Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

mirzoni1921
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon jun 12, 2017 9:25 am

imam osjećaj da ako nam dođe Subić, koliko ga priželjkujemo, da će biti sličan ko i Joco Stokić ;)

Kospicar
Kontakt:

pon jun 12, 2017 9:26 am

mirzoni1921 je napisao/la:
pon jun 12, 2017 9:25 am
imam osjećaj da ako nam dođe Subić, koliko ga priželjkujemo, da će biti sličan ko i Joco Stokić ;)
Nemoj nista osjecat, nece doc.
"Željo je religija i život. Nije samo fudbal, već stil življenja i ponašanja."
Ivica Osim

Veteran1965
Kontakt:

pon jun 12, 2017 9:52 am

Mi ne pravimo ekipu za predkolo euro lige, nego za narednu sezonu, tako da će tu biti protoka još. Ja ću još jednom ponoviti moj stav da sa više pažnje gledam ko će otići, jer veliku većinu pićića koji su prosuli titulu ne želim vidjeti u Željinom dresu iduće sezone. Ta skupina mahalaca i luzera nam ništa dobrog ne može donijeti, nego može samo dodatno širiti negativu u i oko ekipe..( da budem precizan mislim na Bogićevića, Stanu, Zebu, Tuceta prvenstveno)
Probati sa par juniora, riskirati neka navijači vide ima li tu potencijala. Pričamo cijelu godinu o Žeriću, Kemi, Bešireviću, a oni nisu pola sata odigrali. Stavi malog na beka par tekmi da svi vidimo je šta može i vrijedi li. Ako ne može da znamo to više. U kupu ih gurajte, ako ne mogu proći par prvih kola, onda i nisu za Želje. Mi moramo "rovariti" širom Bosne i Hercegovine, tražiti te talentovane momke iz malih klubova i malih sredina. Ne mogu ih Radnik, Krupa ili Mladost kupiti prije nas, onda negdje debelo griješimo.
Takođe dovesti i par kvalitetnih igrača, i probati sve to zajedno ukomponovati.
Na žalost smatram već sada da su nam šanse za titulu iduće sezone veoma male, obzirom na transparentost i princip kojim idemo i kojeg se držimo.
Već sada su,( a iduće sezone će biti još više) velike pare u igri, a kada su milioni u pitanju, iskustvo mi govori da teško pošteno i transparentno ide...
Samo 5% i ni stolice više!!!!

vobznaazna
Kontakt:

pon jun 12, 2017 10:22 am

Brane Jelušić prisjetio se te utakmice.

„Sarajevo je maltene uvijek više voljelo da Zvezda bude prvak, a ne mi, pa smo mi pretpostavljali kako će biti u Sarajevu. Uvijek smo prije utakmice izlazili na stadion, da vidimo kakav je teren, popričamo sa igračima… Taj dan – niko ništa ne priča, svi mutni, a stadion pun navijača Zvezde koji su navijali za Partizan“, govori naš sagovornik.

„Jednom sam otišao kod blagajnice po platu i vidio da se ne slaže sa mojom računicom. Kažem: ‘Šta je ovo’ – ona meni da pitam trenera. Dobro. Odem na trening, pokucam kod Ribara u svlačionicu, kaže: ‘Izvoli Brane, šta si trebao’, a ja njemu velim da mi se ne slaže računica plate. Sjedi, kaže, pa nastavi: ‘Sjećaš se u ponedjeljak, kad smo imali trening, kad te je jedan čiča, naš navijač, pitao što ste izgubili. Kako si odgovorio, jesi bio drzak”. Jesam, kažem, nije mi bilo ni do čega… ‘E nećeš više bit. Oni su navijači, ima da objasniš šta je kad te pitaju, a drzak ne smiješ biti prema navijačima...
Tako je bilo neka al sad je ?

Velahalve
Kontakt:

pon jun 12, 2017 10:24 am

Više mi i taj Subić ide na neku stvar, a i mi se previše zamaramo, mi ako smo ga zvali a on ode u mrtvi Borac, on se za...bao, meni se najviše sviđa ovaj pristup koji je Spaleti pokazao kada je preuzeo Inter, ko god ne želi i nema želju da igra za klub može ići, jer svakako od takvog igrača nemaš ništa...tako isto Lendrićiu hvala, par puta rekao zadnja utakmica u našem dresu, idi brate ali prvo nek neko uplati pare za tebe

storm_raider
Kontakt:

pon jun 12, 2017 10:29 am

vobznaazna je napisao/la:

„Sarajevo je maltene uvijek više voljelo da Zvezda bude prvak, a ne mi, pa smo mi pretpostavljali kako će biti u Sarajevu. Uvijek smo prije utakmice izlazili na stadion, da vidimo kakav je teren, popričamo sa igračima… Taj dan – niko ništa ne priča, svi mutni, a stadion pun navijača Zvezde koji su navijali za Partizan“, govori naš sagovornik.

„Jednom sam otišao kod blagajnice po platu i vidio da se ne slaže sa mojom računicom. Kažem: ‘Šta je ovo’ – ona meni da pitam trenera. Dobro. Odem na trening, pokucam kod Ribara u svlačionicu, kaže: ‘Izvoli Brane, šta si trebao’, a ja njemu velim da mi se ne slaže računica plate. Sjedi, kaže, pa nastavi: ‘Sjećaš se u ponedjeljak, kad smo imali trening, kad te je jedan čiča, naš navijač, pitao što ste izgubili. Kako si odgovorio, jesi bio drzak”. Jesam, kažem, nije mi bilo ni do čega… ‘E nećeš više bit. Oni su navijači, ima da objasniš šta je kad te pitaju, a drzak ne smiješ biti prema navijačima...
:palacgore:
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Omar500
Moderator
Kontakt:

pon jun 12, 2017 10:30 am

vobznaazna je napisao/la:

:klanjase2: :klanjase2:

@Veteran
nadam se i ja da cemo uskoro nekim igracima vidjeti ledja.
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

Ajzea
Kontakt:

pon jun 12, 2017 10:31 am

Ako reprezentacija dolazi na Grbavicu, nadam se da cemo ih dobro izuti. Ekstremno visoka cifra je potrebna da se stavi na ranu da ublazi eventualnu bol u slucaju okretanja janjadi ispred Makijata ili kola kod Geminija.

cikazubo
Kontakt:

pon jun 12, 2017 10:33 am

Ajzea je napisao/la:
pon jun 12, 2017 10:31 am
Ako reprezentacija dolazi na Grbavicu, nadam se da cemo ih dobro izuti. Ekstremno visoka cifra je potrebna da se stavi na ranu da ublazi eventualnu bol u slucaju okretanja janjadi ispred Makijata ili kola kod Geminija.
Neka ubrzaju i potpomognu finansiranje cijelog projekta pa nek igraju, na veresiju nema ništa :ne:

storm_raider
Kontakt:

pon jun 12, 2017 10:34 am

Nadam se da onaj seljakluk sa okretanjem janjadi ispred Grbavice necemo gledati.

Taj ritual neka obave u Zenici ili na Kosevu, pa neka onda dodju gledati utakmicu reprezentacije na Grbavici.

LARSSON
Kontakt:

pon jun 12, 2017 10:35 am

Sarajevski Željezničar bi, nakon 38 godina, mogao dobiti novog Nikolu Nikića. Kao što je daleke 1979. godine, tada 23-godišnji Nikić iz Modriče stigao u Željezničar, ovih je dana 15-godišnji veznjak mladog pogona dobojske Sloge počeo sanjati svoj fudbalski san na Grbavici.

Sve nakon što su ga zapazili skauti Plavih. Razlika je jedino u tome što Mirsad Čabrić, za razliku od Nikića, igra na poziciji zadnjeg veznog igrača.

- Fudbal je moj život. Na terenu uvijek dajem sve što mogu bez obzira na značaj utakmice i snagu protivnika. Nisam znao da su me Željini skauti promatrali. Ja sam samo igrao svoju igru - priča Čabrić koji će ovog ljeta iz Doboja preseliti u Sarajevo.

- Bio je tu na probi desetak dana i sve je bilo jasno. Nažalost ne možemo ga još registrirati jer je sezona u toku, ali se nametnuo kao veliki potencijal. Radi sa A timom u svojoj konkurenciji i nalazi se među 20 najboljih. Dobili smo sigurno mnogo kao klub, ali siguran sam i reprezentacija BiH - kazao je Mirnes Bešić, trener Željinih selekcija 2002. godište.

Čabrić je iz porodice povratnika u Doboj. Prva nogometna iskustva stekao je u školi fudbala BH Barca i FK Fair Play, a prve ozbiljne fudbalske korake napravio je u FK Sloga iz Doboja koji mu je matični klub i sa kojim je osvojio titulu prvaka RS-a u pionirskoj konkurenciji. Sa Slogom će pokušati osvojiti i šampionat BiH u ovoj konkurenciji.

http://faktor.ba/vijest/stopama-nikole- ... ici-252395

Dominic
Kontakt:

pon jun 12, 2017 10:39 am

Plava Porodica je napisao/la:
pon jun 12, 2017 8:35 am
Ogulite savez za stadion i reprezentaciju!
Mamu li im yebem
Clanak je besmislen kao i sam portal ss. Niti ispunjavamo uvjete da igra reprezentacija, a tesko cemo i narednog ljeta to popraviti, a niti cemo biti u prilici da nesto bas zaradimo. Za rentanje stadiona od dva dana (s treningom dan prije i utakmice) dobili bi 8000 KM od FSBiH. Nije neka pljacka!

cikazubo
Kontakt:

pon jun 12, 2017 10:42 am

storm_raider je napisao/la:
Nadam se da onaj seljakluk sa okretanjem janjadi ispred Grbavice necemo gledati.

Taj ritual neka obave u Zenici ili na Kosevu, pa neka onda dodju gledati utakmicu reprezentacije na Grbavici.
Ma nek rade šta hoće moj storme, to nije Željo i nisu Željovci, na dan kad igra repka nek dijasporci i bošnje, gratis karta navijači okreću janjad i rade šta god žele, samo nek nam savez napravi taj teren i ubrza sve procese za dobijanje cat 3.
Bilo bi dobro napraviti neki muzej u slučaju da repka preseli na Grbavicu, na foru tih 15.000 navlačit u fan shop i muzej, a nek Pekić okreće janjca ispred plavog zida, Salem će zaljevat pivom i probadat meso, prodat mu šuplju da tako okrećemo janjce kad god Željo pobijedi, ima da nam se sudi ko Realu protiv Bayerna svaku utakmicu :D

LARSSON
Kontakt:

pon jun 12, 2017 10:43 am

Dobit ćemo opciju da džaba raskidamo ugovore i svojim i tuđim igračima

storm_raider
Kontakt:

pon jun 12, 2017 10:44 am

cikazubo je napisao/la:

Ma nek rade šta hoće moj storme, to nije Željo i nisu Željovci, na dan kad igra repka nek dijasporci i bošnje, gratis karta navijači okreću janjad i rade šta god žele, samo nek nam savez napravi taj teren i ubrza sve procese za dobijanje cat 3.
Bilo bi dobro napraviti neki muzej u slučaju da repka preseli na Grbavicu, na foru tih 15.000 navlačit u fan shop i muzej, a nek Pekić okreće janjca ispred plavog zida, Salem će zaljevat pivom i probadat meso, prodat mu šuplju da tako okrećemo janjce kad god Željo pobijedi, ima da nam se sudi ko Realu protiv Bayerna svaku utakmicu :D
Ne znam sta da ti kazem vjeruj mi...

pile87
Kontakt:

Velahalve je napisao/la:
pon jun 12, 2017 10:24 am
Više mi i taj Subić ide na neku stvar, a i mi se previše zamaramo, mi ako smo ga zvali a on ode u mrtvi Borac, on se za...bao, meni se najviše sviđa ovaj pristup koji je Spaleti pokazao kada je preuzeo Inter, ko god ne želi i nema želju da igra za klub može ići, jer svakako od takvog igrača nemaš ništa...tako isto Lendrićiu hvala, par puta rekao zadnja utakmica u našem dresu, idi brate ali prvo nek neko uplati pare za tebe
To je tako ljudi pokusavaju sve najbolje za sebe. Recimo Burekovic mi se sa njim cimali danima, cekali ga citav prelazni rok i on se kao na kraju prepao da mu ne bi neko nesto u Zenici sto je presao u Zelju i ode u Vosu. Izgubio je sada godinu zivota godinu karijere kada je bilo za njega najvaznije da igra i ima nenadoknadivu stetu koju je napravio sam sebi.
E ovo je kod nas u ligi jako cesta pojava jer se radi o poluprofesionalcima.
Iz ovakvih razloga ja se uopste ne sekiram hoce li Subic doci ili nece. On najbolje zna sta hoce u zivotu.
Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

cikazubo
Kontakt:

pon jun 12, 2017 10:47 am

cikazubo je napisao/la:

Ne znam sta da ti kazem vjeruj mi...
Bez zezanja, ako postoji prilika da repka preseli kod nas onda definitivno imamo dobre prognoze što se tiče stadiona, pretpostavljam da bi nam onda sigurno obezbijedili teren i sve što treba za tu treću kategoriju, a što se tiče seljakluka nije da već godinama nije prisutan u vidu sjeverne tribine.

ChWilla
Kontakt:

pon jun 12, 2017 10:48 am

Dominic je napisao/la:
Mamu li im yebem
Clanak je besmislen kao i sam portal ss. Niti ispunjavamo uvjete da igra reprezentacija, a tesko cemo i narednog ljeta to popraviti, a niti cemo biti u prilici da nesto bas zaradimo. Za rentanje stadiona od dva dana (s treningom dan prije i utakmice) dobili bi 8000 KM od FSBiH. Nije neka pljacka!
ako odriješe kesu, malo vremena treba da se sredi sve za treću kategoriju. a ni te pare nisu reda onih koje su već utrošene...
gradi željo boli te *****

LeBlue
Kontakt:

pon jun 12, 2017 10:50 am

ChWilla je napisao/la:
pon jun 12, 2017 8:42 am
LeBlue je napisao/la:
pon jun 12, 2017 2:33 am
Ajzea je napisao/la:
pon jun 12, 2017 1:55 am
Njega su iz Borca uocili celnici Partizana, ekipe koja igra LS.
Mi smo Memiju prodali u dansku cvajtu.

Oni su na tom transferu ja mislim bar duplo vise zaradili. Dakle, nije samo do kluba vec do i igraca.

Lakse se boriti sa Sarajevom za Subica nego sa Borcem.

Kada nas covjek slusa pomislio bi da smo maheri za transfere, a mi sa igracima najdalje do Turske otisli i to najvise strpali milion KM u dzep. Sa druge strane, evo bas tamo vidjoh, Mogren prodao igraca u Torino za tri miliona eura.
Otkad ja ovo govorim vezano za transfere. Velika katastrofa. Umjesto da Hadziahmetovic igra za Ajax ili Fiorentinu, a on u Anadoliji. Tako i za ostale igrace. Sad ce neko pametovati kako nemamo rezultate, kako smo mala drzava i tako dalje. Imamo respektabilnu reprezentaciju koja je igrala na zadnjem svijetskom prvenstvu i nisi u stanju prodati igraca kako treba. Ovo je najvise do menadzera, iskreno. Imamo nevjerovatno lose menadzere i to je glavni razlog sto nemamo bolje transfere. Bez boljih transfera pati i reprezentacija.
e hajd' napravi reprezentaciju od igrača poniklih u ovoj državi, bez dijaspore, pa vidi je li respektabilna.

hadžiahmetović kad bude mogao igrati za fiorentinu, i igraće, jer danas tržište tako funkcioniše. za razliku od većine ostalih, on zaista i može dogurati dotle.
Kako trziste funkncionise? Pogledaj koliko ljudi zivi u BiH, a koliko u dijaspori (sam sam jedan od njih). Sad ispade da momci iz dijaspore imaju bolje gene, pa zavrse u top klubovima. Tesko ce ovako Hadziahmetovic do Fiorentine, jer je rano plasiran u pogrijesan smijer. Ja bih to normalno volio, jer mi je stalo do toga. Bolje bi mu bilo da igra u Njemackoj drugoj ligi, nego gdje je trenutno. Mandzukic osvaja titule sa Juventusom, a Dzeko u Romi. Mislim da se mozemo sloziti da je Dzeko bolji napadac. Jedini razlog sto nemamo vise kvalitetnih reprezentativaca a koji su ponikli iz BiH je los rad sa omladinom, i losi menazderi, koji nemaju uticaj i prave konekcije, da mogu na pravi nacin usmjeriti i plasirati igraca. Momak iznad je napisao da igrac i CG ide za milionske cifre direkt u Italiju.

Ajzea
Kontakt:

pon jun 12, 2017 10:51 am

ChWilla je napisao/la:
pon jun 12, 2017 10:48 am
Dominic je napisao/la:
Mamu li im yebem
ako odriješe kesu, malo vremena treba da se sredi sve za treću kategoriju. a ni te pare nisu reda onih koje su već utrošene...
Nauci kolo da svecano docekamo reprezentaciju na Grbavici.

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.

Prijava