Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Roberto Baggio
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon nov 07, 2016 10:52 am

AsharaK je napisao/la:Stvarno smo specijalisti za stvaranje problema tamo gdje ga nema. Evo recimo da sad ovo citaju sir Amar i sir Misimovic, zamisljali bi u sebi, kakvi pacenici ... Dajte ljudi malo uozbiljite se, imam osjecaj da se bespotrebno stvaraju dva bloka. Cemu vodi to?
Ne znam ni ja čemu vodi, ali imaš par likova ovdje, koji da bi objasnili kako je ovo danas zapravo sve sjajno, iako se davimo u govnima evo već drugu sezonu zaredom, pokušavaju da pljuju po Amaru, dakle po periodima kada smo razvaljivali, po našim najboljim godinama. Uleti danas lik i ničim izazvan lupeta o Amarovom nabijanju dugova i kako on ne može raditi po zakonu. Kaže, navijači su krivi, jer se raduju titulama i prizivaju ljude koji su titule osvajali. E, majko mila.
FK Željezničar 1921

Hadzijalagic
Kontakt:

pon nov 07, 2016 10:53 am

Ovdje se konstantno stvari postavljaju na nacin ako si za jedne onda automatski moras biti protiv drugih.. Da bi hvalio jedne moras pljuvati po drugima.. Konstantno se biraju strane, nalaze opravdanja za jedne a kritikuje se druge.. Cinjenica je da su i jedni i drugi mnogo donijeli klubu.. Jedni su zasluzni sto je Zeljo najveci i najtrofejniji a drugi sto su organizovali klub koji legalno funkcionise i podigli mnoge stvari na visi nivo.. Niko ne moze garantovati da bi dolaskom Amara ponovo dosli i trofeji ali nekako se stekao dojam da mi bez njega lutamo kada je teren u pitanju.. Vjerovatno ce mi mnogi zamjeriti ali ja uspjesnog Zelju ne vidim bez Amara..

@Roberto Baggio mislim da je u tom postu covjek bio ironican..
Zadnja izmjena: Hadzijalagic, dana/u pon nov 07, 2016 10:53 am, ukupno mijenjano 1 put.
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

Roberto Baggio
Kontakt:

pon nov 07, 2016 10:59 am

storm_raider je napisao/la:@boccaccio, doslo je do promjene trenera na ljeto, a Kostic je imao neke svoje zamisli, pa su se shodno tome i pravile promjene, kao sto i sam znas. Ja u tome vidim razlog za dolazak veceg broja igraca na ljeto. Kao i inace, bravo za post, samo mala digresija sa moje strane.
Evo i sad je došao novi trener, pa i njemu treba dati da radi šta hoće, da bi ostvario svoje zamisli? Ozbiljan klub onakve remonte pravi jednom u jako dugom vremenskom periodu, a mi dvaput zaredom, i zato sad izgledamo kao da nam treba još jedan.
FK Željezničar 1921

sergejevic

pon nov 07, 2016 11:01 am

Nije to bas tako i nije nikakav sukob, samo racunamo neke stvari i raspravljamo da li smo bili na dobrom putu i sta nam sada nedostaje. Neko misli ovako, a neko onako, ali ne treba svaku raspravu gledati kao neku svadju i podjele. Ja, licno, sam vise za vrijeme kada su djeca dobila sansu i odigrala maestralno Evropu, te se dobro zaradilo na njihovim transferima i mislim da je to pravi put, te sam iznio argumente za tu tezu.

boccaccio
Kontakt:

pon nov 07, 2016 11:03 am

storm_raider je napisao/la:@boccaccio, doslo je do promjene trenera na ljeto, a Kostic je imao neke svoje zamisli, pa su se shodno tome i pravile promjene, kao sto i sam znas. Ja u tome vidim razlog za dolazak veceg broja igraca na ljeto. Kao i inace, bravo za post, samo mala digresija sa moje strane.
Slazem se da je tako. Zato je opcija da se treneri prestanu tako ekspresno mijenjati. Da bi jedan trener maksimalno uspio obaviti ono sto je zamislio potreban je ciklus treniranja od 4 godine. Samo je Amar to u nasem klubu postigao. Mnogo je bilo tih promjena nakon i prije Amara i vidjelo se da to ne moze da ide uspjesno. Osnova uspjeha je postaviti trenera kapitalca i dati mu vremena da u svojoj eri odradi plan i program na dugorocnoj osnovi.
Svjestan sam ja da je u Zelji rezultat sada prioritet i da su trofeji poslijeratna osnova i moranje. Kada u toku prvenstva to rezultatski ne ide kako je planirano, trener se mijenja. Kao i svugdje u svijetu. Nista to nije novo. Mi cemo imati uspjeh onda kada trener koji je tek dosao napravi odmah i rezultat, cime bi kupio sebi vrijeme da tu provede ostatak ciklusa, jer bi dobio povjerenje i uprave i navijaca. A tesko je to kod nas. Nadam se da ce Slavko to uspjeti. On je na moranju da odmah napravi i rezultat. Tesko je breme, ali odluka da dodjes u ovakav klub gdje je to na moranje treba mu biti motiv i da je rijesen da to i ostvari. Trener mora da ima kratkorocni i dugorocni plan, kratkorocni odmah mora ostvariti da bi dobio priliku da radi dugorocno. U tom slucaju, uprava mora da stane iza njega i da mu ispuni zelje na bilo koji nacin kako bi ovaj imao mogucnost u igrackom kadru da bi te planove ostvario. Kada bi se to desilo i kada bi krenulo tim putem, eto mnogo radosti za sve nas. Rekao bih konacno.

psihopata
Kontakt:

pon nov 07, 2016 11:03 am

Roberto Baggio je napisao/la:
AsharaK je napisao/la:Stvarno smo specijalisti za stvaranje problema tamo gdje ga nema. Evo recimo da sad ovo citaju sir Amar i sir Misimovic, zamisljali bi u sebi, kakvi pacenici ... Dajte ljudi malo uozbiljite se, imam osjecaj da se bespotrebno stvaraju dva bloka. Cemu vodi to?
Ne znam ni ja čemu vodi, ali imaš par likova ovdje, koji da bi objasnili kako je ovo danas zapravo sve sjajno, iako se davimo u govnima evo već drugu sezonu zaredom, pokušavaju da pljuju po Amaru, dakle po periodima kada smo razvaljivali, po našim najboljim godinama. Uleti danas lik i ničim izazvan lupeta o Amarovom nabijanju dugova i kako on ne može raditi po zakonu. Kaže, navijači su krivi, jer se raduju titulama i prizivaju ljude koji su titule osvajali. E, majko mila.
ma pusti jarane,ovdje se većina nafurala da smo u švici a ne na balkanu,šatro sve transparentno i sve po zakonu a mi sve gori i gori...
tajne misli violine: http://postimg.org/image/k6gp7mo01/

Tryg
Kontakt:

pon nov 07, 2016 11:04 am

Al najjaci su mi ovi koji pisu da se ovdje neko raspravlja dize tenzije i svadja. Normalan dijalog se vodi i uzivam citajuci. Ne dao Bog da smo svi isti.
Tvoje NE ucinilo te legendom! R.I.P Josko Domorocki!

storm_raider
Kontakt:

pon nov 07, 2016 11:05 am

Evo i sad je došao novi trener, pa i njemu treba dati da radi šta hoće, da bi ostvario svoje zamisli? Ozbiljan klub onakve remonte pravi jednom u jako dugom vremenskom periodu, a mi dvaput zaredom, i zato sad izgledamo kao da nam treba još jedan.
Prijatelju, najiskrenije, ne znam odgovor na to pitanje. Pokusavam dati logiku onome sto je boccaccio iznio i to mi najlogicnije izgleda. Naravno, u zdravoj sredini, teorijski i prakticno, izmejene su uvijek dugorocno. Ali, isto tako, izmjene nose svoje trzavice sa sobom i one su evidentne.

Ove price o Amaru ce stati. Covjek je proslost i dio najponosnije proslosti u poslijeratnoj historiji kluba. Nekad' u buducnosti se nadam da ce biti i dio buducnosti ovog kluba naravno. Samo sto ovdje ni ne vidim neki problem, ljudi argumentovano pisu i necemo dramu iznositi zbog toga. To ovdje necu da vidim. Mi smo navijaci, volimo da poredimo i imamo pravo na to i rad ovih ljudi ce se ocjenjivati na kraju sezone finalno, ali price o Amaru ce stati. Odlika anamo onih je da ponizavaju druge, da bi sebe uzdigli. Radujmo se istoku, dozvola uskoro. Napokon!
Ljubavi sto te rodi klasa radnicka...

Obnovi clansku: https://www.fkzeljeznicar.ba/clanarina/

Hurmasica
Kontakt:

pon nov 07, 2016 11:05 am

Hadzijalagic je napisao/la:Ovdje se konstantno stvari postavljaju na nacin ako si za jedne onda automatski moras biti protiv drugih.. Da bi hvalio jedne moras pljuvati po drugima.. Konstantno se biraju strane, nalaze opravdanja za jedne a kritikuje se druge.. Cinjenica je da su i jedni i drugi mnogo donijeli klubu.. Jedni su zasluzni sto je Zeljo najveci i najtrofejniji a drugi sto su organizovali klub koji legalno funkcionise i podigli mnoge stvari na visi nivo.. Niko ne moze garantovati da bi dolaskom Amara ponovo dosli i trofeji ali nekako se stekao dojam da mi bez njega lutamo kada je teren u pitanju.. Vjerovatno ce mi mnogi zamjeriti ali ja uspjesnog Zelju ne vidim bez Amara..
Ma ima dosta i do nas navijača. Imam osjećaj da svakog trenera gledamo kroz prizmu Amara, što je u neku ruku i logično ali je i opasno. Nemaju svi treneri tu sreću ili znanje, kako god hoće nek to zove, da u prvoj sezoni osvoje titulu, pa onda i kup, pa duplu itd. Jednostavno svako ima svoj sistem, način rada, i svakom treneru je potrebno određeno vrijeme da realizuje svoje zamisli. Nestrpljivi smo, "tražimo" Amara u svakom treneru, a ne možemo nikako sebi objasniti da je Amar jedinstven, baš kao i Slavko, peti, deseti i da svako ima svoj stil vođenja ekipe. Amara jako cijenim i poštujem i skidam mu kapu za sve što je uradio sa Željom, ali treba malo i druge trenere osloboditi tog "Amarovog sindroma", ako razumiješ o čemu pričam. Tu malo i mi navijači trebamo spustiti loptu. Ne može niko imati dva najuspješnija i najtrofejnija trenera, uvijek je to jedan čovjek i glupo je u svakom narednom tražiti njega. :)
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Veteran1965
Kontakt:

pon nov 07, 2016 11:09 am

sergejevic je napisao/la:Da, rekao sam da nije nastao dug od 5-6 miliona dok je on bio u klubu. A to si ti rekao. 2.8 miliona u redu, a onda sve bacimo na papir i vidimo koliko smo zaradili novca, iako ranije realno nismo imali srece. Povrede Kvesica i Colica, zrijeb u Evropi itd. Dakle, milion od Bajica, preko milion od Amira i preko milion od Evrope, plus Memija, Dado, Dzenis i Vedran u izlogu. Nakon njih "spremni" Mujagic, Zeric, Osmankovic, pa evo i dalje dolaze plodovi rada u omladinskom pogonu. Onda je pristigao novac od Sehica koji je takodjer otisao u Amarovo vrijeme...Primjera je mnogo i kada bi sve bacili na papir aktiva je mnogo veca od pasive.

Plus "najmanje bitna" stvar: tri titule, dva kupa, Evropa svake godine.

Dug: Koliko duguju najveci svjetski klubovi, pa se Boga mi ne gase i nisu kao KK Bosna.

Najvaznije od svega jeste sama reprodukcija.

N-R-R1 gdje je N novac, a N1 uvecan novac. Da bi dobili sav ovaj uvecani novac morali smo uloziti novac. Valjda ovi pravnici, ekonomisti znaju sta je reprodukcija i kako funkcionise. To je osnova ekonomije. Uloziti novac i od njega napraviti vise novca. U sportskom kolektivu pored toga uzeti jos pet velikih pehara za 3-4 godine je rezultat vrijedan svakog postovanja.

Amar je i ovakav i onakav, ali niko mu ne moze osporiti da je veliki mangup i kliker koji je udario strasne temelje na kojima smo mogli veliki neboder izgraditi.

@Veteran evo ti odgovor, ako zelis da zaradis moras da ulozis. I pusti se takvih pitanja. Ako mislis drugacije napisi zasto tako mislis i daj neki argument. Ne mogu ja odgovarati na svako pitanje koje neko izvuce iz konteksta. Ovo su osnove ekonomije i tako funkcinise danasnji svijet. Ja nisam materijalista i meni je zao zbog toga, ali samo novac.
Ovo je ekstra odgovor za one koji ništa ne znaju..samo nemoj meni majke ti jer ja ne pušim ovu priču. Zbog najmanje 600.000 razloga koji fale u blagajni, pa ako hoćeš i zbog duga prema Amaru koji nije nigdje evidentiran. Dug poreskoj još nije tačno utvrđen pa o njemu ne bi. I o temeljima ne bi otići ćemo daleko...Ja inače ne volim da mi neko vrijeđa inteligenciju, pa ti zbog toga odgovaram. Inače sam pristalica da mi navijači obzirom da ne baratamo činjenicama ( bar ja ne, osim onih koje su zvanično objavljene) diskutujemo i debatiramo o igri, našim balerinama, trenerima, omladinskom pogonu. Bar za mene ovi milioni su previše.
Druže izvini na komentaru, ili možda kritici, ali sve je u najboljoj namjeri, isključivo za našeg Želju. Svi prolaze, Željo ostaje....
:zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
Samo 5% i ni stolice više!!!!

storm_raider
Kontakt:

pon nov 07, 2016 11:13 am

boccaccio je napisao/la:
Slazem se da je tako. Zato je opcija da se treneri prestanu tako ekspresno mijenjati. Da bi jedan trener maksimalno uspio obaviti ono sto je zamislio potreban je ciklus treniranja od 4 godine. Samo je Amar to u nasem klubu postigao. Mnogo je bilo tih promjena nakon i prije Amara i vidjelo se da to ne moze da ide uspjesno. Osnova uspjeha je postaviti trenera kapitalca i dati mu vremena da u svojoj eri odradi plan i program na dugorocnoj osnovi.
Svjestan sam ja da je u Zelji rezultat sada prioritet i da su trofeji poslijeratna osnova i moranje. Kada u toku prvenstva to rezultatski ne ide kako je planirano, trener se mijenja. Kao i svugdje u svijetu. Nista to nije novo. Mi cemo imati uspjeh onda kada trener koji je tek dosao napravi odmah i rezultat, cime bi kupio sebi vrijeme da tu provede ostatak ciklusa, jer bi dobio povjerenje i uprave i navijaca. A tesko je to kod nas. Nadam se da ce Slavko to uspjeti. On je na moranju da odmah napravi i rezultat. Tesko je breme, ali odluka da dodjes u ovakav klub gdje je to na moranje treba mu biti motiv i da je rijesen da to i ostvari. Trener mora da ima kratkorocni i dugorocni plan, kratkorocni odmah mora ostvariti da bi dobio priliku da radi dugorocno. U tom slucaju, uprava mora da stane iza njega i da mu ispuni zelje na bilo koji nacin kako bi ovaj imao mogucnost u igrackom kadru da bi te planove ostvario. Kada bi se to desilo i kada bi krenulo tim putem, eto mnogo radosti za sve nas. Rekao bih konacno.
Tako ti je to, takav je narod. Mi se tesko oslobadjamo bremena proslosti, pa i danas pricamo o Titi koji nas je prije 30 i kusur godina napustio. Jebi ga, bilo je bolje vrijeme. Ali, ne mozemo ici naprijed, dok god smo vezani za proslost. Idemo naprijed ljudi, svi oko nas su to skontali ili davno ili nedavno, a mi i dalje gledamo preko ramena, dok konstantno upadamo u jarak, jer ne gledamo sta je ispred nas. Slavko ima svoj sistem i idemo ga istrpiti. Radnik je manja sredina, oni su morali, a Boga mi, ako zelimo dobro Zelji, moramo i mi, kao sto mislim i da smo morali Kostica. Pa Real Madrid ne moze da podnese stalne izmjene trenera, evo ni Mancester, a ne mi. Razmisljajmo dugorocno.

sergejevic

pon nov 07, 2016 11:14 am

Ja ti kazem da je bilo i dobrih stvari i da smo zaradili para. Niko ne kaze da je bilo idealno i da smo imali uredjen klub kao Bajern. Ti ako mislis da je sve bilo katastrofa i da je jedan covjek kriv za to, nastavi misliti i dalje. Ja ne bih dalje vodio ovu raspravu. Prica je o novcu, ja sam svoju racunicu napisao, tvoje je pravo da mislis drugacije.

teatrale36
Kontakt:

pon nov 07, 2016 11:18 am

A ko je Kostić da se njemu udovoljava i da se dovodi 10 i vise igrača i plus sto se neki strucnjaci iz uprave zaigrali pa u aprilu i maju poceli potpisivati neke igrace za iducu sezonu,gdje to ima?

storm_raider
Kontakt:

pon nov 07, 2016 11:21 am

teatrale36 je napisao/la:
A ko je Kostić da se njemu udovoljava i da se dovodi 10 i vise igrača i plus sto se neki strucnjaci iz uprave zaigrali pa u aprilu i maju poceli potpisivati neke igrace za iducu sezonu,gdje to ima?
Kostic je tada bio sef strucnog staba, a on kao takav ima autonomiju u odluci ko mu treba, a ko mu ne treba. Nije bitno je li Kostic, Slavko ili neko treci. Posao uprave i jeste da nadje novac za ta pojacanja i da se koliko je moguce pokusavaju ispuniti trenerove zelje. Pa da nije tako bilo, ljudi bi ih "razapeli", kako upravo to i ne rade. Pisem kako to i pravilu i treba da se radi. E sada, ljudi iz ove uprave ce svoj finalni izvjestaj podnijeti na ljeto, pa ce se svoditi racuni. Sto se mene tice, ne bude li Europe, neka idu.

Veteran1965
Kontakt:

pon nov 07, 2016 11:24 am

sergejevic je napisao/la:Ja ti kazem da je bilo i dobrih stvari i da smo zaradili para. Niko ne kaze da je bilo idealno i da smo imali uredjen klub kao Bajern. Ti ako mislis da je sve bilo katastrofa i da je jedan covjek kriv za to, nastavi misliti i dalje. Ja ne bih dalje vodio ovu raspravu. Prica je o novcu, ja sam svoju racunicu napisao, tvoje je pravo da mislis drugacije.
Definitivno se slažem da je bilo ne dobrih, nego izvrsnih stvari. Brko je "mag" kakvih je malo...nego mene generalno nervira njegova "sjena" u kojoj živimo, radimo, funkcionišemo , diskutujemo, pa i svađamo se ako hoćeš. Mislim da se napokon moramo odkloniti od toga.... Ja nisam niša loše mislio, samo sam neke stvari koje si "šarno" razumio na svoj način. Izvini ako sam te ičim uvrijedio, ili na bilo koji način napravio nešto što ti se ne dopada. Živ mi bio stari moj!!!
:zeljeznicar1: :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
Samo 5% i ni stolice više!!!!

MrRiccoli
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

pon nov 07, 2016 11:26 am

Ovaj je vec nekoliko puta rekao i objasnio da nece praviti remont ekipe i dovoditi po deset igraca, sam je rekao da ce dovesti 3-4 igraca, a sto se tice odlazaka to mi je svejedno koliko god otislo

Sent from my C5303 using Tapatalk

Jaozinho22

pon nov 07, 2016 11:26 am

Daj @storme stariji si ali ću ti reći da ne prodaješ bezveze ublehe. Kostić je želio Bevaba Lazica Nikolića i Secerovica koliko je i Oda, Livaju i Diattu,nemoj prosipat neku šuplju dovoljno je sto su nas dva puta napravili budalom treći put neće! Bas je on na osnovu jedne utakmice dobio prikaz ekipe i procijenio ko mu je potreban a ko ne,furali nam neku priču o beton treninzima pucat ćemo od snage,furali neke presinge igre od noge do noge otjerali Kramarića jer je spor jer po Kosticevoj zamisli bekovi su trebali pokrivat cijeli dio terena,otjerao Midžića i Dadu (koliko god zvučalo smiješno tako je) da bi nas derali polovnjaci poput Lazica i Secerovica,nemoj nas vrijeđat tim izjavama. Zna se dobro da je dobio listu pojačanja i transfer listu kad je došao jer veze nije imao ni o ligi ni o klubu a zna se dobro ko he i pravio tu listu. ;)
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

MrRiccoli
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

pon nov 07, 2016 11:30 am

AsharaK je napisao/la:Mozda nas sreca posluzi protiv Zrinje, onda kad se najmanje nadas. :)
E to bi nas lansiralo samo tako i nista nije nemoguce pobjedjivali smo i kad smo se najmanje nadali.

Sent from my C5303 using Tapatalk

storm_raider
Kontakt:

pon nov 07, 2016 11:31 am

@Jaozinho, ne "prodajem" ja nista druze, pisem onako kako mi ima smisla, bez ikakve namjere, niti drzim ikome vodu. Ovo su neki zakljucci iz izjava trenera, a ne neke insajderske informacije, vjerovao ti meni ili ne.

Elegant
Kontakt:

pon nov 07, 2016 11:31 am

Znaci do kraja sezone ciljevi kluba, uprave, tima - Petrovica su: Izlazak u europu, da se istok izgradi i naravno da se nastavi transparentno poslovanje !

Akcenat je na izlasku u europu radi finansija i naravno navijaca koji su nezadovoljni trenutnom situacijom, sto se tice istoka to uzeti sa rezervom iz mnogo razloga.
Vidjet cemo sad na zimu kakvi su planovi za pojacanja i eventualne raskide ugovora, mozda se neko i proda, uglavnom ceka nas nikad teze proljece i borba.
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 5 gostiju.

Prijava