Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

godrina
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri feb 08, 2017 10:19 am

@matori ma neka je malo nek trckara, na pripremama i ona :D
uvjek uz tebe i ti to dobro znas, tebe volim ja za tebe navijam :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
boro elcic: igrac ne smije trcat direktno na gol protivnika jer time opstruise igru i ugrozava njenu regularnost

Rodom s mejtaša
Kontakt:

sri feb 08, 2017 10:45 am

incident je napisao/la:
sri feb 08, 2017 9:53 am
Jos jedno pita je u vezi iatocne tribine,vidio sam render,ali nisam vidio da je namjenjeno njeno pokrivanje.Da li je neko vidio komplet projekat.Moje misljenje je da bi krov sa sjevera jako lijepo izgledao i za istok ,pa sto i ne za cijeli stadion vremenom.
Ma ići će krov samo je pitanje kada jer skupa je to zaje.bancija. Ima na istoku bruku posla, nije to samo tribinu napraviti. Ima tu posla oko poslovnih prostora, okolnog uređenja pa i tog krova na kraju krajeva. Dakle, izgradnja istoka ima više faza i treba tu dosta para da se to sve završi. Sreća je naša da Željo ima strašno kvalitetnu upravu i najvjernije navijače u državi koji su u zadnjih 7-8 mjeseci na razne načine za potrebu infrastrukture ponosno i svojevoljno dali klubu milion maraka i davat će opet kad god zatreba, a zatrebat će ubrzo jer istok je samo početak. Dakle, uz sinergiju odlične uprave i vjernih navijača (koji evo skoro 100 godina su bukvalno dio kluba i sve što Željo ima i što je napravio to je zahvaljujući svojim navijačima) Željo će napraviti ćudo samo da nas rezultati malo proprate.

Samo jedna digresija koju je bitno ponoviti radi novih naraštaja. Kada se gradila Grbavica tamo krajem četrdesetih i početkom pedesetih Željini navijači su u nju ugradili desetina hiljada sati dobrovoljnog rada i tada je bila slična novčana akcija koja se zvala liga 100. Dakle, 100 ljudi je dalo novac za tribinu u izgradnji i zauzvrat dobilo karte za istu. Znači sličan model kao ovih 500 karata za istok. Dakle, to je naša tradicija i mi smo ponosni na to. Ovoj Upravi hvala što nam je vratila tu pripadnost i omogućila na opet da pomognemo našem klubu i kao što se vidi Željovci iz cijelog svijeta i svih starosnih dobi i socijalnih kategorija su se nesebično odazvali. Itd. itd. moglo bi se napisati i napisalo se je bruku knjiga o Želji i njegovim navijačima jer to na ovim prostorima nema niko osim Hajduka. Sve ostalo je neka standardna matrica (politička, režimska, strani kapital i sl.) koja nije vrijedna pomena.
Mi smo Željini Željo je naš.
Zadnja izmjena: Rodom s mejtaša, dana/u sri feb 08, 2017 10:47 am, ukupno mijenjano 1 put.

Ajzea
Kontakt:

sri feb 08, 2017 10:46 am

Ode Cenan..

Edit
Ipak nece nigdje, nije "Upitnik".
Zadnja izmjena: Ajzea, dana/u sri feb 08, 2017 10:48 am, ukupno mijenjano 1 put.

Rodom s mejtaša
Kontakt:

sri feb 08, 2017 10:47 am

Po koga?

Tap3aH
Kontakt:

sri feb 08, 2017 10:58 am

Ovo je stvarno odličan intervju, pismena pitanja i pismeni odgovori. Svaka čast svima koji rade na ovome!
A ono što mi se najviše sviđa jeste lice koje Željo nastoji da uspostavi, i to vrlo uspješno. To je jedan pristojan, profesionalan pristup, stvari se ne prepuštaju slučaju, Željo se uspostavlja kao ozbiljan sagovornik sa kojim se sarađuje, a ne kao neko od koga se kupuju igrači za sadaku. Za sve to treba vremena i strpljenja, a prije svega vizija koju ovi ljudi očito imaju. Željo je već sada prva adresa u BiH fudbalu, a zamislite samo šta će biti za dvije godine, kada svi ostali tek budu počinjali shvatiti da jedino ovako možeš i moraš raditi. Željo sada postavlja temelje da bude jedan ozbiljan, moderan evropski klub, a rezultati će doći sami od sebe, u to sam uvjeren.
A imam i dokaz da je to tako: žena će prvi put ići sa mnom na utakmicu, i to na istok, idemo svi, porodični izlet.
E sad usporedite onaj istok, koliko god meni drag uvijek bio, od prije tri mjeseca, sa travom, ispucanim i oštećenim betonom, brat bratu, ni na šta nalik, sa onim koji će biti tu za dva mjeseca, moderan, nov, sa stolicama, u visini sjevera :D, sa 4500 ljudi na njemu. Šta se sve može uraditi za pola godine. To je novo-staro lice Želje. A zamislite sad za godinu dana, pa za još jednu godinu, pa još za jednu... A nema razloga da ne bude tako.
Pozdrav svima, baš se ispisah...

MU'MIN T.M.
Kontakt:

sri feb 08, 2017 10:59 am

Današnje slike izgradnje istoka (08.02.2017.), da vidim kako napreduju radovi...

dell21
Kontakt:

sri feb 08, 2017 11:02 am

Dugo vremena nije bilo pravih slika. Obećao je onaj da će slikati i postaviti i ja jedva čekam.

salle86
Kontakt:

sri feb 08, 2017 11:05 am

MATORI je napisao/la:
sri feb 08, 2017 9:34 am
Za @Modela:
Nisam preveliki optimista o budućem prelaznom - ljetnom roku tj Ćenanovim postupcima,
najviše iz razloga što koliko vidim on ima odriješene ruke da dovodi igrače samo ako su džaba.
A bez k-ca u svatove ići nije laHko...
A to smo prije dovodili igrače za lovu?
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

sri feb 08, 2017 11:06 am

jesam li ja jedini kojem je zao sto je aco u radniku sada? ne bi imali problem stopera, a ovako smo samo pojacali direktnog konkurenta za evropu...
100/94/37/34 - i to je to!

Rodom s mejtaša
Kontakt:

sri feb 08, 2017 11:08 am

Tap3aH je napisao/la:
sri feb 08, 2017 10:58 am
Ovo je stvarno odličan intervju, pismena pitanja i pismeni odgovori. Svaka čast svima koji rade na ovome!
A ono što mi se najviše sviđa jeste lice koje Željo nastoji da uspostavi, i to vrlo uspješno. To je jedan pristojan, profesionalan pristup, stvari se ne prepuštaju slučaju, Željo se uspostavlja kao ozbiljan sagovornik sa kojim se sarađuje, a ne kao neko od koga se kupuju igrači za sadaku. Za sve to treba vremena i strpljenja, a prije svega vizija koju ovi ljudi očito imaju. Željo je već sada prva adresa u BiH fudbalu, a zamislite samo šta će biti za dvije godine, kada svi ostali tek budu počinjali shvatiti da jedino ovako možeš i moraš raditi. Željo sada postavlja temelje da bude jedan ozbiljan, moderan evropski klub, a rezultati će doći sami od sebe, u to sam uvjeren.
A imam i dokaz da je to tako: žena će prvi put ići sa mnom na utakmicu, i to na istok, idemo svi, porodični izlet.
E sad usporedite onaj istok, koliko god meni drag uvijek bio, od prije tri mjeseca, sa travom, ispucanim i oštećenim betonom, brat bratu, ni na šta nalik, sa onim koji će biti tu za dva mjeseca, moderan, nov, sa stolicama, u visini sjevera :D, sa 4500 ljudi na njemu. Šta se sve može uraditi za pola godine. To je novo-staro lice Želje. A zamislite sad za godinu dana, pa za još jednu godinu, pa još za jednu... A nema razloga da ne bude tako.
Pozdrav svima, baš se ispisah...
Dobro te je Džejn izbirikala u pisanju. Piši češće, slobodno :DD:

Ajzea
Kontakt:

sri feb 08, 2017 11:12 am

jovanmaksimovic je napisao/la:
jesam li ja jedini kojem je zao sto je aco u radniku sada? ne bi imali problem stopera, a ovako smo samo pojacali direktnog konkurenta za evropu...
Ako je Kosoric pojacanje, onda smo ih pojacali.
MATORI je napisao/la:
Za @Modela:
Nisam preveliki optimista o budućem prelaznom - ljetnom roku tj Ćenanovim postupcima,
najviše iz razloga što koliko vidim on ima odriješene ruke da dovodi igrače samo ako su džaba.

Ko i kad je u ovoj ligi dovodio igrace a da je pri tome placao obestecenje?
Zadnja izmjena: Ajzea, dana/u sri feb 08, 2017 11:16 am, ukupno mijenjano 1 put.

jovanmaksimovic
Moderator
Kontakt:

sri feb 08, 2017 11:16 am

Ajzea je napisao/la:
sri feb 08, 2017 11:12 am
jovanmaksimovic je napisao/la:
Ako je Kosoric pojacanje, onda smo ih pojacali.
pa ne gledaj tako samo... aco je igrao 2,5 godina kod nas i solidno je igrao... mi se mucimo oko pozicije stopera vec mjesecima, aco bi bio odlican backup za boku i bogija i kostica... aj da je otisao u celik ili olimpik, ovako je otisao direktno u tim protiv kojeg cemo igrati jos 3 utakmice... i ne do tito da odigra dobru utakmicu protiv nas, odma ce se prozivati ljudi koji su ga pustili da ode...
100/94/37/34 - i to je to!

Ajzea
Kontakt:

sri feb 08, 2017 11:19 am

Moze on odigrati sto puta dobro protiv nas, ja znam kakav je bio dok je za moj klub nastupao.
Greska Petrovica i ljudi iz kluba je sto ranije nisu reagovali sa nekim stoperom, pa se tek unda uvukli u ovu sagu sa Kosticem. Pustanje Kosorica ne moze biti greska.

Aco je igrao katastrofalno, pa odlicno a zatim duzi vremenski period katastrofalno. Neka njega van Zelje, u svakom smislu..

KeepTheBlueFlag
Pobjednik 1. sezone S1 Lige
Kontakt:

sri feb 08, 2017 11:34 am

Ajzea je napisao/la:
sri feb 08, 2017 11:19 am
Moze on odigrati sto puta dobro protiv nas, ja znam kakav je bio dok je za moj klub nastupao.
Greska Petrovica i ljudi iz kluba je sto ranije nisu reagovali sa nekim stoperom, pa se tek unda uvukli u ovu sagu sa Kosticem. Pustanje Kosorica ne moze biti greska.

Aco je igrao katastrofalno, pa odlicno a zatim duzi vremenski period katastrofalno. Neka njega van Zelje, u svakom smislu..
Slazem se da je Aco igrao katastrofalno zanju polusezonu, prijatelji smo, odlican kao covjek i zavolio je Želju srcem, ja licno cu ga aplauzom docekati u Dolini ma sta drugi mislili i kako god se ponasali #kapiten :zeljeznicar1:

Vrag

sri feb 08, 2017 11:36 am

Za mene je najveća greska cekanje Kostica. Sada nam i Kosoric izgleda potrebnim.
A vec sam napisao jednom liga 6 sa 2 stopera je samoubistvo. Odabrali smo poziciju sa kojom cemo se igrati. Najosjetljivija u timu
Zadnja izmjena: Vrag, dana/u sri feb 08, 2017 11:44 am, ukupno mijenjano 1 put.

Kospicar
Kontakt:

sri feb 08, 2017 11:41 am

Danas je Boccacciniu 24. rodjendan :D
"Željo je religija i život. Nije samo fudbal, već stil življenja i ponašanja."
Ivica Osim

MATORI
Kontakt:

sri feb 08, 2017 11:43 am

salle86 je napisao/la:
sri feb 08, 2017 11:05 am
MATORI je napisao/la:
Za @Modela:
A to smo prije dovodili igrače za lovu?
Dovodili smo dosta njih sa "OBEĆANOM" lovom - tj primanjima,
a kad taj i taj dođe nešto mu daš a nešto on kasnije i poduhani...
Selimović, Kerla... ima još slučajeva sjetit će se forumaši...
Ovi sad ne obećavaju havu - šta dogovaraš to i potpišeš i bezbeli naplatiš.
Na OBEĆANJE je moguće dovesti tri puta bolje i od Ćenana i od onih prije njega

Model1964

sri feb 08, 2017 11:44 am

Hadzijalagic je napisao/la:
uto feb 07, 2017 11:29 pm
Nemojte sta zamjeriti ali pravite ruglo od teme..
Dragi moj i dobri Hadžija( ko Leon pocinjem :r ) i svi drugi koji mislite da povremeno kvarimo temu.
Mislim da nisi(te) u pravu :)
Ja ne volim Želju zbog nogometa, zbog lopte koja je okrugla, ne volim ga zbog Švabe i Meše... Ja volim Želju zbog ljudi koji su stvorili Želju, odgojili Švabu i Mešu. Volim te ljude koji su oko Želje i koji cine Želju. Vazda je na našim tekmama bilo smjeha, šale, podjebavanja, šupljiranja ... a bogami smo se znali i posvađati. Dolazili smo i odlazili sa Grbavice pune duše i srca. Ljepota je bila upoznati druge ljude koje nebi nikada na nekom drugom mjestu upoznao. Uz takvu raju smo zaboravljali na sve probleme. Nije me bilo briga što je kupus za rucak, što imam 9 zakljucenih keceva i što ce me stari istamburati. Ako su bili dobri rezultati to je bio bonus. Nije meni zao finala kupa UEFA zbog rezultata, žao mi je, dan danas, raje koja je plakala na stadionu. Ta naša slika, naše zajedništvo se oslikava na ovom forumu. Sto puta smo se posvađali, mirili, podjebavali... a bogami i koju pametnu rekli. Kad bi morali pisati samo o fudbalu ja bi onda otišao na Tottenhamovu stranu, ljudi znaju sve o fudbalu :) Na ovom forumu je puno pozitive koja nas krasi vec 100 godina. Da nismo takvi nebi ni od akcija za stadion bilo ništa.
Zato se duboko nadam da ce ovaj forum ostati isti kao i što je bio :DD:
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

Hadzijalagic
Kontakt:

sri feb 08, 2017 11:50 am

Model1964 je napisao/la:
sri feb 08, 2017 11:44 am
Hadzijalagic je napisao/la:
uto feb 07, 2017 11:29 pm
Nemojte sta zamjeriti ali pravite ruglo od teme..
Dragi moj i dobri Hadžija( ko Leon pocinjem :r ) i svi drugi koji mislite da povremeno kvarimo temu.
Mislim da nisi(te) u pravu :)
Ja ne volim Želju zbog nogometa, zbog lopte koja je okrugla, ne volim ga zbog Švabe i Meše... Ja volim Želju zbog ljudi koji su stvorili Želju, odgojili Švabu i Mešu. Volim te ljude koji su oko Želje i koji cine Želju. Vazda je na našim tekmama bilo smjeha, šale, podjebavanja, šupljiranja ... a bogami smo se znali i posvađati. Dolazili smo i odlazili sa Grbavice pune duše i srca. Ljepota je bila upoznati druge ljude koje nebi nikada na nekom drugom mjestu upoznao. Uz takvu raju smo zaboravljali na sve probleme. Nije me bilo briga što je kupus za rucak, što imam 9 zakljucenih keceva i što ce me stari istamburati. Ako su bili dobri rezultati to je bio bonus. Nije meni zao finala kupa UEFA zbog rezultata, žao mi je, dan danas, raje koja je plakala na stadionu. Ta naša slika, naše zajedništvo ser oslikava na ovom forumu. Sto puta smo se posvađali, mirili, podjebavali... a bogami i koju pametnu rekli. Kad bi morali pisati samo o fudbalu ja bi onda otišao na Tottenhamovu stranu, ljudi znaju sve o fudbalu :) Na ovom forumu je puno pozitive koja nas krasi vec 100 godina. Da nismo takvi nebi ni od akcija za stadion bilo ništa.
Zato se duboko nadam da ce ovaj forum ostati isti kao i što je bio :DD:
Sve je to u redu ali postoji i tema chat predvidjena za zajebanciju i ne vidim problem da se koristi..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

Model1964

sri feb 08, 2017 11:55 am

chat nije to to :DD:
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.

Prijava