Šta reći, "sinoć" nekako zaspao u 5 jutros već dijete budi u 9. Nigdje me nema. Još ne mogu da vjerujem. Neda nam se. Kontam da je u ovoj je.benoj Bosni Bog zaboravio na nas. Valjda jer smo postali (preskočiću izraz) takvu kakvi jesmo, ništa nam više nije sveto, volimo kad smo u stadu dok nas ko ovce levate i još štošta. I onda naravno bude tako kako bude, svi ali baš svi, cijeli je.beni svijet je u 21.stoljeću samo mi još tapkamo u 1990-oj. I lažemo sebe da je mlijeko bijelo a bgm nekakvo je crno...valjda od crne krave.
Sinoć je Tomislav Tomić POJEO naš (bez) vezni red. Jeste on "i ovakav i onakav" ali Tomić, Svraka, Jamak, Zeba i sl. su za ove sad dimenzija više. A mi ih sve do jednog popljuvasmo kad odoše, doveli smo "bolje" a opet oni koji dođu u nekom drugom dresu odigraju svim solidno, ko malo kad u našem.
Struka. Ne znam fakat šta da mislim. Ne može me niko više ubijediti da je Kostić pravi izbor. Možda i jeste ali rezultati su mjerilo. Kad njih nema pokušaš se prati sa dobrom igrom jer će kao rezultati doći. Ali bgm ne cvjetaju nam ni tu ruže. Kad strane onda bukvalno ne igramo, ne možemo se sastati sa loptom. Ozbiljan protivnik (tu ne računam premijerligaše već Europske ekipe) bi nam za taj period uvalio minimum tricu. Znači nismo odmakli od Izraelaca i famoznih gestikulacija njihovog trenera "da malo stanu na loptu". Tu trener treba da pokaže znanje. Do sad ga nije pokazao, usudio bih se reći ni jednom. Zbog toga nemam više optimizma kad je Kostić u pitanju. Više nisam siguran ni protiv olimpika da možemo dobiti, haman sam sigurniji da gubimo protiv raspalog čelika nego u pobjedu. A svi su krivi. Igrači. Struka. Uprava. Ovi zadnji jedino što se vode time da "moramo prestati mjenjati trenere ko na traci" pa onda žmire na ove poraze. Kontaju samo će se nešto riješiti. Teško.
Ako nećeš mjenjati trenera, igrače, onda ih "nagradi" za rezultate. Jer navijači nemaju strpljenje. Neće slijedeću biti ni pola ovih protiv Zrinjskog. Sinoć slušam komentar "za šta ja dadoh 10km". Ima i tu istine. Doći će taj opet, ko je naviko on dolazi, ali treba se nekako "izvinuti" tim navijačima. Ako već nećeš, ne možeš reći izvinite, onda možeš protiv "slabijih" protivnika staviti tu kartu 7 KM. Makar da tako pokažeš da ti je žao tih ljudi koji uprkos 2 poraza dođu pa ih opet popišaš. U normalnim državama ljudi su vraćali godišnje kad prepoznaju da klub ne može ispuniti ambicije kojima te privukao da kupiš. Možda je to za nas još drastično ali vjerujem da bi se onda tek zapitali jel sve ok. Do tad se vaga.
SIMA_SIMAU je napisao/la:Jug je sinoc morao igracima odrzati lekcija a neke im balade pjevati...zato picke i nisu dosle na sjever. Aco me razocarao, sta je to jug vazniji od sjever?
Nego ne smiju da ne dodju pred jug a takodjer znaju da na jugu ima svoje.
Jug i sjever sad imaju suprotna mišljenja. A istina je nekako na sredini. Kostić nije Željo. Kosorić nije Željo. Lendrić nije Željko. Kjosevski nije Željo. Vrlo dobro se zna ko i šta je Željo. Manijaci ili ako hoćete oni koji se ne osjećaju dijelom navijačke grupe već gledaoci koji su tu. I koji su bili i prije nabrojanih a i koji će ostati kad svi oni odu.
A trenutno su svi oni zaslužni za ovih 7 bodova od mogućih 18.
I svi u isti koš. A ne za igrače ili trenera. Ne trebamo se dijeliti mi, samim tim i njih (još više) djelimo. Iz toga ne može izaći ništa dobro, neće odjednom proigrati, ako su na suprotnim stranama može samo ostati ovako dok se ne povuku drastični potezi. Napredak može biti samo kad počnu razmišljati ko jedno. Ako neće da milom onda ih mi "moramo natjerati".
Umjesto skandiranja Miloše odlazi i podrške igračima, trebalo se okrenuti leđa terenu i još glasnije zagrmiti VOLIM TE ŽELJO. To bi bila najbolja poruka svima. Ali jbg...