U ovakvoj utakmici je Slavko pokazao o kakvom se strucnjaku radi. Svaki igrac zna sta je njegov zadatak na terenu i sta treba da radi uz bas jaku disciplinu od prve sekunde do zadnje sekunde utakmice. Takticki maestralno. Ogranicis jednu ekipi kao sto je Zrinjski na njihovom terenu na jednu izglednu sansu
Ono sto sam isticao i ranije da je lose je spor protok lopte, losa tranzicija iz odbrane u napad. Da je ovo bilo dobro bi mi Zrinjski ubili kontrama. Stevanovic je poginuo na terenu u oba pravca ali je bio jako odsutan u kljucnim momentima pred golom Zrinjskog, samo on da je bio raspolozniji mislim da bi ostvarili pobjedu. Zakaric je isto odigrao dobru utakmicu, puno se vracao u defanzivu i pomagao Stanicu. Blagojevic je isto odradio dobru utakmicu, jako puno pretrcao, puno lopti oduzeo, jedina zamjerka za njega je ta da ne treba da puca slobodnjake iz opasne situacije, za to ima Zeba. To mi je jedino kod njega malo zasmetalo. Bogicevic i Kerla fenomenalno odigrali, za ove lige odlicno, maestralno ali za evropu lose i sporo. Zeba odigrao kapitenski..
I za kraj da bacim komentar o sudiji. U toku utakmice malo je navlacio Zrinjskom, svaki kontakt i situacija koja je bila 50:50 on je svirao za Zrinjski. Odusevio me kroz 4 situacije u kojima je pokazao ipak zasto je nas najbolji sudija. Onaj start nad Markovicem, igranje rukom igraca Zrinjskog doduse nije bilo namjere onda ona dva teatralna pada igraca Zrinjskog u duelima sa Kerlom. U sve 4 situacije je donio ispravne odluke a 95% sudija bi pogrijesilo i ostetilo ili nas ili Zrinjski..