Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Eisenbahner1921
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon apr 03, 2017 3:24 pm

Ko god da je bacio petardu među njih, njima na sramotu...
Što se tiče derbija, ako neko ima plan da napravi belaj, velike su šanse da će ga (pokušati) napraviti, bilo njih 1000 ili 5000. Međutim, do njih imamo još 3 (!?) utakmice da odigramo, pa se onda njima baviti.
Zrinjski će imati veliki motiv i želju da nas dobije. Žele se osvetiti za šamarčinu usred Mostara nakon koje im je krenulo baš loše. Drugo, oni ako nas dobiju idu na +4 što će njima psihički olakšati stvari, jer ih svi gledaju kao ranjive, a i pobjeći će na sigurno i mirno igrati sljedeće utakmice + nemaju kup. Sve u svemu, biće jako zanimljiva utakmica. Ključ našeg uspjeha je čvrsta igra nazad, a naprijed imamo jako dobre igrače koji mogu iskoristiti njihove izlete naprijed. Ključni igrači će biti Blagojević i Marković po mom mišljenju, posebno ovaj prvi.
P.S. zar nas nije BHT trebao prenositi u Mostaru?
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

Hurmasica
Kontakt:

pon apr 03, 2017 3:26 pm

phpBB [video]
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

SIMA_SIMAU
Kontakt:

pon apr 03, 2017 3:32 pm

To se da zavrsiti jednostavno, postavimo dodatne mreze i skinemo stolica a onda neka oni prave sta hoce.
Za slavnu prošlost, kroz tešku sadašnjost, za bolje sutra, nek’ ne fali volje za ljubav što se Željezničar zove.

mula
Kontakt:

pon apr 03, 2017 3:48 pm

Nakon onako dobre utakmice protiv Slobode nema se niti jednom igraču pravo prigovoriti. Ima razlog da se opomene, to stoji!!!
Utakmica je bila pod velikim pritiskom, ali Bogami ko malo bolje razmisli skontat ce da je ova igra plod Slavka Petrovića i da je upravo on najzasluzniji što je to ovakva igra.
Ja pratim Želju preko 15 godina( s razumjevanjem sto bi se reklo) nikada nisam vidio ovakvu DISCIPLINOVANU i samopouzdanje u igri
Gledao sam ljepsi nogomet sa znalcima Muratović.Beslija,Dzelo,Buki....
Ne znam ne bih da ureknem, ali meni se do sada ovo najviše sviđa. Iz utakmice u utakmicu forma se diže.
1. Zeba je odigrao najbolju utakmicu do sada.
2. Blagojevic je onaj kakvog svi zelimo
3. Zakaric nadolazi
4. Lendric je skoro 100% ucinkovit

Ovo su stvari koje su pozitivne.
Molim Boga da igrače do kraja sezone zaobidu povrede. Ovdje najvise mislim na Markovica,Zebu, Miroslava i Lendrica. Oni su trenutno nezamjenjivi na svojim pozicijama i imaju glavnu ulogu. Ovi ostali nisu nista losiji, ali imaju adekvatne zamjene.
Promjene su proces za koji potrebno je vrijeme.

theOriginals 1921
Kontakt:

pon apr 03, 2017 3:57 pm

gost_manje je napisao/la:
pon apr 03, 2017 2:48 pm
Elegant je napisao/la:
pon apr 03, 2017 1:32 pm
slika

:zeljeznicar1:
Moje viđenje juga koje sam pokušavao sebi vizualizirati u glavi je otprilike ovako nešto. :) Nekako 'pomiruje' sve zahtjeve i želje koji su se spominjali - najprije kop, onda 'šta uraditi sa zdenkama' a da nisu neke komplikovane i skupe investicije tipa 'poslovni tornjevi' na mjestu zdenki, ukupni vizualni identitet stadiona (u tom smislu najljepše bi bilo imati jug identičan sjeveru ali to rješenje ne daje kop u pravom smislu riječi), i tako dalje.

Potencijalni problem ovog rješenja, a što se odmah na prvu ne vidi, jeste činjenica da kop neće biti 5 (ili koliko već) redova viši od ostalih tribina (u smislu da se samo doda još 5 redova), nego istovremeno i strmiji. Javlja se pitanje kako riješiti tu razliku u strmini između jugoistoka i jugozapada (koji bi, ako bi rješenje bilo kao na ovoj slici, morali imati istu
strminu kao istok) i samog juga. Pojavila bi se vertikalna (visinska) razlika između krajnjih stolica juga i jugoistoka/jugozapada, i onda bi te stolice na jugoistoku/jugozapadu bile nefunkcionalne jer se dobar dio terena ne bi vidio.
Alternativa je napraviti jugoistok/jugozapad iste strmine kao kop, pa bi u tom slučaju postojala visinska razlika između krajnjih stolica na istoku i jugoistoku - što opet nije veliki problem jer bi se u tom slučaju sa svih stolica vidio kompletan teren (osim što sa nekoliko krajnjih stolica na istoku ne bi bilo moguće vidjeti jug u cjelosti). Nisam iz ove struke, ali nadam se da nisam previše konfuzno napisao. :) Naravno, sve ovo je jedno veliko ŠBBKBB. :D
slika
e sad bi se dalo raspravljat o ovome sto da ne,tu bi moga bit neki fan shop,neki pub navijacki i sve ostali prateci sadrzaji koji bi navijaci mogli koristiti cak i tokom utakmice.
a na drugoj stani jugo-zapad bi moglo da bude sve prostorije kluba te bi se dobilo prostora kad se zapad bude gradio da bude vise poslovni prostora...a saom gradnjom ovakog juga bi se rjesili svi problemi povezanosti sa istokom i tim vecim nagibom.

salle86
Kontakt:

pon apr 03, 2017 4:01 pm

Hadzijalagic je napisao/la:
pon apr 03, 2017 11:37 am
Valjda Slavko zna bolje koga da forsira.. Sigurno ima razlog zbog cega Kerla ima prednost i zbog cega su je imali Aco i Bogi prije Kerle.. Ja taj razlog ne vidim ali Slavko ocito vidi.. Mozda je problem i jezicka barijera, ko ce mu ga znati..
slavko je po dolasku rekao da stranac mora biti +10% u odnosu na domaćeg igrača ako hoće da igra
boka to nije već su bara-bara
plus on je tu sam Bog zna do kad (možda se i zna da ide pa se zato previše ne forsira, jer bolje gurati nekog i sekundu slabijeg koji je na duže staze od ovog koji je tu još 2 mjeseca)
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

bianco blu
Kontakt:

pon apr 03, 2017 4:02 pm

Model1964 je napisao/la:
pon apr 03, 2017 12:06 pm
za_zivot_cijeli je napisao/la:
pon apr 03, 2017 11:59 am
zvuci pomalo apokalipticno do nerealno ali poznavajuci mladje garniture njihovih navijaca nista me ne bi zacudilo. ipak je to fina gradska raja.

nakon proslog divljanja, neko novo divljanje bi dovelo do krvoprolica u to sam siguran. malo je onih koji bi ponovo mirno promatrali divljanje i unistavanje na stadionu.

licno, nekom bi brenerom spalio krajnike!
Zato i pišem ovo. Poslije onog sranja moramo biti svjesni da su spremni na sve.
Koliko me je huja uhvatila skoro sam siguran da cu doci na tu tekmu( i ako nisam planirao) da ako treba dam život za svoju stolicu :D . Prije toga da povaljam zvrkova koliko stignem.
Kaže mi ovaj hordaš da je par njih kupilo kartu za istok protiv posoljenih samo da vidi kako se da preci sa sjevera na istok, da napadnu sa leđa suzavcima i dimnim bombama.
Jednostavno, žele napraviti haos.
Ako budu palili, samo uletiš u teren baciš im suzavac. Nek se poguše binde ha ja

ChWilla
Kontakt:

pon apr 03, 2017 4:07 pm

na to sve treba misliti na vrijeme. fazon je što kod nas uopšte ne treba zavjera, breneri i suzavci da bude problema, bude ih i redovno...
gradi željo boli te *****

storm_raider
Kontakt:

pon apr 03, 2017 4:17 pm

Moj dobri Tula:

slika
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

avlami97
Kontakt:

pon apr 03, 2017 4:36 pm

O utakmici ne bih, jer je već sve rečeno. Ko je biJo zajeb'o se :D

O smještaju pitara na Grbavici. Ja sam uvijek za radikalne mjere i u pozitivnom i u negativnom kontekstu.. Zato imam dva prijedloga.

1. Pitarima bih dao cijeli sjever, bez tampon zone na istoj, po cijeni od 15KM. Svih 5377 mjesta, što je otprilike oko 80 milja KM. Tampon zonu bih napravio na dva ulaza na istoku i onih 50ak stolica između njih. Prema zapadu ne bi trebala tampon zona. Nama bi ostalo oko 5000 mjesta na Istoku i Zapadu, a za Jug bih također štampao 5 milja karata. Na stadion sa stajanjem, rahat se može smjestiti 15 milja ljudi.
- Utakmicu bi dobili za zelenim stolom, jer pitari ne bi mogli izdržati da ne naprave belaj i ulete u teren.

2. Druga radikalna mjera je 5% kapaciteta (750) mjesta i to brate uraditi kao u zemljama Evropske Unije, a za primjer sam uzeo ovu sliku sa stadiona Rujevica NK RIjeka. Zdenka idealna za takvo što. Stolice obavezno skinuti. Krov, već ima i sve to dobro graditi armaturnim mrežama (popularna gusta desetka).

slika
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

igla
Kontakt:

pon apr 03, 2017 4:45 pm

Hurmasica je napisao/la:
pon apr 03, 2017 3:26 pm
phpBB [video]
Je li ovo Mrvicina ženica u pozadini? Prava gospođa :palacgore:

Southboy
Kontakt:

pon apr 03, 2017 4:47 pm

Ja bi njima za derbi sad uradio ko sto su oni nama prije 2 god..Naime,stavio bi sjever 15 km a finta da bude da ko je clan od nasih dobije sjever za 10(a u kucicama davat raji za 10km i ne pitat jel clan nego pro forme),jer su i oni tako na lavoru stavili sjever 10 a prodavali po 5km svojima jer da bi nama jug pucali 10km(po zakonu saveza ako je ista tribina treba bit i ista cijena).A isto tako sjever za gostujuce bi bio crven a nas zelen lupam,da ne bi oni mogli kupiti nas dio i uci sa nasim navijacima pa prelazit kasnije.Njima dat odma karte nek prodaju u svom fan shopu i ko ima kartu nek udje.Uvijek drotovi na tampon zoni puste njihovih 100 minimalno gledam svojim ocima jer kazu policiji da su vamo usli jer kao nema karti vamo tamo(a to jer nece da se peglaju u guzvi i idu na kartu slabiji pretres) i predju tamo.

Ovo je najbolje da im uradimo i zaradimo na ološu a sto kazu "sve po zakonu". :)

BlwD
Prijatelj foruma
Kontakt:

pon apr 03, 2017 4:47 pm

Ne moze njih 5 hiljada ni na "svoj" stadion doci...
Ali eto, mozda i bude, ipak igraju protiv najboljih

avlami97
Kontakt:

pon apr 03, 2017 4:49 pm

pile87 je napisao/la:
pon apr 03, 2017 8:51 am
slika
S obzirom na neosnovane pritužbe dusmana da su imali lose suđenje i da je Zeba igrao rukom...
Za one koji su tek došli sebi, nakon pucanja čireva i laganog skidanja sa aparata
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

cala
Kontakt:

pon apr 03, 2017 4:59 pm

Ma uvijek bude njihovih na nasem dijelu sjevera. Bice ovaj put i na istoku sigurno, sto je posteno jer ima raje koja fakat hoce da dodje i normalno odgleda tekmu. Samo se nadam da ce policija reagovat na prvi znak belaja. Stolice u zdenki obavezno poskidat pa nek kasnije kukaju kako ih strpamo milju i vise na prostor gdje stane 700,800 ljudi. Ko ih jebe kad su gamad i to pokazuju svaki put na Grbavici.

rodrigo87
Kontakt:

pon apr 03, 2017 4:59 pm

Opusteno ljudi.. Najbrze su horde zla ;)
Idemo mi utakmicu po utakmicu!

Grbavica
Kontakt:

pon apr 03, 2017 5:03 pm

ma iskreno to mi je najmrža utakmica u sezoni.
Ko nas je kleo, nije dangubio.

salle86
Kontakt:

idejni projekat novog JUGA :D

slika
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

salle86
Kontakt:

pon apr 03, 2017 5:06 pm

Grbavica je napisao/la:
ma iskreno to mi je najmrža utakmica u sezoni.
ne znam šta i kako za ovaj derbi, ali za onaj u lavoru svi "bojkotovati" i uplatiti za farbanje preostala 3 reflektora
tu je to negdje, 60-70k svakako uzmu od nas

ko ih je.be svakako
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

sajo10
Kontakt:

pon apr 03, 2017 5:07 pm

@Salle

Pa ovdje zamalo forumski rat nije izbio zbog istoka i dileme hoceli se spojiti sa sjeverom, a ti bi da Jug se napravi tako... :D

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.

Prijava