Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

dino lj
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

ned maj 15, 2016 7:44 pm

Đurovski je potom čestitao i Željezničaru, izrazivši žaljenje što Plavi nisu izborili takmičenje u evropskim takmičenjima naredne sezone: “Čestitam im na kvalitetnim igrama. Žalim što Željezničar nije izborio plasman u evropska takmičenja. Ipak, igrali su pošteno i nisu se bavili stvarima koje su pravili drugi timovi. Vidjeli smo svi ko je puštao svoje protivnike i na koji način. To je sramotno”, kazao je na kraju trener Slavije.

Pročitajte više na: http://sport1.ba/milko-durovski-zao-mi- ... -ovu-ligu/" target="_blank

Plavo - Bijeli

ned maj 15, 2016 7:44 pm

storm_raider je napisao/la:
za_zivot_cijeli je napisao/la:
IlProfessore je napisao/la:
Nisam u toku sa tom pričom oko Kortrijka, može li neko objasniti?
Vincent Tan je vlasnik i Kortrijka. ukoliko bi oni izborili izlazak u Evropu, Vincent bi zbog pravila UEFE morao birati koji tim ide, jer dva kluba istog vlasnika ne mogu. u slucaju pobjede Slobode ide i cetvrti, a kako Vincent ne bi odabrao malene isli bi mi kao peti :rofl: :rofl1: :rofl:
E da i ovo cujem... svasta.
Bilo je ovo aktuelno prije zbog Abramovica. On je bio vlasnik Chelsea i nekog ruskog kluba. Oba kluba ostvarila plasman u ligu sampiona i samo je jedan klub smio igrati to takmicenje. Naravno, odabrao je Chelsea.
BOG BOSNA I BOSNJACI

delinjo
Kontakt:

ned maj 15, 2016 7:45 pm

Leon_Professional je napisao/la:
delinjo je napisao/la:ali momci ajde da se ne zavaravamo....ne fali nama samo lijevo krilo i stoper...previse smo stidljivi kad o tome pricamo a znamo svi kako stoje stvari...da dolazak dobrog lijevog krila i samo stopera nece previse okrenuti stvari u nasu korist...ajmo biti posteni pa priznati !!!!
Ma mora se imati na umu da mi nismo imali dobrog trenera koji moze izvuci iz ovih igraca ono sto oni mogu. U tome je stvar, ali moraju se minimalno dovesti igraci na stopera i lijevo krilo. Ali ne treba ni izgubiti nekog kvalitetnog igraca na trzistu ako se ukaze prilika da ga dovedemo.
Bit ce zanimljivo sad na ljeto, ali vjerujem u upravu i vjerujem da ce napraviti najbolji moguci potez.

Ispusite se ljudi, realno je da smo svi pricali da necemo u Evropu i eto ona minimalna sansa se stvorila i OPET kad mi sami o sebi odlucujemo ne mozemo izdrzati.

Sutra krenuti odmah o rjesavanju problema, od kukanja nema nista. Bit ce Zeljo opet sampion :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
slazem se ali djeluje mi da mi imamo najsporije stopere na dunjaluku....golmana koji je dobar ali udaren u glavu pa ima svoje bubice :D :D ...zadnjeg veznog koji moze igrati samo protiv jacih ekipa ....desnog beka koji odigra jednu utakmicu pa sljedece 3 drka *****...pa odigra jednu solidno pa 5 drka ***** i sve tako...imamo desetku koji 5 sekundi ne moze vise loptu zadrzati i koji ima viska kila...napadaca koji ce zamjeniti Lendrica uopste nemamo (mozda i imamo Mujagic ali ko ce znati kad ga nismo gledali) ...itd itd ...kad prosiris malo vidike ...fali tu svasta nesto osim krila i stopera...
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

MrRiccoli
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

ned maj 15, 2016 7:46 pm

Okolele je napisao/la:
flux je napisao/la:@valter mi smo Evropu prvo izgubili u Zenici, pa na Grbavici protiv Rudara, pa u Lukavici. Tri utakmici koje si trebao pobijediti nismo nijednu uzeli. Vrlo jednostavno, sami smo krivi i to je sva prica. Nije te sudija zajebao protiv Rudara. Ako imamo izgovor u Zenici i u Lukavici, protiv Rudara nemamo izgovor i sami smo krivi.
Radnik-Željo
Željo-Radnik

Od 6 bodova mi jedan osvojili

Slavija-Željo
Željo-Slavija

Od 6 bodova mi 2 osvojil

Rudar-Željo
Željo-Rudar

Od 6 bodova mi jedan osvojil

U prevodu sjedi kuci i gledaj Tv ili idi na more..
Od ovog smo trebali imati barem jos 12 bodova plus oni porazi od mladosti i travnika i eto gdje smo ga ispusili.

Sent from my C5303 using Tapatalk

ChWilla
Kontakt:

ned maj 15, 2016 7:49 pm

delinjo je napisao/la:
slazem se ali djeluje mi da mi imamo najsporije stopere na dunjaluku....golmana koji je dobar ali udaren u glavu pa ima svoje bubice :D :D ...zadnjeg veznog koji moze igrati samo protiv jacih ekipa ....desnog beka koji odigra jednu utakmicu pa sljedece 3 drka *****...pa odigra jednu solidno pa 5 drka ***** i sve tako...imamo desetku koji 5 sekundi ne moze vise loptu zadrzati i koji ima viska kila...napadaca koji ce zamjeniti Lendrica uopste nemamo (mozda i imamo Mujagic ali ko ce znati kad ga nismo gledali) ...itd itd ...kad prosiris malo vidike ...fali tu svasta nesto osim krila i stopera...
a ko to igra ovima koje ne možemo da pobijedimo? daj ba.

ovdje treba dodati možda 3-4 igrača, zahvaliti se isto tolilko (ne računajući ove za koje je jasno da idu kao npr. nedo) i zdravo. imaš neke igrače za koje si do juče sanjao da mogu doći ovdje, imaš već 3 nova igrača koja bi bar po referencama trebali biti pojačanja. treba dovesti pravu struku i to je to, sa pravim trenerom bi mi bili drugi-treći već ovdje. edis najveća greška, ne samo upravi nego i mnogima od nas...
gradi željo boli te *****

Blackadder
Kontakt:

Okolele je napisao/la:
Blackadder je napisao/la:
Ajzea je napisao/la:Postenjacine sa Grbavice. :rofl:
Treba nam nagradu za fair play dati :titula:
Probati na onaj fair play fazon u Evropu ko Go Ahead Eagles prosle godine.. :ganja:
Ma ne treba nam ništa, kakva Evropa i pehari, mi smo to prerasli, mi smo moralni pobjednici :mrgreen:

Plavi orkestar
Kontakt:

Okolele je napisao/la:
flux je napisao/la:@valter mi smo Evropu prvo izgubili u Zenici, pa na Grbavici protiv Rudara, pa u Lukavici. Tri utakmici koje si trebao pobijediti nismo nijednu uzeli. Vrlo jednostavno, sami smo krivi i to je sva prica. Nije te sudija zajebao protiv Rudara. Ako imamo izgovor u Zenici i u Lukavici, protiv Rudara nemamo izgovor i sami smo krivi.
Radnik-Željo
Željo-Radnik

Od 6 bodova mi jedan osvojili

Slavija-Željo
Željo-Slavija

Od 6 bodova mi 2 osvojil

Rudar-Željo
Željo-Rudar

Od 6 bodova mi jedan osvojil

U prevodu sjedi kuci i gledaj Tv ili idi na more..
Okolele ovo mene više boli od ne izlaska u Evropu.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

psihopata
Kontakt:

ned maj 15, 2016 7:50 pm

ma i da smo dobili ne bi se plasirali u evropu,ionako će radnik osvojiti kup,a s obzirom da su svi srpski klubovi osim njih ispali,ne sumnjam da će imati vjetar u leđa da ga osvoje...tako da bi se samo još koji dan uzalud nadali.
tajne misli violine: http://postimg.org/image/k6gp7mo01/

Eisenbahner1921
Kontakt:

ned maj 15, 2016 7:50 pm

Imali smo dvije šanse za Europu i danas polušansu (jer bismo ovisili o finalu kupa) nismo ih iskoristili. Prije početka polusezone smo se složili da će biti teško i bilo je teško. Sustigao nas je zamor kad je najmanje trebao, boli nas jer smo imali sve u svojim rukama i stalno sve šanse upropaštavali. Ono što je čudno da mi protiv ekipa koje ispadaju imamo negativan skor (osim Veleža i Drine koji su nas dobro namučili u obje utakmice). Postali smo West Ham :D Bože moj, idemo dalje. Drago mi je da je Djerma zabio, i to na asistenciju Lendrića :palacgore: :pljesak:
Sljedeće sezone napadamo kao nikad dosad! :zeljeznicar1:
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

diego1921
Kontakt:

ned maj 15, 2016 7:52 pm

Nikakav ultimatum ne treba postavljati ni upravi a ni treneru,cilj treba da bude Evropa,sve sto bude mimo toga, to ce biti nagrada za sve nas !!
Nama treba stabilan klub i stabilni ljudi oko kluba koji imaju jasnu viziju,trofeji ce doci vremenom ..Kad je Amar bio uzimali smo trofeje al nikakav iskorak nismo napravili,klub se gusio u dugovima,uradjen je ogroman posao i ova uprava ima moju podrsku bez obzira hocemo li uzeti trofej sljedece sezone ili ne !! Naredne sezone ce puno teze biti,liga ce kvalitetnija biti a niko nikom guzove nece okrenuti tek tako lako,to smo vidjeli i ove sezone !!

ChWilla
Kontakt:

ned maj 15, 2016 7:52 pm

psihopata je napisao/la:ma i da smo dobili ne bi se plasirali u evropu,ionako će radnik osvojiti kup,a s obzirom da su svi srpski klubovi osim njih ispali,ne sumnjam da će imati vjetar u leđa da ga osvoje...tako da bi se samo još koji dan uzalud nadali.
koliko god da su pitari loši ovo danas mi se ne čini baš 100% slučajnim. a ako je neko na izvoru namještanja to su oni. možda znaju da je svejedno...
gradi željo boli te *****

Plavo - Bijeli

ned maj 15, 2016 7:53 pm

Liga naredne sezone:

1. Celik Z.
2. Mladost Doboj K.
3. Olimpic S.
4. Radnik B.
5. Sarajevo
6. Siroki B.
7. Sloboda T.
8. Vitez
9. Zrinjski M.
10. Zeljeznicar
11. Krupa V.
12. Jajce Metalgglgegelgehe/Zvijezda Gradacac

BOG BOSNA I BOSNJACI

MrRiccoli
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

ned maj 15, 2016 7:54 pm

delinjo je napisao/la:
Leon_Professional je napisao/la:
delinjo je napisao/la:ali momci ajde da se ne zavaravamo....ne fali nama samo lijevo krilo i stoper...previse smo stidljivi kad o tome pricamo a znamo svi kako stoje stvari...da dolazak dobrog lijevog krila i samo stopera nece previse okrenuti stvari u nasu korist...ajmo biti posteni pa priznati !!!!
Ma mora se imati na umu da mi nismo imali dobrog trenera koji moze izvuci iz ovih igraca ono sto oni mogu. U tome je stvar, ali moraju se minimalno dovesti igraci na stopera i lijevo krilo. Ali ne treba ni izgubiti nekog kvalitetnog igraca na trzistu ako se ukaze prilika da ga dovedemo.
Bit ce zanimljivo sad na ljeto, ali vjerujem u upravu i vjerujem da ce napraviti najbolji moguci potez.

Ispusite se ljudi, realno je da smo svi pricali da necemo u Evropu i eto ona minimalna sansa se stvorila i OPET kad mi sami o sebi odlucujemo ne mozemo izdrzati.

Sutra krenuti odmah o rjesavanju problema, od kukanja nema nista. Bit ce Zeljo opet sampion :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
Fali nama svasta, ali najvise dobar trener jer vidjeli smo kako ovi igraci mogu i znaju igrati. Danas onaj teren zelim im da se nikad ne vrate u ligu. Edis je vidi se istrosio previse igrace jer su konstantno igrali jedni te isti na treninzima je previse forairao jer treba znati balans, lako je dinamu forsirati i raditi jake treninge kad za sve suplemente koje igraci koriste daju vise nego mi za plate. Iz ovog mozemo izaci mnogo jaci, a i ko nam garantuje da bi isli kao cetvrti. Nadam se da ce radnik osvojiti da mi bude manje zao ovoh kikseva

Sent from my C5303 using Tapatalk

Neandertalac

ned maj 15, 2016 7:55 pm

Predsezona; pojacanja; Livaja, Diata, Mladenovic. Odmah se vidjelo da ne mirise na dobro. Upozoravao sam na to dok su me ovde uvjeravali da su to odlicni igraci kojima se treba dati sansa da s dokazu i pokazu.
U nekim boljim vremenima ti isti bi placali da se pojave na sirem spisku naseg kluba.

Pocetak sezone; uljuljani dobrim rezultatom u evropi i sa umornim prvim timom koji je Odovic poslao na teren u Banja Luci gubimo. Iako su svi govorili da se izvede kombinovani sastav Odovic je probao, ali ovigledno pogresno. Taj poraz je odredio tok sezone. Radnik na Grbavici je spustio na zemlju i one najoptimisticnije koji su se uvjerili u sve slabosti tadasnjeg sastava.
Slijedi sudijska lakrdija u Sirokom, prepirka sa savezom i dvije stopostotne propustene sanse u Mostaru gdje za deset minuta gubimo tri boda.
Odlazak Bajica i dolazak lesine Stokica sa nespremnim seoskim pajacem Kokotom koji je direktni krivac za losu koheziju ekipe i nemir u svlacionici nas je kostao jos nekih sigurnih bodova a sramotni porazi su se nastavljali, Mladost, Travnik.
Smjene trenera, turbulencije, ekipa nspremna da se izbori sa pritiskom, mladi igraci nose sav pritisak dok se promasena pojacanja ponasaju nedolicno prema plavom dresu, nezainteresovano i bahato ( Stokic ).
Kraj malo duze polusezone, i vec tada sanse za evropu su bile na minimumu. Finansijska inekcija daje prostora upravi za zvucnije i bolje igrace, krece operacija, Evropska Grbavica.
Siroki na Grbavici pada u jako neizvjesnoj utakmici i krece niz kojeg su svi prizeljkivali.
Da naglasim da nam igra nije bila na nivou u skoro svim pobijedama pa smo tako znali uzeti tri boda iz jednie sanse na utakmici dok je protivnik fulao nemoguce ( Tuzla ).
Euforija i zelja se pretvorila u bahatost navijaca koji su sve glasnije najavljivali i titulu iako se pozivalo na oprez, vidjelo se da smo u igri limitirani, sa dosta slabosti i bez tecne igre, da zavisimo od forme pojedinaca i njihove trenutne inspiracije.
Sloboda u kupu na Grbavici. Druga minuta, greska odbrane, sok, nevjerica.
Pocinje raspad sistema.
Sve slabosti izlaze na povrsinu. Sve glasnije se prica i Edisovoj kompetentnosti da vodi Zelju u bolje sutra. Stala nas je i sreca pa smo pogadjali stative precke, protivnik zabijao iz polusansi.
Kola su krenula nizbrdo i slag na tortu, Celik, Prijedor, Slavija.

Namjerno sam ostavio za kraj pobijede nad konama, to je jedina svijetla tacka ove sezone i jedino cega se sjetim sa radoscu.

U svakom zlu ima neko dobro.
Ne izlazak u evropu je veliki finansijski deficit ali ce ekipa imati vremena da se kvalitetno pripremi i fokusira na nadolazecu ligu 12. Ocekujemo imenovanje novog strucnog staba koji ce sigurno je imati i podrsku uprave te dovoljno vremena da uigra tim. Navijaci su zeljni uspjeha, ipak smo mi najtrofejniji BiH klub i za sljedecu sezonu samo titula dolazi u obzir. Pored titule gledaoci su zeljni dobre igre, jednog leprsavog Zelje bez polovnjaka u ekipi i bez onih koji ne osjecaju ponos prema grbu na njihovim prsima.
Trenutno vlada veliko interesovanje za desavanja u klubu, pozitivna prica nas pokrece uprkos losoj sezoni. Potrudimo se da tako i ostane i dajmo podrsku pa da se ponovo na novoj Grbavici ori sampionska pjesma.

VTZ
Željeznicar za život cijeli!

fk1921

ned maj 15, 2016 7:57 pm

Jbt kad skontam da sam prije 30min skakao po kuci od srece sto su se rezultati poklopili a gle sad...samo gradnja istoka me moze dici iz ovog ocaja i dobar trener.
04.03.2015

Na vanrednoj sjednici Skupštine FK Željezničar, usvojen je novi statut Kluba kojim je jasno poručeno da klub ostaje dosljedan svojoj devedesetogodišnjoj tradiciji, filozofiji i sloganu: Mi smo Željini, Željo je naš. Svetinje nisu na prodaju!

Roberto Baggio
Kontakt:

ned maj 15, 2016 7:57 pm

Plavo - Bijeli je napisao/la:Jajce Metalgglgegelgehe
:lol:
FK Željezničar 1921

delinjo
Kontakt:

ned maj 15, 2016 7:58 pm

ChWilla je napisao/la:
delinjo je napisao/la:
a ko to igra ovima koje ne možemo da pobijedimo? daj ba.

ovdje treba dodati možda 3-4 igrača, zahvaliti se isto tolilko (ne računajući ove za koje je jasno da idu kao npr. nedo) i zdravo. imaš neke igrače za koje si do juče sanjao da mogu doći ovdje, imaš već 3 nova igrača koja bi bar po referencama trebali biti pojačanja. treba dovesti pravu struku i to je to, sa pravim trenerom bi mi bili drugi-treći već ovdje. edis najveća greška, ne samo upravi nego i mnogima od nas...
chwila brate nemoj tako molim te,nemoj molim te da se mi kao ZELJO ravnamo sa ekipama u ovoj zabokrecini...jel nam cilj biti bolji od njih ili kao oni ??? ako cemo biti kao oni onda nista od nas ...Sablja je najveci krivac i slazem se sa tobom ali ti ako mislis da mi imamo i u polju neki aman zaman kvalitet...grijesis garantujem ti...nismo ni losi naravno da ne pomislis da pricam sad da su kriminalni...nije tako ali imas puno igraca koji lutaju i igraju bezmudo...i svjetan si toga !
GOO ROGER!!!
peRFect!!

VOLIM ZELJEZNICAR !!!!!!!!

1921.ba
Kontakt:

ned maj 15, 2016 7:58 pm

i da smo uzeli danas, Radnik uzima kup ;)

Mirza Halvadžić ! :pljesak: :pljesak:
Web: www.1921.ba
FB: 1921.ba
Instagram: 1921.ba

Grbavica
Kontakt:

ned maj 15, 2016 7:59 pm

ma samo je trebalo poginuti u Lukavici
Ko nas je kleo, nije dangubio.

likusa
Kontakt:

ned maj 15, 2016 8:00 pm

udjes na instagram bogdanovic i beganovic osmjeh od uha do uha na slici prije 2 sata, a ja lexilium popila jbt zivot :cigara:
Željeznicar za život cijeli !

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.

Prijava