U jako bitnoj utakmici, kao rijetko kada u zadnje vrijeme pokazali smo karater, i uspjeli doći do cilja. Početak odličan, a onda od neke 20 minute onako. Penal smiješan i nova poruka upravi šta nam "neko" preko saveza, sudijske organizacije i Salema Prolića radi. Neću o ovome dalje, ali zna se ko je taj "neko". Vidjelo se još nekoliko puta kako perfidno Paradžik šilji, a vrhunac je bio faul u momentu kada je već trebao svirati kraj.
Drugo poluvrijeme je trenerovo, i vidi se da je on dao "pečat" onakvoj igri, dakle krati pasovi po zemlji, brza igra, agresivna,raznovrsna, bez nabijanja, sa mnogo šuteva. Pa mi smo u ovoj utakmici imali više šuteva izvan 16 nego u zadnjih godinu dana. Na kraju smo i golove dali na taj način. O igračima ne bih pojedinačno, ali sam siguran da će neki od njih izgubiti mesto startera onakvim ponašanjem, ali i igrom.
Na kraju iskreno se nadam i priželjkujem da sa ovom pobjedom krećemo uzlaznom putanjom, da Mrvica vraća u ekipu timski duh, pozitivu, osmjeh i u svlačionicu i na tribine. Nadam se da će ovo biti početak borbe za vrh koja (kako je i sinošnja utakmica pokazala) neće biti niti malo lagana, i biće još ovakvih tekmi dosta. Niko više nije za potcjenjivanje i svi igraju.
Za kraj opet o suđenju....to je nešto na šta naše upravljačke strukture izgleda neće i ne žele uticati. Podržavam maksimalno samo......Na žalost liga i savez su takvi da nam se to na kraju može razbiti od glavu sve i koštati nas rezultata i uspjeha. Vidjećemo u utakmicama koje su ispred nas, i iskreno se nadam da ćemo se uspjeti izboriti sa tim ZLOM. Najgore je i duša boli kada znaš ko i na koji način to radi. Mi smo kao i uvijek sami sebi najveći dušmani izgleda...
I za kraj samo još jedna rečenica o navijačima. Sazrijevamo, rastemo, gradimo osjećaj, uz ekipu kao rijetko do sada. Maksimalna podrška u ključnim momentima (posebno sjever) i velike zasluge za pobjedu. Čestitke MANIJACI!!!!