Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

pile87
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon jun 12, 2017 3:03 pm

Jaozinho22 je napisao/la:
pon jun 12, 2017 2:58 pm
pile87 je napisao/la:
pon jun 12, 2017 2:57 pm
pon jun 12, 2017 2:51 pm
S tim se slazem @pile, međutim mislim da će priča otić u drugom pravcu.
To ne mozes znati osim ako si vidovit a koliko ja znam nisi.
Ili ako već nisi imao loše iskustvo s tim, a ja koliko znam, jesmo. :kafa:
Nije to iskustvo, nisu svi koji izadju iz omladinskog pogona Amir i Baja. Dado nikad nece postati igrac i to je to. Neki drugi iza njega koji dodju mozda hoce i bolji od Amira ili Baje.
Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

sajo10
Kontakt:

pon jun 12, 2017 3:04 pm

Bosnia je napisao/la:
Ko je sluzbeno do sada dosao, a ko otisao do danas?
Ceman, Sadikovic, Beganovic i Zajmovic

Musa, Boccaccini, Kerla, Stojanovic, Mujagic i Stevanovic

Jaozinho22

pile87 je napisao/la:
pon jun 12, 2017 3:00 pm
pile87 je napisao/la:
pon jun 12, 2017 2:57 pm

To ne mozes znati osim ako si vidovit a koliko ja znam nisi.
Nije to iskustvo Dado nije igrac i nikad nece biti. Nisu svi Amir i Baja.
Zato su Šećerović,Lazić,Uglješa,Pozder,Djermanović,Stojanović igrači, slažem se upotpunosti.
Opet miješaš kruške i jabuke.
Ja ti kažem iste sekunde halalim i Dadu i Dzenisa ako ce Anel,Haris dobiti sansu u sredini, ali ako ce umjesto njih doci novi Secerovic,Lazic,Radinović, bolje da oni ostanu, na ovom bi završio diskusiju. :)
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

sergejevic

pon jun 12, 2017 3:07 pm

Bit mog posta je da nece ni ovi juniori dobiti priliku od raznih polovnjaka. Bas je zanimljivo da su se svi oni mogli nositi s mnogo jacim protivnicima, a kao nisu dovoljno jaki, pametni, brzi i nemaju dobar centarsut. Dado je igrao i protiv Plzena, i protiv Ferenca i Standarda i ni u jednom trenutku nije djelovao nesposbno kao recimo Blagojevic i Markovic protiv Krupe. Primjera je mnogo.
@ChWilla nije uopste bitno da li je on bio najbolji. Bitno je da je grijesio i da je s tim greskama postajao bolji igrac i bitno je da je dobio sansu jer nije mogao niko drugi igrati umjesto njega. Da je imao ko igrati i Amir bi danas bio nesposoban dok bi nam Velibor Djuric drzao sredinu terena iskusno i stameno.

Napravljene su ogromne greske, klub je u mnogome ostecen tim greskama, a izgleda da ce se i dalje praviti. Crov bio ponajbolji igrac lige i otisao u Serif u kojem se zadrzao 10 dana i on treba biti nekome pojacanje. Serif je danas mnogo losiji nego u vremenu kad su igrali protiv nas. Nema nikakve logike da dovedes igraca koji nije zadovoljio u klubu koji nije nista bolji od tebe da ti bude pojacanje. Logicno bi bilo dati sansu nekome ko tek treba da se pokaze i da napreduje zajedno s klubom. Dovedes Kerlu iz Litvanije na pola godine i on ti mora igrati kao da je dosao iz Napolija pa znas da je neki super kvalitet. Dovedes Zakarica koji je odigrao 10 utakmica za Slaven Belupo, a sutra hoces da se takmicis s Dinamom, Rijekom, Hajdukom u kvalifikacijama za europska takmicenja. Nema nikakve logike. Kada i uspjes s nekim pogoditi od tih "pojacanja" ne uspjes ih zadrzati.
Onaj dobar rezultat u Evropi smo napravili jer su igrali i Dado, Bajic, Amir, Memija i Dzenis, doveo si Blagojevica iz losije ekipe iz lige, kao i Djelmica, a svi oni su bili gladni uspjeha. Cega su gladni Zakaric i Crnov? Otisli u nesto ozbiljnije ekipe, ljudi ih otpisali, vidjeli da su nesposbni za nesto vise i oni se vratili u nasu ligu da se zajebaju, da uzmu kakvih para i zavrse karijere. Rijetiki su poput Stevanovica koji prepoznaju da imaju jos jednu sasnu i da mogu opet pokusati jos jednom u najboljim ligama.

mirzza
Kontakt:

pon jun 12, 2017 3:10 pm

sajo10 je napisao/la:
mirzza je napisao/la:
pon jun 12, 2017 2:53 pm
Bravo Sergejevicu. Treba deckima dati sansu, neki od njih ce raditi na ispravljanju svojih gresaka, drugi nece. Prvi ce putem Amira, Dzeke, Baje, a drugi putem Dzipa i slicnih dzipica.
Draze mi je gledati Dadu nego Markovica i draze Dzenisa na klupi nego Nikolica a mislim da su i jeftiniji od ovih pojacanja.
Mujagic da je bio na klupi dao bi vise golova nego Stevo Nikolic kojeg jako postujem, i igru koju ima kada udje i profesionalan odnos prema dresu i sve, ali mislim da sa svojim godinama i primanjima koje ima jednostavno pojeo mjesto Mujagi.
Volio bih vidjeti u vezi Ugljesu i Dadu, makar pripremnu tekmu i dodati im Blagoju cisto da vidimo na sta bi to licilo jer njih dvojica kada hoce imaju dosta prostora za napredak.
Iako pile kojeg isto tako uvazavam kaze da su prnuli u sisu, ja kazem da su i Markovic i Blagoje i Husic, Bevab, Toskas i kompanija prdili po sisama godinama pa se skrasise u Zelji.
Od tih prdaca u sisu vise volim gledati domace nego otpadke koji su ovdje dosli samo da poberu pare.
Haha pa ako je ikome data sansa, to je Sadikovicu i Beganovicu haha. Zajedno imaju skoro 150 nastupa za klub. Amir je dosta bilo dvadesetak meceva da se proda za milion km. Nemojte biti naivni. Pravog talenta prepoznas poslije jednog meca i vidis ima li tu potencijala ili ne. Ali eto kod nas neko nabije 50 nastupa i opet mu se sansa nije dala hahaha. Oj Boze
A eto nek cemo mi dati sansu Bekricu, Bogicevicu, Zebi po milioniti put. Koliko oni nastupa imaju?
Dadosmo Bogicevicu drugu i trecu mladost, dadosmo mu traku oko ruke a tuzio nas malo prije toga.
Kakav smo samo talenat i potencijal prepoznali u Sanelu Jahicu. Mozda da igra za veterane i za koje pare igra i prima taj isti Jahic i do kada ce ih primati?
Ili cemo dovesti Markovica pljusnuti mu pare ili Secerovica, Lazica i kompaniju. Tu smo sigurno prepoznali potencijal u njima.
Dado je igrao u generaciji koja je bila na rubu opstanka. Zabio je gol crnogorcima dole na osnovu kojeg smo prezivjeli, zatim odigrao onu evropu na visokom nivou.
Dzenis dao gol ferencu, donio nam ko zna koliko radost i hajmo ih pljunuti. Za koliko su oni igrali tada, za par stoja to se zna, a koliko su klepili Secerovici, Pozderi, Hervasi, Bevabi, Husici i slicni.
Skloni ih u stranu da igra Secer, Lazic, Stevo penzioner, Pozder, tako je bilo. Skloni Memiju da nam igra Sinisa, al eto posto cemo ga prodavati stavi ga na lijevo krilo, kao sto onaj rece Dadi mozes na stopera.
Opet kazem, ako ne mozemo dovesti bolje, a ocito je da ne mozemo, draze mi je gledati Dzenisa nego Nikolica i Dadu nego plejadu losih veznjaka koji se kriju od lopte.
Svi koji zive u nadi da ce igrati i forsirati se Hasanovic pored Nikolica, ili Saban pored Markovica i Blagoje, zive u zabludi po do sada vidjenom u prethodne 3 polusezone.
Govorio sam mjescima ovdje, ako vec hocemo kurs da podmladimo nasom djecom koja imaju kvalitet, Adzema ukljuciti u strucni stab jer taj zna sa mladim, on je afirmisao sve sto smo prodali. A mi prikljucimo Harisa Alihodzica, uradimo harakiri.

pile87
Kontakt:

pon jun 12, 2017 3:12 pm

pile87 je napisao/la:
pon jun 12, 2017 3:00 pm

Nije to iskustvo Dado nije igrac i nikad nece biti. Nisu svi Amir i Baja.
Zato su Šećerović,Lazić,Uglješa,Pozder,Djermanović,Stojanović igrači, slažem se upotpunosti.
Opet miješaš kruške i jabuke.
Ja ti kažem iste sekunde halalim i Dadu i Dzenisa ako ce Anel,Haris dobiti sansu u sredini, ali ako ce umjesto njih doci novi Secerovic,Lazic,Radinović, bolje da oni ostanu, na ovom bi završio diskusiju. :)
Lupas, predvidjas budcnost sve o cemu govoris zasniva se na predpostavkama. I nikada kada su igraci dolazili nisu svi bili pojacanja bilo da ih je dovodio Amar ili neko drugi. Jel se sjecas Sergeja Tice a platisli smo ga 150 $ koje nisu nikad uplacene pa smo platili i penale na to jedno 100 000$ idemo redom i zahtjevajmo odgovornost za takav kiks i tu nisu uracunate plate za igraca.
Mi ćemo opet doći!
Što se već sada rađa.

Velahalve
Kontakt:

pon jun 12, 2017 3:12 pm

sergejevic je napisao/la:
pon jun 12, 2017 3:07 pm
Bit mog posta je da nece ni ovi juniori dobiti priliku od raznih polovnjaka. Bas je zanimljivo da su se svi oni mogli nositi s mnogo jacim protivnicima, a kao nisu dovoljno jaki, pametni, brzi i nemaju dobar centarsut. Dado je igrao i protiv Plzena, i protiv Ferenca i Standarda i ni u jednom trenutku nije djelovao nesposbno kao recimo Blagojevic i Markovic protiv Krupe. Primjera je mnogo.
@ChWilla nije uopste bitno da li je on bio najbolji. Bitno je da je grijesio i da je s tim greskama postajao bolji igrac i bitno je da je dobio sansu jer nije mogao niko drugi igrati umjesto njega. Da je imao ko igrati i Amir bi danas bio nesposoban dok bi nam Velibor Djuric drzao sredinu terena iskusno i stameno.

Napravljene su ogromne greske, klub je u mnogome ostecen tim greskama, a izgleda da ce se i dalje praviti. Crov bio ponajbolji igrac lige i otisao u Serif u kojem se zadrzao 10 dana i on treba biti nekome pojacanje. Serif je danas mnogo losiji nego u vremenu kad su igrali protiv nas. Nema nikakve logike da dovedes igraca koji nije zadovoljio u klubu koji nije nista bolji od tebe da ti bude pojacanje. Logicno bi bilo dati sansu nekome ko tek treba da se pokaze i da napreduje zajedno s klubom. Dovedes Kerlu iz Litvanije na pola godine i on ti mora igrati kao da je dosao iz Napolija pa znas da je neki super kvalitet. Dovedes Zakarica koji je odigrao 10 utakmica za Slaven Belupo, a sutra hoces da se takmicis s Dinamom, Rijekom, Hajdukom u kvalifikacijama za europska takmicenja. Nema nikakve logike. Kada i uspjes s nekim pogoditi od tih "pojacanja" ne uspjes ih zadrzati.
Onaj dobar rezultat u Evropi smo napravili jer su igrali i Dado, Bajic, Amir, Memija i Dzenis, doveo si Blagojevica iz losije ekipe iz lige, kao i Djelmica, a svi oni su bili gladni uspjeha. Cega su gladni Zakaric i Crnov? Otisli u nesto ozbiljnije ekipe, ljudi ih otpisali, vidjeli da su nesposbni za nesto vise i oni se vratili u nasu ligu da se zajebaju, da uzmu kakvih para i zavrse karijere. Rijetiki su poput Stevanovica koji prepoznaju da imaju jos jednu sasnu i da mogu opet pokusati jos jednom u najboljim ligama.
bgm čovjek sve objasnio

Bosnia

pon jun 12, 2017 3:13 pm

sajo10 je napisao/la:
Bosnia je napisao/la:
Ko je sluzbeno do sada dosao, a ko otisao do danas?
Ceman, Sadikovic, Beganovic i Zajmovic

Musa, Boccaccini, Kerla, Stojanovic, Mujagic i Stevanovic
Hvala

Leon_Professional
Kontakt:

pon jun 12, 2017 3:15 pm

Ma ljudi uozbiljite se. Treba vam bit jasno da Zeljo lose radi i to je 100%.
Eto ne moram ja rec, recite ja nisam strucnjak, al ljudi koji su u tom poslu koji su dio svega i znaju bolje sigurno od svih nas, govore da Zeljo ne radi dobro.
Samo je stvar sto to neko nece priznati sebi i tjesi se, eto daj ovaj, daj jos koji prelazni, bit ce bolje. Opravdava se svaki potez, a ti su nas potezi doveli do ovog sada.

Ne znam sta je rjesenje, ko moze doci i uspostaviti sistem i poboljsati stvari, ali ovako nece biti bolje.

teatrale36
Kontakt:

pon jun 12, 2017 3:16 pm

sergejevic je napisao/la:
pon jun 12, 2017 2:32 pm
Pa jesu nesposobni Dzenis, Dado, Memija, Zeric lijen, Mujagic supak, Osmankovic previse mlad. Nesposobni su istim onim ljudima kojima su pojacanja Bevab, Husic, Stojanovic, Pozder, Secerovic, Lazic, Djermanovic, Toskas, Hervas... Sutra ce biti nesposobni i Sabanadzovic, Hrvanovic, Hajdarevic, Velic, Krsic...Jedina sansa da oni zaigraju jeste da oni budu jedina opcija, tj. kad nestane para da se placa ovim igracinama iznad. Meni je nesposoban onaj ko od Kvesica nije doveo postenog lijevog beka.
@pile, a zasto smo onda doveli Zakarica koji ima isti problem kao Dzenis? Zasto smo onda doveli Crnova koji ne moze duel uzeti protiv nekog iz pionira Olimpika?
Amir i Baja su postali igraci zato sto su dobili sansu da igraju. Amir je postao igrac zato sto je sto puta izgubio loptu pred svojim golom, a gledam danas ponajbolji veznjak turske lige koji zna sakriti loptu. Zna zato sto je ucio na svojim greskama. Sjecamo se svi Bajica na pocetku kada je djelovao tromo, izgubljeno, ali je kroz igru shvatio sta je njegova slabost, a sta snaga. Oni su imali srecu samo zato jer nismo imali para da dovodimo isluzene rage, danas bi i oni bili nesposobni za razne strucnjake.
Bogami je Amir nije gubio, ja to nisam vidio, gubio je Blagojević i pravio 100% sanse protivnicima. Kod Amira je bila kao u sefu od samog starta i onog debija na Otoci.

rodrigo87
Kontakt:

pon jun 12, 2017 3:17 pm

Sta predlazete vi sto kazete da ne znamo kud gonimo? :)

pile87
Kontakt:

pon jun 12, 2017 3:20 pm

Leon_Professional je napisao/la:
Eto ne moram ja rec, recite ja nisam strucnjak, al ljudi koji su u tom poslu koji su dio svega i znaju bolje sigurno od svih nas, govore da Zeljo ne radi dobro.
Samo je stvar sto to neko nece priznati sebi i tjesi se, eto daj ovaj, daj jos koji prelazni, bit ce bolje. Opravdava se svaki potez, a ti su nas potezi doveli do ovog sada.

Ne znam sta je rjesenje, ko moze doci i uspostaviti sistem i poboljsati stvari, ali ovako nece biti bolje.
Ja se slazem sa tim ljudim da mi ne radimo dobro bar ne onako kako bi ja volio da radimo ali budimo posteni i recimo da to treje od kraja rata pa na ovamo i to bez obzira ko je bio u klubu.
Mi ćemo opet doći!
Što se već sada rađa.

Grbavica
Kontakt:

Ova prica o djeci je toliko jadna i ljigava da mi se gadi. Cast izuzecima. Sad kao svi podrzavaju djecu, svi bi radije gledali Dadu umjesto ovog ili onog, radije bi Dzenisa, radije bi omladince, a Vecu zvali ublehom, Dzenis je debeli, Dado mlitav strasljiv, Baja nezainteresovan, Ara neozbiljan, Benjo kockar, Zola spor, Memija ne zna ubaciti, los u odbrani, Hasanovic kostilomac, kloc i tako dalje i tako blize. Ne povijajte se kako vjetar pise.
Ko nas je kleo, nije dangubio.

SIMA_SIMAU
Kontakt:

Treba Amara za trenera i Dzurbuzovica za pomocnika. Zahvaliti se Cenanu, Slavki i Alihodzicu.
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

sergejevic

Pa data im je sansa i zavrsili su na drugom mjestu, a znamo svi da su pitari cijelo jedno prvenstvo poklopili da zavrse na prvom mjestu. Haha. Pored toga su i igrali lopte, moglo se nesto vidjeti na terenu. Haha. A sta danas gledamo? Haha.
@ponosannavas
Ja se sjecam bas jedne situacije kada je Amir izgubio loptu, bas kao Jovan u Tuzli, ako se ne varam. Opet kazem ne treba to shvatiti bukvalno. Da bi napravio nesto moras grijesiti. Mozda nisu Dado i Dzenis kvalitet Amira i Bajica, ali vala nisu ni Secerovic ili Pozder. Kako neko napisa koliko je to Dzenis dobio utakmica da odigra u spicu?
Dado, Dzenis i Memija eto nisu sposobni za nesto vise. Dobro.
Nisu ni Mujagic, Zeric i Osmankovic. Dobro.
Sutra nece biti ni Sabanadzovic, Hrvanovic, Besirevic.
Recimo ta djeca su se nosila s juniorima Salzburga i borili se do kraja s njima. Oni neki dan protiv Dinama. Za par godina iz tih generacija djecaci ce igrati za Lyon, Salke, neki mozda cak za Liverpool ili Real, a mi cemo dovoditi otpisane iz Serifa i Zalgirisa (kako se vec zove taj litvanski gigant) da igraju umjesto nasih djecaka.

Brkoo
Kontakt:

pon jun 12, 2017 3:21 pm

@Jaozinho, Los ti je primjer jer Dzenis sekunde jedne nije radio na sebi. Poslije gola protiv Ferenca lik se totalno promijenio, umislio da je zvijezda. U ovoj ekipi iz Jajca nije nista pokazao. Sa Dadom je ko preslikano, odigrao dobro evropu i to je to. Jedina dvojca koja su zasluzila minute prosle sezone su Osmankovic i Zeric. Zeric se mora posvetiti fudbalu ako zeli da napreduje a ne da se opija, tuzno i zalosno. I onda se cude sto stagnira. Zasto ne radi na sebi?

Treba shvatiti da nisu svi juniori talentovani i da nemaju svi predispozicije za prvi tim. Ima generacija u kojoj nece biti nijednog igraca za seniorski tim a ima generacija kada ce par igraca moci igrati za seniore. Evo sad imamo par juniora koje vrijedi istrpiti malo da bi od njih dobili odlicne igrace. Ako Slavko ne bude forsirao Osmankovica a ne bude dao sansu i Sabanadzovicu i ostalim talentima onda nek sam podnese ostavku. Prije nego sto im se da sansa prvo moraju potpisati visegodisnje profesionalne ugovore. Govore za malog Sabanadzovica da ga vidjaju da trci po Vilsu, takvi igraci uglavnom i naprave uspjeh.Svjestan je Anel a vjerovatno mu je i otac pricao da se samo sa radom moze nesto napraviti. Dzaba nekom igracu i talenat kad ti je nesto drugo vaznije od fudbala, a to drugo su u vecini slucajeva neki poroci..

Jos jedna stvar ne bi trebali lose igrace opravdavati drugim losim igracima u fazonu **** markovica daj dinu hasanovica on ce se boriti. Obojcu bih nabio iz kluba, i dodao i bekrica i sinisu, bogicevica itd. Ako ne mozemo na nekoj poziciji dovesti pojacanje onda ako postoji neki junior koji je talentovan treba da dobije sansu a ne da se dovode polovnjaci poput markovica, sinise i ostalih. Kad pomislim da smo u vezi igrali sa Zebom, Bekricem i Markovicem glava me toliko boli da je to strasno. Svi napreduju i igraju moderno i brzo samo mi sa usporenim snimcima hocemo neki rezultat..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

dell21
Kontakt:

pon jun 12, 2017 3:22 pm

rodrigo87 je napisao/la:
    Ma zna se cilj ovih par čita se izmedu redova ba.

Velahalve
    Kontakt:

pon jun 12, 2017 3:23 pm

rodrigo87 je napisao/la:
    Šta imaju predlagati, ima neko ko zato prima platu, mi bi se po pravilu jedino trebali brinuti za rezultat, i razmišljati kako dati što bolju podršku, a ne mi kao tjeramo Sesara i šta ti ja znam već, želimo ovog ili onog, i kod nas dolaze igrači preko nekakvih veza vezica i hoćeš rezultat, nema tu rezultata, još malo počet će ulica sastavljati ekipu, halooo imaju zato treneri koji su u školu išli, ja sam najviše od svih vas dao svom Želji i ne tražim ništa, nemam želju ni za jednim igračem, jedino što hoću je da oni koji igraju poginu na terenu

Veteran1965
    Kontakt:

pon jun 12, 2017 3:24 pm

Leon_Professional je napisao/la:

Ja se takođe slažem da ima stvari koje se ne rade dobro, i mogu i moraju bolje. Takođe sam stava da je neko morao odgovarati za lošu transfer politiku. I da je velika greška uprave što na takve stvari guraju glavu u pjesak. A mogu te zamoliti da nam kažeš ko su ti stručnjaci koji su u poslu i znaju bolje od sviju nas. Eto ništa specijalno. Da znamo ko su i možda oni nude neka rješenja obzirom na njihova znanja, vještine i iskustvo.
    Samo 5% i ni stolice više!!!!

avlami97
    Kontakt:

pon jun 12, 2017 3:27 pm

Starih i isluženih igrača se dovodilo i dovodiće se. To je uvijek bilo i uvijek će biti. Ne treba ići toliko daleko u prošlost. Evo zadnjih par godina - Nedžad Serdarević, Vernes Selimović, Elvir Čolić, Asim Škaljić, Smajić, Stančeski..., ali tada niko nije govorio stari i isluženi, što bi danas rekli polovnjaci. Što li Bože?. Pa 2013. jesenja polusezona i cijela kalendarska 2014. godina je imala polovnjaka i u stručnom štabu Amara Osima uz to obavljao poslove menadžera-sportskog direktora, kako već, pa ništa ne osvojismo. Niko nije spominjao polovnjake.
    Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.

Prijava