sergejevic je napisao/la:Da, rekao sam da nije nastao dug od 5-6 miliona dok je on bio u klubu. A to si ti rekao. 2.8 miliona u redu, a onda sve bacimo na papir i vidimo koliko smo zaradili novca, iako ranije realno nismo imali srece. Povrede Kvesica i Colica, zrijeb u Evropi itd. Dakle, milion od Bajica, preko milion od Amira i preko milion od Evrope, plus Memija, Dado, Dzenis i Vedran u izlogu. Nakon njih "spremni" Mujagic, Zeric, Osmankovic, pa evo i dalje dolaze plodovi rada u omladinskom pogonu. Onda je pristigao novac od Sehica koji je takodjer otisao u Amarovo vrijeme...Primjera je mnogo i kada bi sve bacili na papir aktiva je mnogo veca od pasive.
Plus "najmanje bitna" stvar: tri titule, dva kupa, Evropa svake godine.
Dug: Koliko duguju najveci svjetski klubovi, pa se Boga mi ne gase i nisu kao KK Bosna.
Najvaznije od svega jeste sama reprodukcija.
N-R-R1 gdje je N novac, a N1 uvecan novac. Da bi dobili sav ovaj uvecani novac morali smo uloziti novac. Valjda ovi pravnici, ekonomisti znaju sta je reprodukcija i kako funkcionise. To je osnova ekonomije. Uloziti novac i od njega napraviti vise novca. U sportskom kolektivu pored toga uzeti jos pet velikih pehara za 3-4 godine je rezultat vrijedan svakog postovanja.
Amar je i ovakav i onakav, ali niko mu ne moze osporiti da je veliki mangup i kliker koji je udario strasne temelje na kojima smo mogli veliki neboder izgraditi.
@Veteran evo ti odgovor, ako zelis da zaradis moras da ulozis. I pusti se takvih pitanja. Ako mislis drugacije napisi zasto tako mislis i daj neki argument. Ne mogu ja odgovarati na svako pitanje koje neko izvuce iz konteksta. Ovo su osnove ekonomije i tako funkcinise danasnji svijet. Ja nisam materijalista i meni je zao zbog toga, ali samo novac.
Ovo je ekstra odgovor za one koji ništa ne znaju..samo nemoj meni majke ti jer ja ne pušim ovu priču. Zbog najmanje 600.000 razloga koji fale u blagajni, pa ako hoćeš i zbog duga prema Amaru koji nije nigdje evidentiran. Dug poreskoj još nije tačno utvrđen pa o njemu ne bi. I o temeljima ne bi otići ćemo daleko...Ja inače ne volim da mi neko vrijeđa inteligenciju, pa ti zbog toga odgovaram. Inače sam pristalica da mi navijači obzirom da ne baratamo činjenicama ( bar ja ne, osim onih koje su zvanično objavljene) diskutujemo i debatiramo o igri, našim balerinama, trenerima, omladinskom pogonu. Bar za mene ovi milioni su previše.
Druže izvini na komentaru, ili možda kritici, ali sve je u najboljoj namjeri, isključivo za našeg Želju. Svi prolaze, Željo ostaje....