ned apr 02, 2017 2:17 pm
Juce dodjoh pogledati utakmicu sa puncem, pogled sa novog istoka..
Punac nije iz Sarajeva, mirise Zelju vise nego ostale, bio jednom osamdesetih protiv Hajduka i tad ostao odusevljen, kao sto je i juce.. cak je i pjesmu smislio za fukare u njihovom ritmu, jer smo bili blizu njih....
Sve je fantasticno bilo, ali ja cu krenuti od jedine negativnosti, osim stopera jer oni su svakako bili dobri 7 tekmi, a to je Sinisa. To nam je u fazi napada igrac manje i koliko smo juce vise napadali po lijevoj strani, samo zato sto je Stana non stop pratio napacake akcije.. Jos nesto sam primjetio, Satana poslije utakmice nije mogao stajati na nogama, Zeba nije mogao do kraja odigrati, Lendric 80 i kusur minuta kao na dugmetu, pri kraju pao, Markovic i Blagojevic jedva hodaju, a Sinisa izgleda kao da bi mogao jos igrati.. eh to nije zato sto ima kondicije, nego zato sto uopste nije moderan bek i po meni to nam je trenutno najdlabija karika u ekipi.. a vrhunac svega je bio kad je jedan napad otisao naprijed, on i Miro kombinuju, izgubi se lopta, Miro punim sprintom na njegovu poziciju, on lagano na Mirinu.. i onda se sjetim kolilo je raja negodovala Memiju, a ovom niko nista da kaze, smatram da mu je Zeljo vrh karijere.
Nadam se Musi na desnom beku u nekoj utakmici, da vidimo tu kombinaciju, mada bi nam sad i Benjamin bio pojacanje na toj strani samo tako.
Miro, Lendric, Zeba, Stanic igraci utakmice, ali eto zbog het trika Lendric za nijansu ispred ostalih. Nadam se produzenju ugovora sa Vedranom, ne treba ga dati jeftino odlican je golman, a ulazi u zadnju god ugovora.
Po meni je Bekric trebao dobiti nekih 15 min, jer svjez Bekric i Musa, bi bili velika opasnost kad su ovi napali..
S obzirom da se stoperi gledaju kao jedno, oni su moja ocekivanja uveliko premasili kako su poceli igrati zajedno, a znam koliko je potrebno vremena da se uigraju, svakako da ih necu kuditi, jer osim gresaka su bili dosta solidni, a kad neko odigra 7 odlicnih utakmica, pa jednu malo slabije, to nije razlog za nezadovoljstvo, mada smatram da bi Bocca bolje legao Kerli u paru..