ponosannavas je napisao/la:ponosannavas je napisao/la:Nedavno sam ovdje napisao kako bi bilo dobro da naša zvanična onako prati naše igrače koji su izašli iz juniora i optisali za druge klubove ili su od nas posuđeni nekome pa da vidimo gdje su i kako napreduju. Malo listajući ove sve neke portale naletio sam (možda griješim) na većinu naši omladinaca iz zadnje dvije tri sezone koji su u drugim klubovima. Pa evo ovako navest ću gdje igraju i jesu li igrali:
Ćubara – Bosna Visoko (igrao prvo kolo cijelu tekmu) - inače po mom skromnom mišljenju mislim da smo ga mogli zadržati pa posuditi. Bio mi je bolji od Iska
Ajkunić i Ćutahija – Velež (Ajkunić ušao oko 60-te min)
Hiroš, Midžić i Šeha – Goražde (niko nije igrao)
Alihodžić i Palić - Bosna Sema (nisu igrali, Palić bio na klupi)
Hasanović - Čelik (igrao cijelu tekmu)
I malo stariji što slučajno znam ali nisu mi više toliko interesantni

:
Gačan - Mladost DK - nije igrao
Grebenar – N. Travnik - (bio je ovdje a nije igrao prvu tekmu pa ne znam jel tu)
Kašić - GOŠK (bio je ovdje a nije igrao prvu tekmu pa ne znam jel tu)
Zajmović - Travnik
Mekić – GOŠK (igrao cijelu)
Hasković - SLavija - nije igrao
Znam da nekome nije interesantno jer je već blizu tekam ali eto

Naumpade mi sad ovaj post. Vodeći se pričom o mladima sjetih se da sam predlagao da se prate naši bivši mladi igrači. Pratio sam skoro cijelu sezonu i ov je stanje
Ćubara - igrao redovno. I dalje stojim da smo njega trebali zadržati i poslati na posudbu prije Durakovića
Ajkunić i Čutahija ništa. Prvi ponekad ulazio i na kraju otišao, a drugi znamo već pričali smo o njemu
Hiroš i Midžić su se smjenjivali. U staru je više igrao Hiroš, pa je onda igrao Midžić a nije Hiroš i na kraju od tekme sa nama kad im je došao novi trener igrao je Hiros a Midžić ponekad ulazio. Šeha mali izgleda ne igra ne nigdje jer je povrijeđen
Alihodžić i Plaić su igrali redovno u zadnjih desetak kola. U startu je igrao pomalo Plaić a Alihodžić je bio povrijeđen.
Hasanović - znamo sve. Standardan
Od ovih što sam ih gore spomenuo kao malo starije Zajmović je bio standardan, Gačan na kraju sezone isto i to prilično dobar. Mekić i Ramić isto standardni u GOSK-u. Ostali ništa, tj. tanko. Ponekad ili nikako.
Šta hoću da kažem. Samo vratite film i skontajte koliko smo negativnih komentara pisali za trenere i upravu kad su nas napuštali ovi igrači, a realno da bi bili u opciji za Želju oni u ovim klubovima moraju biti najbolji. Ovi što smo ih manje spominjali ili nikako oni su i najstandardniji. Slažem se sa @chwilom da bi mogli dovesti Gačana. Naše je dijete, a kao rezerva bi bio odličan. Možda bi u Želji sa malo boljim igračima bio još bolji, a sa klupe bi izgarao. Traži napredak i nebi mu bilo sjeb da sjedi na klupi.
Svaka cast za postove, objasnio si neke stvari. Ovdje se previse panici, bas zato sto nemamo dovoljno informacija raja izgleda misli da se nista ne desava. Samo sistemski raditi i doci ce rezultati. Nista ne moze doci preko noci. A zasto postojimo, neko je pitao. Pa da smo u petoj ligi ja bih opet pratio Zelju, da mi je do nekih europskih podviga pratio bi neki europski klub i gotova prica. Witsel odbio Juve, otisao u Kinu i sad treba reci kako se on igra s imenom velikog kluba. Nidje veze
Ajde da smo mi pet godina dominirali u ligi, kao Dinamo u HNL, da smo bili u grupnim fazama EL, pa da smo nezadovoljni sto igraci ne dolaze kod nas na prvu...ali ovako, ja ne znam. Mi smo najpozeljnija opcija trenutno za igrace u nasoj ligi i to je tako. Polako cemo podizati ljestvicu. Prosle sezone ne izborismo europu, ovu startali katastrofalno i sad se kao cudimo zasto Zakaric nije odmah dosao. Ko kaze da se nece u utorak pojaviti na prozivci?
Cak i da je sad pristao, ne mora to zvanicna objaviti odmah. I jos nesto, gg.ba je pedeset puta nazvao i pitao jedno te isto pitanje, sta ce momak drugo reci nego sto je do sada. I ja bih tako rekao. Ovdje da bilo ko od nas dobije poslovnu ponudu vani, otisao bi glavom bez obzira, a nadjemo moralisati fudbalerima kojima je ovo haman zadnji voz za inostranstvo, a da je europa, a ne daleki istok ili arapske zemlje. Kada nam prosjecna plata bude 10 hiljada maraka, bit ce onda malo i drugacije stvari i drugacije ce igraci vagati. Kada budemo na nivou da dovedemo Memisevica i Pecu, a od povratnika Cocalica, onda ce pogotovo svi trcati kod nas. Hoce li do toga doci i kada, ne znam, ali preko noci sigurno da ne moze.