Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

mirzza
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri maj 24, 2017 2:44 pm

Ako Slavko ostaje, prvo neka pravda svoje nedostatke.
Zašto smo kondiciono pali?
Zašto nema rotacija?
Zašto juniora nema?
Zašto uvijek 4-5-1?
Zašto je Uglješa bio iskljucen a u derbiju ti treba gdje je u prvoj tekmi sam raznio vezu Sarajeva?
Zašto forsiranje Bogićevića i Kerle?
Zašto mrzi Boccu?
Zašto duge lopte na Lendrica?
Zašto smo završili kao Sloboda?
Zašto je drugo poluvrijeme u Krupi i derbi bila psiholoski neprpremljena ekipa?
Zašto se čekao Kostić Ivan kao da je Nesta?
Zašto smo uigran stoperski par sa priprema razjebali?
Zašto vezni red nema trku i agresivnost?
Zašto Zeljo igra defanzivno?
Zašto ekipa ne može dati dva gola?
Zašto ja kao laik sa tribine vidim da se greške ponavljaju?
Naš je povreda Cice unazadila jer se glista Alohodzic prikljucio.

Model1964

sri maj 24, 2017 2:44 pm

ponosannavas je napisao/la:
sri maj 24, 2017 2:36 pm
Rješenje je vrlo jednostvano, ali pitanje je ima li volje.
1. kazniti sve sem Mire Vecei Zebe i otjerati jedan dio igrača
2. SLavko ostaje, ali Ado i Čiča u SŠ
3. Amara staviti za SD i omogućiti mu par skauta u službi koji hodaju i prate, a on dolazi naknadno po pozivu, rade svi i za prvi tim i z aomladince
4. EKipa se sastoji od 5-6 Miroslava (nevezano jesu li domaći ili stranci), 5-6 mladjih igrača iz države potencijala, 5-6 naših omladinaca, 5-6 malo starijih koji popunjavaju rupe nakon što ovi ranije nabrojani dođu. naravno ako može bez ovih zadnjih tim bolje. Vremenom će ovi zadnji biti naši omladinci koji nisu uspjeli nigdje otići vani tj kao što je sada Stana ili Zeba koji se vrati ali može dati doprinos. I ovi MIroslavi bi nekad trebali biti Željovci tipa COca, Zuka, Štila itd.
5. navijači imaju pravo da navijaju i to da se dogovaraju sa klubom oko većine stvari i da dolaze na tekme narednih 5-6 godina bez prava da ikog smjenjuju
6. Zuban i Stanić Mario prave mrežu naših menadžera zajedno sa Amarom. Amar ne smije biti taj jer je SD, ali rade zajedno. Nek svi uzimaju procenat kao nagradi i za titule i za prodaju dječaka. Procenat čak treba dijeliti i trenerima u OP-u. Samo teako neće biti uzimanja od djece da nekog guraš nego ćeš gurati najbolje jer znaš da ćeš ti od tog nekog dobiti procenat.
7. Ova uprava ostaje i daje budžet svake godine za plate igračima i trenerima i sl, a Amar sa tim raspolaže kako mu kurcu ćeif. Naravno zajednički definišu ciljeve i minimum koji Amar mora ispuniti zajedno sa SŠ. Amar može i reći koliko mu treba za koji cilij pa bujrum.
8. Oko ostalog tj marketinga, finansija, sponzora, stadiona i sl se brine uprava u desetogodišnjem mandatu
9. Ocjenu o radu trenera i Amara i trebaju li oni ostati daju naše legende. Oni daju i prijedloge i biraju narednog trenera ako Slavko zasere, zajedno sa Amarom.

:palacgore: :pljesak:
Još kad bi te ko slušao :D
Ovo zadnje je bitno, jako.
Sve firme gdje je struka jednako važna koliko i samo poslovanje imaju strucne odbore. Oni, ne vezano za ekonomiju kanališu strucna pitanja i daju smjernice i ocjene.
To nam treba još juće!
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

ponosannavas
Kontakt:

sri maj 24, 2017 2:46 pm

Para ne treba više nego sada što imamo, a volje bi trebalo biti ako spuste svi svoje ego prncipe malo, samo malo niže nego što su sada.

Jaozinho22

Re: RE: Re: FK Željezničar

psihopata je napisao/la:
sri maj 24, 2017 2:42 pm
BabOsim je napisao/la:
sri maj 24, 2017 2:41 pm
slika samo se ne uklapa u slavkinu blitz krieg taktiku slika
a i DNK mu je suhveli....
:lol:
Mali je stroj.
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

gost_manje
Kontakt:

sri maj 24, 2017 2:47 pm

Amidza je napisao/la:
sri maj 24, 2017 2:43 pm
BabOsim je napisao/la:
172 cm visok, ne uklapa se u PLBiH kad se igra na oranicama svodi na "centarsuteve". :D
Ma te 'oranice' su nam kolektivni izgovor što ne možemo lopte sastaviti po zemlji - jedina stvar gdje svi klubovi u ligi 'sarađuju'. :D

Nešto se ne sjećam kad sam zadnji put gledao oranicu na Grbavici, a izgleda nam ni onaj travnjak u Širokom baš i ne paše, valjda previše ravan. A opet se hvalimo kako najbolje odigramo po kaljuži, i to zabijemo po 3-4 komada, pretežno sa zemlje. :D

Refa1921
Kontakt:

Kaže mi maloprije jaran inače pitić. Znaš li što igrači Želje nisu osvojili titulu, reko što, kaže on da ne bi morali Petrovića bacat u vis. Nasmija me u ovim teškim trenucima.

Amidza
Kontakt:

sri maj 24, 2017 2:49 pm

gost_manje je napisao/la:
Amidza je napisao/la:
sri maj 24, 2017 2:43 pm
BabOsim je napisao/la:

172 cm visok, ne uklapa se u PLBiH kad se igra na oranicama svodi na "centarsuteve". :D
Ma te 'oranice' su nam kolektivni izgovor što ne možemo lopte sastaviti po zemlji - jedina stvar gdje svi klubovi u ligi 'sarađuju'. :D

Nešto se ne sjećam kad sam zadnji put gledao oranicu na Grbavici, a izgleda nam ni onaj travnjak u Širokom baš i ne paše, valjda previše ravan. A opet se hvalimo kako najbolje odigramo po kaljuži, i to zabijemo po 3-4 komada, pretežno sa zemlje. :D
Zezam se, znam da je teren uvijek izgovor za sve i da citava liga igra 4-2-3-1, pa zato i kazem. :D
"Situacija je bila bremenita, njegova ljubav neupitna, a on na platnom spisku. Imao je podršku svakog normalnog hroničara društvenih zbivanja." - Lav Nikolajevič Tolstoj

chile
Kontakt:

sri maj 24, 2017 2:49 pm

Svi mi imamo neko vidjenje svoje, i jedino u cemu se slazemo bar vecina je da ovako ne ide.
Iz mog ugla gledanja najvaznije je ubosti trenera Slavku sto prije zahvalnicu. Treba nam covjek koji potencira igru i svoje ideje i znanje zna prenjeti na igrace.
Pored toga pokusti zadrzati ako je moguce Miru i Vecu, uz njih Zebu. Ostali su nebitni i sto ih se vise rijesimo bolje za nas. Dovesti kvalitetnog stopera, zadnjeg veznog i napadaca te ostatak popuniti mladjim igracima sad imamo nekoliko njih koji cekaju sansu i imamo juniore koji su prvaci vjerovatno se par njih moze prikljuciti prvom timu, uz to pronaci ponekog mladica u BiH i regionu.
Staviti cilj izgradnja juga i bez pritiska na te momke recimo liga za prvaka iducu sezonu, a ako sta bolje urade super. Bitno da pocnemo graditi ekipu i neki svoj stil igre jer s tim i dolaze uspjesi.
Ovo trenutno je samo bacanje para, zivaca a i vremena.
Ali za sve ovo nam je potreban trener koji zna i hoce, sad ko je taj ne bi da se razbacujem imenima za to valjda imamo ljude koji ce pronaci takvog a to celo defakto nije.
Zadnja izmjena: chile, dana/u sri maj 24, 2017 2:49 pm, ukupno mijenjano 1 put.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije !

Brkoo
Kontakt:

sri maj 24, 2017 2:50 pm

Zbog cega se priziva taj Brazilac iz Veleza? Zabio par golova u drugoj ligi i odmah bi nam bio pojacanje? Lik nije mogao proci probu u MDK..
Neka je svetinja koja na srcu stoji važnija od prezimena koje na leđima nosiš!
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

gost_manje
Kontakt:

sri maj 24, 2017 2:50 pm

ponosannavas je napisao/la:
Para ne treba više nego sada što imamo, a volje bi trebalo biti ako spuste svi svoje ego prncipe malo, samo malo niže nego što su sada.
Taj sistem je bukvalno preskakanje 3 stepenice odjednom. Koji je smisao skautiranja 'novog Mire' (i kako uopće dovesti 5-6 'Mira') kad ne možemo ni ovog zadržati? Plata svakog od tih skauta, ako hoćeš da radi za tvoj klub, je u prosjeku kao plata jednog našeg igrača - čisto sumnjam da imamo love za čitavu 'mrežu skauta'. I tako dalje, i tako dalje.

Omar500
Moderator
Kontakt:

sri maj 24, 2017 2:51 pm

Veoma zanimljiv igrac, ali ako cemo na njega nabijati loptu kao na Lendrica, bolje da ga ne dovodimo i da trazimo nekog sidrasa. Moramo napraviti moderni vezni red. I dalje koristimo zastarjele desetke koji 'podvaljuju' loptu. Nije problem, nije PL BIH svemirska liga, oni i dalje mogu puno pomoci, pogotovo u razbijanju bunkera, ali obratiti paznju ko ce nam biti centralni i defanzivni vezni za sljedecu sezonu i kakve ce biti njihove izmjene i po cemo ce se razlikovati od njih, sta mogu unijeti u igri kada ih uvedes.

Sto se Alihodzica tice, nema on sta da se pita oko igre. Cica i dovesti Adzema ili nekog drugog na mjesto pomocnog, zna se sta je zadatak Alihodzica. I Slavko da prizna i ispravi greske i sa pomocnim trenerima da napravi novu, jaku ekipu Zelje. Odlaskom Lendrica, Miroslava i sigurno jos nekih igraca zavrsava ta neka mini era koja je trajala od dolaska Sablje. Sve greske koje smo pravili ce se osjetiti i dalje, ali mora se napraviti taj bolni rez. Jedan Bogicevic nema vise sta trazit u prvoj postavi, neka bude treci-cetvrti stper, a Bekric i Zeba nam ne smiju biti starteri za sljedecu sezonu, samo izmjena kada razbijamo bunker. Za dobrobit Zelje, ako to ne zele, zalim momci onda.
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

dell21
Kontakt:

sri maj 24, 2017 2:52 pm

Gledao sam 3 puta velez na TV i ovaj ništa pokazao nije . Nezz samo gdje njega iskopaste hahaha

Model1964

sri maj 24, 2017 2:55 pm

Dovedite Marka Vešovića
Dovedite cokladnog Švicarca
Dovedite pta da valja :placeodsmijeha:

Omar500
Moderator
Kontakt:

sri maj 24, 2017 2:56 pm

Model1964 je napisao/la:
Dovedite Marka Vešovića
Kad budemo mogli Miru zadrzati, mozda cemo se moci pretrgnuti, pa dovesti i takve. Mozda... :D
E moj Mehmed-beže Mehmedpašiću – Grbavica, da je samo vidiš kako sada blista!

Ne u banci! Ne u stranci! Ne u zamci! Na distanci! - dAk

Praise the sun \[T]/

What can change the nature of a man?

BabOsim
Kontakt:

sri maj 24, 2017 2:57 pm

Naime, Nigerijac Muhammed Mussa (20) koji je na Grbavicu stigao na posudbu iz turskog Basaksehira, u petak navečer nije se pojavio u karantinu pred vječiti derbi sa Sarajevom.

Musa se nije pojavljivao ni na treninzima poslije derbija, ali iz FK Željezničar zbog "mira u kući" nisu željeli sa tim izlaziti u javnost.

Model1964

sri maj 24, 2017 2:58 pm

Omar500 je napisao/la:
sri maj 24, 2017 2:56 pm
Model1964 je napisao/la:
Dovedite Marka Vešovića
Kad budemo mogli Miru zadrzati, mozda cemo se moci pretrgnuti, pa dovesti i takve. Mozda... :D
Ne znam.... :rofl:
Kažu strucnjaci :placeodsmijeha: da se mogu dovesti bRez problema :rofl:

LARSSON
Kontakt:

Treba dovesti Sašku Pandeva, Pašku Gabrića, Tončija Kukoča, i Sekulića i liga prvaka je zagarantovana

a Trenera stavit nekog ko preferira kratke pasove, ofanzivne bekove, a stoperi da učestvuju u kreiranju napada

nookey
Kontakt:

Ima li kakvih bivših reprezentativaca da ih treba vratiti u život, ne zezam se fakat?
Pada mi na pamet Štila, nastavi niz...

BabOsim
Kontakt:

sri maj 24, 2017 2:59 pm

LARS1921 je napisao/la:Treba dovesti Sašku Pandeva, Pašku Gabrića, Tončija Kukoča, i Sekulića i liga prvaka je zagarantovana

a Trenera stavit nekog ko preferira kratke pasove, ofanzivne bekove, a stoperi da učestvuju u kreiranju napada
Toncija dovest da imamo na koga bijes istresati?

psihopata
Kontakt:

sri maj 24, 2017 3:03 pm

LARS1921 je napisao/la:
Treba dovesti Sašku Pandeva, Pašku Gabrića, Tončija Kukoča, i Sekulića i liga prvaka je zagarantovana

pa kod nas stoperi citavu polusezonu kreiraju napade,zato nam je igra ovakva kakva je....

trebamo se svi zamisliti i zapitati koliko smo uopste imali normalnih akcija od noge do noge ovu polusezonu?vjerujem da broj ne prelazi zbroj prstiju na dvije ruke,a to je porazavajuce za klub kakav je zeljo.
tajne misli violine: http://postimg.org/image/k6gp7mo01/

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 14 gostiju.

Prijava