Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

chile
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon jun 12, 2017 12:24 am

Zanimljivo da neki ne kuze (ili se prave da ne kuze) da se fudbal igra za titule i trofeje. Euro izleti su samo bonus titula je cilj i uvijek ce biti, tek kad pocnemo harati (kako neki kazu yebes nsu ligu) ligom mozemo se i nadati nekom iskoraku ka famoznim grupnim fazama eurotakmicenja, a do tada cemo biti manj vise ekipa za nabijanje od strane iole ozbiljnijih ekipa. U sportu kao i zivotu mora sve po redu i plamski rijetkima se posreci pa poneku stepenicu preskoce.
Zato nam treba famozni kontinuitet, uigrana okosnica tima koja se pojacava u prelaznim rokovima a ne slabi i mijenja 80% rostera ekipe. Kako to postici u nasim uslovima, kbg valjda zbog toga u klubu i sjede ljudi koji znaju s parama i imaju viziju. Mi forumasi bi uacas sjebali i ono malo sto imamo na par igraca i onda ako ne upali iduce godine kljuc u bravu.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije !

GoodisonPark
Kontakt:

pon jun 12, 2017 12:25 am

Ja bih samo da napomenem da mi nikad (zadnjih 25 godina) nismo imali uređen klub (od temelja do krova).

Dosta puta se moglo pročitati kao imali smo uređen sportski segment, uzimali titule, šetanje ligom i onda smo to kao "namjerno" razyebali da bi se igrali menadžera i onda opet to godinama pokušavali da vratimo na stari nivo... Međutim to nije tačno ni 1% jer mi nikad nismo bili uređeni (niti administracija a ni sportski dio) na način da smo poslovali kao sada (sve po zakonu). Tada se mnogo para uzimalo od evrope ali se u isto vrijeme opet mnogo dugova napravilo, što povlači za sobom da se velika većina odnosno gro finansija ulagalo u ekipu i to na jedan rekao bih "divlji" način. Razumio bih da se uplaćivao minimalac preko banke a ostalo na ruke (kao što radi većina klubova i sad kod nas) ali mi nismo radili ni tako jer imamo informaciju da je u jednom trenutku jedini prijavljeni fudbaler bio Srđan Stanić, a i to opet u bližoj istoriji u nekoj daljoj Boga pitaj kako se radilo!?

Zato nije ni čudno da toliko "lutamo u sportskom segmentu", ovo je sve novo za nas. Nije više tako lagano ni dovesti igrača kada za njega imaš ogromne izdatke (bruto, neto, doprinosi). Jasno je da treba neko vrijeme da se i ovaj najteži dio posloži onako kako bi svi voljeli, možda bi to bilo urađeno i ranije ali "pritisak uzimanja trofeja" je kako vrijeme odmiče sve veći i to nas na neki način sputava. Lično, ni sekunde ne sumnjam da će ovim tempom rada Željo vrlo brzo dostići željeni nivo i da su godine pred nama rezervisane za uspjehe. Strpljenje je ključ svega!

Pozdrav za Banoviće :D
Željo samo Željo!!!

Bekrija majstore goodison je uz tebe!

Europa League - We are coming!

Reha1921
Kontakt:

pon jun 12, 2017 12:28 am

Nakon ekspresnog povratka u BHT PLBiH, Banjalučani pokušavaju da dovedu što više igrača koji su ponikli u Borcu, pa je tako defanzivna želja dolazak Aleksandra Subića koji je član Partizana, prenose nezavisne.com.

U klubu su potvrdili da su razgovarali sa čelnicima prvaka Srbije, ali će po svemu sudeći Subić ostati “crno-bijeli”.

Brzonogog lijevog beka, osim Borca, želi i Željezničar. “Ukoliko bude odlazio iz Partizana na pozajmicu, imamo garancije da će prvo razgovarati s nama”, rekli su iz Borca za nezavisne.com.

Ajzea
Kontakt:

pon jun 12, 2017 12:31 am

Eisenbahner1921 je napisao/la:
ned jun 11, 2017 11:01 pm
skretnicar je napisao/la:
ned jun 11, 2017 10:20 pm
Šta bi bilo, kad bi bilo....ako 'kratkorocno' razmisljamo dovođenje imena koja se vrte ovih dana je odlican potez, ali sve se vrti oko cinjenica ' treba dovesti mlade igrače kako bi ih mogli prodati' ... jel se radi na rješavanju problema da mi mozemo zadržati te igrače i da mozemo dalje od ove PL, sta bi se ustvari trebalo desiti za takvo nešto? Jel rješenje svega neki investitor. generalni ili je prosto problem u našem natjecanju i zemlji, ligi koja je ispod svakog prosjeka pa se ne cijeni, pa je to problem koji mi ne mozemo ispraviti?

Izvinjavam se na promjeni teme, ali zar nije dosta priče o necemu sto nam je trenutno nebitno i sto nam je toliku glavobolju zadalo ?
Krenut ću od prošle zimske pauze. Zaostaješ za vodećim 6 bodova. Dovedeš par provjerenih akvizicija, koje platiš skuplje nego što mi nekog mladog igrača. Sad taj tim bi trebao osvojiti titulu, mi to nismo uradili, a sve smo uradili da do potoka dođemo, te na kraju ocijenili da je žedniji od nas onaj što je prošle godine titulu uzeo. Mi bismo osvajanjem titule skinuli ogroman pritisak sa sebe, doveli mir u kuću, bacili navijače u trans, a na svoj račun prebacili minimalno 500000€ (!!!). S tim novcem bismo mogli odlučiti da li da zadržimo skuplje akvizicije ili uložimo značajnija sredstva u omladinu, te bismo i projekt rekonstrukcije Grbavice mogli lakše planirati. Dodajmo k tome da bi osvajanjem titule bili u poziciji privući jače sponzore (SportKlub npr., pojedinci su pisali da bismo osvajanjem titule imali još povlastica od njih), možda i GS, jer bismo bili savršena priča. Pazi: Sagradili tribinu, vratili Europu na Grbavicu, dobili bismo više članova, titula se vratila kući, značajna financijska injekcija je ubrizgana u klub, itd. Eh da smo osvojili titulu kugla bi se sama zakotrljala i ne bi stajala. Ovako sve moramo na teži način.
Samo da smo titulu osvojili...
Nemoj ovo nikad vise napisati. Dusa me moja boli jer znam koliko si u pravu. Taman na tren zaboravio.
E, gamadi.......

SanMan
Kontakt:

pon jun 12, 2017 12:31 am

Što se tiče dovođenja ili potpisivanja ugovora sa igračima trbali bi se uozbiljiti.
Zadnjih dana najmanje 10 igrača je objavilo (ili su mediji slagali a niđe demanta) da ih je Željo kontaktiro - nabijaju sebi cijenu.
Ako misliš ozbiljno ćim ga nazoveš kažeš mu procuril išta-ništa od dogovora.
Eto sad Ramović igrač pa mi moramo čekati hoćel mu propasti inostrani aranžman.
Ne bi ga doveo taman ispali iz lige. Igro u MDkodKaknja za klikere, vrhunac karijere mu "zvao me Željo".

Leon_Professional
Kontakt:

pon jun 12, 2017 12:33 am

Znaci opet ce nam na beku biti neka 5 opcija.
Hajd fino, Borac prvi bio, zvao i Partizana za razliku od nas.
Vratite Bevaba :klanjase2: :klanjase2: :klanjase2:

storm_raider
Kontakt:

pon jun 12, 2017 12:34 am

Leon_Professional je napisao/la:
Nece, ne brini.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

GoodisonPark
Kontakt:

pon jun 12, 2017 12:35 am

Naravno da neće, biće Srđan Stanić :D

Nema razloga za brigu a tu je i Beširević kad Stana bude na hlađenju ;)
Željo samo Željo!!!

Plava Porodica
Kontakt:

pon jun 12, 2017 12:36 am

Onda nek kesiraju Jasarevica yebiga..
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Vrag

pon jun 12, 2017 12:36 am

avlami97 je napisao/la:
ned jun 11, 2017 11:23 pm
Vrag je napisao/la:
ned jun 11, 2017 11:08 pm
kvalitet je napisao/la:
ned jun 11, 2017 10:13 pm
Nego, hoćemo li šta prodati?
Ne znam koga. Djuturuma niko nece
I kategorija đuturuma po starini:
- Sanel Jahić 1981.
- Jadranko Bogičević 1983.
- Zajko Zeba 1983.
- Samir Bekrić 1984.
- Stevo Nikolić 1984.

II kategorija đuturuma po starini:
- Irfan Fejzić 1986.
- Adnan Bobić 1987.
- Darko Marković 1987.
- Jovan Blagojević 1988.
- Siniša Stevanović 1989.
- Srđan Stanić 1989.

Svi ostali su rođeni 1990. i kasnije :D
6 od njih standardni, Stevanovicu istekao ugovor, Ivan, Lendric djuturum III kategorije, Zakaric i Ugljesa nista pokazali. Ostao je jos golman za kojeg je receno iz kluba da ce braniti i sljedece sezone.

Osmankovic, Zeric, Besirevic, Hasanovic bez prilike

Filozofija kluba, stara koka dobra juha

LARSSON
Kontakt:

pon jun 12, 2017 12:37 am

Hajd fino, Borac prvi bio, zvao i Partizana za razliku od nas.
Vratite Bevaba :klanjase2: :klanjase2: :klanjase2:
A ko kaže da je Borac prvi kontaktirao Partizana

Amidza
Kontakt:

pon jun 12, 2017 12:37 am

Jasarevic i Subic su bili prva i druga opcija na lijevom beku. Znamo li koje su ostale?

Stanu zavaljivat na lijevom beku (koliko god dobro odigrao vecinu vremena, pogotovo naprijed), a Sinisu ostavljat desno kao prvu (jedinu) opciju je po meni neozbiljno.
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

Leon_Professional
Kontakt:

pon jun 12, 2017 12:41 am

storm_raider je napisao/la:
pon jun 12, 2017 12:34 am
Nece, ne brini.
Nadam se Storme, nadam se. Tog lijevog beka izgleda ne mozemo imati kako treba.

Vrag

pon jun 12, 2017 12:42 am

Senadu Husicu je istekao ugovor

Reha1921
Kontakt:

Stipo Markovic je dobar cini mi se da mu je istekao ugovor ja bi njega zaganjao

GoodisonPark
Kontakt:

pon jun 12, 2017 12:46 am

Amidza je napisao/la: Jasarevic i Subic su bili prva i druga opcija na lijevom beku. Znamo li koje su ostale?

Stanu zavaljivat na lijevom beku (koliko god dobro odigrao vecinu vremena, pogotovo naprijed), a Sinisu ostavljat desno kao prvu (jedinu) opciju je po meni neozbiljno.
Neozbiljno a na tu foru imali titulu haman u džepu, još stigli yeben zaostatak..

Najlakše je naše podcjenjivati a tuđe dizati u nebesa.. Vidim da svi dižete Subića ali pitanje je kakav će posle svega biti sa "glavom i hroničnom povredom"? Potpisao za Partizan(vrhunac karijere) i onda se kali u Slobodi, koja nije ni blizu evrope bila ove godine, ako sad ode u Borac on se faktički vraća na početak puta a tada se vrlo lako krene i stranputicom..

Budimo realni i umjereni u svemu..
Željo samo Željo!!!

Kospicar
Kontakt:

Reha1921 je napisao/la:
Stipo Markovic je dobar cini mi se da mu je istekao ugovor ja bi njega zaganjao

Njega je bas tesko stic, brz
"Željo je religija i život. Nije samo fudbal, već stil življenja i ponašanja."
Ivica Osim

kvalitet
Kontakt:

pon jun 12, 2017 12:53 am

GoodisonPark je napisao/la:
Amidza je napisao/la: Jasarevic i Subic su bili prva i druga opcija na lijevom beku. Znamo li koje su ostale?

Neozbiljno a na tu foru imali titulu haman u džepu, još stigli yeben zaostatak..

Najlakše je naše podcjenjivati a tuđe dizati u nebesa.. Vidim da svi dižete Subića ali pitanje je kakav će posle svega biti sa "glavom i hroničnom povredom"? Potpisao za Partizan(vrhunac karijere) i onda se kali u Slobodi, koja nije ni blizu evrope bila ove godine, ako sad ode u Borac on se faktički vraća na početak puta a tada se vrlo lako krene i stranputicom..

Ma ljudi samo žele vidjeti školovanog lijevog beka na toj poziciji. Subić, kao možda i ponajbolji na toj poziciji u PL unazad nekoliko godina, je zato i želja mnogih od nas.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

Plavi orkestar
Kontakt:

Ovo sa ovim dovodjenjem i ovodjenjem igraca postalo pravo jadno.Novinari ko lešinari,navijaci pritišcu uprave,uprave se za glave hvataju,nema se koliko fuš igraci i oni njihovi što sebe zovu menadzeri traze...Nikad ovako nije bilo,svima guzica zinula misle milioni sneba u klubove padaju.Pa da to bar cemu vrijedi,vecina ih za paraolimpijskih igara.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

GoodisonPark
Kontakt:

pon jun 12, 2017 12:57 am

kvalitet je napisao/la:
GoodisonPark je napisao/la:

Ma ljudi samo žele vidjeti školovanog lijevog beka na toj poziciji. Subić, kao možda i ponajbolji na toj poziciji u PL unazad nekoliko godina, je zato i želja mnogih od nas.
Znam sve, vjerovatno da bi on bio jako dobra opcija na toj poziciji ali mnogo stvari treba da se posloži da igrač dođe.. Vjerovatno bi i on više želio u Borac na posudbu (to mu je kao kući) nego kod nas..
Željo samo Željo!!!

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 24 gosta.

Prijava