Ko nije bio A MOG'O JE - zajeb'o se. Ostalim ljudima ne treba prisjedati na muku, i sam sam zbog nekih okolnosti propustio par utakmica u zadnjih godinu-dvije i covjeku bas ne bude svejedno.
Spektakl, bez ijedne mrlje. Nista manje od nas nisam ni ocekivao, ali opet covjeku navru emocije kad se porodica druzi i veseli zajedno. Cini mi se da Jug, i opcenito navijaci Zelje, nikad nisu bili zreliji. Onako kulturnu i gospodsku bakljadu, na koju cak ni sudija nije reagovao je grehota kazniti.
Na terenu je nekako pocelo nervozno, standardno za nas u ovim nekim "vanrednim" utakmicama. Ipak, za razliku od mnogih drugih, u sinocnjoj smo pokazali ko je gazda. Pored pritiska punih tribina imali smo i jednog poganog i prljavog protivnika tako da se nije ni mogla ocekivati devedestominutna leprsavost. Kako je utakmica odmicala, taj pritisak je imao sve manje uticaja na nase igrace a na kraju smo mogli i morali zabiti jos koji gol. U pravu je Slavko sto kritikuje te neke stvari, pred nama je paklen niz utakmica i na svim nedostacima se mora intenzivno raditi.
- Veca je sinoc u vrh glave imao jednu intervenciju. Kod oba gola je prakticno ostavljen na milost i nemilost protivnickim napadacima tako da mu se ni za jedan go ne moze prigovoriti bas nista.
- Sinisa je odigrao perfektnu utakmicu izuzev slabe reakcije kod njihovog drugog gola. Njegova borbenost je naprosto zarazna.
- Stanic je cini mi se u zivotnoj formi. Imao je on te sjajne periode i ranije, kod Amara, kod Ode... Ali ovaj Stana mi djeluje potpuno zrelo i fizicki nikad spremnije. Bravo Slavko, ua Milose Kosticu.
- Bogicevic definitivno dozivljava novu mladost. Mozda nema svjezinu 20-godisnjaka ali ima dovoljno cvrstine i klikera da bude medju vodecim stoperima lige. Bravo Slavko, ua Milose Kosticu vol 2.
- Kerla je jedini nepotreban element u ovoj ekipi. Uzasno smusen i panican kad ima loptu, nakon njegovih crnih rupa smo uvijek primali golove (i u njegovim ranijim epizodama u Zelji) a nema ni taj mangupluk, tu igracku inteligenciju koju ima Jadranko. Zivi dokaz da snaga samo klade valja. Bilo bi tuzno i pogresno eliminisati Boccaccinija zato sto nam se vratio kikser koji nam ga je za Amarovog mandata dvaput dobro suknuo. Bocca je mladji, stabilniji, fudbalski daleko pismeniji i pametniji igrac. A na kraju krajeva vala i raduje se ko mahnit i emotivno prozivljava utakmice dok je Kerla k'o mrtav konj.
- Markovic nije bio na svom prepoznatljivom nivou, nesto manje rastrcan nego inace, ali ipak dosta solidno i bez ijedne ozbiljne greske.
- Blagoje je, ne ureklo se, uvezao vec trecu ili cetvrtu odlicnu utakmicu i cini se kako otklanja tu svoju najvecu manu - strahovite oscilacije. Jako jako dobra partija.
- Zajko je mozak, procesor ove ekipe. Fudbalski mangup i sveznalica sa pasom Andresa Inieste i pozrtvovanoscu Dzenisa Beganovica. Eh, jos da mu je koja godina manje...
- Zakaric definitivno dolazi na svoje i to ne kazem samo zbog onog veleslaloma u drugom poluvremenu. Valjace on nama pravo.
- Mico kao i ekipa - malo rezervisan u prvih pola sata a onda eksplozija trke. Defanzivno cini mi se nikad aktivniji i bolji.
- Ivan nije centarfor ubica, on je centarfor manijakalni terorista. **** Kinu brate, ovdje ti je mjesto.
- Ugljesa je usao zeljan i to se vidjelo na njegovom zujanju po terenu. Nema ga smisla kritikovati za karton jer su ono bili nezgodni momenti utakmice i po meni je uradio pametan prekrsaj.
- Musu treba malo disciplinovati za vracanje u odbranu ali u napadu nam moze strasno koristiti. Fizicki je premocan, voli igrati na prvu a koliko vidim fino zna s loptom.
Za kraj bih samo izdvojio rijeci nase legende koje je izgovorio na otvaranju: "Steta je sto vas nije bilo ranije toliko". Ovi ljudi su klub organizovali kao mozda nikad dosad, postenim radom su ga postavili na zdrave i jake noge a najmanje sto svi mi navijaci mozemo uciniti da im se zahvalimo jeste da dolazimo na utakmice. Vidjeli ste svi onu ljepotu juce, pa ko normalan ne bi zelio biti dio toga?