Jesam li ja jedini koji misli da bi prioritet nakon izgradnje istoka trebao biti rekonstrukcija sjevera i krov na istoku prije izgradnje juga?
Nekako mislim u tom pravcu da je bolje imati dvije u potpunosti funkcionalne tribine sa svim popratnim sadržajima plus zapad. Sjever je fina tribina, nema ona neke velike mane zbog kojih bi bilo nužno stavit je visoko na listu prioriteta, ali ima stvari koje bi se mogle popraviti (rekonstrukcija krova, najavljeni panoi i slično).
Moji neki prioriteti bi bili rekonstrukcija sjevera, krov na istoku, reflektori (ukoliko će ovi reflektori biti u budućnosti), jug i na kraju teren (na zadnjem mjestu samo iz razloga jer ljudi iz kluba misle da postoji realna mogućnost da teren mogu rekonstruirati uz pomoć UEFA-e i NFSBiH ukoliko izgrade nove tribine i stadion dobije veću kategorizaciju, u protivnom bi teren bio na prvom mjestu, glasao sam za to u anketi).
Mada razumijem ljude u klubu koji vjerovatno hoće da iskoriste eurofiju oko izgradnje kako bi po istom modelu koji su koristili na istoku izgradili i jug. Nije ovo nikakva kritika niti mimoilaženje u mišljenje, više neko maštanje.
damirfile je napisao/la: ↑pet mar 31, 2017 11:29 am
drtooth je napisao/la: ↑pet mar 31, 2017 11:24 am
Ovo kolo očekujem prihod od ulaznica cca 60 milja maraka...
Ako prodamo svih 11 000 bice prihod oko 100 000
To je ono što sam ja pisao nedavno, izgradnjom ove tribine se otvorila mogućnost da klub ima prihode kao i svaki organizovani europski klub, ne u smislu cifre, nego da veći procenat prihoda dolazi upravo od ulaznica i fan shopa. U klubovima vani, kojim težimo i po čijem modelu nam je organizovan klub na kraju krajeva, prihodi od ulaznica i fan shopa su oko 50% ukupnog prihoda, kod nas 10%.
Do sad nismo imali priliku da u okviru nekih realnih mogućnosti povećamo značajno taj procenat, izgradnjom istoka imamo.
Hipotetski, imamo pet domaćih utakmica u ligi do kraja sezone, prođemo u finale kupa i imamo još dvije, to je sedam utakmica sa ispunjenim stadionom i prihod od 700 hiljada maraka, sa rashodima na ime organizacije utakmica klub ima profit od nekih 600 hiljada. To je cifra za koju su iz kluba otišli Memija i Kvesić i cifra koja je veća nego li prihod od cijele prošle (ili pretprošle) sezone kad je klub zaradio 500 hiljada maraka na ime ulaznica.
Beveze sam lupao cifre i posjetu samo da vam približim kako izgradnja istoka otvara još niz drugih mogućnosti.