Lik igra na 3 razlicite pozicije. Normalno da ce se izgubiti. Zeba igra na svojoj pa se izgubi nema ga veći dio utakmice.salle86 je napisao/la: ↑pon avg 07, 2017 12:16 pmJa bih volio da Sinana vidim tvojim očima. Ok, očekujem i ja od njega mnogo, čak i sad ima neke bljeskove ali kako rekoh to su samo bljeskovi, pa se izgubi po 10-ak minuta nema ga nikako, pa onda opet jedan potez. Trenutno kakav god da je Zajko je ipak korisniji. Bar u mojim očima.Vrag je napisao/la: ↑pon avg 07, 2017 11:16 amNjega nije ni morao izvaditi. Dovoljno je izmjena Bogicevic-Blagojevic i rotacija Zeba-Ramovic ili Zakaric-Zeric-Ramovic da barem dobije efikasniju i brzu ekipu. Ovako je zavalio 3 igraca koja su odlicna na svojim prirodnim pozicijama, a na drugim samo da ispune kvotu od 11 igraca. Ne znam kako to nije uocio. I umjesto na kraju da se poklopi prizna gresku on prvo traži opravdanje u vremena, a kasnije je pobjeda dosla kao plod nase "fantasticne" igre. Ramovic iz utakmice u utakmicu pokazuje da je bolji od Zebe da nema potez viska, da je zna dodati prvom do sebe i napokon pruziti taj zadnji pas. On nama igra krilo ili ga negdje gurne sto dalje od gola. Kada su ga imenovali rekao sam da mu treba pruziti podrsku, imao je Slavko i Kostic treba i on. Zasluzio je vise nego njegovi predhodnici. Ako ce i on poceti istom tvrdoglavom pricom i alibi za alibim traziti onda brate vozi odmah. Dosta mi je takvih.salle86 je napisao/la: ↑pon avg 07, 2017 8:16 am
I to je to vrlina, da uočiš gdje ne štima i mijenjaš.
Kemo na zadnjem veznom je promašaj može pričati ko šta hoće. Ali Kemo je očito neko ko će biti "istrpljen" što je ekstra, tako da njega nije "smio" vaditi a Jovan je morao ući.
Pokušalo se drugačije, možda i onako kako svi mi "koji bolje vidimo sa tribina" i pišemo, nije išlo, ali se nije čekalo da nazor prođe. Meni sasvim dobar znak da se ipak vlada određenim karafekama.
Ja sam na našu postavku gledao kao rješenje za bunker Viteza. Mislio sam da će se forsirati napadi po krilima uz priliku da iz prekida sa Osmankovićem i Bogičevićem pokušaš zabiti i gol glavom. Potvrdu toga vidim i kod našeg gola, Adžemovo bukvalno navođenje igrača da prodru po lijevoj strani i želja da se na taj način dođe do gola.sergejevic je napisao/la: ↑pon avg 07, 2017 3:11 pm@Fanzi i boccaccio lijepo je citati malo dublje analize igre nase ekipe, ali i protivnika.
Ono sto je sam Adzem rekao za Osmankovica itekako ima smisla. Vitez igra klasicnu igru nase lige, nabija se lopta na visokog centarfora koji pokusa zadrzati loptu i doturiti je neugodnom krilnom igracu(ne mislim na Livaju, nego na onog Djerica ako se ne varam). Ono sto se pokusalo s Kemom je itekako donjelo rezultat jer oni nisu uspjeli nista spustiti preko centarfora. Kemo je igrao da dobija te zracne duele ispred nase odbrane. Dobro je to radio. Problem je bio drugacije prirode i probleme su nam pravili u nekim neocekivanim stvarima. Recimo taj visoki napadac nas je jednom na zemlji promjesao kao pionire i poslao onaj pas kada je Vedran spasio utakmicu. Druga situacija je kada smo olako dopustili jedan centarsut s boka sto je neshvatljivo. Vitez nije mogao, do pred kraj susreta, napasti s vise od tri igraca, ali smo opet nekako dopustali da nam prave probleme.
Prema naprijed je vezni red totalno podbacio. Zeric, Ramovic i Zeba su trebali odigrati nesto, ali oni to nisu uspjeli. Tri plemenita veznjaka na terenu, a nismo sposobni sansu napraviti. Mislim da vecina vidi u cemu je problem. To je kretanje bez lopte koje ne postoji u nasoj ekipi. Igra onaj kod koga je lopta, a ostali gledaju i cekaju da ih ista pogodi da bi se pokrenuli. To su osnovne stvari u svakom sportu s loptom. Uvijek moras biti u pokretu, na prstima, ako nista barem korak naprijed pa naSzad, samo nema stajanja u mjestu. Sinisa je idealan primjer igraca koji se ne zna kretati bez lopte. Kao da ima specijalno mjesto na ternu gdje mora dobiti loptu, zauzima polozaj tjela da odmah vrati stoperima, a ukoliko dobije loptu malo naprijed ne zna je povuci. Sve van nekog uhodanog okvira je za njega totalna konfuzija. Slican je i Bogicevic. Graovac recimo rijetko ima viska dodir s loptom, ali kada ti se igraci ne krecu onda je nezgodno. Sada i on izgleda izgubljeno i nesigurno jer mora loptu ispipati dobro dok se neko ne otkrije.
Nadam se da se radi na pojacanjima, jer bi zaista bila steta da ne iskoristimo ovaj rusvaj kod komisja, smjenu generacija Zrinjskog i varljivi Siroki. Djeluju oni dobro, ali ce kiksati na malim utakmicama kao i uvijek. Pisao je boccaccio koliko donosi titula ove sezone, a prilika je nikad bolja. Mozda pokusati i rizikovati, mislim da ne mozemo mnogo izgubiti. Evropa ne bi trebala doci u pitanje ako sami sebe ne pocnemo vuci na dno, a idemo ka tome. Ja vjerujem u Adzema. Mozda djeluje sada zbunjeno i izgubljeno, ali covjek pokusava nesto promjeniti, naci dobitnu kombinaciju, a nekada ce i pogrijesiti. Mislim da je u tri utakmice sve pretumbao i vec se nazire neka dobitna kombinacija.
Vedran, Stanic, Graovac, Kemo, Projic, Blagojevic, Ramovic, Zeric ili Zeba, Zec, Zakaric i problem u napadu. Ukoliko dovedemo solidnog napadaca onda to i ne bi izgledalo lose. Novi bek, veznjak ili krilo bi bili samo bonus i velika nadogradnja na ekipu.
Imamo i spisak onih koji su otpali iz tima. Bekric, Jahic je vec otisao, Markovic, Ugljesa, Hasanovic. Dzenis, Stevo i Sinisa su blizu tome, Crnov mislim da moze privoditi karijeru kraju zbog silnih povreda.
Zajmovic je jos uvijek engima.
Imamo Vedrana, Graovca, Ramovica, Zakarica kao fin kostur ekipe, imamo Projica, Zeca, Jovana kao dobre igrace koji mogu pomoci. Zeric, Kemo i Anel kao zalog za buducnost.
Jos samo dodati adekvatne igrace na deficitarne pozicije i sve bi izgledalo mnogo ozbiljnije.
Sve se slažem sa tobom kao i obično kada je procjena igrača i ekipe ali ne za Crnova, njegova povreda nije teška imao je cistu na koljenu koju je morao operirati ali nije želio da gubi vrijeme na oporavak nego je samo ocisceno koljeno i onda je je uslijed napora došlo do toga da ponovo ima isti problem. Operisao se sad bi nakon oporavka trebalo biti sve u redu ako misli ostati u Zelji drugi dio sezone mora biti njegov po svemu. A bilo bi mi drago jer znam koliko mu je značilo da igra kod nas , bilo bi mi bas drago i radi nas i radi njega.sergejevic je napisao/la:@Fanzi i boccaccio lijepo je citati malo dublje analize igre nase ekipe, ali i protivnika.
Ono sto je sam Adzem rekao za Osmankovica itekako ima smisla. Vitez igra klasicnu igru nase lige, nabija se lopta na visokog centarfora koji pokusa zadrzati loptu i doturiti je neugodnom krilnom igracu(ne mislim na Livaju, nego na onog Djerica ako se ne varam). Ono sto se pokusalo s Kemom je itekako donjelo rezultat jer oni nisu uspjeli nista spustiti preko centarfora. Kemo je igrao da dobija te zracne duele ispred nase odbrane. Dobro je to radio. Problem je bio drugacije prirode i probleme su nam pravili u nekim neocekivanim stvarima. Recimo taj visoki napadac nas je jednom na zemlji promjesao kao pionire i poslao onaj pas kada je Vedran spasio utakmicu. Druga situacija je kada smo olako dopustili jedan centarsut s boka sto je neshvatljivo. Vitez nije mogao, do pred kraj susreta, napasti s vise od tri igraca, ali smo opet nekako dopustali da nam prave probleme.
Prema naprijed je vezni red totalno podbacio. Zeric, Ramovic i Zeba su trebali odigrati nesto, ali oni to nisu uspjeli. Tri plemenita veznjaka na terenu, a nismo sposobni sansu napraviti. Mislim da vecina vidi u cemu je problem. To je kretanje bez lopte koje ne postoji u nasoj ekipi. Igra onaj kod koga je lopta, a ostali gledaju i cekaju da ih ista pogodi da bi se pokrenuli. To su osnovne stvari u svakom sportu s loptom. Uvijek moras biti u pokretu, na prstima, ako nista barem korak naprijed pa naSzad, samo nema stajanja u mjestu. Sinisa je idealan primjer igraca koji se ne zna kretati bez lopte. Kao da ima specijalno mjesto na ternu gdje mora dobiti loptu, zauzima polozaj tjela da odmah vrati stoperima, a ukoliko dobije loptu malo naprijed ne zna je povuci. Sve van nekog uhodanog okvira je za njega totalna konfuzija. Slican je i Bogicevic. Graovac recimo rijetko ima viska dodir s loptom, ali kada ti se igraci ne krecu onda je nezgodno. Sada i on izgleda izgubljeno i nesigurno jer mora loptu ispipati dobro dok se neko ne otkrije.
Nadam se da se radi na pojacanjima, jer bi zaista bila steta da ne iskoristimo ovaj rusvaj kod komisja, smjenu generacija Zrinjskog i varljivi Siroki. Djeluju oni dobro, ali ce kiksati na malim utakmicama kao i uvijek. Pisao je boccaccio koliko donosi titula ove sezone, a prilika je nikad bolja. Mozda pokusati i rizikovati, mislim da ne mozemo mnogo izgubiti. Evropa ne bi trebala doci u pitanje ako sami sebe ne pocnemo vuci na dno, a idemo ka tome. Ja vjerujem u Adzema. Mozda djeluje sada zbunjeno i izgubljeno, ali covjek pokusava nesto promjeniti, naci dobitnu kombinaciju, a nekada ce i pogrijesiti. Mislim da je u tri utakmice sve pretumbao i vec se nazire neka dobitna kombinacija.
Vedran, Stanic, Graovac, Kemo, Projic, Blagojevic, Ramovic, Zeric ili Zeba, Zec, Zakaric i problem u napadu. Ukoliko dovedemo solidnog napadaca onda to i ne bi izgledalo lose. Novi bek, veznjak ili krilo bi bili samo bonus i velika nadogradnja na ekipu.
Imamo i spisak onih koji su otpali iz tima. Bekric, Jahic je vec otisao, Markovic, Ugljesa, Hasanovic. Dzenis, Stevo i Sinisa su blizu tome, Crnov mislim da moze privoditi karijeru kraju zbog silnih povreda.
Zajmovic je jos uvijek engima.
Imamo Vedrana, Graovca, Ramovica, Zakarica kao fin kostur ekipe, imamo Projica, Zeca, Jovana kao dobre igrace koji mogu pomoci. Zeric, Kemo i Anel kao zalog za buducnost.
Jos samo dodati adekvatne igrace na deficitarne pozicije i sve bi izgledalo mnogo ozbiljnije.
Ma egoisti mrtvi, misle da su fudbalercine.. Njima da Anceloti kaze nesto oni bi rekli divi ovog levata i neznalice.. Nije njih Amar bezveze sikanirao svojevremeno.. Takvi igraci su velika opasnost za ekipu..ChWilla je napisao/la: ↑pon avg 07, 2017 3:32 pmja ne mislim da je tipovima poput zebe i bekrića drago da im iko izgleda kao da može više od njih, bilo sada bilo nekad u budućnosti. možda griješim dušu, ali ne mogu se oteti tom utisku. da drukčije razmišljaju napravili bi i oni više sa svojim umijećem.
Bas to.ChWilla je napisao/la: ↑pon avg 07, 2017 3:44 pmmeni ima logike i da se blagojević ohladi, i da se kemo malo oslobodi straha s loptom jer je u kaknju pogriješio kako jeste. da se, takoreći, malo više navikne na loptu. ali izjava poslije nije na tom fonu. a da se njega gura zaista, inače kao veznog, to mi nema logike ni koliko je crno pod noktom.
Ovakvi :Leon_Professional je napisao/la: ↑pon avg 07, 2017 3:40 pm
Ako ides na ubacaje, onda krila i bekovi nesto moraju iskombinovati, a ni to nije bilo. Ono sto rade Stojkic i Todorovic, kod nas nema. Ne znamo.
Kakvi onda centarsutevi, a ni spica nemamo da pokupi nesto tako.
Totalno bezidejno je bilo i hvala Bogu pa pade gol. Mi ga nikad sami ne bi dali.