Plavi orkestar je napisao/la:Ja napisah poslije Sirokog na racun naše igre koju su mnogi nazvali fantasticnom:..ništa spektakularno...i da ce nam iole bolja ekipa napraviti problem sa ovakvom igrom...a da cemo poslije Slobode vidjeti gdje smo i koliko mozemo.Nisam ocekivao ovakav ishod danas jer sam ih gledao protiv Sirokog i Viteza i po meni nisu pokazali da nas danas mogu ovako uzeti i ostaviti bez šuta u okvir gola.Pa šta bi Kostic da je imao igrace Olimpika i Viteza danas uradio?Primio 7 komada?Mislim da godinama kuburimo sa strucnim štabom i da i danas imamo taj problem.Drugi problem su igraci.Da iko od njih srcem voli Zelju nebi se desilo da za 90 minuta ne odšutaš loptu prema golu.Sramotno.Neki spominju posjete na Grbavici u kontestu slijedece utakmice sa Vitezom i vec kritikuju unaprijed smanjenu posjetu i ko znam ja nas...samo cu reci da je u sezoni 77-78 kada smo bili drugoligaš Grbavica bila puna.Zašto?Zato što su raja imala šta i koga vidjeti.Nije do navijaca.Do igraca je.Ove danas samo visina transfera interesuje i ništa drugo.Nekad su naše legende igrale srcem i dušom za našeg Zelju,bilo je i kod njih poraza ali nikad bez ispaljenog metka.
Pretjerujes sada. Sloboda igra sa 120% zelje, ginu protiv nas i Sarajeva. Valjda bi to trebao znati. Pa sta smo istom tom Olimpicu uradili, i to u gostima?
A to sto za igrace kazes, jbg, donekle je tacno, ali Mico, Blagoje, Dzenis, Lendric, ginuli su svi redom danas. Mora i trener malo postaviti igru i taktiku da bi doslo do izrazaja. A i tadasnja generacija sto je igrala u drugoj ligi, pa bila je veoma veoma kvalitetna. Zaredaj 5-6 godina zadnjih, da smo zadrzali sve najbolje igrace i skontaj koja bi to ekipica bila. Malo su bila drugacija vremena, a i sada je jos vrijeme modernog fudbala...
Ali definitivno ima igraca koju daju maksimum za nas dres. Igra je sad drugo. Nije danas nista stimalo, a zna se zasto, zbog sredine terena. Ne moze se jednostavno staviti Beganovic lijevo, a od Bekrica ima puno boljih rjesenja za najteze gostovanje u ligi. Mora se igrati malo defanzivno.
A apsolutno nisam za ponovno prizivanje 4-5-1 formacije, jer s Mulalicem isto nismo imali sredinu. Bitno je koga stavis u 4-4-2 i sta od njih trazis. Ne mozemo isto igrati protiv Slobode u gostima i npr protiv Sirokog kuci. A Siroki, osim sto je druga tipa ekipa, je i slabiji od Slobode.
Uglavnom, nista jos ne mozemo zakljuciti, trebamo vidjeti sta ce Kostic uraditi u sljedecim utakmicama i hoce li izvuci pouku ili ce i dalje biti tvrdoglav...
Pa jbt, podere nas proslu sezonu Sloboda, i nas i kone, i dodje im Siroki kuci i siluje ih bukvlano. Zato sto protiv ekipa iz Sarajeva igraju, ginu, jer im je to najveci uspjeh. A jos Husref ima kompleks, pa zabaci u petu brzinu..Zato se moras znati postaviti protiv takvih