Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Grbavica
Kontakt:
Status: Offline

FK Željezničar

uto jun 13, 2017 2:21 am

Ljudi kontaju da smo mi nekom prva opcija. Jesmo nekom ko nema gdje. Onda kontaju da ce neko poletjeti za 2-3 milje da igra a u turskoj drugoj ili tim nekim ligama moze dobiti 5 puta vise. Nije to "nesposobnost" kako je neko zeli predstaviti, nego igraci tvrde pazar a gledaju gdje se vani mogu ispaliti da obezbjede egzistenciju. Tako i taj Ramovic a i svi ostali.
Mozda bi mu dugorocno Zeljo bio bolji izbor pa bi "ubo" i jaci ugovor negdje vani nego sad, ali koji to fudbaler ovdje gleda dugorocno. A i to dugorocno cesto zna da propadne, pa dugorocno nit sta zaradis, nit sta postignes. Imamo primjer Svrake, Benje Colica, Kvesa je nesto ko i cvakno u Turskoj, Radovac kod zvrkova. Primjer kako se okrene sve zacas.
Ko nas je kleo, nije dangubio.

Leon_Professional
Kontakt:

Re: FK Željezničar

uto jun 13, 2017 2:39 am

salle86 je napisao/la:
uto jun 13, 2017 2:10 am
exbabilon je napisao/la:
uto jun 13, 2017 12:48 am
Pare ne smiju biti problem kod slobodnih igraca iz ove nase lige. Okej, nemamo za obestecenja, ali ako cijenis nekog kao pojacanje pa daj mu normalne uslove i doci ce.

Zahvalis se Markovicu, Ugljesi i Bekricu...a dovedes Petraka i Ramovica. Tri plate postaju dvije, pa cak i ako dodas 3-4 milje bar znas koga si doveo.

Ako udjemo sa istom sredinom terena u iducu sezonu to je uzasan prelazni rok, taman da su gore Suarez, Messi i Neymar.

Sent from my LG-K430 using Tapatalk
A koja je to normalna plata ?
Koliko nas je spremno reći za pola godine - godinu ako Sinan ne opravda očekivanja (meni je ta opcija sasvim realna nakon svih ovih igračkih akvizicija i tako se postavljam kod svakog novog igrača), ma je.bo 7-8 milja mjesečno, 100 na godišnjem nivou uloženih u njega, biće bolje ?
Ili bi bilo ko sa svim dosad igračima
eto realno
Evo govorimo bit ce bolje i poslije svakakvih promasaja. Je li ne govorimo?!
Nije problem u nama, ko nas sisa. Jesmo se hajmo reci vecina slozili, daj da vidimo na kraju sta ce biti, eto im podrska eto im prelazni, eto im vrijeme. Znaci kazemo mi "bice bolje", a proslo ih je more kroz klub. U plate ne ulazim ti si naveo sam primjer, bilo ih je i sa jacom i sa istom i slabijom platom.
Ali jednostavno, imas igrace koji u startu imaju manju sansu da budu fule, a imas i one koji imaju vece sanse da budu fule, ali i njih smo dovodili pa je ulozilo se u njeg kolko toliko i sta drugo ne kazemo sad osim, bice bolje, evo im sansa da odrade ovaj prelazni.

santakuruz
Kontakt:

uto jun 13, 2017 2:42 am

Mnogi zaboravljate da se ne pregovara direktno sa igracem. Ide se preko menadzera/agencije. Nasi menadzeri su uglavnom bivsi mesari, autolimari, sitni kriminalci i njih ne interesuje to sto se iz Zelje mozda moze lakse prodati vani. Njihov zahtjev je isti prema svim klubovima s kojima pregovaraju: sto veca plata, kes na ruke za potpis i mogucnost da se u svakom trenutku moze napustiti klub uz minimalno obestecenje ili bez obestecenja. Plata od 5 milja koju nudi neki drugi klub je ustvari 8500 za nas a za taj klub je 5300 KM mjesecno. 10.000 KM "na ruke" za nas je 17.000 KM. Haman svaki klub u BiH ce pristati da igrac potpise na 2 godine uz opciju da moze otici kad god mu ispadne neka opcija uz uplatu obestecenja 20-30 hiljada KM. Zamislite sta bi se desilo da mi to uradimo. Suprotna strana ce pristati i na manju platu samo da ima ovu opciju o odlasku npr odmah za pola godine.

Sent from my Lenovo A536 using Tapatalk

salle86
Kontakt:

uto jun 13, 2017 2:50 am

Leon_Professional je napisao/la:
uto jun 13, 2017 2:39 am
salle86 je napisao/la:
uto jun 13, 2017 2:10 am
exbabilon je napisao/la:
uto jun 13, 2017 12:48 am
Pare ne smiju biti problem kod slobodnih igraca iz ove nase lige. Okej, nemamo za obestecenja, ali ako cijenis nekog kao pojacanje pa daj mu normalne uslove i doci ce.

Zahvalis se Markovicu, Ugljesi i Bekricu...a dovedes Petraka i Ramovica. Tri plate postaju dvije, pa cak i ako dodas 3-4 milje bar znas koga si doveo.

Ako udjemo sa istom sredinom terena u iducu sezonu to je uzasan prelazni rok, taman da su gore Suarez, Messi i Neymar.

Sent from my LG-K430 using Tapatalk
A koja je to normalna plata ?
Koliko nas je spremno reći za pola godine - godinu ako Sinan ne opravda očekivanja (meni je ta opcija sasvim realna nakon svih ovih igračkih akvizicija i tako se postavljam kod svakog novog igrača), ma je.bo 7-8 milja mjesečno, 100 na godišnjem nivou uloženih u njega, biće bolje ?
Ili bi bilo ko sa svim dosad igračima
eto realno
Evo govorimo bit ce bolje i poslije svakakvih promasaja. Je li ne govorimo?!
Nije problem u nama, ko nas sisa. Jesmo se hajmo reci vecina slozili, daj da vidimo na kraju sta ce biti, eto im podrska eto im prelazni, eto im vrijeme. Znaci kazemo mi "bice bolje", a proslo ih je more kroz klub. U plate ne ulazim ti si naveo sam primjer, bilo ih je i sa jacom i sa istom i slabijom platom.
Ali jednostavno, imas igrace koji u startu imaju manju sansu da budu fule, a imas i one koji imaju vece sanse da budu fule, ali i njih smo dovodili pa je ulozilo se u njeg kolko toliko i sta drugo ne kazemo sad osim, bice bolje, evo im sansa da odrade ovaj prelazni.
Vođeno tom logikom, valjda je realnije da će bolje odigrati neko ko je u jednom trenutku možda bio najbolji u ligi, neko ko je igrao vani već, jer moraš biti kvalitet da bi otišao
Valjda
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Leon_Professional
Kontakt:

uto jun 13, 2017 3:08 am

Pa DA!
Tom logikom smo i doveli Zakarica i Crnova i nisu se pokazali fule teske. Sljedeca sezona ce biti njihova.
Ne znam na sta ciljas tacno. :)
Al niko nije rekao da su ova dva gore polovnjaci a odgovaraju tvojim kriterijma koje si naveo.

salle86
Kontakt:

uto jun 13, 2017 3:22 am

A dolazili su i oni koji su imali dosta bolje internacionalne karijere pa su ispali flopovi teški
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Leon_Professional
Kontakt:

uto jun 13, 2017 3:30 am

Ali ih je manje u odnosu na iste takve sto su se pokazali.

LARSSON
Kontakt:

uto jun 13, 2017 6:28 am

još dva i po sata yebem ga ja više

amelaga
Kontakt:

uto jun 13, 2017 7:11 am

Ja očekujem jedno zvučno ime. Koje se nije spominjalo.

AsharaK
Administrator
Kontakt:

uto jun 13, 2017 7:56 am

Vazda bude tako neko zvucno ime :D
Željezničar ante portas !

teatrale36
Kontakt:

uto jun 13, 2017 8:03 am

JUZNJAK je napisao/la:
uto jun 13, 2017 1:07 am
Ne kontam nikako kako mnogi ovdje ne shvataju jednu jedinu banalnu stvar da igraci koji imaju ugovor ne mozes im se zahvaliti tek tako... Citam lik gore kaze zahvalis se markovicu ugljesi I bekricu a ne konta sta ako ti igraci ne zele da prekinu ugovor... Treba li nam da pored jahica koji je svakako veliki teret na budzet imamo pola tima kao jahic... Malo ukljuciti vijige nije na odmet...
Zato zbog ovih navedenih gresaka bi meni prvo Riba letio,pa onda Cenan! Ali oni su zasticeni ko "medjedi"

heisenberg
Kontakt:

uto jun 13, 2017 8:14 am

Hoce li sad nekad pored obracanja Cenana biti predstavljeni novi igraci i juniori s kojima je potpisan ugovor??

ublehas
Kontakt:

uto jun 13, 2017 8:25 am

teatrale36 je napisao/la:
uto jun 13, 2017 8:03 am
JUZNJAK je napisao/la:
uto jun 13, 2017 1:07 am
Ne kontam nikako kako mnogi ovdje ne shvataju jednu jedinu banalnu stvar da igraci koji imaju ugovor ne mozes im se zahvaliti tek tako... Citam lik gore kaze zahvalis se markovicu ugljesi I bekricu a ne konta sta ako ti igraci ne zele da prekinu ugovor... Treba li nam da pored jahica koji je svakako veliki teret na budzet imamo pola tima kao jahic... Malo ukljuciti vijige nije na odmet...
Zato zbog ovih navedenih gresaka bi meni prvo Riba letio,pa onda Cenan! Ali oni su zasticeni ko "medjedi"
Ali fakat ne mogu da vjerujem da neko još uvijek misli da Nikolić i Ćenan dovode igrače na svoju ruku. U ostalom svu su drkali na Zahirovića, Jahić, Kerlu i Bekrića, a sad nekom zbog njih treba glavu skidati :palacdole:

avlami97
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

uto jun 13, 2017 8:32 am

santakuruz je napisao/la:Mnogi zaboravljate da se ne pregovara direktno sa igracem. Ide se preko menadzera/agencije. Nasi menadzeri su uglavnom bivsi mesari, autolimari, sitni kriminalci i njih ne interesuje to sto se iz Zelje mozda moze lakse prodati vani. Njihov zahtjev je isti prema svim klubovima s kojima pregovaraju: sto veca plata, kes na ruke za potpis i mogucnost da se u svakom trenutku moze napustiti klub uz minimalno obestecenje ili bez obestecenja. Plata od 5 milja koju nudi neki drugi klub je ustvari 8500 za nas a za taj klub je 5300 KM mjesecno. 10.000 KM "na ruke" za nas je 17.000 KM. Haman svaki klub u BiH ce pristati da igrac potpise na 2 godine uz opciju da moze otici kad god mu ispadne neka opcija uz uplatu obestecenja 20-30 hiljada KM. Zamislite sta bi se desilo da mi to uradimo. Suprotna strana ce pristati i na manju platu samo da ima ovu opciju o odlasku npr odmah za pola godine.

Sent from my Lenovo A536 using Tapatalk
Mnogo puta objasnjeno, ali neki kao da ne kontaju ili namjerno nece da kontaju, pa furaju svoju pricu.

@Ajzea, za Subica si sve u pravu, samo bih dodao da je Subic vecinu utakmica odigrao u napadu kao krilni napadac. Po meni najbolja opcija po lijevoj strani iz nase lige.

Zakaric, Crnov, Markovic nisu polovnjaci, nisu stari igraci, a prva dvojica su prije par godina bili najbolji igraci na svojim pozicijama. Markovic je bio reprezentativac CG i ostvario transfer u inostranstvo za iznos koji nikada u istoriji Zelje nije ostvario ni jedan igrac. U prvom dijelu sezone je uz Miru i Lendrica bio nas najbolji igrac, a gledajuci cijelu sezonu, medju 5 najboljih u nasem timu. Mahana-stranac i ako se moze dovesti bolji treba dovesti. On je pod ugovorom.

Sent from my HUAWEI G6-U10 using Tapatalk

Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Leon_Professional
Kontakt:

uto jun 13, 2017 8:54 am

Je li neko otisao na trening da nas obavijesti o istome ?! :D

Kospicar
Kontakt:

uto jun 13, 2017 9:16 am

Eo ja sam na treningu, od juniora prikljuceni:
Hajdarevic
Hrvanovic
Sabanadzovic
I neki decko 80 nosi(vjv Dzindo)

Nista spesl, trening ko trening. Oko tridesetak ljudi doslo.

Samo ja ne vidim Graovca i Zeca.
"Željo je religija i život. Nije samo fudbal, već stil življenja i ponašanja."
Ivica Osim

heisenberg
Kontakt:

uto jun 13, 2017 9:17 am

Kospicar je napisao/la:
Hajdarevic
Hrvanovic
Sabanadzovic

Miro, Lendric?

Kospicar
Kontakt:

uto jun 13, 2017 9:20 am

heisenberg je napisao/la:
uto jun 13, 2017 9:17 am
Kospicar je napisao/la:
Hajdarevic
Hrvanovic
Sabanadzovic

Miro, Lendric?
Miroslava nema, Lendric tu
Ivica Osim

Leon_Professional
Kontakt:

uto jun 13, 2017 9:22 am

Kospicar je napisao/la:
Hajdarevic
Hrvanovic
Sabanadzovic

:palacgore:

Valjda je atmosfera dobra, mada poslije one propustene titule i skidanja dresova, msm da su svi istroseni bas kao i mi.

Kospicar
Kontakt:

uto jun 13, 2017 9:24 am

Atmosfera je opustena :D
Ivica Osim

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.

Prijava