroz strpljenje, a sasvim sigurno i ljudi koji danas sjede u klubu , su na granici razmisljanja kako i sta dalje, ako se ne pocnemo radovati trofeju, jer trofej je glavni smisao takmicenja. On posljedicno donosi i dobro poslovanje, stabilnost i uspjeh , zadovoljstvo svakog navijaca, donosi euforiju. I sve bi se poklopilo.

Pogledajmo danas nasu ligu. Evo kroz prva tri kola, mi mozemo da vidimo da ce tu biti svega. Svako svakoga moze da iznenadi, i da pobijedi. Nema dominatne ekipe. Sve u pet deka. Borac u odnosu na Vitez je u pet deka, Sarajevo u odnosu na Gošk isto tako, Zeljo u odnosu na Mladost isto tako, Radnik u odnosu na Slobodu isto tako...i tako svi medjusobno. Kada je vec takav odnos , onda je steta ne uciniti sve , da se podignemo za dva do tri dobra,ali dobra igraca koji ce napraviti taj odnos u ligi drugacijim. Ako gledamo ove normalne evropske lige, tu zaista nikad ne znas, koliko god da ulozis, uloze svi ostali slicno, pitanje je hiljade drugih stvari, osim onih najmocnijih evrpskih klubova. Ali svi ostali, i ostale lige ulazu slicno. E tako je i kod nas, s tim sto se kod nas slabo sta ulaze. I ona ekipa koja to nesto malo uspije da podigne , prolazi . Jeste da je kod nas otezavajuca okolnost mimo sporta u politici i nekim interesima, ali ja smatram da se to moze prevazici kad izgledas malo mocnije na terenu. Mozda grijesim, cak je i vrlo moguce, s obzirom da je ovo utopija od lige,ali moramo pokusati.
Imam osjecaj da nedostatak trofeja u ovoj sezoni moze da iscrpi strpljenje i navijaca i da donese veliko nezadovoljstvo i za samu upravu. Ako cemo realno pogledati, nema onog ko vise zeli trofej od same uprave. Jer su oni izlozeni tom pritisku. Kada Zeljo pobijedi, nikada se jos niko nije sjetio da kaze bravo uprava, jer je Zeljo dobio 2-0. Kada Zeljo izgubi u Kaknju, prvo sto se kaze jeste Uprava napolje, jer su oni krivi za ove ili one stvari. Zato ovo sve i pisem Osvajanjem titule ove godine, dobijas mir , dobijas novac, dobijas ogromnu mogucnost za napredak u svakom smislu kada je klub u pitanju.

zubanovic89
Kontakt:

pon avg 07, 2017 1:13 pm

Kako neko moze reci da Stilic ne bi bio pojacanje :D Pa svaki slobodnjak mu je pola gola, njega i Zakarica na krila bacit, Zeca u napad, 10tka Ramovic, pozadi Blagojevic i Dino Hasanovic.

Leon_Professional
Kontakt:

pon avg 07, 2017 1:17 pm

I sam Adzem rece da se pregovara, obavili su se razgovori ali mi nikako nije jasno sto se dobar pocetak prelaznog nije dobro zavrsio.
Ni za jug nista nema a trebalo je kako se pricalo ovdje.
Ne bih nista preudicirao al nek je na hajr. :D

djaba se nadamo, nema pojacanja :kafa:

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

pon avg 07, 2017 1:25 pm

Da li ce ovaj gol proslaviti Dzenisa Beganovica ?
Spoiler:
slika

exbabilon
Kontakt:

pon avg 07, 2017 1:30 pm

Minjore je napisao/la:
pon avg 07, 2017 1:25 pm
Da li ce ovaj gol proslaviti Dzenisa Beganovica ?
Spoiler:
slika
Prvi go poslije 21.9.2016. kada je Brotnju dao 2 gola.

Mirek11
Kontakt:

pon avg 07, 2017 1:31 pm

Plava Porodica je napisao/la:
pon avg 07, 2017 12:58 pm
igla je napisao/la:
pon avg 07, 2017 12:57 pm
Napadac!
Krilo!
Krilni napadac! :)
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

ChWilla
Kontakt:

pon avg 07, 2017 1:32 pm

sergejevic je napisao/la:
pon avg 07, 2017 12:37 pm
Neozbiljno je uci u sezonu s tri stopera. Vec dugo se zna da je za jednog sezona gotovo zavrsena u prvom timu, jedan igra prve ozbiljnije minute. Makar to bio opet Hodzurda stoper se mora dovesti barem da ima neko zaigrati za ne daj Boze. Tu su kartoni jako cesti i svaka povreda bi bila kobna. Situacija je jos teza ako vidimo da nemamo nekog beka ili zadnjeg veznog koji je nekada igrao stopera.
Desni bek je sada kritican. Projic je dobar na drugoj strani, dobar naspram onoga sto smo imali ranije na toj poziciji. Stana tu moze korektno odgovoriti. Sinisi se vise ne igra ovdje, a i kada mu se igralo nije bio neki spektakl. Glupost je sto nismo iskoristili njegovu zelju da ide i da ga se rijesimo. Mogao se dovesti Galic ili neko drugi svejedno je. Vidimo i na Ramovicu kako se ponasa igrac koji zeli da igra i da jos napreduje. Galic je slican. Zeba igra 20 minuta i nestane, a tek onda pocne Ramovic. Pametnom dosta.
Zadnji vezni najkriticnija pozicija. Katastrofalno stanje i ukoliko se nesto ne promjeni igrati cemo kako Jovan igra. Jednu dobro, dvije lose, jednu katastrofalno itd. Tako zapravo i funkcionisemo vec neko vrijeme. Neozbiljno je takodjer pouzdati se u Jovana i bacati grah. Bez njega ne mozemo trenutno, a i s njim je tesko.
Napadac je jos jedna pozicija gdje nam treba neko bolji od svega sto imamo trenutno. Mnogo bolji. Kako to pronaci? Stvarno ne znam.
Bez Crnova imamo problema i na krilu. Mada Zec i Zakaric mogu solidno odigrati, pa i vise od toga. Opet ostaje pitanje sta ukoliko budu suspendovanj, povrijedjeni i slicno.

Dakle, trebaju nam tri igraca za prvi tim odmah i dva za sirinu. Valjda smo zaradili nekih para i dio treba uloziti u tim. Stilic je poput Jahica i slicnih. Nepotreban. Iako je dobar igrac imamo rijesenja na njegovoj poziciji i bolje pare uloziti tamo gdje treba.
finih minuta je hodžurda skupio za želju, a usrao je puno manje od nekih višestruko plaćenijih...prototip kako bi na ovom nivou trebao izgledati naš rezervni stoper.
gradi željo boli te *****

avlami97
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

pon avg 07, 2017 1:33 pm

Hadzijalagic je napisao/la:Kada bi Stilic bio motivisan sigurno bi mogao biti ubjedljivo najbolji igrac lige.. Ali njegovim dovodjenjem mi ne rjesavamo ni jedan problem sa deficitarnim pozicijama.. Na Stilinoj poziciji imamo Zebu, Ramovica i Zerica.. Stila je vjerovatno bolji od svih njih ali cemo imati nakamaranih igraca na toj poziciji dok ce nam i dalje faliti sve sto nam i sada fali.. Nemam nista protiv Stile ako ima istine, al samo se nadam da ce uprava dovoditi tamo gdje nam gori a ne samo da bi nekog doveli..
Ado preferira 4141 sa dva prednja vezna u liniji. Po meni, Jovan zadnji, a Stila i Ramovic prednji.

Zeri, Veci i Kemi isticu ugovori na ljeto. Pretpostavljam da su im ponudjeni novi, a ako ne zele produziti, najbolje ih je prije zime prodati uz procenat, kako ne bi otisli dzaba.

Zeba je rekao da ce se sam povuci, ako osjeti da ne moze i ako ima bolji, a Stila je bolji. Zebi bih odmah ponudio neko mjesto u Klubu, rad sa djecom, ako zeli. Mislim da bi Zeba taj deal prihvatio, jer je dijete ovog grada, za razliku od Jahica i Tucea. Mozda bi ga i Azmir zelio.

Naglas razmisljam.

Sent from my HUAWEI G6-U10 using Tapatalk

Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Bergeron
Kontakt:

pon avg 07, 2017 1:35 pm

Spoiler:
slika
:ganja:

chile
Kontakt:

pon avg 07, 2017 1:37 pm

Mi godinama nismo tim i to je najveci problem. Ekipa se ponasa kao da je sastavljena sat prije utakmice koju igra. Ne trebaju nam "igracine" vec momci koji ce raditi za kolektiv, timski igraci. Kada vidim recimo loptu kod Zeca odmah izgubim nadu...Mico se isticao u ekipi pa i citavoj ligi zbog toga, klasicni timski igrac. Pa na kraju imao vise asistencija nego ostatak tima. Od pozicija u timu fali nam najvise vezni koji ce ekipu razigrati i graditi napade. Ti kad osmisljeno i konstantno napadas u napad stavi banderu neka ce se odbiti u gol. Ovako kako igramo da je devetka Ibrahimovic gola nebi vidio a kamo li osutao prema istom. U ekipu je bolje ubaciti juniora ili igraca sa manje znanja i mogucnosti ako ce gristi i izgarati na terenu. Fudbal je timski sport i to trena shvatiti sto prije.
Zadnja izmjena: chile, dana/u pon avg 07, 2017 1:37 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije !

salle86
Kontakt:

Samo što ni tad on nije želio biti taj rezervni štoper
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

salle86
Kontakt:

pon avg 07, 2017 1:42 pm

chile je napisao/la:
Mi godinama nismo tim i to je najveci problem. Ekipa se ponasa kao da je sastavljena sat prije utakmice koju igra. Ne trebaju nam "igracine" vec momci koji ce raditi za kolektiv, timski igraci. Kada vidim recimo loptu kod Zeca odmah izgubim nadu...Mico se isticao u ekipi pa i citavoj ligi zbog toga, klasicni timski igrac. Pa na kraju imao vise asistencija nego ostatak tima. Od pozicija u timu fali nam najvise vezni koji ce ekipu razigrati i graditi napade. Ti kad osmisljeno i konstantno napadas u napad stavi banderu neka ce se odbiti u gol. Ovako kako igramo da je devetka Ibrahimovic gola nebi vidio a kamo li osutao prema istom. U ekipu je bolje ubaciti juniora ili igraca sa manje znanja i mogucnosti ako ce gristi i izgarati na terenu. Fudbal je timski sport i to trena shvatiti sto prije.
Ovim našim barabama treba uvesti osmočasovno radno vrijeme (ili 2x4h), da zajedno sva 3 obroka imaju, trening na terenu, teretanu, bazen :D
I obavezno svaki mjesec kontrolni iz "poznavanja klupske historije i trenutnih saigrača" hhhh
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

ChWilla
Kontakt:

pon avg 07, 2017 1:43 pm

kostić nije htio da on bude rezervni stoper.

Amidza
Kontakt:

pon avg 07, 2017 1:43 pm

teatrale36 je napisao/la:
pon avg 07, 2017 8:13 am
Amidza je napisao/la:
pon avg 07, 2017 3:15 am
Ma sve OK. Ne poznajem ga licno, pa mi je tesko reci (u nekim ranijim medijskim istupima mi se nije ucinio ovakvim, al eto), ali ako ce ovakav mangup biti prema igracima, onda super. Samo nek ne bjezi od odgovornosti.
Svi treneri nesto glume misle da su najpametniji a bogami tesko koji da ima ista vise od srednje skole ali su pamet svijeta pokupili. Pametuju nece da preuzmu odgovornost, uvijek igraci krivi i slicno.
Umjesto da je rekao slab protivnik, malo sam izmjesao karte, probao formaciju sa novim def.veznim,nesto sl.on prica o vrucini, jest bilo vruce i sparno i tesko za igru ali protiv GOŠKA smo mogli dati 7 a Vitezu bukvalno nismo sansu napravili. Moje misljenje da nije mozda trebao puno ekperimentisati u prvenstvenim utakmicama, treba dogovarati prijateljske pa tu nesto probati,jer ono u subotu nije bilo do vrucine nego cisto do neuigranosti, neznanja nekog ko sta treba raditi i po meni grehota je Ramovića drzati na krilu ako vec treba nekoga zavaliti nek bude Zeba (od njega kako koja utakmica sve manje fajde). Pod hitno moraju naci napadaca, desnog beka i veznjaka to treba biti Adzemov prioritet da trazi od uprave,pusti vrucinu moj Adžeme....
To je to. Preuzmi odgovornost, nije do vrucine, trave i reflektora. Lako je mangup bit prema momku koji te najnormalnije pita nesto. Ali opet kazem, ako ce ovako kurcevit i mangup bit prema igracima, halalim mu sve.
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

ChWilla
Kontakt:

pon avg 07, 2017 1:46 pm

http://sportske.ba/starcevic-nisam-jos- ... ljeznicar/

evo sve je čovjek rekao. ovo je životna mudrost.

Amidza
Kontakt:

pon avg 07, 2017 1:53 pm

Fali nam, redom: stoper (imamo 3, jedan tek poceo da igra seniorski fudbal, drugi pred penzijom, treci na posudbi), desni bek (jednom se ide, pa mu se vise ne igra, drugi pokriva sve pozicije u timu), lijevi bek (imamo jednog), zadnji vezni (Markovic i Radinovic u drugom timu, Blagojevic cvaka, Hasanovic UFC borac sa malo minuta), napadac (ne treba davati komentar).

I mi bi da dovedemo Stilu, ofanzivnog veznog (jedina pozicija gdje smo kako-tako pokriveni Ramovicem, Zerom i nedodirljivim Zebom) i covjeka koji bi vjerovatno pristao jedino na platu koja bi bila medju vecim u PLBiH?

Stila jeste igracina, nema sta, ali na sve ovo komotno dodati problem njegove trenutne forme, eventualni manjak motiva kad bi dosao, godine (nije vise ni puter) itd. Uostalom, njegovim bi se dolaskom Ramovic i Zera zacementirali za klupu i mijenjali Zebu zadnjih 10 minuta ponelad ili bi im se izmisljale pozicije.
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

Fanzi
Kontakt:

pon avg 07, 2017 1:57 pm

boccaccio je napisao/la:
ned avg 06, 2017 6:04 pm
Raja zapravo i ne trazi nesto previse, ne trazi nista puno. Tek da u tom fudbalu koji se igra na Grbavici, vidi neke smislene akcije, zeli da vidi namjere ekipe da usmjeri svoju energiju da ta lopta smisleno ide, da se napravi nekoliko akcija, da igraci ponekad na utakmici udju u dobru sansu i da se poentira jednom,ako je moguce dva puta, bilo bi odlicno. Nije to neki strasan bauk u zeljama navijaca. To je prirodno, jasan je stav svakog navijaca da bi to dovelo i do dobrog rezultata i do osvajanja trofeja koji je jako pozeljan, pogotovo u ovoj sezoni iz hiljadu emotivnih i prakticnih razloga. To bi dovelo i do popunjenosti tribina.

Zaista se nista puno ne trazi i ne ocekuje. Pokazala je to i utakmica u prvom kolu, gdje su ljudi otisli prezadovoljni kucama, jer su vidjeli jednu utakmicu u kojoj je ekipa imala namjeru da igra lopte i da udje u neke sanse. Pita se za nesto i protivnik. Medjutim, nije prirodno da se protivnik poput Viteza pita nesto previse oko toga, jer je VItez ekipa koja se sastavila prije dvadesetak dana, uz tek obecanje nekog sponzora koji ce da im omoguci minimalnu egzistenciju, kako bi Vitez kao ekipa bivstvovala na sceni premijer lige i kako bi pokusali da priuste sebi neki opstanak. Klub sa takvim neambicijama, ne smije na Grbavici nista da se pita, osim da pokusaju da prime sto manje golova. A mi nemamo suta u okvir gola za 90 minuta igre. Oni naprave dvije sjajne prilike za postizanje gola i imaju jedan vrlo dobar sut sa distance, koji, da je bio precizan, zavrsio bi u nasem golu, u onom nebranjenom dijelu.
Kako onda to uopste bilo kako objasniti ili opravdati bilo cime. Nemoguce je.
A eto, dobili smo utakmicu, tri boda su upisana, pa kako god. Nije bas da se nismo navikli na slicne utakmice u prijasnjem periodu. Medjutim, ovde je za razliku bilo dosta nelogicnih detalja pored same lose igre.

Uopste nemam nista protiv sto je Adzem pokusao da promijeni neke stvari u i oko ekipe. To je meni sasvim u redu, pokazuje on tu neke pokusaje i neki osjecaj za autoritet, jer znajuci za igracki kadar koji i kakav imamo trenutno, veliki rizik tek tako izbaciti iz tima neke igrace koji su u ranijim utakmicama igrali veliku ulogu. Ali po prikazanom u Doboju kod Kaknja, izbacivanje Radinovica u B tim, te stavljanje Blagojevica na klupu, Zeca na klupu, je nesto sto bi i sam uradio bez imalo dileme. Problem je u nekoj drugoj logici koju ja bas nisam najbolje razumio u ovoj postavci Adzemove igre, a i sam nacin igranja ove utakmice je pokazao da je to sve bilo nelogicno.
Dakle ,nemam problem sa promjenama kao takvim, cak i skidam kapu Adzemu na tome, ali osnova tih promjena bi trebala da bude logicnija svakako. Ne cisto da se nesto promijeni.
Ja sam fudbalski laik kao i svi mi ovde i ne bavimo se ovim nikako drugacije nego rekreativno i samo razmisljajuci o tim stvarima dok gledamo utakmicu. I kao takav, kao fudbalski laik, meni je neprirodan onakav vezni red. On nije mogao poluciti nikakav rezultat, a kamoli bilo kakav vidljiv napredak. Postavljanje jednog stopera na poziciju zadnjeg veznog, uz dva igraca naprijed slicnih karakteristika jedan s drugim, gdje obojica nisu od bilo kakve trke. To su tri centralna igraca gdje nijedan ne trci. Kemo ne posjeduje brzinu,da bi time iskoristio visinu i kroz dug korak presijecao i razgradjivao protivnika. Niti posjeduje motoriku za ogroman radius kretanja koji se zahtjeva na toj poziciji. On je tu dobio na skok igri, ali je izgubio na kretanju po terenu. A onda Zeba i Zeric kao dva igraca koji su staticni sami po sebi. Tu sam bas zelio da vidim kako ce djelovati Zeric, jer bi on trebao po svakoj varijanti da bude naprednija, modernija varijanta Zebe. Zeba ne igra u dva pravca i on je staromodan plejmejker iza kojeg mora da stoji kamiondzija i da ponese sav teret za njega. A Zeric je trebao biti slicnih tehnickih karakteristika ,ali moderniji, jer danasnji moderan fudbal ne podnosi igru u jednom smjeru. A to nisam vidio od Zerica. On posjeduje znanje i to se odmah vidi, nema tu dileme, ali me je sokiralo da sam u prvom poluvremenu vidio da on nije parirao cak ni Zebi u trcanju po prostoru na terenu. Zeba ga nadmasio. A Zeba sam po sebi nije trcao dovoljno da bi se taj prostor ispunio nasom veznom linijom koja bi dominirala u igri. Tako da smo dobili takvu utakmicu i postavku gdje imas zadnjeg veznog koji ne trci i neki prelaz iz centralnog i aktivnog veznog gdje obojica ne trce. Vezni red ne trci. Uz to stavio dva spora krila. Hajde, mozda bi mi to i bila neka solidna zamisao, da mi imamo dvojicu Miroslava Stevanovicaa po krilima, koji ce to da razvale po strane uz primjerene lopte ove dvojice kreativnih veznjaka. A stavi Ramovica lijevo, gdje se odmah vidi da Ramovic nema nista sa lijevom nogom osim oslonca i to je definitivno velika falinka, da on ne moze ni pokusati probiti po toj strani ako se ne vrati na desnu nogu nekim laznjakom i tu propade svo vrijeme ovoga svijeta. Inace Ramovic u tri utakmice igra na tri razlicite pozicije. Ova pozicija mu ne odgovara, jer nisi dobio nista ,bas nista, izgubio si igraca koji ne moze da djeluje po tom dijelu. Hajde Zakaric je znalac, on se izvuce, pa se uvuce u sredinu, pa moze da sutira, a znamo kako dobar sut ima, pa bez obzira ne neveliku brzinu, on izmajmunise nesto i pokusa to da iskoristi.
I onda kad igras tako, ne postizes nista. Ne udjes u sansu uopste. A i da bi usao u sansu, moras imati nekoga da tu sansu iskoristi. Ili pokusa da iskoristi. Nemamo takvog. Iako ja mislim da je Stevo odlican znalac sa loptom, da moze takticki jako dobro da valja ekipi, koja bi iz drugog pplana imala bar dva top igraca koji ce to iskoristiti golovima. Ali za ovu kombinaciju igraca Stevo ne moze da fercera , jer ne moze da dodje u sansu, nije brz, poklope ga, a nema ni back up igraca koji ce iz drugog plana da razvali na neku Stevinu igru ili otvaranje u stranu ili povratnu loptu eventualno.

Idu naredna tri kola, i to ce biti tri fine protivnicke ekipe sa drugim ambicijama od viteza i goška. Ova tri kola ce da pokazu sta mi imamo da racunamo ili da ne racunamo u ovom prvenstvu. Sve su to ekipe u 5 deka, nijedna nije dominantna, ali su svakako drugacije ekipe od ovih protiv kojih smo do sada igrali. Ne bih jos davao bilo kakav smjeli sud o nasoj ekipi, dok ne prodju ova tri naredna kola. A nakon toga , ili cemo biti dobri, ili ce dzaba biti i davati bilo kakav sud, jer nece imati ni nekog smisla.
Ja i dalje mislim da mi navijaci trebamo pomagati nasu ekipu podrskom. Ne odmagati. Isto tako mislim da je morao biti bolji ovaj prelazni rok, ipak smo izgubili najboljeg igraca prvenstva, i najboljeg strijelca prvenstva. Veliki je to gubitak, morali smo djelovati bolje u prelaznom roku. Ova sezona je krucijalno vazna kada je u pitanju titula. Rijetko pisem u zadnje vrijeme, ali to sada svaki put naglasavam posebno. Titula je krucijalno vazna. Sa ovim kadrom ? Trenutno ne obecava po onome sto vidimo, a iako smo laici, mi smo gledaoci, imamo oci i znamo gledati utakmice. Moramo pomoci ovim igracima, jer su oni ti koje imamo u timu. Moraju i igraci pomoci samim sebi, jer ja jos uvijek ne vidim da oni daju sve od sebe. Oni mogu bolje, ali oni se za to moraju potruditi.

Raja ne trazi previse. Gledaoci traze malo fudbala da se vidi. Nekoliko akcija, namjeru da zelis pobijediti protivnika, nekoliko sansi...i neki gol. To fakat nije nista posebno. To je minimum za bilo kakvu gledljivost. Igraci to moraju postici,jer, nazalost, Grbavica ce biti sve praznija u suprotnom. Fudbal je igra koja mora donijeti neku zanimljivost u 90 minuta. Ne samo strepnju, ne samo dodavanje izmedju dva stopera do iznemoglosti, jer nemaju kome dati da pocne akciju, ne samo situacije da onaj ko ima loptu igra, a ostali koji nemaju loptu stoje na terenu. Pogledajte snimak, pa cete vidjeti koliko ima takvih situacija, gdje Zeba ima loptu, a ostalih devet igraca bukvalno stoje. Zato se i cini i zato Zeba cesto i carini tu loptu. Nema opravdanja za takvo nesto. Za nadati se da ce biti bolje, da ce Adzem pronaci neku formulu koja ce imati vise smisla na terenu, da ce se nesto uzbudljivo desavati na nasim utakmicama, jer se nesto mora pokrenuti i pokusati. Adzem je to pokusao, za sad osim tih dobijenih bodova, neuspjesno za samu igru. To je sad to. Idemo dalje. Uz podrsku ,naravno, kako drugacije.

VOLIM TE ŽELJO !
Ne znam koliko se i da li se puno raje osvrtalo na ovu analizu naše igre, ali ovo je čovječe predobro. Uživao sam čitajući. Nikada se ne bavim ovim analizama, jer o postavci igre i pripremi iste se pita i protivnik s kojim igraš. Ali, da dodam i ja par opaski na analizu Viteza.

Mislim da je Kemo samo isproban na ovoj poziciji i da nije upalilo. Nije mi logično zašto premda mislim da je pokušao neku varijantu 5-4-1 tranzicija u 3-5-2 ili 3-4-3 u ovisnosti od faze igre (premda je sve izgledalo kao standardnih 4-5-1). Na kraju, Kemo nije bio toliko loš koliko Denis, posebno ofanzivno. Kemo je bacio ko rukom onu loptu Žeri. Vidi se i na snimku 1921.ba. Defanzivno su se vidjele sve slabosti pogrešnog postavljanja igrača.
Pokušaj Keme je zbog gubitka Radinovića za ekipu. Međutim, ne razumijem zašto Dino Hasanović ne igra. Ne znam baš da je Dino loše igrao kada mu se pružala prilika, a nije povrijeđen.

Ne vidim kako Zeba i Stevo mogu igrati zajedno. Jedan je uljez, jer dok obezbijediš Zebi trkače, oduzimaš ih Stevi.
Možda se samo ne slažem s tobom u vezi Zakarićeve brzine. Mislim da je solidno brz, dovoljno da se kaže da imamo neki standard krilnog igrača.
Međutim, jednako kao i za Dinino odsustvo ne razumijem iskreno zašto Zakarića forsirat na desno krilo, ako je on prirodno lijevo krilo.

Kako god zarotiram kombinacije, mislim da je Zeba zapravo isključivi uljez. Ne stvara više razliku ni u prekidima. Kornere i slobodne udarce jako loše izvodi. Prirodno je to obzirom i na njegove godine.

Ja bih definitivno pokušao protiv Borca bez Zebe u prvih 11. Ako Projić treba igrati u prvih 11 od sada, vrijeme je da se Srđanom rastanemo, jer na lijevom krilu mogu igrati Zakarić, Nikolić i Zec, a na lijevom beku treba povremenu minutažu davati Bešireviću.
Lijevo bih igrao sa Zakarićem. S Projićem bi bio odlična kombinacija. Desno Zeca uz dovu da Siniša neće ispasti iz igre. Hasanović, Ramović, Nikolić i u vrhu Mujagić/Zajmović za konačno bržu igru na terenu.

Mirek11
Kontakt:

pon avg 07, 2017 2:08 pm

Amidza je napisao/la:
pon avg 07, 2017 1:53 pm
Fali nam, redom: stoper (imamo 3, jedan tek poceo da igra seniorski fudbal, drugi pred penzijom, treci na posudbi), desni bek (jednom se ide, pa mu se vise ne igra, drugi pokriva sve pozicije u timu), lijevi bek (imamo jednog), zadnji vezni (Markovic i Radinovic u drugom timu, Blagojevic cvaka, Hasanovic UFC borac sa malo minuta), napadac (ne treba davati komentar).

I mi bi da dovedemo Stilu, ofanzivnog veznog (jedina pozicija gdje smo kako-tako pokriveni Ramovicem, Zerom i nedodirljivim Zebom) i covjeka koji bi vjerovatno pristao jedino na platu koja bi bila medju vecim u PLBiH?

Stila jeste igracina, nema sta, ali na sve ovo komotno dodati problem njegove trenutne forme, eventualni manjak motiva kad bi dosao, godine (nije vise ni puter) itd. Uostalom, njegovim bi se dolaskom Ramovic i Zera zacementirali za klupu i mijenjali Zebu zadnjih 10 minuta ponelad ili bi im se izmisljale pozicije.
:palacgore: Jos bih dodao uk. dva krilna igraca Zec i Zakaric ( kartoni, ne daj Boze kakve povrede i opet improvizacija). Nakon odlaska Mice i povrede Crnova zbog koje ga nema do proljeca, reakcija 0.
Samo mi nije jasno zasto nasi cekaju toliko sa pojacanjima, kada vecina navijaca vidi ovako situcija sa igrackim kadrom.
Pa i Adžem ako je pratio prvu ekipu prije dolaska na klupu je trebao ovo vidjeti, tako da ne treba sada mjesec da kroz treninge upoznaje ekipu. Lakse bi i njemu bilo da je odmah rekao sta ne valja i trazio pojacanja na kriticnim pozicijama.
Nema tu srljanja, znas sta ti treba i sta se mozes dovesti, naravno u skladu sa budzetom.
Jer i kada (i ako) dodju ti igraci, treba i njima da se uklope tako da je svakako bolje sto prije dovesti igrace.
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.

Prijava