ned avg 27, 2017 12:09 pm
Nakon utakmica sa MDK i Vitez sam izletio sa par floskula: "ekipa koja pobjeđuje se ne mijenja", "točak", "vatra", "topla voda", "uvijek trebaju igrati najbolji"..., a onda sam stao i napisao da sud o igri, igračima i treneru treba donositi nakon 1/3 prvenstva, odnosno nakon odigranih 11 kola ("regularni dio prvenstva-polusezona"). I sada sam na ovom stajalištu iz drugog dijela mog razmišljanja.
Ipak, jednu stvar ću zamjeriti Adžemu, a to je pozivanje na pripremljenost ekipe. Ja sam ubijeđen da smo od svih 6 protivnika, protiv kojih smo igrali, imali kvalitenije pripreme. Argument su utakmice u Evropi, gdje ni u jednom momentu, po pitanju fizičke spreme, nismo izgledali inferiorno u odnosu na rivala.
Opširnije o svemu bih nakon 1/3 prvensta, sa napomenom da sam bodovnim saldom zadovoljan - nako, a prezadovoljan bih bio da imamo 1 bod više. Moramo imati u vidu da smo, od šest, pet utakmica odigrali u Sarajevu i jednu 50 i nešto km od Grbavice. U Dolini četiri tekme, a od toga dvije sa dojučerašnjim drugoligašima i bez potcjenjivanja Vitezom. Sarajevo i Široki su ozbiljni protivnici. Izuzetno me raduje činjenica sa promovisanjem mladih igrača. Utakmice moraju igrati najbolji.
Sve što se sabira je dobro. Ne kažem odlično.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.