sergejevic je napisao/la:@Neandertalac
Meni je bilo najteze kada je Oda smijenjen, ja njega postujem jos od igrackih dana, a posebno poslije kada je pokazao da je veliki Zeljovac. Dolazio je na klupu kada su rijetki to htjeli, pravio nevjerovatne rezultate i prvi put hladno smijenjen iako nicim to nije zasluzio. Ne vjerujem da postoji mnogo ljudi koji bi se opet vratili da vode taj klub, ali on je dosao i opet napravio velike stvar s poprilicno mladom ekipom. Ostao je bez dva ponajbolja igraca u sred Evrope, ali covjek je nastavio raditi. Opet je bezveze smijenjen, ali on opet uzdignute glave otisao, bez ijednog loseg komentara. Pozelio srecu svima i preko vrata.
Da ne pricamo o Capljicu i sta je dozivio ovdje.
Onda Edis, a sada Kostic.
Nema smisla vise mijenjati trenere da se nekome udovolji. Ne moze nikako biti sve krivica trenera. Mozda je Oda bio kriv, mozda Capljic, mozda i Edis, ali evo vec cetvrti trener da nije dobar, a ovi kao dobri. Imas na onom portalu statistiku protiv Viteza i pogledaj koliko je taj Lendric duela dobio na terenu. To je smijesno, najlosiji igrac bio na terenu, a to nije do trenra. Kako on moze biti kriv ako Lendric i Stevo izgube svaki duel na terenu, ako Blagojevic u drugom poluvremenu deset lopti preda u noge igracima Viteza? To nema veze s taktikom, to je cista kurcobolja i zajebancija. Nece moci vise tako. Nije bitan ni taj Kostic, ali bitno je mjesto trenera Zeljeznicara, mjesto koje svaki od ovih papaka mora postovati jer su na tom mjestu sjedili veliki ljudi i veliki strucnjaci. Neka ih sve otjera iz ekipe vec sad, ja mu necu nista zamjeriti. Napisao sam poslije utakmice, vecina ovih igraca mi je pala u ocima i nista ih ne moze oprati. Cast izuzecima, ali oni koji se zajebaju u plavom dresu ne zasluzuju da igraju ovdje.
Toliko o treneru.
I da ti opet dodje drugi trener, sta mislis da moze promjeniti? Opet ako nekom ne bude pravo moze hladno bojkotovati i setati po terenu. Moze al u kukuruzima. Oni ne bojkutuju Kostica i Misimovica, oni bojkotuju mene i sve druge koji vole ovaj klub i koji su godinama ovdje. Bojkotuju one koji su napravili ovaj stadion, koji ga i danas prave, one koji su stvorili ovaj klub i napravili od njega ovo sto jeste. Kostic je kao i oni od danas do sutra, ali mi smo ovdje cijeli zivot, i mi cemo zivjeti s tim da nas je Vitez popisao na sred Grbavice. Mi smo oni koji nisu spavali poslije utakmice, mi nismo otisli na nargile, pive, s djevojkama, zenama. Ja nisam ni pricao sa zenom, ali srecom navikla je na to kada Zeljo izgubi. Zbog cega? Zbog Lendrica kojem je bilo mrsko, zbog Ace koji kao stoper od 30 godina gleda kako lopta pada metar od njega, ili Blagojevica koji nije dodao loptu nesem igracu, a onda valjda shvatio ko jebe ovo i dobio najgluplji crveni karton. Neka se vrati u Velez i prosipa ta sranja, a ovaj moze opet u grcku petu ligu, u Romaniju s pala ili odakle su ih sabrali vise.
Bravo majstore. Tako se pise, sa jakim cinjenicama i argumentima.

Necemo biti slijepi pored ociju. Sve je valjalo protiv Olimpica, Sirokog, pa i protiv kona koji nas nisu mogli dobiti sa igracem vise. Sad odjednom je do trenera, taktike, podcjenjivanja.