Sadikovic i Beganovic nemaju kvalitet za GOSKA, a ne za nas,
Sadikovic i Beganovic nemaju kvalitet za GOSKA, a ne za nas,
To kao u Belgiji je nemoguće. Ali se može drugačije. Naprimjer, 5 igrača u prvih 11 mora imati 23 godine ili manje, uz to još 3 takva na klupi. Odnosno, 8 U23 igrača, od toga najmanje 5 u prvoj postavi. Ovo je samo jedan primjer. Sigurno se na ovaj način mogu mnoge stvari popraviti.avlami97 je napisao/la: ↑pon jun 12, 2017 11:54 amSvi govore da se treba napraviti dugorocan plan koji bi dao na kraju rezultat. Govorim o sportskom segmentu i ja sam potpuno saglasan.
Belgija je napravila plan za repku. Strucni ljudi sjeli i rekli klubovima, da se narednih 10 godina forsiraju i selektiraju najbolji mladi igraci, koji ce za 10 g ciniti respektabilnu reprezentaciju. Svi bili saglasni i svi krenuli sa takvim radom. Evo vec par g Belgija je jedna od boljih reprezemtacija Svijeta. Jedno vrijeme su bili 1. na FIFA rang listi.
Moze li se to primjeniti kod nas? Mislim da ne moze, a glavni razlog su navijaci. Mi sigurno ne bi istrpili ekipu od 18-20 godina koja ima ugovore na 5-7 g i koji bi u prvoj sezoni, mozda ispali iz lige. Mi tjeramo trenera nakon 2 poraza u prvenstvu, tjeramo igrace, tjeramo Uprave, ma nema koga ne tjeramo. Nemamo mentalitet ni strpljenje za bilo sta. Ovdje samo supljiramo. Daj nam Istok halalit cemo Evropu 3 godine. Istok se napravi za par mjeseci, ispusimo titulu, zavrsimo drugi i neki bi sve zivo tjerali. Imamo li obraza pogledati se u ogledalo i reci istrpit cemo 10 g djecu od 18-20 g, koja ce nakon toga napraviti rezultat.
Po meni su navijaci osnovni problem za provodjenje jednog takvog plana, a siguran sam da bi taj plan dao rezultat. Pitam vas koliko bi vas dolazilo na tekme u drugoj ligi ili eto da se ta mladjarija bori za goli zivot u PL.
Pitam zasto ima neko pptrebu hebavati najkorisnijem i najboljem strijelcu lige ustasku majku. Pitam, zasto tjeramo trenera nakon par poraza. Nemojte mi samo govoriti ne zna, ne forsira mlade itd. Eto, Adzem je forsirao mlade bio sa tom djecom dobro plasiran, pa je otjeran.
Nisu problem pare, tereni... problem je u nasem mentalitetu. Mi zaboravljamo za tri mjeseca obecanja o Istoku, halalu i Evropi. Ma kakva tri mjeseca mi za heftu, neka se desi poraz hebemo sve zivo i mrtvo.
Koliko bi nas istrpilo belgijski plan od 10 godina. Iskreno?
Sent from my HUAWEI G6-U10 using Tapatalk
Zasto je povratak Sadikovica i Beganovica dobra stvar? Imali su sansu i nisu je iskoristili i sad treba i dalje da forsiramo te propale talente i da zauzimaju mjesta nekim drugim igracima, pogotovo juniorima Sabanadzovicu i Hajdarevicu koji ce se maksimalno posvetiti fudbalu. Neki dan neko napisa da je vidio Sabanadzovica kako trci na Vilsu, da li je neko vidio Beganovica ili Sadikovica nekad da tako rade na sebi ili su im neki poroci ipak bili drazi od fudbala..
đe srbin ?
E nek ima sadasnji Bekric, Markovic , Zaimovic I da ne nbrajam...
Beganovic nije mogao u raspalom metalegeu igrati, trom, okretan ko doner!fanaticZeljin je napisao/la: ↑pon jun 12, 2017 12:33 pmE nek ima sadasnji Bekric, Markovic , Zaimovic I da ne nbrajam...
MA buraz kada ga pogledas vidis da nije gradjen kao fudbaler, ako hocemo jakog zelju igraci tipa Sadikovic i Beganovic ne dolaze u obzir.
Sve se mi slazemo. U ostalom, Damir imao skoro stotinjak nastupa za klub a Beganovic oko pedesetak, i na kraju dogurase obadvojice do posudbe u Krsko i Metalhehe.. To dovoljno govori. Jedina steta je sto nismo ih tusnuli negdje, pogotovo Damira, kada je igrao najbolje. Opet nam je cekanje se obilo po glavi.
Nisam mislio na navijače, već na pite, ćilime, ćevape, mesnice, pekare, kladionice, prvo što vidiš na stadionu je to, tako da se naša okolina stadiona i ne razlikuje toliko od janjadi na bilinom.storm_raider je napisao/la: ↑pon jun 12, 2017 10:51 amEvo ja sam vec 10 godina na Sjeveru najmanje. Svakakvih nas ima, ali tako je i na Jugu, i na Zapadu, a evo i na Istoku. A bio sam na svim tribinama, nikakve razlike. Taj "seljakluk", kako si ga ti nazvao, je na Grbavici individualan i nosi se od kuce, nikako kao dio veceg kolektiva. To su individualci, ili eventualno manje grupice.cikazubo je napisao/la: ↑pon jun 12, 2017 10:47 amBez zezanja, ako postoji prilika da repka preseli kod nas onda definitivno imamo dobre prognoze što se tiče stadiona, pretpostavljam da bi nam onda sigurno obezbijedili teren i sve što treba za tu treću kategoriju, a što se tiče seljakluka nije da već godinama nije prisutan u vidu sjeverne tribine.