teatrale36 je napisao/la: ↑pon maj 29, 2017 8:29 am
Amidza je napisao/la: ↑pon maj 29, 2017 1:53 am
GoodisonPark je napisao/la: ↑pon maj 29, 2017 1:44 am
Bila je podrška maksimalna pa nas obrukaše i popišaše se na sve ono što smo svi zajedno gradili čitavu sezonu. Navijači nisu izdali, napunili tribinu u Krupi i odmah da kažem da nikad nisam bio ponosniji na naše navijače nego tad. Pjesma i navijanje svih 90 minuta za Želju, bez i jedne jedine psovke ili ružne riječi prema protivniku, na derbiju isto ogromna podrška ali...
Evo da budem jasan i precizan 32x90= 2880 minuta + 7x90=630 minuta;
Ukupno 3510 minuta ili 58 i pol sati navijanja, podrške Želji i igračima ove sezone i ti mi sad ovdje pokušavaš ocrniti te momke ili upravu koja im to dopušta zbog 5 minuta stida i srama kroz koji su danas prošli igrači potpuno zasluženo.
Ako na to dodamo i prošlu sezonu (kada su igrači i posle svega što su nam priredili opet dobili podršku) onda je to 5 dana i pet noći navijanja i davanja vjetra u leđa igračima na našem Jugu i na tribinama širom zemlje.
Sad ti meni objasni da li ti trolaš ili stvarno istinski misliš sve to što pišeš? 5 minuta srama za igrače tebe ono pogodilo strašno i Željo više nije ozbiljan klub a do danas je bio!?
Jeste bila nevjerovatna i bezrezervna podrska kroz citavu sezonu i njoj se normalan covjek moze samo poklonit. Nismo mi ni do danas bili ozbiljan klub, nazalost, daleko od toga. Mislim da se vecina ljudi moze sloziti s tim. Da navijaci upadaju na treninge, tjeraju ljude da skidaju dresove meni nije normalno i nikad nece bit, jbg. Napravi parolu, zvizdi, negoduj, skandiraj, tjeraj...ali postoji granica koja se, po mom misljenju, ne treba preci. To skidanje dresove i one naredbe igracima s juga su, po meni, preko te granice. I, u krajnoj liniji, nesto u sto sam siguran da je kontraproduktivno.
Naravno da je kontraprodiktivno i ko kaze da je suprotno on je slijep pored očiju. Nasli su zadnje kolo provoditi neku silu i citavu sedmicu pred ovo kolo prave probleme onima koju su pa mozemo reci najmanje krivi, nisu oni krivi sto ne znaju, nego oni koji su ih doveli i oni kojiih kao treniraju a veze nemaju . Ne moze se u toku sezone kad treba trenirati s loptom uigravati akcije, opet ponavljati bazicne pripreme, trčanje po stepenicama i slicno. Od toga na terenu je sve naopako krenulo, i koji bi normalan igrač dosao u klub gdje ti navijači prijete,gdje trener 365 dana traži da trčis gore dole po stepenicama. Nazalost unistili su jednu lijepu pricu oko gradnje stadiona i izgleda da u ovoj drzavi vise nista ne moze normalno i lijepo da se desi.
Nadrobio si ti ovdje svega, slobodno mogu reći i gluposti i laži.
Glupost je da navijači prosipaju silu kada su ti isti navijači pružali najveću moguću podršku pa čak i onda kada se podrška nije trebala pružiti.
Dalje, kažeš da su krivi oni što su ih doveli a da igrači nisu krivi jer ne znaju. Ne znaju trčati jel? Ne znaju klizeći napraviti, ne znaju slomiti Duljevića i dobiti žuti karton? Nije nam u derbiju trebala nikakva kreativnost jer smo morali osvojiti bod a to znači pogini na terenu, čupaj grizi udaraj ali zadrži bar 0:0 pa makar centra ne prelazio nikako, jel to ne znaju?
Opet ponavljaš navijači prijete, mada to sam već objasnio gore iznad, a klasična laž je da igrači trče 365 dana po stepenicama i to jedna od najvećih napisanih na forumu pa tako da nema smisla ni komentarisati.
Na kraju kažeš uništili jednu lijepu priču oko stadiona, ko navijači? Zar to nije paradox kada su ti isti navijači najzaslužniji za sve lijepo što se dešava oko Želje i stadiona Grbavica. Ako misliš na to da su je uništili igrači onda si kontradiktoran samome sebi u istom postu jer si ovo pisao valjda u namjeri da igrače braniš od "zlih navijača"!? Naravno ni to nije čudno obzirom na sve napisano ranije.
Da završim, Ti replicirao da mi dokažeš kako je skidanje dresova kontraproduktivno ali ne vidim ni jedan argument ili konstataciju da bi se nešto takvo moglo desiti. U krajnjem slučaju sve i da se desi zamjeniti ćemo sve igrače i trenere i postaviti juniore da igraju ako treba. Možda neće biti nekih vrhunskih rezultata ali će sigurno biti mnogo više žara, borbe i trke po terenu.