Jeste golemo kada je od @boccaccia

Ufati me huja što smo zbog rata, što zbog ultra modermih furki zaboravili ove price oko Želje koje su satkale našu historiju. i ovo oko baleta

Moramo postaviti stvari u širi kontekst

Jeste golemo kada je od @boccaccia
Ja sam cuo pricu da je FK Osman imao bordo dresove,a posto do tada muslimansko stanovnistvo i nije nesto posebno pratilo fudbal,onda su oni uzeli bordo boju ne bi li se ulizali kako i dobili nesto navijaca.
Ma nema kakvih priča kod njih nema. Neko je pričao i da su dosta toga što se tiče boja i ostalog uzeli od Hajduka (sarajevskog naravno).
Osman je imao crvene dresove, valjda nostalgija za Turskom
Za moralne patuljke isti takvi dresovi. Malo im je falilo i sad u ratu da promjene ime u Abu DabiModel1964 je napisao/la:Osman je imao crvene dresove, valjda nostalgija za Turskom. A da su oni uzeli od Osamana boju je njihova propaganda ili retuširanje historije.
Ko bi normalan rekao da su dresovi od patuljaka iz pozorišta?
Kada se Željo osnovao caršija je na fudbal gledala kao na bjelosvjetsku glupost. Moja nena je starom zabranila da ide gledati Želju iako je bio šegrt u Željeznickoj radionici.
Sve dok se dedo nije umješo i rekao boje sport nego mejtefTada je carsija od svih sportova priznavala samo rekorde u pojedenim janjecim glavušama
Mlađarija je u želji za promjenama i u bjegu od konzervativnog odgoja bjezala u sport.
Zanimljivo je da su sport osuđivali caršijski srednji i niži sloj, dok je begovat pomagao sportiste. Posebno su pomagali Želju. Kada se pravilo igralište u Pofalicima gospodin Hinko je pozvan na sjelo kod nekog bega. Skupila se fina para za Želju. Kao i danas donatori htjeli da su anonimni. Stari mi je to begovsko pomaganje objasnio
*Da bi bio neko beg mora biti makar malo pametan
. A pametan je vidio u željeznici mogucnost poslovne suradnje i dobre zarade. Drzavne željeznice... ejjj. Zanšli ti šta je to tada znacilo?*
Tačno.Sjećam se kad smo ih zezali I skandirali horde zla vole sda a oni zviždali
Hvala Bogu pa jos ima novinara koji mogu ovu lijepu pricu prebaciti na papir.Kospicar je napisao/la: ↑ned feb 19, 2017 9:49 pmhttp://baraz.co/post/101/grbavica-the-p ... urce=Viber
Divan tekst
Jebogatidimitrijevic je napisao/la: ↑ned feb 19, 2017 10:17 pmKlosari stavili cenera kartu.Ne znam da su one njihove pubertetlije ista platile kod nas![]()
Puno sto jest jest,ali opet ocekujem 300+Model1964 je napisao/la: ↑ned feb 19, 2017 10:19 pmJebogatidimitrijevic je napisao/la: ↑ned feb 19, 2017 10:17 pmKlosari stavili cenera kartu.Ne znam da su one njihove pubertetlije ista platile kod nas![]()
Pa kad bi nama došao Real i mi bi zasolili kartu![]()
KrajPrice je napisao/la:.
BumbariModel1964 je napisao/la:![]()
Ako budete slušali mamu i tatu i ako budete dobro jeli i prali ruke prije pišanja i ....
Jednom sredinom naredne hefte ispricacu vam pricu koja je vezana za jedan nazovi deri iz sredine 80 u kojoj je tema meditacija