flux je napisao/la:Na današnji dan odigran prvi poslijeratni sarajevski derbi
http://www.federalna.ba/bhs/vijest/1646 ... 0-navijaca" target="_blank
Tako se rivalstvo dva najbolja bosanskohercegovačka kluba nastavilo nakon ratnih dešavanja. Rivalstvo koje rat nije mogao uništiti, rivalstvo koje traje od 1946. godine, rivalstvo koje će još dugo trajati.
Bio nazocan

Opcenito moj prvi derbi
Sto se tice Mujagica i Rome dobra je stvar sto ce biti tamo par dana,bice iskljucivao na njemu kakav ce utisak ostaviti.Romina Primavera je dala dosta dobrih igraca a on je ako sam dobro razumio otisao upravo tamo.Cini mi se da je tu trener otac De Rossija

Istina je sto gore neko rece,imaju oni jako dobrog mladog napadaca Sadiqa,takodjer Sabatini ( sportski direktor Rome ) voli dovoditi mlade i talentovane igrace,ali dosad niko nije dobio neku sansu posebnu.Npr Salih Ucan je vazio za velikog talenta,veznjak,ali evo 3 sezone tavori po klupi Rome.Doduse konkurencija mu je Pjanic

Al elem,opet kazem lijepo je sto nasa djeca,izdanci nase skole,idu na probe i u kampove City-a ( Amir ),Malage,Rome..To je znak da se dobro radi i da je nasa skola na meti skauta sirom svijeta
O Celiku cu sutra nesto vise pisati,generalno bice jako teska utakmica,oni igraju rastereceno ovu sezonu,imaju fin tim i motiva im,kao i obicno,protiv nas nece faliti.Nama opet jako vazna utakmica i moramo pobjediti.Vrlo nezgodna kombinacija,ali cilj je samo jedan - pobjeda.