Svaki normalni insan može jasano razlučiti šta je ispravno a šta nije.
Nogomet se igra zbog trofeja i to je jedna velika istina, ali isti taj nogomet je danas postao biznis a u biznisu ako nemaš love nema te nigdje. Velike firme gutaju male, primjer velikih tržnih centara koji "zatvaraju" piljare.
Ovaj ritam koji je Željo nametnuo je ritam koji te iz levela "piljare" vodi do levela "tržni centar".
Još samo 3 tužbe u vrijednosti 150-ak hiljada KM, porez sa kamatom u vrijednosti 4.9 miliona i klub je čist.
To je nekih 3 miliona "stvarnog" duga koji će se vratiti. Velikih 3 miliona ali za ovaj način poslovanja kluba taj iznos je "pič.kin dim". Jer klub ako ovim tempom nastavi u narednih 9 godina, vratiće sav dug bez da osjeti to, a imaće i stadion koji će donositi veliki profit (lupam cifru ali zašto ne i milion od poslovnih prostora godišnje), sponzori su prepoznali ovo, prepoznali da se oko kluba zanima dosta velika cifra njihovih potencijalnih potrošača (ovim apelujem svima nama da u opciji dokazanog prijatelja kluba i nekog lijevog biramo ove prve, jer nama je isto trošio novac kod prvih ili drugih), biće tu i generalni, jednostavno ovim tempom mora jer željo postaje brend za kojeg se već otimaju.
Gospodin Misimović je rekao da OP postaje **** (ili tako nekako), nema teorije da tim tempom mi ne možemo izbaciti godišnje jednog igrača i prodati ga za 200-300k KM minimum.
Sve se ovo kao jedna ozbiljna firma stavlja na izuzetno jake noge, a kao jedan segment, grana tu je i sam rezultat. Koji opet mora doći kad se ovako radi. Jer realno stanje u državi, u drugim klubovima je tako da htjeli mi to ili ne, oni sami sebe izbacuju iz trke jer ne rade kao mi. Hajmo reći i ovako, možda mi nekad i nećemo biti pravi za određeni rezultat ali ćemo biti najmanje loši
Puno napisah a moglo bi se još i mnogo više. Uglavnom dobar plan je 3/4 određenog posla a ovaj naš plan je dobar, to niko ne može osporiti.
Vidi se to, svaki dan slušam sve više ljudi koji prate sve ovo a do juče nisu bukvalno ni znali koliko nam tomova broji liga. Velik je to pomak, velika je to reklama...
I kako kaže jedna od najboljih koreografija sa juga, GAZI ŽELJO SVE DO POBJEDE!
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.

🤍

🤍

🤍