Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

exbabilon
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri feb 08, 2017 12:04 am

Ja valjda previse pojednostavljujem stvari, al kontam.. Ako jedna od strana nece novi ugovor to je to, kraj. Ako su obje strane zainteresovane, sjedne se za sto s igracem i menadzerom i ti kazes koliko nudis, oni koliko traze, eventualno trajanje ugovora, otkupna klauzula i tjt. Ne znam majke mi sta podrazumjevaju svi redom kad kazu eto otvoreni su pregovori oko potpisa novog ugovora..

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

Eisenbahner1921
Kontakt:

sri feb 08, 2017 12:05 am

storm_raider je napisao/la:
uto feb 07, 2017 11:57 pm
Ispravka, Mateu je ponudjen ugovor.
Ipak je Matteu. Svi Talijani imaju dva t u imenu Matteo, tako i ovaj naš.
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

delinjo
Kontakt:

sri feb 08, 2017 12:06 am

Eisenbahner1921 je napisao/la:
to je od krucijalnog znacaja :D :D
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

storm_raider
Kontakt:

sri feb 08, 2017 12:07 am

Ja se drzim Vukovog: "Pisi kao sto govoris,..." :)

On se pokazao stvarno kao dobar stoper, a zna i u napadu.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

dimitrijevic

sri feb 08, 2017 12:08 am

Sad ste me zabrinuli, kad Blagoejvicu istice ugovor ??' Nije valjda ovo ljeto ili zimu :shock:
Mirza Rascic !

Hurmasica
Kontakt:

sri feb 08, 2017 12:09 am

dimitrijevic je napisao/la:
sri feb 08, 2017 12:08 am
Sad ste me zabrinuli, kad Blagoejvicu istice ugovor ??' Nije valjda ovo ljeto ili zimu :shock:
Ljeto 2018.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Izlija
Moderator
Kontakt:

sri feb 08, 2017 12:10 am

sri feb 08, 2017 12:07 am
Ja se drzim Vukovog: "Pisi kao sto govoris,..." :)

On se pokazao stvarno kao dobar stoper, a zna i u napadu.
NIje to Vukovo, on je to prepisao od drugog :kafa:
イビチャ・オシム

Eisenbahner1921
Kontakt:

sri feb 08, 2017 12:11 am

A fkt nervira me kad zvanična malo fuli imena igrača ili klubova, kao npr. KrylYa Sovetov, itd. :D Ne dešava se često, ali bolje bi bilo nikako
@storm možemo se mi držati Vuka, to stoji, ali valjda bi zvanična trebala koristiti zvanične nazive.
Bocca ima par svojih mušica nekad tokom utakmica i to najviše Slavka ljuti kod njega. No, sudeći prema ovim pripremama i kako bude vrijeme odmicalo on bi trebao to minimalizirati. Ako to fakat uspije, onda imamo baš extra stopera za kojeg bi i novac mogli uzeti.
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

Jaozinho22

sri feb 08, 2017 12:13 am

Ugovori:
Do 30.6.2017.g
Dino Hasanović(Petrović rekao da će mu biti ponuđen novi ugovor)
Miroslav Stevanović
Ajdin Mujagić
Amar Beširević (vjerovatno će mu bit ponuđen profesionalni)
Posudbe : Mateo Boccaccini i Muhammed Musa
Do 31.12.2017.g..
Srđan Stanić(Potpisao na dvije godine po zvaničnoj stranici što je i Petrović potvrdio,iako na transfermarktu piše da je do ljeta 2017.)
Siniša Stevanović
Irfan Fejzić
Jadranko Bogičević
Do 31.6.2018. g.
Ivan Lendrić
Jovan Blagojević
Denis Žerić
Kemal Osmanković
Sanel Jahić
Danijel Stojanović
Darko Marković
Ivan Crnov
Zajko Zeba
Stevo Nikolić
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

Brkoo
Kontakt:

sri feb 08, 2017 12:17 am

Kad je to Slavko rekao da ce se ponuditi novi ugovor Dini Hasanovicu?
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

Braveheart
Kontakt:

sri feb 08, 2017 12:19 am

Pozdrav ljudi. Pratim vec dugo, nisam se mislio registrovati ali vidim da ste postali neozbiljni, pa reko da uletim dok je vrijeme.
Salim se naravno.
Hocu da kazem par stvari, a da se niko ne naljuti jer sam i sam takav.

Mi smo najcudniji narod na ovoj planeti. Bavim se sportom pa sam X puta osjetio i na svojoj kozi sta znaci baviti se sportom u Bosni. Mi nakon jedne dobre partije kujemo svoje igrace u zvijezde, govorimo kako nam sada niko nista ne moze, a onda nakon kiksa govorimo da sve treba otjerat i da nista ne valja. Ovdje sada pricam o Bokaciniju, decko koji je fenomenalno odigrao dvije pripremne utakmice, komentari su odmah da treba da se produzi ugovor na ne znam ni ja koliko, kako je odlican itd. itd. a do prije desetak dana ga niko nije smatrao dovoljno dobrim za Zelju. Cudno je kako kod nas tako malo fali od vrha do dna i obratno. Po meni on se jos mnogo mora dokazivati, da bi dobio ozbiljan i dugorocan ugovor.

Druga stvar je euforija zbog dolaska Muse. Bez dileme spremniji i brzi od ostalih, ali ja ne vidim po cemu je on mnogo bolji od Sinise. Zasigurno je bolji ofanzivno, međutim onakva neozbiljnost i ne vracanje u odbranu nije nesto sto nam je potrebno. Sinisa je zasigurno bolji defanzivno, a nije da ne zna povuc loptu i prema naprijed. Uostalom, sigurno da mu je vise stalo da Zeljo napravi rezultat ovo proljece nego Musi. Moje misljenje, Sinisa u igru, Musa na klupu. Pogotovo tu mislim na onim terenima gdje se propada do koljena u blato, tu je fakat Musa beskoristan. Pozitivna stvar je sto smo popunili bekovske linije sa njim, i nema sikirancije barem do ljeta.

Treca je sto mislimo da smo napravili nevjerovatan prijelazni rok, a ustvari je samo prosjecan.
Zeba, majstor malog prostora, driblinga i prekida. Losa stvar beskoristan u duel igri, spor za lopte u prostor i naravno u godinama za njegovu poziciju.
Zakaric nespreman, visak kilograma, spor, na pripremnim utakmicama ( ne mora nista da znaci ) nevjerovatan broj izgubljenih lopti. Dobra stvar je sto sigurno nije zaboravio igrati fudbal, pa mozemo ocekivati pravog Zakarica, ali tek za sljedecu sezonu,
Stojanovic najveci pogodak ove zime. Konacno pravi lijevi bek ( sa lijevom nogom ). Pun je zelje, a ne fali mu ni znanja. Zasigurno nece moci doci do izrazaja dok se Zakaric ne probudi.
Crnov. Od pocetka je moje misljenje da je njegov dolazak greska. Plus ova povreda koja ce ga udaljiti od terena sigurno do 5. mjeseca ( 4 sedmice bez napora, 2 sedmice laganog ulaska u trening, tek onda krece da se pravo trenira ).
Bobic po meni trenutno najbolji nas golman. Veci svaka cast ali Boze moj, sta je tu je, istini se mora pogledati u oci. Bobic mnogo sigurniji, sa boljim fizickim predispozicijama.
Kostica necu da komentarisem, jer mislim da on nece ove sezone zaigrati za nas. Mogu samo reci da je dosta dobar stoper u nasim okvirima.

omladina1921zeljina
Kontakt:

sri feb 08, 2017 12:20 am

Model1964 je napisao/la:
uto feb 07, 2017 11:19 pm
delinjo je napisao/la:
uto feb 07, 2017 11:16 pm
Model1964 je napisao/la:
uto feb 07, 2017 11:13 pm

Dela :lol: , kako ti samo tepa
Ako šta zineš rodici najveci si pakšu u gradu :ne:
ma kakvi da me proklinje....ma brate danas me zove na kafu eto sve ti je jasno,....sumnjivo bas :D
Možda je samo bi :D Hoce omladina danas svašta probat :rofl:
Ovo neke subliminalne prozivke haaa? :D
avanti ragazzi di buda, avanti ragazzi di pest, studenti, braccianti, operai il sole non sorge piad est!

CN 1969

LOBOTOMCI 2016

Eisenbahner1921
Kontakt:

sri feb 08, 2017 12:32 am

@Braveheart dobrodošao! Ako hoćeš biti neozbiljan pridruži se na chatu i reci nam šta misliš o Dini Pekiću :)
Malo ozbiljno sada :) Što se tiče mentaliteta, nažalost takvi smo. To se teško mijenja, ali nije nemoguće, samo treba postepeno raditi. Problem općenito države je što nema dobrih uslova za razvoj sporta, pa kad neko odskoči i učini nešto, to je većimom kratkotrajno i kasnije euforična publika žestoko popljuje. Nažalost, zvižduk se jače čuje od pljeska. Da bismo to ispravili, bar kao navijači Željezničara, možemo se ugledati na naš Klub i biti jako strpljivi s njim. Sami vidimo da 99% pozitivnih informacija dolazi iz Kluba, ne bismo trebali to rušiti, naročito nakon prvog poraza. Tu paralelu povlačim o Bocci, tako je i s njim.
Što se tiče prelaznog roka, ocijenit ćemo ga na kraju sezone. Kratko i jasno. Nas je više ponijela euforija što konačno dovodimo ciljane igrače, s podlogom, i što imamo viziju s njima. Ne dešava nam se više da potpiše neko nepoznat, a da stvar bude gora takav igrač ništa ne pokaže.
Vjerovatno sam malo odlutao od osvrta na tvoj post, kasno je, ispiti ubiše, a nisam siguran hoću li ubrzo u krevet :) Tako da halali

godrina
Kontakt:

sri feb 08, 2017 12:34 am

Odmah zericu ugovor ponudit, prioritet.
I valjda cemo uspjet zadržat neki kostur igrača. Stalnim mijenjanjem ekipe ne možemo profitirati.
uvjek uz tebe i ti to dobro znas, tebe volim ja za tebe navijam :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
boro elcic: igrac ne smije trcat direktno na gol protivnika jer time opstruise igru i ugrozava njenu regularnost

storm_raider
Kontakt:

sri feb 08, 2017 12:35 am

@Braveheart, dobrodosao! :)

@Eisenbahner, sto se tice zvanicne, tu se slazem naravno.
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

dimitrijevic

Jaozinho22 je napisao/la:
Ugovori:
Do 30.6.2017.g
Miroslav Stevanović
Ajdin Mujagić
Do 31.12.2017.g..
Srđan Stanić(Potpisao na dvije godine po zvaničnoj stranici što je i Petrović potvrdio,iako na transfermarktu piše da je do ljeta 2017.)
Siniša Stevanović
Irfan Fejzić
Jadranko Bogičević
Do 31.6.2018. g.
Ivan Lendrić
Jovan Blagojević
Denis Žerić
Kemal Osmanković
Sanel Jahić
Danijel Stojanović
Darko Marković
Ivan Crnov
Zajko Zeba
Stevo Nikolić
Sve super osim Miroslava koji je prazvakana tema i mozda Sinise. Nadam se da ce nasi vec sada s njim pricati o novom ugovoru jer ako nema zelju ostati onda je isto stavlj'o njega ili Musu neugodnog :D Do ljeta 2018 ko ziv ko mrtav :)
Mirza Rascic !

Izlija
Moderator
Kontakt:

sri feb 08, 2017 12:36 am

@Braveheart dobrodošao!
イビチャ・オシム

Brkoo
Kontakt:

sri feb 08, 2017 12:42 am

Braveheart je napisao/la:
sri feb 08, 2017 12:19 am
Pozdrav ljudi. Pratim vec dugo, nisam se mislio registrovati ali vidim da ste postali neozbiljni, pa reko da uletim dok je vrijeme.
Salim se naravno.
Hocu da kazem par stvari, a da se niko ne naljuti jer sam i sam takav.

Mi smo najcudniji narod na ovoj planeti. Bavim se sportom pa sam X puta osjetio i na svojoj kozi sta znaci baviti se sportom u Bosni. Mi nakon jedne dobre partije kujemo svoje igrace u zvijezde, govorimo kako nam sada niko nista ne moze, a onda nakon kiksa govorimo da sve treba otjerat i da nista ne valja. Ovdje sada pricam o Bokaciniju, decko koji je fenomenalno odigrao dvije pripremne utakmice, komentari su odmah da treba da se produzi ugovor na ne znam ni ja koliko, kako je odlican itd. itd. a do prije desetak dana ga niko nije smatrao dovoljno dobrim za Zelju. Cudno je kako kod nas tako malo fali od vrha do dna i obratno. Po meni on se jos mnogo mora dokazivati, da bi dobio ozbiljan i dugorocan ugovor.

Druga stvar je euforija zbog dolaska Muse. Bez dileme spremniji i brzi od ostalih, ali ja ne vidim po cemu je on mnogo bolji od Sinise. Zasigurno je bolji ofanzivno, međutim onakva neozbiljnost i ne vracanje u odbranu nije nesto sto nam je potrebno. Sinisa je zasigurno bolji defanzivno, a nije da ne zna povuc loptu i prema naprijed. Uostalom, sigurno da mu je vise stalo da Zeljo napravi rezultat ovo proljece nego Musi. Moje misljenje, Sinisa u igru, Musa na klupu. Pogotovo tu mislim na onim terenima gdje se propada do koljena u blato, tu je fakat Musa beskoristan. Pozitivna stvar je sto smo popunili bekovske linije sa njim, i nema sikirancije barem do ljeta.

Treca je sto mislimo da smo napravili nevjerovatan prijelazni rok, a ustvari je samo prosjecan.
Zeba, majstor malog prostora, driblinga i prekida. Losa stvar beskoristan u duel igri, spor za lopte u prostor i naravno u godinama za njegovu poziciju.
Zakaric nespreman, visak kilograma, spor, na pripremnim utakmicama ( ne mora nista da znaci ) nevjerovatan broj izgubljenih lopti. Dobra stvar je sto sigurno nije zaboravio igrati fudbal, pa mozemo ocekivati pravog Zakarica, ali tek za sljedecu sezonu,
Stojanovic najveci pogodak ove zime. Konacno pravi lijevi bek ( sa lijevom nogom ). Pun je zelje, a ne fali mu ni znanja. Zasigurno nece moci doci do izrazaja dok se Zakaric ne probudi.
Crnov. Od pocetka je moje misljenje da je njegov dolazak greska. Plus ova povreda koja ce ga udaljiti od terena sigurno do 5. mjeseca ( 4 sedmice bez napora, 2 sedmice laganog ulaska u trening, tek onda krece da se pravo trenira ).
Bobic po meni trenutno najbolji nas golman. Veci svaka cast ali Boze moj, sta je tu je, istini se mora pogledati u oci. Bobic mnogo sigurniji, sa boljim fizickim predispozicijama.
Kostica necu da komentarisem, jer mislim da on nece ove sezone zaigrati za nas. Mogu samo reci da je dosta dobar stoper u nasim okvirima.
Slozio bih se sa tobom vezano za nas mentalitet ali se ne mogu sloziti sa tim da se Matteo hvali samo zbog ove dvije pripremne tekme, on igra dobro skoro od pocetka sezone, imao je i greski ali je generalni dojam da se radi o odlicnom igracu. Pogotovo sad u paru sa Bogicevicem to izgleda odlicno. Mozes li mi pronaci te postove gdje ljudi pisu da Matteo nije igrac za Zelju, mozda je do mene, mozda to nisam vidio.

Ostatak posta ne bih komentarisao, ima stvari sa kojima se slazem a ima i onih za koje mislim da nisu tacne ili da su pogresne.

Dobrodosao na forum i pisi cesce.
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

kremenko

sri feb 08, 2017 12:47 am

Ugovori:
Do 30.6.2017.g
Miroslav Stevanović
Ajdin Mujagić
Do 31.12.2017.g..
Siniša Stevanović
Irfan Fejzić
Jadranko Bogičević
Do 31.6.2018. g.
Ivan Lendrić
Jovan Blagojević
Denis Žerić
Kemal Osmanković
Sanel Jahić
Danijel Stojanović
Darko Marković
Ivan Crnov
Zajko Zeba
Stevo Nikolić
Fejza vjerovatno ide u penziju. Ako prodamo Kjosevskog mi ostajemo na jednom golmanu,Bobicu.
Bogicevicu ce se vjerovatno zahvaliti takodje. Znaci opet fali jedan u odbrani. Ako Boccacini ode,onda dvojica.
Mi vjerovatno moramo prodati i Lendrica da platimo njegovu zamjenu i dovodjenje igraca na deficitarnim pozicijama.
Kad bi barem za nj i Kjosevskog uzeli milion €
FK ŽELJEZNIČAR-LJUBAV RADNIČKE KLASE, KLUB NOSTALGIČARA I ROMANTIČARA
Ivica Osim: "Željo će živjeti zauvijek"

Model1964

sri feb 08, 2017 12:49 am

dimitrijevic je napisao/la:
Ugovori:
Do 30.6.2017.g
Miroslav Stevanović
Ajdin Mujagić
Do 31.12.2017.g..
Siniša Stevanović
Irfan Fejzić
Jadranko Bogičević
Do 31.6.2018. g.
Ivan Lendrić
Jovan Blagojević
Denis Žerić
Kemal Osmanković
Sanel Jahić
Danijel Stojanović
Darko Marković
Ivan Crnov
Zajko Zeba
Stevo Nikolić
Sve super osim Miroslava koji je prazvakana tema i mozda Sinise. Nadam se da ce nasi vec sada s njim pricati o novom ugovoru jer ako nema zelju ostati onda je isto stavlj'o njega ili Musu neugodnog :D Do ljeta 2018 ko ziv ko mrtav :)
Nije ko živ ko mrtav
Brzo se vrijeme izvuce. Sada treba odrađivati stvari i imati razne solucije za razne situacije.
Primjera radi: Nudili Miri ljetos ugovor, odugovlaci,ok. Tražimo zamjenu tada, odmah a ne kada je vec sve gotovo. Jasno mi je da je sve sa lovom povezano zato sam i rekao da cemo rad Cenana vidjeti na ljeto.
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.

Prijava