S obzirom na činjenicu da sam prozvan, a ujedno odgovaram @sergejevicu, iako sam to već i ranije učinio, istina ne citirajući njegov post.
http://www.faktor.ba/vijest/fk-zeljezni ... -km-182925
https://fkzeljeznicar.ba/informacija-o- ... uba/22150/
https://fkzeljeznicar.ba/prijava-za-nep ... uba/24296/
"Istovremeno na adresu FK Željezničar stigla je odluka prema kojoj su dužni Kenanu Hasagiću, svom bivšem golmanu, isplatiti dug od 120.000 KM".
Sergej Tica?
Vernes Selimović?
Elvir Čolić?
XY ???
Prodaja imovine - prodat poslovni prostor na sjevernoj tribini Grbavica "Burek"
Violini - iznajmljen poslovni prostor za npr 100KM, a on taj isti poslovni prostor renta za npr 300KM (kladionica 5+)
Nakon New Castle i Malage - lova od karata "isparila" - Željo u još većoj dubiozi
2010. prodavane majice sa naptpisom "dupla kruna", a mi ispušili od Borca na Grbavici KUP
Protiv Leotara u Trebinju odigramo sramno i izgubimo. Moglo nam se tako, ali nije sportski. I sada se stidim našeg nastupa u toj tekmi. Slobodi nije niko kriv što je ispala jer joj je za opstanak odgovarao troznak 1X2.
Protiv Širokog ispušili Kup, nakon izvođenja penala penala na Pecari
AO bio Alfa i Omega Kluba - zvanične funkcije u drugom mandatu - Član Upravnog odbora, Menadžer, ŠSŠ, trener golmana. Postavljao i mjenjao trenere D. Durbuzović, Adžem, Memić. Svako objektivan zna da se pitao za sve i svašta i da bez njegove saglasnosti kao člana UO se nije moglo ništa uraditi, a upravo smo u tom drugom mandatu napravili najveći dug. AO je bio u Klubu od polovine 2009. godine do januara 2015. godine. Svake godine smo igrali u Evropi i za tih 5 godina hajrovali minimalni 2 miliona KM od iste, od Džeke 2 miliona KM, Bekrić 0,5 mil KM, Zolotić 0,6 mil KM, Hodžić, 0,3 mil KM, Višća 0,8 mil KM, Šehić 0,9 mil KM, Adilović xy, poslovni prostori 1 mil KM, OP članarine 1 mil KM itd...itd...I mi pored svega odlučimo da poslujemo mimo zakona. Kroz klub je prošlo bruku para. Ovo sam napisao po sjećanju i mislim da nisam puno pogriješio. Znam da postoje rashodi, ali je kod nas tada praksa bila da se radi mimo zakona.
Bolji dani dolaze sa Gredićem koji pravi rezove i pokušava spasiti Klub. Dugove nastale od 2003.-2012. u 2013. počinjemo otplaćivati sklapanjem ugovora sa PUFBIH na 10 godina. U međuvremenu se pojavljuje novi dug (duplo vođenje knniga i isplate preko blagajne bez pokrića) u iznosu od preko 2,2 mil KM za period 2009.-2014.+ neevidentirane pozajmice. U klubu sve sami maheri svog zanata Žujo, Brković, Violina, Đelo Muharemović..., a sada ne valja Slavko Petrović, Ćenan, Dejan Nikolić.
Napisao sam da je SP zaslužio zbog kontinuiteta da nastavi dalje, a rezultat kaže da smo u njegovom periodu osvojili najviše bodova ukupno, da smo osvojili najviše bodova na proljeće 14 utakmica i da imamo isti broj bodova kao prvak Zrinjski i bolji međusobni omjer u LzP. Ne želim da SP poredim sa Murinjom, ali je i Murinjo sa Interom postao prvak Evrope, a igra mu je bila goli *****, znajući kakve "igračine" ima u ekipi. To isto je pokušao i SP, ali je nažalost kasno došao, i za njegolu igru sam napisao da je goli *****, ali je znao kakve levate ima u ekipi, slično kao i Murinjo. Zbog svega navedenog mislim da AO može da radi kao trener, jer je u tom poslu neprikosnoven u ovoj ligi, a na kraju krajeva bi imao mnogo bolje, pametnije, školovanije, stručnije i poštenije ljude od Violine i kompanije.
Sva halabuka koja se diže preko fb, foruma, portala i inih sredstava informisanja, je tužba protiv NN osobA (množina) i to je do sada najveći uspjeh kluba, veći od Istoka. Samo slijepac to ne vidi.