Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Elegant
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned avg 06, 2017 6:39 pm

Ne bi nasi dali gol do sutra, a Vitez nas je opet mogao sa dva gola razlike uzeti.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Charlie Sheen
Kontakt:

ned avg 06, 2017 6:41 pm

heisenberg je napisao/la:
ned avg 06, 2017 6:31 pm
Ovaj mali Muminovic je najbolji golman lige, ima samo 20 godina i ugovor do 2020. :roll:
Na osnovu cega je najbolji golman lige

cikazubo
Kontakt:

ned avg 06, 2017 6:44 pm

Charlie Sheen je napisao/la:
ned avg 06, 2017 6:41 pm
heisenberg je napisao/la:
ned avg 06, 2017 6:31 pm
Ovaj mali Muminovic je najbolji golman lige, ima samo 20 godina i ugovor do 2020. :roll:
Na osnovu cega je najbolji golman lige
Nisam ga gledao iskreno, samo ovu tekmu i onu kad su nas uzeli na Grbavici u polufinalu kupa, i ovo što sam vidio mogu se složit s kolegom iznad, doduše ne može se reći najbolji golman lige, ali sigurno velik potencijal..

1921.ba
Kontakt:

ned avg 06, 2017 6:58 pm

Bergeron je napisao/la:
ned avg 06, 2017 6:23 pm
Nema ekipa iz 1921tv sta da stavi...
11 minuta :D
Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

Plava Porodica
Kontakt:

ned avg 06, 2017 7:08 pm

skretnicar je napisao/la:
ned avg 06, 2017 6:53 pm
jad i cemer od lige
Iz godine u godinu sve lošija..
Nema više onog prijašnjeg isčekivanja utakmica, pogotovo Željinih.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Amidza
Kontakt:

ned avg 06, 2017 7:08 pm

1921.ba je napisao/la:
ned avg 06, 2017 6:58 pm
Bergeron je napisao/la:
ned avg 06, 2017 6:23 pm
Nema ekipa iz 1921tv sta da stavi...
11 minuta :D
Dje nabra 11...svaka cast.

Jeste to ubacili i voznju trolom do Grbavice? :D
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

1921.ba
Kontakt:

ned avg 06, 2017 7:23 pm

hahahahha skoro da si pogodio... uvod je drugaciji nego do sada sto smo radili, mislim da ce vam se dopasti... :)
Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

Haklapuc
Kontakt:

ned avg 06, 2017 7:35 pm

Ne znam, sjeban sam totalno, iako znam šta sve mogu očekivati od ove ekipe. Adžemova jedina krivica za ovo sinoć je što je igračima rekao da smanje broj grešaka, a oni to shvatili na jedini način koji znaju i umiju - dodavanje zadnje linije bez ikakve želje i ideje da se krene naprijed. Pa ljudi moji da li je moguće da na Grbavici nisam vidio dupli pas u veznom redu još od Hadžiahmetovića? Da li je moguće da smo jedina ekipa na svijetu koja ne zna okomitim pasom izbaciti špica u šansu? Da li je moguće da se toliko razvučemo na terenu, a vezni red totalno nepokretan i onda bekovi i krila obično nemaju ni jednu jedinu opciju za pas osim da vrate loptu štoperu? Da li je moguće da niko u ekipi nema ni mozga ni muda da pokuša uraditi nešto izvan šablona koji im je ugradio Petrović? Strah ih da ne pogriješe? Manje bi me boljelo deset pogrešnih pasova u prostor svakog igrača pojedinačno, deset propalih pokušaja duplog pasa, dvadeset šuteva nebu pod oblake, od ovoga što sad gledamo, barem bih pomislio ne znaju, ali trude se nešto uraditi. Ova igra nikuda ne vodi. Toliko sve više jalovo sve izgleda da me svaki sljedeći put uspiju zabezeknuti koliko daleko može ići ova igra bez igre. Nažalost, skeptičan sam po pitanju i plasmana u Evropu, a kamoli titule, ali ako Adžem od ove skupine neznalica napravi tim, od mene ima bezrezervnu podršku, jer ovo na šta sad liči ekipa Murinho ne bi uspio podići do kraja sezone.

Ni prije osvajanje titule nije bila normalna i redovna pojava, ali se bar igrao fudbal. Mislim da bi ekipa sa Štilićem i Dialibom pobijedila ovu današnju dvocifrenom razlikom. Nikad, ali nikad u svom životu nisam gledao lošijeg Želju od ovog u zadnje dvije-tri godine, pa čak je i u one 2-3 sezone kad smo se borili za opstanak igra bila bolja. Ako neko ne vjeruje, postavit ću par klipova iz tog perioda pa neka uporedi.

Neka nam je Bog na pomoći svima da ne obolimo od ovoga.

pile87
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

ned avg 06, 2017 7:41 pm

Haklapuc je napisao/la:Ne znam, sjeban sam totalno, iako znam šta sve mogu očekivati od ove ekipe. Adžemova jedina krivica za ovo sinoć je što je igračima rekao da smanje broj grešaka, a oni to shvatili na jedini način koji znaju i umiju - dodavanje zadnje linije bez ikakve želje i ideje da se krene naprijed. Pa ljudi moji da li je moguće da na Grbavici nisam vidio dupli pas u veznom redu još od Hadžiahmetovića? Da li je moguće da smo jedina ekipa na svijetu koja ne zna okomitim pasom izbaciti špica u šansu? Da li je moguće da se toliko razvučemo na terenu, a vezni red totalno nepokretan i onda bekovi i krila obično nemaju ni jednu jedinu opciju za pas osim da vrate loptu štoperu? Da li je moguće da niko u ekipi nema ni mozga ni muda da pokuša uraditi nešto izvan šablona koji im je ugradio Petrović? Strah ih da ne pogriješe? Manje bi me boljelo deset pogrešnih pasova u prostor svakog igrača pojedinačno, deset propalih pokušaja duplog pasa, dvadeset šuteva nebu pod oblake, od ovoga što sad gledamo, barem bih pomislio ne znaju, ali trude se nešto uraditi. Ova igra nikuda ne vodi. Toliko sve više jalovo sve izgleda da me svaki sljedeći put uspiju zabezeknuti koliko daleko može ići ova igra bez igre. Nažalost, skeptičan sam po pitanju i plasmana u Evropu, a kamoli titule, ali ako Adžem od ove skupine neznalica napravi tim, od mene ima bezrezervnu podršku, jer ovo na šta sad liči ekipa Murinho ne bi uspio podići do kraja sezone.

Ni prije osvajanje titule nije bila normalna i redovna pojava, ali se bar igrao fudbal. Mislim da bi ekipa sa Štilićem i Dialibom pobijedila ovu današnju dvocifrenom razlikom. Nikad, ali nikad u svom životu nisam gledao lošijeg Želju od ovog u zadnje dvije-tri godine, pa čak je i u one 2-3 sezone kad smo se borili za opstanak igra bila bolja. Ako neko ne vjeruje, postavit ću par klipova iz tog perioda pa neka uporedi.

Postavi video ali sa gostovanja ne domaće utakmice. Vremena se mijenjaju drugačije je tada bilo igrati kući a sampion je bio onaj ko ima dvije gostujuće pobjede.
Ova ekipa je nepotpuna fali nam igrača valjda to i u klubu vide, mislim da nije još kasno da dovedu dva tri igrača i da se prestane izmišljati pozicija za pojedine igrače. I to bi trebalo onda biti u redu.

Poslano sa mog HTC Desire 828 koristeći Tapatalk

Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

Hadzijalagic
Kontakt:

ned avg 06, 2017 7:43 pm

boccaccio je napisao/la:
ned avg 06, 2017 6:04 pm
Spoiler:
Raja zapravo i ne trazi nesto previse, ne trazi nista puno. Tek da u tom fudbalu koji se igra na Grbavici, vidi neke smislene akcije, zeli da vidi namjere ekipe da usmjeri svoju energiju da ta lopta smisleno ide, da se napravi nekoliko akcija, da igraci ponekad na utakmici udju u dobru sansu i da se poentira jednom,ako je moguce dva puta, bilo bi odlicno. Nije to neki strasan bauk u zeljama navijaca. To je prirodno, jasan je stav svakog navijaca da bi to dovelo i do dobrog rezultata i do osvajanja trofeja koji je jako pozeljan, pogotovo u ovoj sezoni iz hiljadu emotivnih i prakticnih razloga. To bi dovelo i do popunjenosti tribina.

Zaista se nista puno ne trazi i ne ocekuje. Pokazala je to i utakmica u prvom kolu, gdje su ljudi otisli prezadovoljni kucama, jer su vidjeli jednu utakmicu u kojoj je ekipa imala namjeru da igra lopte i da udje u neke sanse. Pita se za nesto i protivnik. Medjutim, nije prirodno da se protivnik poput Viteza pita nesto previse oko toga, jer je VItez ekipa koja se sastavila prije dvadesetak dana, uz tek obecanje nekog sponzora koji ce da im omoguci minimalnu egzistenciju, kako bi Vitez kao ekipa bivstvovala na sceni premijer lige i kako bi pokusali da priuste sebi neki opstanak. Klub sa takvim neambicijama, ne smije na Grbavici nista da se pita, osim da pokusaju da prime sto manje golova. A mi nemamo suta u okvir gola za 90 minuta igre. Oni naprave dvije sjajne prilike za postizanje gola i imaju jedan vrlo dobar sut sa distance, koji, da je bio precizan, zavrsio bi u nasem golu, u onom nebranjenom dijelu.
Kako onda to uopste bilo kako objasniti ili opravdati bilo cime. Nemoguce je.
A eto, dobili smo utakmicu, tri boda su upisana, pa kako god. Nije bas da se nismo navikli na slicne utakmice u prijasnjem periodu. Medjutim, ovde je za razliku bilo dosta nelogicnih detalja pored same lose igre.

Uopste nemam nista protiv sto je Adzem pokusao da promijeni neke stvari u i oko ekipe. To je meni sasvim u redu, pokazuje on tu neke pokusaje i neki osjecaj za autoritet, jer znajuci za igracki kadar koji i kakav imamo trenutno, veliki rizik tek tako izbaciti iz tima neke igrace koji su u ranijim utakmicama igrali veliku ulogu. Ali po prikazanom u Doboju kod Kaknja, izbacivanje Radinovica u B tim, te stavljanje Blagojevica na klupu, Zeca na klupu, je nesto sto bi i sam uradio bez imalo dileme. Problem je u nekoj drugoj logici koju ja bas nisam najbolje razumio u ovoj postavci Adzemove igre, a i sam nacin igranja ove utakmice je pokazao da je to sve bilo nelogicno.
Dakle ,nemam problem sa promjenama kao takvim, cak i skidam kapu Adzemu na tome, ali osnova tih promjena bi trebala da bude logicnija svakako. Ne cisto da se nesto promijeni.
Ja sam fudbalski laik kao i svi mi ovde i ne bavimo se ovim nikako drugacije nego rekreativno i samo razmisljajuci o tim stvarima dok gledamo utakmicu. I kao takav, kao fudbalski laik, meni je neprirodan onakav vezni red. On nije mogao poluciti nikakav rezultat, a kamoli bilo kakav vidljiv napredak. Postavljanje jednog stopera na poziciju zadnjeg veznog, uz dva igraca naprijed slicnih karakteristika jedan s drugim, gdje obojica nisu od bilo kakve trke. To su tri centralna igraca gdje nijedan ne trci. Kemo ne posjeduje brzinu,da bi time iskoristio visinu i kroz dug korak presijecao i razgradjivao protivnika. Niti posjeduje motoriku za ogroman radius kretanja koji se zahtjeva na toj poziciji. On je tu dobio na skok igri, ali je izgubio na kretanju po terenu. A onda Zeba i Zeric kao dva igraca koji su staticni sami po sebi. Tu sam bas zelio da vidim kako ce djelovati Zeric, jer bi on trebao po svakoj varijanti da bude naprednija, modernija varijanta Zebe. Zeba ne igra u dva pravca i on je staromodan plejmejker iza kojeg mora da stoji kamiondzija i da ponese sav teret za njega. A Zeric je trebao biti slicnih tehnickih karakteristika ,ali moderniji, jer danasnji moderan fudbal ne podnosi igru u jednom smjeru. A to nisam vidio od Zerica. On posjeduje znanje i to se odmah vidi, nema tu dileme, ali me je sokiralo da sam u prvom poluvremenu vidio da on nije parirao cak ni Zebi u trcanju po prostoru na terenu. Zeba ga nadmasio. A Zeba sam po sebi nije trcao dovoljno da bi se taj prostor ispunio nasom veznom linijom koja bi dominirala u igri. Tako da smo dobili takvu utakmicu i postavku gdje imas zadnjeg veznog koji ne trci i neki prelaz iz centralnog i aktivnog veznog gdje obojica ne trce. Vezni red ne trci. Uz to stavio dva spora krila. Hajde, mozda bi mi to i bila neka solidna zamisao, da mi imamo dvojicu Miroslava Stevanovicaa po krilima, koji ce to da razvale po strane uz primjerene lopte ove dvojice kreativnih veznjaka. A stavi Ramovica lijevo, gdje se odmah vidi da Ramovic nema nista sa lijevom nogom osim oslonca i to je definitivno velika falinka, da on ne moze ni pokusati probiti po toj strani ako se ne vrati na desnu nogu nekim laznjakom i tu propade svo vrijeme ovoga svijeta. Inace Ramovic u tri utakmice igra na tri razlicite pozicije. Ova pozicija mu ne odgovara, jer nisi dobio nista ,bas nista, izgubio si igraca koji ne moze da djeluje po tom dijelu. Hajde Zakaric je znalac, on se izvuce, pa se uvuce u sredinu, pa moze da sutira, a znamo kako dobar sut ima, pa bez obzira ne neveliku brzinu, on izmajmunise nesto i pokusa to da iskoristi.
I onda kad igras tako, ne postizes nista. Ne udjes u sansu uopste. A i da bi usao u sansu, moras imati nekoga da tu sansu iskoristi. Ili pokusa da iskoristi. Nemamo takvog. Iako ja mislim da je Stevo odlican znalac sa loptom, da moze takticki jako dobro da valja ekipi, koja bi iz drugog pplana imala bar dva top igraca koji ce to iskoristiti golovima. Ali za ovu kombinaciju igraca Stevo ne moze da fercera , jer ne moze da dodje u sansu, nije brz, poklope ga, a nema ni back up igraca koji ce iz drugog plana da razvali na neku Stevinu igru ili otvaranje u stranu ili povratnu loptu eventualno.

Idu naredna tri kola, i to ce biti tri fine protivnicke ekipe sa drugim ambicijama od viteza i goška. Ova tri kola ce da pokazu sta mi imamo da racunamo ili da ne racunamo u ovom prvenstvu. Sve su to ekipe u 5 deka, nijedna nije dominantna, ali su svakako drugacije ekipe od ovih protiv kojih smo do sada igrali. Ne bih jos davao bilo kakav smjeli sud o nasoj ekipi, dok ne prodju ova tri naredna kola. A nakon toga , ili cemo biti dobri, ili ce dzaba biti i davati bilo kakav sud, jer nece imati ni nekog smisla.
Ja i dalje mislim da mi navijaci trebamo pomagati nasu ekipu podrskom. Ne odmagati. Isto tako mislim da je morao biti bolji ovaj prelazni rok, ipak smo izgubili najboljeg igraca prvenstva, i najboljeg strijelca prvenstva. Veliki je to gubitak, morali smo djelovati bolje u prelaznom roku. Ova sezona je krucijalno vazna kada je u pitanju titula. Rijetko pisem u zadnje vrijeme, ali to sada svaki put naglasavam posebno. Titula je krucijalno vazna. Sa ovim kadrom ? Trenutno ne obecava po onome sto vidimo, a iako smo laici, mi smo gledaoci, imamo oci i znamo gledati utakmice. Moramo pomoci ovim igracima, jer su oni ti koje imamo u timu. Moraju i igraci pomoci samim sebi, jer ja jos uvijek ne vidim da oni daju sve od sebe. Oni mogu bolje, ali oni se za to moraju potruditi.

Raja ne trazi previse. Gledaoci traze malo fudbala da se vidi. Nekoliko akcija, namjeru da zelis pobijediti protivnika, nekoliko sansi...i neki gol. To fakat nije nista posebno. To je minimum za bilo kakvu gledljivost. Igraci to moraju postici,jer, nazalost, Grbavica ce biti sve praznija u suprotnom. Fudbal je igra koja mora donijeti neku zanimljivost u 90 minuta. Ne samo strepnju, ne samo dodavanje izmedju dva stopera do iznemoglosti, jer nemaju kome dati da pocne akciju, ne samo situacije da onaj ko ima loptu igra, a ostali koji nemaju loptu stoje na terenu. Pogledajte snimak, pa cete vidjeti koliko ima takvih situacija, gdje Zeba ima loptu, a ostalih devet igraca bukvalno stoje. Zato se i cini i zato Zeba cesto i carini tu loptu. Nema opravdanja za takvo nesto. Za nadati se da ce biti bolje, da ce Adzem pronaci neku formulu koja ce imati vise smisla na terenu, da ce se nesto uzbudljivo desavati na nasim utakmicama, jer se nesto mora pokrenuti i pokusati. Adzem je to pokusao, za sad osim tih dobijenih bodova, neuspjesno za samu igru. To je sad to. Idemo dalje. Uz podrsku ,naravno, kako drugacije.

VOLIM TE ŽELJO !
Izvini ali zbog cega je toliki imperativ titula u ovoj sezoni? Vjerovatno sam van tokova i nisam upoznat sa nekim stvarima zbog kojih Ti u nekoliko svojih postova eksplicitno istices vaznost titule u ovoj sezoni.. Jel' zbog sistema takmicenja u LP sljedeceg ljeta ili ima nesto ozbiljnije?

S ostatkom posta se slazem od A do Ž, osim mozda u dijelu analize postavke igre.. Adi je tu najgore. U dosta nezavidnoj je poziciji. Ima veliki pritisak da poboljsa igru i pokusava od uljuljanih i ne bas kvalitetnih igraca da sastavi kakvu takvu ekipu koja ce izgledati normalno na terenu.. Vitez jeste ekipa koja se ne bi smjela nista pitati kada igra sa nama, pogotovo na Grbavici, ali opet moje misljenje je da su i za to 95% odgovorni igraci a mozda 5% trener, u ovom slucaju Adzem..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

LeBlue
Kontakt:

ned avg 06, 2017 7:46 pm

Ramovic i Zakaric odigrali dobro. Osmankovic odigrao ok kad je Blagojevic usao, prije toga je skroz izgubljen izgledao, ali mi je dobro sto je Adzem ovo pokusao. Stevanovic i Projic losi. Nerazumijem visoke lopte naprijed kad su njihovi igraci visociji od nas. Treba oprobati Ramovica na Zebinoj poziciji, a staviti Zeca na krilo. Svidja mi se kod Adzema sto pokusava druge kombinacije. Bez napadaca je tesko da mozemo nesto ozbiljno napraviti. Nikolic niti je dovoljno visok za visoke lopte, niti je dovoljno brzo i pokretljiv za neke dubinske lopte. Sa ovim igracima je realan cilj medju prvih 6 ekipa, igrati utakmicu po utakmicu i nadati se Evropi. Na pocetku utakmice imas dvije poluprilike ali nema gola, jer nemamo pravog napadaca, i sta onda ocekivati. Kako utakmica prolazi sve je teze i teze dati taj gol. Dosta ekipa u PL ima slican nivo, gdje ce se dosta bodova gubiti, npr kao mi u Kaknju a sve ce se te ekipe boriti da udju medju 6, zato ocekujem zestoku borbu. Da mi budemo u vrhu nama treba pravi napadac, jer Adzem igra fudbal za gol vise, sto je suprotno od Petrovica.

ChWilla
Kontakt:

ned avg 06, 2017 7:47 pm

do 15%, otprilike isto vrijedi i za ostalih pet trenera...
gradi željo boli te *****

pile87
Kontakt:

ned avg 06, 2017 7:48 pm

LeBlue je napisao/la:Ramovic i Zakaric odigrali dobro. Osmankovic odigrao ok kad je Blagojevic usao, prije toga je skroz izgubljen izgledao, ali mi je dobro sto je Adzem ovo pokusao. Stevanovic i Projic losi. Nerazumijem visoke lopte naprijed kad su njihovi igraci visociji od nas. Treba oprobati Ramovica na Zebinoj poziciji, a staviti Zeca na krilo. Svidja mi se kod Adzema sto pokusava druge kombinacije. Bez napadaca je tesko da mozemo nesto ozbiljno napraviti. Nikolic niti je dovoljno visok za visoke lopte, niti je dovoljno brzo i pokretljiv za neke dubinske lopte. Sa ovim igracima je realan cilj medju prvih 6 ekipa, igrati utakmicu po utakmicu i nadati se Evropi. Na pocetku utakmice imas dvije poluprilike ali nema gola, jer nemamo pravog napadaca, i sta onda ocekivati. Kako utakmica prolazi sve je teze i teze dati taj gol. Dosta ekipa u PL ima slican nivo, gdje ce se dosta bodova gubiti, npr kao mi u Kaknju a sve ce se te ekipe boriti da udju medju 6, zato ocekujem zestoku borbu. Da mi budemo u vrhu nama treba pravi napadac, jer Adzem igra fudbal za gol vise, sto je suprotno od Petrovica.
Za sut prema golu više. Jedino to.

Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

Leon_Professional
Kontakt:

ned avg 06, 2017 7:49 pm

Nasi igraci na instagramu ne kriju odusevljenje zbog kise.
Mozda sad i razvalimo Borca, ako zahladni :D

Haklapuc
Kontakt:

ned avg 06, 2017 7:49 pm

pile87 je napisao/la:
ned avg 06, 2017 7:41 pm
Haklapuc je napisao/la:Ne znam, sjeban sam totalno, iako znam šta sve mogu očekivati od ove ekipe. Adžemova jedina krivica za ovo sinoć je što je igračima rekao da smanje broj grešaka, a oni to shvatili na jedini način koji znaju i umiju - dodavanje zadnje linije bez ikakve želje i ideje da se krene naprijed. Pa ljudi moji da li je moguće da na Grbavici nisam vidio dupli pas u veznom redu još od Hadžiahmetovića? Da li je moguće da smo jedina ekipa na svijetu koja ne zna okomitim pasom izbaciti špica u šansu? Da li je moguće da se toliko razvučemo na terenu, a vezni red totalno nepokretan i onda bekovi i krila obično nemaju ni jednu jedinu opciju za pas osim da vrate loptu štoperu? Da li je moguće da niko u ekipi nema ni mozga ni muda da pokuša uraditi nešto izvan šablona koji im je ugradio Petrović? Strah ih da ne pogriješe? Manje bi me boljelo deset pogrešnih pasova u prostor svakog igrača pojedinačno, deset propalih pokušaja duplog pasa, dvadeset šuteva nebu pod oblake, od ovoga što sad gledamo, barem bih pomislio ne znaju, ali trude se nešto uraditi. Ova igra nikuda ne vodi. Toliko sve više jalovo sve izgleda da me svaki sljedeći put uspiju zabezeknuti koliko daleko može ići ova igra bez igre. Nažalost, skeptičan sam po pitanju i plasmana u Evropu, a kamoli titule, ali ako Adžem od ove skupine neznalica napravi tim, od mene ima bezrezervnu podršku, jer ovo na šta sad liči ekipa Murinho ne bi uspio podići do kraja sezone.

Postavi video ali sa gostovanja ne domaće utakmice. Vremena se mijenjaju drugačije je tada bilo igrati kući a sampion je bio onaj ko ima dvije gostujuće pobjede.
Ova ekipa je nepotpuna fali nam igrača valjda to i u klubu vide, mislim da nije još kasno da dovedu dva tri igrača i da se prestane izmišljati pozicija za pojedine igrače. I to bi trebalo onda biti u redu.

Zna se kako je to izgledalo na gostovanjima i zbog čega je to tako bilo, tako da ne razumijem šta hoćeš time da kažeš. Garantujem da je ekipa u kojoj je igrao Štila najbolja od osnivanja zajedničke lige, jedini razlozi neosvajanja trofeja su politika i to što nisu imali leđa u savezu koja su tad bila neophodna.

Brkoo
Kontakt:

ned avg 06, 2017 7:52 pm

Igra jeste losa, ali osvajamo bodove, sto je najvaznije, niko se nece sjecati ove parije protiv Viteza ako ostvarimo pobjedu protiv Borca, imat cemo onda 9 bodova na kontu. Nama fale 4 pojacanja, bas prevage na terenu, da bi to licilo na nesto i da bi se mogli nadati osvajanju nekog trofeja, bez pojacanja smo osudjeni da u vrhu napada gledamo igrace kojima je vrh kantonalna liga, desnog beka koji je odron(njegova trenutna zamjena isto kao i on), veznjake koji ne znaju gdje udaraju, ni nazad ni naprijed, nesto izmedju itd. Uz pojacanja bi bilo dobro da se igracima ne izmisljaju pozicije osim ako smo u takvoj situaciji da se to mora ali bas mora uraditi iz nekog razloga, zelio bih napokon da Ramovic igra na Zebinoj poziciji a da Zeba preseli na klupu, da lijevo krilo igra Zec, Zakaric desno itd
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Plavi orkestar
Kontakt:

ned avg 06, 2017 7:56 pm

neroazzuro je napisao/la:
ned avg 06, 2017 4:34 pm
Plavi orkestar je napisao/la:
ned avg 06, 2017 3:58 pm
Nebi Amar dozvolio da mu pred vazne utakmice ekipa ostane bez prvog centarfora
Mnogi ovdje, poput tebe, izgleda ili imaju jako kratko pamćenje ili Želju prate jako kratko.
Brzo si zaboravio da je u zadnjem mandatu, recimo, Bekric posle sjajne sezone odmah prodat prije Hapoela. Ili, da mu je Nyema otišao po isteku ugovora pred, čini mi se Maribor pa Zola imao vatreno krštenje u Evropi. Ili da ga je jedan Kerla dvaput ostavljao na cjedilu pred evropu jer mu je isticao ugovor.
Ili, da se vratim još dalje, na prvi mandat kada su morali biti prodavani najbolji igrači Muratović, pa Bešlija, i sl. pred samu evropu pa moraš sa novom ekipom igrat evropu.
A zašto???
ZBOG FINANSIJSKE NEMOGUCNOSTI DA ispratiš neke stvari.
Mnogi od vas lete u nekim visinama meni potpuno nerazumljivim.
Bolan, pa mi još gradimo klub skoro iz temelja, omladinski pogon iz temelja organizujemo, tribinu gradimo. Heeeeej, sami tribinu gradimo. S druge strane svi konkurenti imaju neku vrstu pomoći, ili političke ili sudijske. Neki i jednu i drugu. I opet su pet deka s nama.
Zato vam kažem da je i ovo sad super obzirom na okolnosti. Mi ako ovako nastavimo prije ili kasnije ćemo imati potpuno zdrav i za naše uslove finansijski jak klub.
Sad, što bi neki štošta preko noći pa bi da izmisle nekog sportskog direktora (ili nazovi ga kako hoćeš), ali im ne naumpada niko osim Amara koji to neće je drugi par rukava.
Najbitnije je da se radi pošteno, iskrene namjere, a trud prije ili kasnije na naplatu.
Mada nešto nisam ni ubijeđen da ova uprava ima ikakvu poštenu alternativu, bez imalo dramatizovanja.
P.S. Halalite na podužem postu, procitace ko želi ali vjerujte da ste mi godišnji pokvarili pojedini sa kuknjavom zbog jedne je.bene utakmice, jeb.la vas utakmica. Na plaži malo uđem da vidim šta ima ono samo kuknjava.
De malo podrške i optimizma!
Forza Željo!
Ja imam odlicno pamcenje,nisam siguran da ga ti imaš.Porediti odlaske iz Zelje onda i sad ne mozeš nikako.U cjelom postu kojeg si nadam se procitao sem ove izvucene recenice sam napisao kako i na koji su nacin išli pojedini igrac a išli su zato što su bili neciji a ne Zeljini,drugi nisu bili placani i opraštali su dugovanja za ciste papire i da nebi tuzbe podnosili.Amar na te stvari nije mogao utjecati.Porediti uslove u kojima je Amar radio i koje su mu tadašnje uprave davale i porediti uslove koje je ova uprava davala svim trenerima u njihovom mandatu je besmislica.Svi su pod ugovorom,svi su placeni redovno,svi doprinosi redovno,logistiska za 10 a rezultata nema.Zašto?Zato što oni koji su zaduzeni za sportski segment ne znaju.I pored svih ulaganja u stadion i vracanja dugova znam da sportski segment nikad nije imao bolje uslove za rad.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

Hadzijalagic
Kontakt:

ned avg 06, 2017 7:56 pm

Brkoo je napisao/la:
ned avg 06, 2017 7:52 pm
Igra jeste losa, ali osvajamo bodove, sto je najvaznije, niko se nece sjecati ove parije protiv Viteza ako ostvarimo pobjedu protiv Borca, imat cemo onda 9 bodova na kontu. Nama fale 4 pojacanja, bas prevage na terenu, da bi to licilo na nesto i da bi se mogli nadati osvajanju nekog trofeja, bez pojacanja smo osudjeni da u vrhu napada gledamo igrace kojima je vrh kantonalna liga, desnog beka koji je odron(njegova trenutna zamjena isto kao i on), veznjake koji ne znaju gdje udaraju, ni nazad ni naprijed, nesto izmedju itd. Uz pojacanja bi bilo dobro da se igracima ne izmisljaju pozicije osim ako smo u takvoj situaciji da se to mora ali bas mora uraditi iz nekog razloga, zelio bih napokon da Ramovic igra na Zebinoj poziciji a da Zeba preseli na klupu, da lijevo krilo igra Zec, Zakaric desno itd
Mi bi sa cetiri prevage bili predominantni u odnosu na ovo sto konkurencija trenutno ima.. Trenutno bih bio prezadovoljan kada bi i samo takvog spica doveli..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

Brkoo
Kontakt:

ned avg 06, 2017 7:58 pm

starigrad je napisao/la:
ned avg 06, 2017 7:51 pm
posto je sve ocitije da su podjele medju navijacima sve dublje, rasprave sve zustrije, sve vise se skidaju rukavice i maske sa lica, rovovi i transeje sve popunjeniji i preostaje borba prsa u prsa, ja ne zelim biti dio toga.

ako vec volite Zelju, onda to pokazite dostojanstveno, pricu potkepljujete argumentima, ne ispraznim frazama, blacenjem proslosti i dizanjem u nebesa sadasnjosti, ili, obrnuto, dizanjem u nebesa proslosti, a blacenjem sadasnjosti. istina je, obicno, negdje u sredini.

do nekih boljih i normalnijih vrmena, pozzz
Kakve bolan podjele, normalno se citavo vrijeme diskutuje, ne postoji post koji nekoga vrijedja . Svako ima svoje misljenje i dosta dobrih postova sam procitao, to je i bit foruma, da se diskutuje, to nisu podjele. Ako je za tebe razlika u misljenju podjela onda vala ne znam sta da ti kazem..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

LARSSON
Kontakt:

ned avg 06, 2017 8:04 pm

Borac gubi i crveni

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 12 gostiju.

Prijava