Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Amidza
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon avg 07, 2017 2:58 pm

Ma na sve to dodaj da je Stila i sa 19 cuvo noge, a ne sad. :D
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

Plava Porodica
Kontakt:

pon avg 07, 2017 2:59 pm

Hoćel ta pojačanja upravoooo
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

boccaccio
Kontakt:

pon avg 07, 2017 3:00 pm

@Fanzi :zeljeznicar1: . Uzvracam komplimente za tvoje postove. Fantasticni su. Velika si vrijednost ovog foruma. Hvala ti za to.

Vrag

pon avg 07, 2017 3:02 pm

salle86 je napisao/la:
pon avg 07, 2017 12:16 pm
Vrag je napisao/la:
pon avg 07, 2017 11:16 am
salle86 je napisao/la:
pon avg 07, 2017 8:16 am

I to je to vrlina, da uočiš gdje ne štima i mijenjaš.
Kemo na zadnjem veznom je promašaj može pričati ko šta hoće. Ali Kemo je očito neko ko će biti "istrpljen" što je ekstra, tako da njega nije "smio" vaditi a Jovan je morao ući.
Pokušalo se drugačije, možda i onako kako svi mi "koji bolje vidimo sa tribina" i pišemo, nije išlo, ali se nije čekalo da nazor prođe. Meni sasvim dobar znak da se ipak vlada određenim karafekama.
Njega nije ni morao izvaditi. Dovoljno je izmjena Bogicevic-Blagojevic i rotacija Zeba-Ramovic ili Zakaric-Zeric-Ramovic da barem dobije efikasniju i brzu ekipu. Ovako je zavalio 3 igraca koja su odlicna na svojim prirodnim pozicijama, a na drugim samo da ispune kvotu od 11 igraca. Ne znam kako to nije uocio. I umjesto na kraju da se poklopi prizna gresku on prvo traži opravdanje u vremena, a kasnije je pobjeda dosla kao plod nase "fantasticne" igre. Ramovic iz utakmice u utakmicu pokazuje da je bolji od Zebe da nema potez viska, da je zna dodati prvom do sebe i napokon pruziti taj zadnji pas. On nama igra krilo ili ga negdje gurne sto dalje od gola. Kada su ga imenovali rekao sam da mu treba pruziti podrsku, imao je Slavko i Kostic treba i on. Zasluzio je vise nego njegovi predhodnici. Ako ce i on poceti istom tvrdoglavom pricom i alibi za alibim traziti onda brate vozi odmah. Dosta mi je takvih.
Ja bih volio da Sinana vidim tvojim očima. Ok, očekujem i ja od njega mnogo, čak i sad ima neke bljeskove ali kako rekoh to su samo bljeskovi, pa se izgubi po 10-ak minuta nema ga nikako, pa onda opet jedan potez. Trenutno kakav god da je Zajko je ipak korisniji. Bar u mojim očima.
Lik igra na 3 razlicite pozicije. Normalno da ce se izgubiti. Zeba igra na svojoj pa se izgubi nema ga veći dio utakmice.

Volio bih da vidim neki sastav bez Zebe. Pa izgubili 3:0. Nesto ovog tipa Kjosevski- Sinisa, Graovac, Osmankovic, Projic- Blagojevic, Hajdarevic/Anel, Ramovic- Zec, Zakaric, Dzenis.
Kada zna glumiti mangupa neka bude to i svlacionici, pokaze jednom mu.da i promijeni sredinu i napad.

BlwD
Prijatelj foruma
Kontakt:

pon avg 07, 2017 3:06 pm

Evo Sinan pise da Anderlecht zeli Cocalica. @Lars jel imamo pocenat? :rofl: :rofl:

LARSSON
Kontakt:

pon avg 07, 2017 3:08 pm

BlwD je napisao/la:
pon avg 07, 2017 3:06 pm
Evo Sinan pise da Anderlecht zeli Cocalica. @Lars jel imamo pocenat? :rofl: :rofl:
sveeee :kafa:

sergejevic

pon avg 07, 2017 3:11 pm

@Fanzi i boccaccio lijepo je citati malo dublje analize igre nase ekipe, ali i protivnika.
Ono sto je sam Adzem rekao za Osmankovica itekako ima smisla. Vitez igra klasicnu igru nase lige, nabija se lopta na visokog centarfora koji pokusa zadrzati loptu i doturiti je neugodnom krilnom igracu(ne mislim na Livaju, nego na onog Djerica ako se ne varam). Ono sto se pokusalo s Kemom je itekako donjelo rezultat jer oni nisu uspjeli nista spustiti preko centarfora. Kemo je igrao da dobija te zracne duele ispred nase odbrane. Dobro je to radio. Problem je bio drugacije prirode i probleme su nam pravili u nekim neocekivanim stvarima. Recimo taj visoki napadac nas je jednom na zemlji promjesao kao pionire i poslao onaj pas kada je Vedran spasio utakmicu. Druga situacija je kada smo olako dopustili jedan centarsut s boka sto je neshvatljivo. Vitez nije mogao, do pred kraj susreta, napasti s vise od tri igraca, ali smo opet nekako dopustali da nam prave probleme.
Prema naprijed je vezni red totalno podbacio. Zeric, Ramovic i Zeba su trebali odigrati nesto, ali oni to nisu uspjeli. Tri plemenita veznjaka na terenu, a nismo sposobni sansu napraviti. Mislim da vecina vidi u cemu je problem. To je kretanje bez lopte koje ne postoji u nasoj ekipi. Igra onaj kod koga je lopta, a ostali gledaju i cekaju da ih ista pogodi da bi se pokrenuli. To su osnovne stvari u svakom sportu s loptom. Uvijek moras biti u pokretu, na prstima, ako nista barem korak naprijed pa naSzad, samo nema stajanja u mjestu. Sinisa je idealan primjer igraca koji se ne zna kretati bez lopte. Kao da ima specijalno mjesto na ternu gdje mora dobiti loptu, zauzima polozaj tjela da odmah vrati stoperima, a ukoliko dobije loptu malo naprijed ne zna je povuci. Sve van nekog uhodanog okvira je za njega totalna konfuzija. Slican je i Bogicevic. Graovac recimo rijetko ima viska dodir s loptom, ali kada ti se igraci ne krecu onda je nezgodno. Sada i on izgleda izgubljeno i nesigurno jer mora loptu ispipati dobro dok se neko ne otkrije.

Nadam se da se radi na pojacanjima, jer bi zaista bila steta da ne iskoristimo ovaj rusvaj kod komisja, smjenu generacija Zrinjskog i varljivi Siroki. Djeluju oni dobro, ali ce kiksati na malim utakmicama kao i uvijek. Pisao je boccaccio koliko donosi titula ove sezone, a prilika je nikad bolja. Mozda pokusati i rizikovati, mislim da ne mozemo mnogo izgubiti. Evropa ne bi trebala doci u pitanje ako sami sebe ne pocnemo vuci na dno, a idemo ka tome. Ja vjerujem u Adzema. Mozda djeluje sada zbunjeno i izgubljeno, ali covjek pokusava nesto promjeniti, naci dobitnu kombinaciju, a nekada ce i pogrijesiti. Mislim da je u tri utakmice sve pretumbao i vec se nazire neka dobitna kombinacija.
Vedran, Stanic, Graovac, Kemo, Projic, Blagojevic, Ramovic, Zeric ili Zeba, Zec, Zakaric i problem u napadu. Ukoliko dovedemo solidnog napadaca onda to i ne bi izgledalo lose. Novi bek, veznjak ili krilo bi bili samo bonus i velika nadogradnja na ekipu.
Imamo i spisak onih koji su otpali iz tima. Bekric, Jahic je vec otisao, Markovic, Ugljesa, Hasanovic. Dzenis, Stevo i Sinisa su blizu tome, Crnov mislim da moze privoditi karijeru kraju zbog silnih povreda.
Zajmovic je jos uvijek engima.
Imamo Vedrana, Graovca, Ramovica, Zakarica kao fin kostur ekipe, imamo Projica, Zeca, Jovana kao dobre igrace koji mogu pomoci. Zeric, Kemo i Anel kao zalog za buducnost.
Jos samo dodati adekvatne igrace na deficitarne pozicije i sve bi izgledalo mnogo ozbiljnije.

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

pon avg 07, 2017 3:12 pm

MrkiMedo je napisao/la:
pon avg 07, 2017 2:56 pm
Borac i Lesinari su nabrijani do bola. Eno objavljuju neki video na svojoj stranici, vjerovatno ce ih dosta biti. Napunimo i mi tribine kako treba, ne stoji nam da Grbavica bude prazna
Objavili klip iz oboraca. Proslo sudjenje pa skupili muda :D

Fanzi
Kontakt:

pon avg 07, 2017 3:22 pm

sergejevic je napisao/la:
pon avg 07, 2017 3:11 pm
@Fanzi i boccaccio lijepo je citati malo dublje analize igre nase ekipe, ali i protivnika.
Ono sto je sam Adzem rekao za Osmankovica itekako ima smisla. Vitez igra klasicnu igru nase lige, nabija se lopta na visokog centarfora koji pokusa zadrzati loptu i doturiti je neugodnom krilnom igracu(ne mislim na Livaju, nego na onog Djerica ako se ne varam). Ono sto se pokusalo s Kemom je itekako donjelo rezultat jer oni nisu uspjeli nista spustiti preko centarfora. Kemo je igrao da dobija te zracne duele ispred nase odbrane. Dobro je to radio. Problem je bio drugacije prirode i probleme su nam pravili u nekim neocekivanim stvarima. Recimo taj visoki napadac nas je jednom na zemlji promjesao kao pionire i poslao onaj pas kada je Vedran spasio utakmicu. Druga situacija je kada smo olako dopustili jedan centarsut s boka sto je neshvatljivo. Vitez nije mogao, do pred kraj susreta, napasti s vise od tri igraca, ali smo opet nekako dopustali da nam prave probleme.
Prema naprijed je vezni red totalno podbacio. Zeric, Ramovic i Zeba su trebali odigrati nesto, ali oni to nisu uspjeli. Tri plemenita veznjaka na terenu, a nismo sposobni sansu napraviti. Mislim da vecina vidi u cemu je problem. To je kretanje bez lopte koje ne postoji u nasoj ekipi. Igra onaj kod koga je lopta, a ostali gledaju i cekaju da ih ista pogodi da bi se pokrenuli. To su osnovne stvari u svakom sportu s loptom. Uvijek moras biti u pokretu, na prstima, ako nista barem korak naprijed pa naSzad, samo nema stajanja u mjestu. Sinisa je idealan primjer igraca koji se ne zna kretati bez lopte. Kao da ima specijalno mjesto na ternu gdje mora dobiti loptu, zauzima polozaj tjela da odmah vrati stoperima, a ukoliko dobije loptu malo naprijed ne zna je povuci. Sve van nekog uhodanog okvira je za njega totalna konfuzija. Slican je i Bogicevic. Graovac recimo rijetko ima viska dodir s loptom, ali kada ti se igraci ne krecu onda je nezgodno. Sada i on izgleda izgubljeno i nesigurno jer mora loptu ispipati dobro dok se neko ne otkrije.

Nadam se da se radi na pojacanjima, jer bi zaista bila steta da ne iskoristimo ovaj rusvaj kod komisja, smjenu generacija Zrinjskog i varljivi Siroki. Djeluju oni dobro, ali ce kiksati na malim utakmicama kao i uvijek. Pisao je boccaccio koliko donosi titula ove sezone, a prilika je nikad bolja. Mozda pokusati i rizikovati, mislim da ne mozemo mnogo izgubiti. Evropa ne bi trebala doci u pitanje ako sami sebe ne pocnemo vuci na dno, a idemo ka tome. Ja vjerujem u Adzema. Mozda djeluje sada zbunjeno i izgubljeno, ali covjek pokusava nesto promjeniti, naci dobitnu kombinaciju, a nekada ce i pogrijesiti. Mislim da je u tri utakmice sve pretumbao i vec se nazire neka dobitna kombinacija.
Vedran, Stanic, Graovac, Kemo, Projic, Blagojevic, Ramovic, Zeric ili Zeba, Zec, Zakaric i problem u napadu. Ukoliko dovedemo solidnog napadaca onda to i ne bi izgledalo lose. Novi bek, veznjak ili krilo bi bili samo bonus i velika nadogradnja na ekipu.
Imamo i spisak onih koji su otpali iz tima. Bekric, Jahic je vec otisao, Markovic, Ugljesa, Hasanovic. Dzenis, Stevo i Sinisa su blizu tome, Crnov mislim da moze privoditi karijeru kraju zbog silnih povreda.
Imamo Vedrana, Graovca, Ramovica, Zakarica kao fin kostur ekipe, imamo Projica, Zeca, Jovana kao dobre igrace koji mogu pomoci. Zeric, Kemo i Anel kao zalog za buducnost.
Jos samo dodati adekvatne igrace na deficitarne pozicije i sve bi izgledalo mnogo ozbiljnije.
Ja sam na našu postavku gledao kao rješenje za bunker Viteza. Mislio sam da će se forsirati napadi po krilima uz priliku da iz prekida sa Osmankovićem i Bogičevićem pokušaš zabiti i gol glavom. Potvrdu toga vidim i kod našeg gola, Adžemovo bukvalno navođenje igrača da prodru po lijevoj strani i želja da se na taj način dođe do gola.
Međutim, nadmašili ste i ti, i @boccaccio moja razmišljanja uveliko.
U suštini, šteta što nam ne igra Ćulum.
A za sve ostalo skidam kapu šta si napisao. Sve same početničke greške fudbalera.

Ja ne znam koliko naši igrači poznaju jedni druge. Koji od njih bi znao odgovoriti na neka prosta pitanja... Npr. da Kemu pitaš da li je Blagojević dešnjak ili ljevak (i tako za svakog igrača pojedinačno), da ne pričam o imaginaciji kretanja igrača na terenu. Premalo se istinski druže između sebe, premalo je kohezije, više su saigrači nego braća, previše ih gleda Želju ko prolaznu stanicu. Više su drugovi na nargili, partneri u izlascima, a najmanje saigrači iz svlačionice Želje. Treba to sve otjerat, ko god se ne uloži u tim. Da li ikada gledaju zajednički utakmice koje su odigrali ranije? Koliko ima grupnog rada mimo rada sa trenerom? Da mi je samo jednom vidjeti trening naših igrača odmah nakon utakmice, baš onakav kakav je AIK-ov vezni red odradio. Eto ne mora biti trening, ali neka bar na nešto liči zagrijavanje fudbalera u pauzi poluvremena, a da nije mahalsko peljanje fudbala.

Da mi je vidjeti to da Zeba sebe uloži u ekipu toliko da zna da će Refikov mali samo kao šampion imati šanse napraviti dobru karijeru.
A i Refikovog malog da zna da Zebi pred konac karijere bi ta titula donijela dio besmrtnosti.

pile87
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

pon avg 07, 2017 3:30 pm

sergejevic je napisao/la:@Fanzi i boccaccio lijepo je citati malo dublje analize igre nase ekipe, ali i protivnika.

Sve se slažem sa tobom kao i obično kada je procjena igrača i ekipe ali ne za Crnova, njegova povreda nije teška imao je cistu na koljenu koju je morao operirati ali nije želio da gubi vrijeme na oporavak nego je samo ocisceno koljeno i onda je je uslijed napora došlo do toga da ponovo ima isti problem. Operisao se sad bi nakon oporavka trebalo biti sve u redu ako misli ostati u Zelji drugi dio sezone mora biti njegov po svemu. A bilo bi mi drago jer znam koliko mu je značilo da igra kod nas , bilo bi mi bas drago i radi nas i radi njega.

Poslano sa mog HTC Desire 828 koristeći Tapatalk

Mi ćemo opet doći!
Doći ćemo opet u sjaju sunca.
Što se već sada rađa.
Zbijeni k'o mrka teška prijetnja
i s razvitim jedrima nove snage.

ChWilla
Kontakt:

pon avg 07, 2017 3:32 pm

ja ne mislim da je tipovima poput zebe i bekrića drago da im iko izgleda kao da može više od njih, bilo sada bilo nekad u budućnosti. možda griješim dušu, ali ne mogu se oteti tom utisku. da drukčije razmišljaju napravili bi i oni više sa svojim umijećem.
gradi željo boli te *****

Grbavica
Kontakt:

pon avg 07, 2017 3:38 pm

bekrića je amar zayebo, nije ga pustio u šalke :D
Ko nas je kleo, nije dangubio.

Leon_Professional
Kontakt:

pon avg 07, 2017 3:40 pm

Jest Adzem isao da skine njihove duge lopte to je i sam rekao.
Ali kome?! Vitezu se mi prilagodjavati?
Moze al on je ovim potezom uskratio Zeljinu kreaciju. Znaci da nije dobro odvagao u tome koliko ce izgubiti time sto ce osujetiti igru Viteza.

Ne igramo protiv Porta pa da nemamo sanse protiv njih pa onda ih nekako zatvarati. Protiv Viteza Zeljo apsolutno ne treba da se prilagodjava, pogotovo na nasem terenu. Igramo nasu igru i to je to, a ne toliko rotirat i izmjesat da bi osujetio duge lopte Viteza pa do te mjere da mi nismo ninasta izgledali.

Svaka cast na pokusaju. Ako je to jedini razlog onda nema bas logike.
Meni je nekako logicnije bilo da se Blagi malo ohladi. Ali ne bas s stoperom na njegovom mjestu. Mozda je to i uspjelo, jer usao je Blagi i bio dobar, mada opet nista promjenio nije jer je Kemo ostao kao organizator igre.
Onaj pas prema Ramovicu u kontri se morao zavrsiti pogotkom. Kako kaze i Musa, ono prave ekipe zavrsavaju golom, mozda nije ovako naizgled 100% sansa, al to mora bit gol. Da je Blagojevic ondje davao pas bilo bi sigurno bolje.

Ako ides na ubacaje, onda krila i bekovi nesto moraju iskombinovati, a ni to nije bilo. Ono sto rade Stojkic i Todorovic, kod nas nema. Ne znamo.
Kakvi onda centarsutevi, a ni spica nemamo da pokupi nesto tako.
Totalno bezidejno je bilo i hvala Bogu pa pade gol. Mi ga nikad sami ne bi dali.
Zadnja izmjena: Leon_Professional, dana/u pon avg 07, 2017 3:43 pm, ukupno mijenjano 1 put.

sergejevic

pon avg 07, 2017 3:41 pm

@pile nadam se da ce pokazati sve ono sto ima u nogama. Naravno, on je odlican igrac, ali mu se ne da nikako da uhvati neki ritam.

ChWilla
Kontakt:

pon avg 07, 2017 3:44 pm

meni ima logike i da se blagojević ohladi, i da se kemo malo oslobodi straha s loptom jer je u kaknju pogriješio kako jeste. da se, takoreći, malo više navikne na loptu. ali izjava poslije nije na tom fonu. a da se njega gura zaista, inače kao veznog, to mi nema logike ni koliko je crno pod noktom.
gradi željo boli te *****

Hadzijalagic
Kontakt:

pon avg 07, 2017 3:46 pm

ChWilla je napisao/la:
pon avg 07, 2017 3:32 pm
ja ne mislim da je tipovima poput zebe i bekrića drago da im iko izgleda kao da može više od njih, bilo sada bilo nekad u budućnosti. možda griješim dušu, ali ne mogu se oteti tom utisku. da drukčije razmišljaju napravili bi i oni više sa svojim umijećem.
Ma egoisti mrtvi, misle da su fudbalercine.. Njima da Anceloti kaze nesto oni bi rekli divi ovog levata i neznalice.. Nije njih Amar bezveze sikanirao svojevremeno.. Takvi igraci su velika opasnost za ekipu..
Ko se jednom o mlijeko opeče taj i u jogurt duva..

Leon_Professional
Kontakt:

pon avg 07, 2017 3:46 pm

ChWilla je napisao/la:
pon avg 07, 2017 3:44 pm
meni ima logike i da se blagojević ohladi, i da se kemo malo oslobodi straha s loptom jer je u kaknju pogriješio kako jeste. da se, takoreći, malo više navikne na loptu. ali izjava poslije nije na tom fonu. a da se njega gura zaista, inače kao veznog, to mi nema logike ni koliko je crno pod noktom.
Bas to.
Ako se ne varam on je jedino rekao oko ovih dugih lopti.

A ovo zadnje jos i manje od crnog pod noktom :D

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

pon avg 07, 2017 3:47 pm

Leon_Professional je napisao/la:
pon avg 07, 2017 3:40 pm

Ako ides na ubacaje, onda krila i bekovi nesto moraju iskombinovati, a ni to nije bilo. Ono sto rade Stojkic i Todorovic, kod nas nema. Ne znamo.
Kakvi onda centarsutevi, a ni spica nemamo da pokupi nesto tako.
Totalno bezidejno je bilo i hvala Bogu pa pade gol. Mi ga nikad sami ne bi dali.
Ovakvi :
Spoiler:
slika

exbabilon
Kontakt:

pon avg 07, 2017 3:48 pm

U svemu je najvise sporna izjava poslije. Da je rekao ideja je bila takva i takva, zayebo sam, nije to izgledalo dobro, popravit cemo to..ja bih rekao super, pokuso si nesto, nije islo, idemo dalje. Al frajko je hladno zadovoljan i igrom i Kemom na zadnjem veznom, apsurd. Ili ne zna, ne vidi..ili je ego prejak da prizna gresku. Kako god, trener kakav Zelji ne treba.

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

AsharaK
Administrator
Kontakt:

pon avg 07, 2017 3:51 pm

Pa Kemo je odradio ono možda što je trener tražio?
Željezničar ante portas !

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 18 gostiju.

Prijava