Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

drtooth
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned apr 02, 2017 1:41 pm

Ljudi moji, sva prica oko sudjenja je samo odraz nemoći onih koji ne žive Željezničar, a pri tome još nisu ni objektivni... to je primitivni pokušaj relativiziranja uspijeha koji Željo postiže iz dana u dan na svim poljima... to je Gebelsovska taktika ponavljanja neistine, kako bi postala prihvaćena kao činjenica. Ne obazirimo se na to i uživajmo u ovome što nam Željo priredjuje. Svakom ko spomene sinoc sudjenje samo se slatko nasmijem i kazem: "Babo, babo... ja sinoć dobio tri jedinice. - Jel tri il` četiri? - Čet'ri, čet'ri."

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Željo, to je moj tim!

tm8782
Kontakt:

ned apr 02, 2017 1:41 pm

Ljudi su navikli da nas sudije zakidaju,pa kad sudije odsude utakmicu kako treba onda je problem ;)

Poslano sa mog U7 PRO koristeći Tapatalk

Ovo je važan trenutak u historiji Kluba. Tribinu ne grade pojedinci. Tribinu gradi porodica Željo. Gradnja tribine neće biti po modelu javno privatnog partnerstva niti po modelu koncsesije. To će ... podrazumijevati vlasništvo Kluba nad tribinom

TheBlue
Prijatelj foruma
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

ned apr 02, 2017 1:46 pm

1921.ba je napisao/la:samo demokratija gospodo :D

sutra izvjestaj tek maloprije dodjoh s posla, odo montirat
I jel gotovo? :)

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Prvenstvo Jugoslavije (1): 1971/1972.
Prvenstvo BiH (6): 1997/1998, 2000/2001, 2001/2002, 2009/2010, 2011/2012, 2012/2013.
Kup BiH (6): 1999/2000, 2000/2001, 2002/2003, 2010/2011, 2011/2012, 2017/2018.
Super kup BiH (3): 1998, 2000. i 2001.

SanMan
Kontakt:

ned apr 02, 2017 1:57 pm

cikazubo je napisao/la:
ned apr 02, 2017 12:48 pm
Zdatak svih nas je da privučemo te tzv. derbi navijače, mi bolesnici moramo biti volonteri koliko god možemo pa tako i u privlačenju navijača, pogledajte samo koliko je novca sinoć klub zaradio na kartama, eh sad zamislite kako npr neki engleski ili njemački klub zarađuje na kartama, članskim iskaznicama, dresovima, s obzirom da imaju navijače širom svijeta, prošle godine u Japanu ili Kini igraju Bayern i Dortmund stadion pun kosookih u dresovima sa zastavama, šalovima, transparentima, naravno da su pravi navijači u Njemačkoj svjesni da su to samo konzumenti produkta tj suhi novac i zato se i ne žale, pa tako možemo i povući neku paralelu s našom situacijom, moramo privuć nove raje pa kako god, a ne računati staž na Grbavici i tako etiketirati i udaljavati raju sa stadiona.
Mi bolesnici bez obzira gdje se nalazili na stadionu treba da svojim navijanjem, komentarima i ponašanjm budemo razlog dolaska ljudi oko nas.
Prije bakljade na jugu momci fino upozoravaju ono na donjem dijelu da se pomaknu.
Nijednog incidenta u grupi.
Svaka čast

Pinkii
Kontakt:

ned apr 02, 2017 2:09 pm

SARAJEVSKI PLAVI :zeljeznicar1:

Kapiten
Kontakt:

ned apr 02, 2017 2:13 pm

ako moze neko da postavi sliku onog fukare kad je pitao "jel malo 4 ??" :D :D (kad su se s azmirom nesto zakacili)
[url=http://drugstore-onlinecatalog.com/]drugstore-onlinecatalog.com[/url]

IvanOsim
Kontakt:

ned apr 02, 2017 2:17 pm

Juce dodjoh pogledati utakmicu sa puncem, pogled sa novog istoka..

Punac nije iz Sarajeva, mirise Zelju vise nego ostale, bio jednom osamdesetih protiv Hajduka i tad ostao odusevljen, kao sto je i juce.. cak je i pjesmu smislio za fukare u njihovom ritmu, jer smo bili blizu njih....

Sve je fantasticno bilo, ali ja cu krenuti od jedine negativnosti, osim stopera jer oni su svakako bili dobri 7 tekmi, a to je Sinisa. To nam je u fazi napada igrac manje i koliko smo juce vise napadali po lijevoj strani, samo zato sto je Stana non stop pratio napacake akcije.. Jos nesto sam primjetio, Satana poslije utakmice nije mogao stajati na nogama, Zeba nije mogao do kraja odigrati, Lendric 80 i kusur minuta kao na dugmetu, pri kraju pao, Markovic i Blagojevic jedva hodaju, a Sinisa izgleda kao da bi mogao jos igrati.. eh to nije zato sto ima kondicije, nego zato sto uopste nije moderan bek i po meni to nam je trenutno najdlabija karika u ekipi.. a vrhunac svega je bio kad je jedan napad otisao naprijed, on i Miro kombinuju, izgubi se lopta, Miro punim sprintom na njegovu poziciju, on lagano na Mirinu.. i onda se sjetim kolilo je raja negodovala Memiju, a ovom niko nista da kaze, smatram da mu je Zeljo vrh karijere.

Nadam se Musi na desnom beku u nekoj utakmici, da vidimo tu kombinaciju, mada bi nam sad i Benjamin bio pojacanje na toj strani samo tako.

Miro, Lendric, Zeba, Stanic igraci utakmice, ali eto zbog het trika Lendric za nijansu ispred ostalih. Nadam se produzenju ugovora sa Vedranom, ne treba ga dati jeftino odlican je golman, a ulazi u zadnju god ugovora.

Po meni je Bekric trebao dobiti nekih 15 min, jer svjez Bekric i Musa, bi bili velika opasnost kad su ovi napali..

S obzirom da se stoperi gledaju kao jedno, oni su moja ocekivanja uveliko premasili kako su poceli igrati zajedno, a znam koliko je potrebno vremena da se uigraju, svakako da ih necu kuditi, jer osim gresaka su bili dosta solidni, a kad neko odigra 7 odlicnih utakmica, pa jednu malo slabije, to nije razlog za nezadovoljstvo, mada smatram da bi Bocca bolje legao Kerli u paru..

Ajzea
Kontakt:

ned apr 02, 2017 2:24 pm

Gospodski potez Celika ! Hvala !

storm_raider
Kontakt:

ned apr 02, 2017 2:25 pm

gost_manje je napisao/la:
ned apr 02, 2017 1:31 pm
Od danas jedan gost manje na forumu. :)

Ne zamjerite nama gostima koji smo (bili) tu da pročitamo šta se piše - ako budemo smatrali da imamo šta napisati i dati doprinos temi budite sigurni da ćemo prestati biti gosti. Budite sigurni da o popularnosti, ali i kvalitetu, ove teme više govori broj gostiju koji dođu da pročitaju šta se piše, nego broj registrovanih i aktivnih korisnika.

Manje-više je sve rečeno vezano za jučerašnju utakmicu, a sve dileme će otkloniti momci sa 1921.tv nakon što se izvještaj napokon uploaduje. :D

Ja bih samo dodao svoje viđenje kompletne atmosfere sa istočne tribine. Prije svega, da napomenem da nisam pobornik pirotehnike i sličnih aktivnosti, ali ono što je sinoć urađeno je i mene oduševilo jer je totalno druga priča. Niti jedna baklja ne da nije bačena na travnjak, nego uopće nije bačena - izgorila, spuštena pored i idemo dalje. Većina upaljenih baklji bila je na samom dnu tribine što po mom mišljenju ima bolji vizuelni efekat a i sigurnije je sa aspekta da nekom djetetu ili djevojci ne frcne 'žiža' u kosu i slično. Treba razumjeti i ljude koji ne žele da razmišljaju da li će im neko iznad glave zapaliti baklju ili ne. Dekor je bio savršen, potpuno druga dimenzija atmosfere - vidjelo se da nije cilj ko će biti veći 'luđak' u toj situaciji već da se ispoštuje dogovoreno. Poslužilo nas je i vrijeme tako da bez obzira na onoliki broj baklji utakmica nije morala biti prekinuta - tako da lično ne očekujem veliku kaznu.

Što se tiče koreografije, u skladu sa očekivanjima na jugu realizirana kako je i zamišljeno. Istok je po mom mišljenju malo zakazao jer stvari nisu bile baš najbolje organizirane u smislu da ljudi nisu bili sigurni šta treba da rade. Polovina ljudi se pitala kakvi su ovo papiri, za šta služe, i slično. Ako se ne varam, a molim vas da me ispravite ako griješim, pročitao sam negdje (možda čak i kao zvanično saopćenje) da se koreografija diže nakon što otpjevamo Grbavicu? Kad je krenula Grbavica možda trećina ljudi je krenula dizati papire, jedni su govorili 'spusti', drugi 'diži' i nastala je opća konfuzija. Zbog toga je dizanje koreografije trajalo bar 10 sekundi i izgubio se pravi efekat. Po mom mišljenju nekako se plan morao 'proširiti' po tribini prije same utakmice. Sjećam se nekad davno da se 'lyrics' novih pjesama dijelio na ulazu, pa čak i opisan plan realizacije koreografije, i slične stvari.. ako ne na taj način, onda je možda trebalo 'od usta do usta' proširiti upute. Također, još jedan razlog što koreografija na istoku nije izgledala onako dobro kako je moglo je što ljudi ne znaju podići papire. :D Zvuči smiješno, ali najmanje trećina ljudi oko/ispred mene podigla je papire skroz prema nebu tako da su, gledano sa terena i drugih tribina, papiri izgledali 2-3 puta manji nego što zaista jesu. Ako je snimljeno dronom, vidjet ćete da bolje izgleda kad se gleda odozgo. :D Sve u svemu, treba skinuti kapu ljudima koji su se potrudili da se ono organizuje.

I još ne mogu a da ne dodam da je po mom mišljenju Kerla bio kriminalan. Onoliko petljati i rizikovati s loptom na poziciji štopera za mene je nepojmljivo. Čak i kada mu to prođe 90% raje poludi - a vjerujem i većina njegovih saigrača. Akciju Lendrića i Zebe kod gola sam jedva čekao da ponovo vidim kad dođem kući. :D Ko je gledao preko TVa nije mogao ni blizu vidjeti koliko je dobro odigrao Miro, jer je kad se sve sabere u nekim trenucima pokrivao 4 pozicije, a ne samo svoju krilnu. Trebao je ono zabiti kad mu je pred kraj pala lopta na nogu skoro u petercu, ali ko bi očekivao da će (čini mi se Bogičević) fuliti komplet loptu glavom. :D

Pozdrav svima!
Prije svega dobrodosao. Kada sam ti vidio nick, odmah sam te odobrio. :D

Vezano za boldani dio, ne zamjera niko gostima, ali bismo svi voljeli da se aktivnije ukljuce u diskusiju. Cisto da bude sto kvalitetnija, a i da nasa porodica ovdje jos vise poraste. Neka gostiju, oni su vjerni citaoci. :)

Odlican prvi post, slazem sa se svim sto si napisao, a pogotovo sa dijelom o igri Mire Stevanovica. Od 70te minute se uvijek primjeti njegova sprema, kada pojedinima vec klecaju koljena, kada se stede za zadnjih 5 minuta, Miro trci kao navijen. Vecina lopti koju nabije neko od nasih stopera u napad zavrsi bas kod Mire, apsolutno nebitno, bilo to na lijevoj strani ili desnojs trani terena, on je uvijek tu, zuji i trci. Nije madzionicar kao Zeba, niti je jak kao Stanic recimo, ali je neko ko je motor ekipe i nas daleko najkonstantniji iggrac ove sezone, sto naravno pokazuje i anketa ovdje: viewtopic.php?f=73&t=316&start=20

Nadam se da cemo se lijepo druziti. :)
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

zeljeznicar1
Kontakt:

ned apr 02, 2017 2:29 pm

Kad ce taj izvjestaj :zeljeznicar1:

rodrigo87
Kontakt:

ned apr 02, 2017 2:33 pm

Rece Benzema da nece prije 4 izvjestaj

storm_raider
Kontakt:

ned apr 02, 2017 2:37 pm

Pa kaze, "Azmire, je l' 4 : 0 malo?"

slika
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Brkoo
Kontakt:

ned apr 02, 2017 2:38 pm

@IvanOsim, Dobro si primjetio to za Sinisu, otprilike i ja tako mislim. Igrac manje kad napadamo i kad moramo probiti bunker. Prosjecan igrac koji je malo bolji od Memije zbog toga sto je bolji od njega u fazi odbrane. Svoje nedostatke pokusava sakriti borbenoscu. Sreca mu je sto igra sa Mirom po toj strani, jer je Miro skolovan igrac koji se dosta vraca i u fazu odbrane da pomogne svom beku, da Sinisa igra sa npr. Djelmicem vidjeli bi svi jos vise sve njegove nedostatke..

Slozio bih se i u vezi Vedrana, ako ne
dodje neka bas dobra ponuda odmah produziti ugovor sa njim, ne prodavati ga za sicu, da bi ga samo prodali.. Ako dodje do transfera Vece ovog ljeta moja zelja bi bila da pokusamo da vratimo Ibrahima Sehica..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

The Desert Fox
Kontakt:

ned apr 02, 2017 2:46 pm

Husara na aparatima :ganja:
Željezničar über alles !

Deutsche Afrikakorps !

gost_manje
Kontakt:

ned apr 02, 2017 2:50 pm

@storm_rider, hvala puno. :)

Da, baš tako. Po mom mišljenju jedan od najboljih igrača koji su u skorijoj historiji igrali u Želji (kako na poziciji desnog krila, tako i uopće). Iskreno ne znam da li je uopće racionalno očekivati da će ga neko dostojno zamijeniti. Čak i da dovedemo igrača sličnih kvaliteta, za ovaj nivo razumijevanja sa saigračima (prvenstveno Lendrićem i Sinišom, iako se to za Sinišu sinoć baš i nije vidjelo jer je bio malo manje zapažen u napadu) će morati proći najmanje pola sezone ili sezona. Ja se još uvijek nadam da postoje neke, barem teoretske šanse za produženje ugovora - pa ako stigne ponuda od jako dobrog kluba za njega onda bi mi bilo lakše što ide. Najviše krivo bi mi bilo (i zbog nas i zbog njega) je da ode u klub koji nije neki iskorak u odnosu na Želju.

Na prste možeš prebrojati igrače koji mogu pretrčati 80% igrača na terenu, i koji dobiju 80% zračnih duela. Obzirom da ne igramo sa profilom napadača tipa 'zagradi se i spusti glavom' skoro sve duge lopte idu na Miru i meni je fascinantno da igrač onakve građe (čiča-gliša :D ) dobije 80% duela u utakmici. Još jedna njegova dobra strana jeste činjenica da je 'školovan fudbaler'. To se možda najbolje vidjelo u utakmici protiv Radnika (kup) kad je Musa igrao na lijevom krilu. Njih dvojica su djelovali kao da zajedno igraju sto godina, upravo zbog toga što su i jedan i drugi 'školovani fudbaleri' i u svakom momentu se zna gdje se očekuje da budu kada lopta nije kod njih. Bar 5-6 puta su savršeno 'komunicirali' dugom loptom s krila na krilo.

P. S. Presmiješno mi je bilo kad se Miro uhvatio s obje ruke za glavu nakon što je skontao kakvu je golčinu dao Stanić, vidi se kratko na ovom snimku na 00:07. :D
phpBB [video]

IvanOsim
Kontakt:

ned apr 02, 2017 2:55 pm

Brkoo je napisao/la:
ned apr 02, 2017 2:38 pm
@IvanOsim, Dobro si primjetio to za Sinisu, otprilike i ja tako mislim. Igrac manje kad napadamo i kad moramo probiti bunker. Prosjecan igrac koji je malo bolji od Memije zbog toga sto je bolji od njega u fazi odbrane. Svoje nedostatke pokusava sakriti borbenoscu. Sreca mu je sto igra sa Mirom po toj strani, jer je Miro skolovan igrac koji se dosta vraca i u fazu odbrane da pomogne svom beku, da Sinisa igra sa npr. Djelmicem vidjeli bi svi jos vise sve njegove nedostatke..

U svemu se slazemo, osim da je Sinisa malo bolji od Memije, jer naravno da nije, a to ce i karijera pokazati. Veoma malo na svijetu je dobrih bekova kojima je prioritet defanziva, a dobar-moderan bek treba imati jak kapacitet pluca (trebao bi najvise pretrcati u prosjeku), i samo picit gore dole, a kad je tebi akcenat na defanzivi, onda prijatelju fulio si mjesto, trebo si stoper biti.. mislim nazalost, al je tako.. al meni ne smeta ta njegova igra, jer je takva kakva je, smeta mi sto Stana, Miro i Zakaric, krilni igraci, ne mogu stajati na nogama poslije utakmice, jer samo parlaju gore-dole, a Sinisa polu svjez, samo uklizuje i smastra se da se bori, a borba je trcanje, a ne uklizivanje.. njegovi klizeci u sesnestercu su tako glupi, da igraci kiji znaju padati, to su vecinom penali..

Slozio bih se i u vezi Vedrana, ako ne
dodje neka bas dobra ponuda odmah produziti ugovor sa njim, ne prodavati ga za sicu, da bi ga samo prodali.. Ako dodje do transfera Vece ovog ljeta moja zelja bi bila da pokusamo da vratimo Ibrahima Sehica..
ovo potpisujem, ali Seha ima takav ugovor, da bi nama bilo bolje oper nekog mladjeg forsirati..

IvanOsim
Kontakt:

ned apr 02, 2017 2:56 pm

Eto nekako nakaradno sam citiro, moje misljenje je srednje i zadnje :)

shzna
Kontakt:

ned apr 02, 2017 3:00 pm

Danas Ćelo zabija na lavoru za 0:1 u 76. minuti.

Šteta što je "star", po meni jedan od najboljih igrača lige.
1987

LARSSON
Kontakt:

ned apr 02, 2017 3:03 pm

exbabilon je napisao/la:
ned apr 02, 2017 10:27 am
Al kakvih je likova sinoc bilo na utakmici, sto procitaju sedmicno mozda nesto o Zelji. Kaze ovaj jedan: Ovaj istok su nam sve bivsi igraci napravili, Dzeko kupio 30 karata za 30. rodjendan, a znas ko je dao najvise, onaj golman Hasagic, 50 hiljada je on dao.

Ja slusam i ne vjerujem.

Sent from my LG-K430 using Tapatalk
Dobar je, jedan govori kae Krpic im je jeben igrac, treba ga čuvat :lol:

rodrigo87
Kontakt:

ned apr 02, 2017 3:08 pm

Samo skupa mozemo do titule i kupa!

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 10 gostiju.

Prijava