Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Hurmasica
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sub sep 17, 2016 12:40 am

Nadam se da je vrijedilo čekati do ova doba, uživajte u čitanju, a teme će se naravno u narednim danima dopunjavati sadržajem. Još jednom, neka je sretan rođendan našem Željezničaru :zeljeznicar1:
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

ISB87
Kontakt:

sub sep 17, 2016 12:47 am

Voljenom i jedinom klubu neka je sretan 95. rodjendan.Nadam se da ces za 5 godina biti konstantan u grupnim fazama euro takmicenja.
Zeljeznicar je vjecan, a svi mi smo prolazni.

ZELJEZNICAR ZA ZIVOT CIJELI

EDIT : Svaka cast za podforum. :zeljeznicar1:
Zadnja izmjena: ISB87, dana/u sub sep 17, 2016 12:50 am, ukupno mijenjano 1 put.
MIRZA RASCIC

AsharaK
Administrator
Kontakt:

sub sep 17, 2016 12:49 am

Neka ovaj dan prođe kao najljepši dan u godini, dostojanstveno kako nam i priliči!
Željezničar ante portas !

Dr. Adzem
Kontakt:

sub sep 17, 2016 12:52 am

Uz pobjedu od 3 0. Sretan ti rođendan voljeni klube. Od rođenja pa do smrti ostat ću ti vjeran. Jer ti si moja prva ljubav! Željezničar za život cijeli!
Cuva Bog Zelju svog!

godrina
Kontakt:

sub sep 17, 2016 1:00 am

Kako sam se ja srodio sa ovim klubom, tacno kao da sam tu svaki dan na Grbavici, Malti ili Hrasnom. Radujem se a i tugujem bas kao da mi je nesto najmilije. Sretan rodjendan svetinjo nasa, da budemo jos ponosniji i sretniji zbog tebe. VTŽ
uvjek uz tebe i ti to dobro znas, tebe volim ja za tebe navijam :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
boro elcic: igrac ne smije trcat direktno na gol protivnika jer time opstruise igru i ugrozava njenu regularnost

revolt
Kontakt:

sub sep 17, 2016 1:24 am

Svaka čast moderaciji na svemu.
plavi su pravi crveni su drveni

nikad_izvini
Kontakt:

sub sep 17, 2016 1:25 am

storm_raider je napisao/la:
nikad_izvini je napisao/la:
storm_raider je napisao/la:Bas je bolan izlaz iz mahale...
Izvini, ali pričaš gluposti i ponavljaš se.

Napisao mišljenje, argumentovao ga i na slijedeći način:

-pitari nam oteli titulu, Mi išli poštetno.
-nismo kupili tri utakmice po 15.000 BAM, izgubili milion zbog neizlaska u Europu. Dobili jedno 8-9 crvenih za vrijeme sezone, jedan penal ili dva u našu korist. Pljačka u Mostaru ( Zrnjiski, crveni ), pljačka u Širokom ( ofsajdi, crveni )
-tri crvena, dva penala protiv + masakr protiv Olimpica, nije penal dosuđen za nas protiv Zrinjskog, osmo kolo.
-svi veliki klubovi iz regiona imaju bolje suđenje od nas + više od pola ekipe iz ove smiješne lige
-zaštitnici interesa u savezu ne postoje već treću sezonu za redom.
-država korumpirana do bola. Trebaju ti štele za posao, vrtić, registraciju vozila, EKG, CT glave, kateterizaciju ( od 6 do 8 mjeseci ). Ako imaš para ne ležiš ni zatvora ili ležiš minimalno. Crno tržište cvjeta, država te apsolutno ne štiti što se tiče posla ili životnog integriteta. Sve moraš sam da uradiš. Ako imaš veze ne moraš ni porez da plaćaš, biće reprogram. Također možeš da razdvojiš isplaćivanje plata i toplog obroka ( što je također nelegalno ). Ne uplaćuju se doprinosi, kasne plate po par mjeseci ( opet nelegalno ). Kompletni kolaps države i društva i ti sad glumiš poštenjačinu, a 90% ljudi koje znaš da su uspješni su to postigli ili postižu preko veza, štela, korupcije ili na kvarnjaka tako što jebu radnike ili barem državu.

Ovo se radi, jer je grupa ljudi rekla da to tako treba i da je to ispravno, a već su dosta puta proklizali i jebeno pogriješili. Mislim da se opet ide u grešku i to najgoru.

Skini roza naočale i pogledaj šta se dešava oko tebe ;)
Nema potrebe da idemo licno u bilo kakvoj raspravi. Ponavljas se i ti sa svom ovom pricom, pa ti niko ne pise da "pricas gluposti". Zato cemo tu stati sa tim nacinom. Znam ja veoma dobro sta se desavalo i sta se desava, ali traziti da kupujemo utakmice ili da nesto "zavrsimo sa sudijama" je meni licno apsurdno, iskljucivo iz razloga sto to onda nije Zeljo. Ti si gore pisao da su Vedran i ostali preko stele zaradili neke stvari. Veoma ozbiljne optuzbe, ja cu reci da nisu. Znam ja veoma dobro i kakva je ovo drzava i kako se radi u ovoj drzavi, ali ima ljudi koji i posteno rade, koji i posteno zarade i zive od tog rada. Malo ih je, istina, ali Zeljo je uvijek bio u manjini. To je nas i krasilo. Zato ovo moje, koliko god se ponavljalo je na mjestu, iskljucivo zbog naseg mentaliteta. To, kako Zeljeznicar sada radi, treba nam biti na ponos svima. Ok, nema titula, sacekajmo, ovaj rad ce se isplatiti. Najlakse je, "otici i zavrsiti sudije". Najakse je reci "nasa djeca moraju igrati". Mi smo odlucili ici najtezim putem, putem u ovoj drzavi kojim su mnogi poklekli i udaraju nas sa svih strana, otkidaju dio po dio, kao pirane, pa eto - opet idemo. Podrzavam iskljucivo, sto u ovoj nakaradnoj drzavi, neko nekad mora poceti ovako. Eto, mi smo uvijek rusili standarde, valjda smo i danas, u ovom vremenu morali isto da uradimo. Ispravno je ono sto je legalno. Kakava god da je drzava, moramo je postovati, inace nikada necemo iz "mahale" i njenog razmisljanja izaci. Ma moramo joj nesto i vratiti, pogotovo preko PDV-a.

Nemam roza naocale, radim jako dugo, razne poslove, zato i pisem ovo. "Zavrsiti nesto", "nastimati tender" i slicno, preko rodjaka, brata, platiti, potkupiti, zastrasiti, ucijeniti - sve je to nesto cemu ce se morati stati. Eto, mi smo odlucili ici tim tezim putem i svi ce se boriti protiv nas, jer "nije normalno" u ovoj drzavi, ali treba to podrzati. Hrabrost, postenje i krvav rad su ono sto nas je uvijek krasilo. Pa sta god da bude, niti moje, niti tvoje pisanje ovdje nece ista promjeniti. Oni ce raditi svoje, a mi cemo uvijek navijati za ovaj klub, zar ne?

Mi trebamo imati ljude koji ce lobirati za nas, cisto da ne budemo potkradeni, ali da "zavrsavamo utakmice", to je apsurdno. I na tome uprava treba raditi. Cisto na uticaju u Savezu, nista vise. Mislim da su naucili i tu lekciju.
Izbori u Fudbalskom Savezu Kantona Sarajevo su bili 09 Maja 2016 godine. Naredni izbori će se održati za četiri godine. Gdje su ti ljudi koji štite naše interese ? Ja ih ne vidim, a ti ? Odnosno, mi kao najtrofejniji i najveći BiH klub smo dopustili da na sudbinu kroje likovi ala Galiba Kulovca ( to je naime predsjednik FS Kantona Sarejvo ) i Fuada Čolpe koji je podpredsjednik :skoljka: Pa jedna Hurem Samira se nalazi u Izvršnom Odboru FSKS; Čolpe imaju još jednog u FSKS, mi nikoga. U izvršnom odboru su još Baković Eldin i Hasanbegović Ibrahim, likovi koji nas povaljuju. Stručni saradnik za takmičenje je čuveni pedofil, peder, šta li je već Alečković Emir, pitar naravno. Sudija koji nas je redovno povaljivao na derbijima.

http://www.fsks.ba/index.php/o-savezu/izvrsni-odbor" target="_blank

http://www.fsks.ba/images//slike/uposle ... 20Emir.jpg" target="_blank

http://www.fsks.ba/images//slike/uposle ... 0Ermin.jpg" target="_blank

Evo i spiska komisija,

http://www.fsks.ba/index.php/o-savezu/komisije" target="_blank

Njanje obavile šta se dešavalo 09 Maja, naravno, njihov Generalni Sekretar se nalazi u disciplinskoj komisiji FSKS

http://www.fksarajevo.ba/bs/vijesti/odr ... ajevo/3087" target="_blank

Na našoj stranici ni traga ni glasa o dešavanjima, nebitno, a ?

http://fkzeljeznicar.ba/rubrika/novosti/page/11/" target="_blank

Znači, nema ljudi koji će štiti naše interese u NAREDNE ČETIRI GODINE, nećemo da završavamo utamice, sudije nas karaju. Meni se čini da je ovdje neko blećak iz priče o Velikim Blećcima aka poštenjačinama.

Još jednom da ponovim, gdje su ti ljudi i kako se misle zaštititi naši interesi u naredne četiri godine ?

Ostatak priče je na nivou kakvog zagovornika Utopije ( još samo fale Svizac i čokolada u priči ), a imaš i pp za ove "ozbiljne optužbe", nema potrebe da se piše javno.

Alipasino
Kontakt:

sub sep 17, 2016 2:09 am

Sretan rodzendan Zeljo.Volim Zelju vise nego koku na utakmicu cu da dodjem u predvidjenom roku,sutra nevidjena radost Zeljo ce da pobjedi Mladost,oj Mladosti fudbalska rupo sutra ce vam ga zavalit Cupo,u Kaknju suse dobru stelju tamo navijaju svi za Zelju,oj Mladosti djaba sto igras kuci sutra ce te Zeljo puci,u Kaknju dobra pita kazu dobro tjesto sutra Zeljo prelazi na drugo mjesto.

shzna
Kontakt:

sub sep 17, 2016 2:18 am

Sretan rodjendan starce, smislu mog zivota.
1987

damirfile
Kontakt:

sub sep 17, 2016 2:55 am

Sretan rodendan voljeni klube.
Svi u kakanj.

Eisenbahner1921
Kontakt:

sub sep 17, 2016 8:23 am

Moderacijo bravo! Svaka čast! Kroz 95 godina naš Željezničar je prošao kroz mnogo stvari, što onih koje su ga nastojale srozati na najniže grane, što onih koje su ga vinule među najsjajnije zvijezde. Fino od vas da ste to objedinili na jednom mjestu. Hvala vam!
Uživajmo danas u našem drugom rođendanu
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

teteac8684
Kontakt:

sub sep 17, 2016 8:34 am

Na gostovanje Zeljo krece...Sretan ti rodjendan voljeni klube!!! VOLIM TE ZELJO!!!

BHDragons
Kontakt:

sub sep 17, 2016 9:27 am

Sretan rođendan svetinjo!
NAŠA LJUBAV OD ZAKONA JAČA!
1921!
Ni milimetra!

bablaz
Kontakt:

sub sep 17, 2016 9:46 am

SVAKA ČAST!!!

Eisenbahner1921
Kontakt:

sub sep 17, 2016 9:48 am

Vjerujem da ih je Slavko psihološki pripremio maksimalno koliko je mogao za ovu utakmicu. Sumnjam da će Mladost igrati potpuno zatvoreno, što nama daje više prostora za "dangerous attack". Valjda zbog ovog dana, potpuno sam uvjeren u pobjedu, sve je u našem znaku.
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

TheSvenderMan
Kontakt:

sub sep 17, 2016 9:52 am

Sretan rodjendan voljeni klube, VTŽ

Sent from my iPhone using Tapatalk

plavi1921

sub sep 17, 2016 9:58 am

Sretan rodjendan Zeljkane,idemo danas po tri boda zeljooooooooooooooooooooooooooooooo
ljubav radnička 1921...

AsharaK
Administrator
Kontakt:

sub sep 17, 2016 10:01 am

Hoćemo pobjedu !
Željezničar ante portas !

mula
Kontakt:

sub sep 17, 2016 10:01 am

Hoce li neko napraviti stream za nas koji smo na poslu i kojima je blokiran YouTube?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Promjene su proces za koji potrebno je vrijeme.

Choks
Kontakt:

sub sep 17, 2016 10:09 am

Sretan rodjendan voljeni Željo .. Pobjedu nam danas daj.. :zeljeznicar1:

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.

Prijava