IvanOsim je napisao/la: ↑ned mar 18, 2018 7:55 pm
Momcima treba pruziti max podrsku, kao i treneru naravno, ali glavne kritike se trebaju uputiti na Adzemov racun.
Igracima je ovo ogroman sok i nepotrebno prozivanje igraca i tovarenje na nekog je samo kontra efekat. Mehremic je odigrao sasvim solidnu utakmicu. Zajmovic ucestvovao kod oba gola. Naravno nije trebao izaci. Sinisa odigrao solidnu utakmicu, kao i Bogicevic. Ostali veoma dobro. Osim Kajkuta i Zebe. Tuga je da Bekric udje i dvije asistencije napravi, a Kajkut dva puta loptu dofati. Ali to nije samo zadnju utakmicu, usao je i kad smo gubili u Mostaru i opet lopte nije dofatio, kao ni protiv Celika kad smo 3:0 vodili itd itb. Dakle, kao sto sam rekao i poslije pripremne utakmice u Visokom gdje sam vidio da simulira trcanje, on samo uzima dragocjene minute nasim momcima.
Mi lijevog beka od Mehremica nemamo boljeg. Tacka. Mozemo ga prozivati, a mozemo objektivno sagledati, te vidjeti da momak uopste nije odigrao losu utakmicu. Ono nije bio faul. Igrao je protiv njihovog najboljeg igraca i sasvim solidno je odigrao.
Moramo se okrenuti Radniku. Radnik je trenutno u najboljoj formi. Ukljucili su se u igru za Evropu. Nisu vise toliko rastereceni, jer i oni znaju da odlaskom u Evropu ispunjavaju pola svog budzeta. Vjerovatno su im i premije obecane. Dakle, treba sto vise kroz izjave stavljati akcenat na Radnik, da igraju odlicno, da su 4 boda od eventualne Evrope. Ocekivanja ce biti velika od njihove ekipe, tako da ce to za njih biti kamen spoticanja i sigurno pritisak koji im nece dopustati toliko leprsavosti.
Zeljo. Trener ne smije izmisljati poziciju nekome na lijevom beku sad kad je Mehremic suspendovan. Imas Projica i Besirevica. Izaberi. Ja bi prije stavio Besirevica. Kemo mora igrati. Ramovica ne bih stavljao uz liniju umjesto Zakarica, moze tu uci na umorne igrace, ali od pocetka bi to bio los potez, jer on nije krilni igrac. Krila Zajmovic i Zeric/Zec. Za Kajkuta, Crnova, Zebu i Fejzica ne smije biti mjesta ni na klupi, jednostavno nam ti tridesetogodisnjaci nista ne mogu donijeti, a imamo mladice koji su bolji. Bolje imati na klupi Dacica i E. Sehica nego Kajkuta i Crnova. To je jasno ko dan. Nazalost, Hadzic isto mi ne ulijeva nadu nikakvu. Al eto on je doveden, tako da ce mu se vjerovatno pruziti sansa, al ja ono sto sam vidio, tanko. Ni posto ga stavljati na lijevog beka. Pogubit ce se.
-------------------------Kjosevski--------------------------
Sinisa-------Graovac------Kemal-----Besirevic
-----------Hajdarevic---------Vranjes-----------------
Zeric-----------------Ramovic-------------Zajmovic
--------------------------Ubipitar----------------------------
Ceman, Hadzic/Projic, Bogicevic, Blagojevic, Sabanadzovic, Zec, Dacic/E.Sehic/Jusufi.
Mislim da je sa ova dva ulaska Ramovic pokazao da je za prve postave.