Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

https://forum.sport1.oslobodjenje.ba/vi ... =45&t=1076

Hrasno1921'
Status: Offline

Re: FK Željezničar

čet apr 21, 2016 5:12 pm

Edis danas u Paper Moonu sa Misimovicem, Redzom Caticem i Pestom, garant bilo citanje lekcije, i kako do kraja izdurati
1921' :zeljeznicar1:

KOLDZO LOPOVE !!!!! J**** TI SVE !!!

addyno1
Kontakt:

čet apr 21, 2016 5:20 pm

Dolina je napisao/la:Prespavalo se, pogledao sam opet golove :oops1:
Pričajte šta hoćete Amar je od govana pitu i to dobru pravio. Bilo bi glupo i kontraproduktivno išta sada mijenjati jer još ništa nije izgubljeno.
Imali smo dvije meč lopte, jednu izgubili, ostaje još jedna. Naše najveće pojačanje na ljeto može biti samo Amar ma koliko se mi trudili da se odmaknemo od njega. Jbg čovjek zna i tako je, bez njega trenutno ne možemo. To je evidentno.
amaru nije mogao suditi jakupovic 7 utakmica i jos na stetu zelje, i jos evo i derbi sudi opet...

diego1921
Kontakt:

čet apr 21, 2016 5:24 pm

addyno1 je napisao/la:
Dolina je napisao/la:Prespavalo se, pogledao sam opet golove :oops1:
Pričajte šta hoćete Amar je od govana pitu i to dobru pravio. Bilo bi glupo i kontraproduktivno išta sada mijenjati jer još ništa nije izgubljeno.
Imali smo dvije meč lopte, jednu izgubili, ostaje još jedna. Naše najveće pojačanje na ljeto može biti samo Amar ma koliko se mi trudili da se odmaknemo od njega. Jbg čovjek zna i tako je, bez njega trenutno ne možemo. To je evidentno.
amaru nije mogao suditi jakupovic 7 utakmica i jos na stetu zelje, i jos evo i derbi sudi opet...
Sto je najgore kad pogleda covjek samo rezultate,ne moze se ni zaliti..Imamo 5 pobjeda i 2 poraza..Kontam da traze zamjenu,al sta ako nas taj neko isto osteti,sta onda ?

Umjereni
Kontakt:

čet apr 21, 2016 5:27 pm

Realno jbga, bit ce tesko do evrope fakat

http://ba.n1info.com/a92121/Sport-Klub/ ... icara.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Njih dvojica, ja i babo sami.

Hurmasica
Kontakt:

čet apr 21, 2016 5:28 pm

Nisu problem rezultati koje mi imamo kad Jakupović sudi, problem je što taj čovjek svaku utakmicu ima 3,4 kardinalne greške a koje mogu utakmicu kakva je derbi preokrenuti. Problem je što daje žute kartone za gluposti na jednoj strani dok na drugoj isti faul prođe samo sa opomenom. Ja ne znam da nam je on sudio utakmicu a da nije donio neke smiješne i blago rečeno sumnjive odluke. Još su onog smrada bjelicu stavili kao šestog sudiju otac ih *ebo korumpirani bezobrazni.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

diego1921
Kontakt:

čet apr 21, 2016 5:33 pm

Hurmasica je napisao/la:Nisu problem rezultati koje mi imamo kad Jakupović sudi, problem je što taj čovjek svaku utakmicu ima 3,4 kardinalne greške a koje mogu utakmicu kakva je derbi preokrenuti. Problem je što daje žute kartone za gluposti na jednoj strani dok na drugoj isti faul prođe samo sa opomenom. Ja ne znam da nam je on sudio utakmicu a da nije donio neke smiješne i blago rečeno sumnjive odluke.
Ja znam da nisu rezultati problem,nego opcenito kazem,nije nam svirao u Tz penal na Bekricu,protiv Olimpica je zakuhao kartonima,u Banja Luci crveni Blagojevicu,onaj lakat na Kosoricu samo zuti i td,al koga izabrati,evo nek traze drugog sudiju,nek se desi neka greska,mi cemo odmah reci savez nam namjerno ovo uradio,najgore sto poslije Sirokog ,nasi vise nisu komentarisali sudjenje (javno ) :shisha:

Hurmasica
Kontakt:

čet apr 21, 2016 5:37 pm

diego1921 je napisao/la:
Hurmasica je napisao/la:Nisu problem rezultati koje mi imamo kad Jakupović sudi, problem je što taj čovjek svaku utakmicu ima 3,4 kardinalne greške a koje mogu utakmicu kakva je derbi preokrenuti. Problem je što daje žute kartone za gluposti na jednoj strani dok na drugoj isti faul prođe samo sa opomenom. Ja ne znam da nam je on sudio utakmicu a da nije donio neke smiješne i blago rečeno sumnjive odluke.
Ja znam da nisu rezultati problem,nego opcenito kazem,nije nam svirao u Tz penal na Bekricu,protiv Olimpica je zakuhao kartonima,u Banja Luci crveni Blagojevicu,onaj lakat na Kosoricu samo zuti i td,al koga izabrati,evo nek traze drugog sudiju,nek se desi neka greska,mi cemo odmah reci savez nam namjerno ovo uradio,najgore sto poslije Sirokog ,nasi vise nisu komentarisali sudjenje (javno ) :shisha:
Pa kad se prešuti i zataška jedna od najvećih afera u našem fudbalu (punac) ima li uopšte svrhe žaliti se na bilo šta? Ustvari kako to naš vrli predsjednik saveza kaže "aferica". Eto naveo si sve greške Jakupovića u posljednje vrijeme i zamisli da ovako nešto ponovi na derbiju. Mater im korumpiranu svima. ŽELJO ZGAZI IH MOLIM TE! :zeljeznicar1:
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

Minjore
Prijatelj i Forumas Godine, 2018.
Kontakt:

čet apr 21, 2016 5:40 pm

A pun qrac i sudjenja vise, zale se nasi, zale se njihovi, alibi traze i jedni i drugi. Daj spustite loptu i manje o sudijama, jer ce u nedjelju takva biti prica da ako mi prvi krenemo s centra pitari ce reci " e yebo majku sto im steli jakupovic". A i mi isto za obrnutu situaciju. Daj vratite fudbal u prvi plan, stanje na terenu i tribinama. Unazad par godina derbi gubi sjaj, nema vise pozitivne zajebancije, nema opklada ludih, sve se svelo na to ko ce suditi, ko je zakinut, ko nije zakinut. Od derbija kad je bilo 2.2 na kosevu fudbal je uvijek u drugom planu.
Svi na Kosevo pokazite zasto volite Zeljeznicar i da je nasa ljubav neizmjeriva i ne moze se kupiti !

sofronije
Kontakt:

čet apr 21, 2016 5:44 pm

Minjore je napisao/la:A pun qrac i sudjenja vise, zale se nasi, zale se njihovi, alibi traze i jedni i drugi. Daj spustite loptu i manje o sudijama, jer ce u nedjelju takva biti prica da ako mi prvi krenemo s centra pitari ce reci " e yebo majku sto im steli jakupovic". A i mi isto za obrnutu situaciju. Daj vratite fudbal u prvi plan, stanje na terenu i tribinama. Unazad par godina derbi gubi sjaj, nema vise pozitivne zajebancije, nema opklada ludih, sve se svelo na to ko ce suditi, ko je zakinut, ko nije zakinut. Od derbija kad je bilo 2.2 na kosevu fudbal je uvijek u drugom planu.
Svi na Kosevo pokazite zasto volite Zeljeznicar i da je nasa ljubav neizmjeriva i ne moze se kupiti !
:palacgore:
:zeljeznicar1:

DerekDuval
Kontakt:

čet apr 21, 2016 5:47 pm

Bas me zanima kako to oni vjezbaju prekide. Ja sam ovdje naglasavao koliko su prekidi bitan segment igre i
koliko nam dobroga mogu donjeti,a u ovom dvomecu smo vidjeli koliko losega mogu prouzrokovati ako se ne rade kako treba.
Ako vjezbas te prekide godinu i po dana a primis u jednom dvomecu cetri i po od pet golava na taj fazon onda to ne radis dobro.
Prmili smo i protiv Mladosti gol iz prekida,objasnjavao sam ovde najbolju sansu Slobode u prvenstvu koja je dosla bas iz prekida i
tada sam rekao da je nase stajanje na tom prekidu bilo pocetnicko. Bez obzira na ovaj dvomec ti prekidi su bolji nego u prosloj
polusezoni barem oni ofanzivni. Sad da li su uzrok tome Bekric i Stevanovic sami po sebi jer su mozda bolji izvodjaci od Djelmica i
Blagoja to ne znam,nadam se da je to ipak rezultat te vjezbe o kojoj se prica.

Ovaj dvomec je rjesen na Grbavici dabome zbog nase nonsalantnosti kod prekida kao i slabe psihicke pripreme. Jucerasnja
utakmica je bila formalnost. Mozda ne bas formalnst ali nase sanse da dobijemo Slobodu u Tuzli pogotovo nakon sto ih je dobio Siroki
su bile u promilima. Sad ce neko reci kakve veze ima ta utakmica sa ovom, mislim da
ima ogromne jer je Siroki njima otvorio oci sta se moze desiti za nekoliko minuta i oni su ovu utakmicu shvatili ozbiljnije nego i
jednu do sada. Kada su vidjeli kako se gubi sve sto su sticali cijelu godinu u par minuta,onda su shvatili kako jako moraju cuvati
ono sto imaju,a to su ta sirom otvorena vrata finala kupa.Bez obzira sto nihov trener i neki igraci imaju iskustvo osvajanja
trofeja ovo je za njih sve novo i moraju u hodu uciti neke lekcije a jucer smo vidjeli da im ipak dobro ide. Zapravo nasa najveca
sansa je bila da ih uhvatimo na spavanju jer su imali pozitivan rezultat,ali nas je preduhitrio Siroki.

Nije mi cilj da se kao nesto citiram pa da kazem govorio samo ovo ili ono, ali sam bio misljenja da pred ovu ekipu ne treba stavljati
nikakve imperative osvajanja nekakvog trofeja pa cak i igranja Evrope, jer sam znao da je to misija ravna usponu na Mont Everest i
sada se vidi najbolje koliko smo zimus bili daleko od tih ciljeva. Neki su govorili,pa cak i igraci,idemo uzeti kup. Ko da je to otici u
granap i kupiti hljeb i pastetu,sada svi vidimo da to nije tako. Zato ne treba vrsiti nekakav pritisak pred derbi kao to se mora
pobjediti itd ako dobijemo super ako ne dobijemo nije kraj svijeta. S obzirom na okolnosti puno smo blize svemu drugom nego pobjedi
i to je tako. Neko ce reci pesimista,predjes se unaprijed.Zapravo sam samo realan, a i ako se desi cudo pa dobijemo
nekako na Kosevu to ne znaci da smo se popeli na Mont Everest vec da je to jedan u nizu teskih koraka ka cilju i nista drugo.
Dakle u nedelju je utakmica kao i svaka druga, za tri boda nista vise.
Cini mi se da i mi nakon nekoliko godina bez trofeja polako pocinjemo gubiti osjecaj kako se oni zapravo tesko osvajaju, i koliko
se treba znoja proliti da bi se oni osvojili.Pa nam se stvari iz nekog proslog vrijemena ili one koje zamisljamo da ce se desiti
cine kao da su lagane,da se to desavlo ili ce se desavati samo od sebe,evo sada nam je prilika da se podsjetimo da to nije bas
tako.Valjda se izvuku neke pouke iz ovog dvomeca ,to je ono sto nam je svima obaveza,nama navijacima a pogotovo ovim ostalim.

Sto se tice price oko trenera ona je kristalno jasna. Mulalic je trener pocetnik i ovakva nadjebavanja u taktici od puno iskusnijih
trenera su normalna pojava. Izgube Gvardiola,Murinjo,Anceloti evo sada i Enrike i mnogi drugi mnogo teze i katastrofalnije
u nokaut fazi lige sampiona od ovoga sto smo mi izgubili jer se zeznu u taktici,udju u mec sa premalo ili previse respekta prema
protivniku itd. Nokaut sistem je surov i najmanja moguca sitnica nekad bude tas na vagi za prolaz ili ispadanje. Vidjeli smo to
proslog ljeta i jednu i drugu varijantu.
Ipak evidentno je da su oni koji su zaduzni za trenera,strucni stab kao i igrace zimus u silnoj zelji
za dobrim rezultatom napravili gresku koja ce nas vjerovatno kostati nastupa u Evropi. Pojacavao se igracki kadar a strucni stab je
ostao na tri covjeka.Potrazite izjavu Edisa Mulalica poslije proslog derbija kada objasnjava i uporedjuje situaciju sa protivnickim strucnim staboma,nas troica njih petnaest tako nekako.
Rad ta tri covjeka je i vidljiv jako dobro. Hidic je zaduzen za kondiciju.Kondicije ima. Moze uvjek bolje
ali je bitno da je napredak evidentan u odnosu na neka ranija vremena. Karic je zaduzen za golmane i golmani su na zadovoljavajucem
nivou.
Mulalic je zaduzen za sve ostalo. Da li je to normalno?Da li on to moze? Je li normalno da to sve zna kao trener pocetnik?
Po meni nije. Mulalic je bio odbrambeni igrac i ucio trenerski zanat od covjeka koji je odbrambeno pripremao ekipu fantasticno,skoro
do svrsenstva, i Edis to radi haman isto kao i on. Izuzmemo li nekoliko utakmica u koje upadaju i ove dvije protiv Slobode.
Pisao sam kako bi bilo dobro da se prikljuci strucnom stabu neki atletski trener koji je strucan za sprinterske discipline, i tada
sam objasnio zbog cega bi to bilo dobro i dalje stojim iza svojih rijeci. Pisao sam o prekidima i prije i danas i tu nam treba neko
ko ce voditi brigu o svemu tome. Imate u Italiji primjer covjeka(ne mogu da se sjetim imena) koji je spasio neke ekipe ispadanja,
iskljucivo je zaduzen za prekidei covjek je maltene legenda tih klubova.
Ipak najvaznije bi bilo prikljuciti nekoga ko ce biti zaduzen za taj ofanzivni dio igre.
Nekoga ko ce znati napraviti koncept igre kada napadamo da to lici na nesto i to nam treba biti najveci prioritet za narednu sezonu.
Uprava je rekla da je Edis dugorocno rijesenje i tako treba da bude. Neko ko je dugorocno rijesenje treba imati punu podrsku od svih
organa kluba, ali i pomoc kada mu god ona zatreba. Ako je potrebno da npr u toku zimske pauze ide negdje u neki veci klub da se usavrsava
i uci od nekih boljih trenera to mu se treba omoguciti. Gledao sam u ponedeljak utakmicu Braunsvajg-Fraiburg, oba trenera su i uveli
klubove u bundesligu, oba trenera su ispala iz lige, Straih cak igrao i Evropu sa Fraiburgom pa ih sad opet vraca u
prvu ligu. To se zove dugorocno rjesenje, to se zove povjerenje,jer i jedan i drugi klub znaju koliko je tesko plasirati se u bundesligu
i jedan i drugi klub znaju da im je mjesto tu negdje na prelazu izmedju dvije lige. Kod nas se svi klubovi,medju njima i mi, ponasaju
kao da su Real Madrid i treneri lete nakon dva maksimalno tri vezana poraza. Zbog toga bih bio sretan da Edis bude bas dugorocno rjesenje
jer ima sve predispozicije za to. Kao sto sam rekao treba mu maksimalna podrska,pomoc i povjerenje svih. Uprave,igraca i nas navijaca
mozda i najvise. On treba da uci i usavrsava se svaki dan, da trazi nova znanja koja su mu neophodna da postane ono sto svi
zelimo da postane.
Jos cu samo reci da pored svega ovoga sto sam napisao, najveci prioritet kada su igracka pojacanja za narednu sezonu u pitanju mora
biti produzenje ostanka Zolotica u klubu koji je uz Lendrica nas najbolji igrac. Mnogi se nece sloziti sa mnom jer je moderno od kako
se vrato da mu se broje greske bas kako mi to znamo. Medjutim istina je da je i sinoc u onom crnilu Zolotic bio jedina svijetla
tacka na terenu, kako sam rekao u ovoj polusezoni je medju dva najbolja igraca i kvalitetom odskace od ostalih.
Toliko da ne duzim jos vise

Hrasno1921'

čet apr 21, 2016 5:48 pm

Prica oko sudija je smijesna prica, postajemo ko komsije sa teorijama zavjere, cijelog saveza protiv nas i sl. kao da trazimo krivca za eventualno neigranje Evrope, ja neznam ni jednu utakmicu gdje su nas sudije osteteile ili zakinule a da je to uticalo direkt na sam rezultat, gresaka je bilo i bit ce, sastavni dio fudbala, ali kao sto @Minjore rece okrenite se nekim drugim bitnijim stvarima.
JBT zadnjih par stranica sva prica se svodi na Jakupovica, Valjica i savez, mi ba da igramo kako treba, da sve funkcionise na terenu nama niko nista nebi mogao, ovako standardna prica ...
1921' :zeljeznicar1:

KOLDZO LOPOVE !!!!! J**** TI SVE !!!

baxuz87
Kontakt:

čet apr 21, 2016 5:59 pm

phpBB [video]
"Sarajevski Željezničar je novi-stari prvak, slijede ostale vijesti." -Dnevnik FTV

Tryg
Kontakt:

čet apr 21, 2016 6:01 pm

Dobijemo pitare, pa pred punom Grbavicom dobijemo Zrinjski, a u tom Sloboda popusi kuci od pitara, i eto nas 3 na tabeli sa 4 boda manje od Zrinjskog koji ce kao i Sloboda dobit ovo kolo a sljedece puse oni od nas a sloboda od pitara. Savrsen rasplet situacije pred Zenicu gdje ce ici 2 milje sarajevske jalije i uzet 3 boda i onda samo je nebo granica! :zeljeznicar1:
Tvoje NE ucinilo te legendom! R.I.P Josko Domorocki!

Jaozinho22

čet apr 21, 2016 6:20 pm

Tryg je napisao/la:Dobijemo pitare, pa pred punom Grbavicom dobijemo Zrinjski, a u tom Sloboda popusi kuci od pitara, i eto nas 3 na tabeli sa 4 boda manje od Zrinjskog koji ce kao i Sloboda dobit ovo kolo a sljedece puse oni od nas a sloboda od pitara. Savrsen rasplet situacije pred Zenicu gdje ce ici 2 milje sarajevske jalije i uzet 3 boda i onda samo je nebo granica! :zeljeznicar1:
Ma ići će dvije milje kura.ca a ne sarajevske jalije ako nas bude 500 ja zadovoljan al daleko do toga bitno je da uzmemo kosooku prčiju na lavoru!
KLUB NAJVEĆI,
NAVIJAČI NAJBOLJI,
Gospodine Adžeme, ne dozvolite da ''neko'' pere svoj prljav veš preko Vas !

,,To je naš stadion, mi svaki put dajemo onoliko koliko mi smatramo da trebamo dati ! KRAJ PRIČE''
Amar Osim.

Ivicahuljev
Kontakt:

čet apr 21, 2016 6:24 pm

Tryg je napisao/la:Dobijemo pitare, pa pred punom Grbavicom dobijemo Zrinjski, a u tom Sloboda popusi kuci od pitara, i eto nas 3 na tabeli sa 4 boda manje od Zrinjskog koji ce kao i Sloboda dobit ovo kolo a sljedece puse oni od nas a sloboda od pitara. Savrsen rasplet situacije pred Zenicu gdje ce ici 2 milje sarajevske jalije i uzet 3 boda i onda samo je nebo granica! :zeljeznicar1:
Uh ovo bi bio savrsen rasplet I izlaz iz ove nocne more :palacgore:

Eisenbahner1921
Kontakt:

čet apr 21, 2016 6:30 pm

završiti 2. na kraju ovakve sezone - to bi bio izvanredan uspjeh, za naučne fantastike :zeljeznicar1:
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

Republika
Kontakt:

čet apr 21, 2016 6:43 pm

Tryg je napisao/la:Larssone ako mozes na privatnu grupu ostaviti stream na dan derbija, eto molim te, ostavi kompjuter upaljen sa streamom i idi na derbi :)

Bit će stream derbija ne sekirajte se :D Možda neće biti kvalitetom kao ono sinoć ali :P

LARSSONN
Kontakt:

čet apr 21, 2016 6:44 pm

Republika je napisao/la:
Tryg je napisao/la:Larssone ako mozes na privatnu grupu ostaviti stream na dan derbija, eto molim te, ostavi kompjuter upaljen sa streamom i idi na derbi :)

Bit će stream derbija ne sekirajte se :D Možda neće biti kvalitetom kao ono sinoć ali :P
Eto radit ce vam Sport1 :D Mora oni su pitari :P

za_zivot_cijeli
Kontakt:

čet apr 21, 2016 6:44 pm

AMEN!

:zeljeznicar1:
Jedan život, jedna ljubav, jedan klub.
Željezničar za život cijeli!

bianco blu
Kontakt:

čet apr 21, 2016 6:45 pm

AMIN YA RABBI

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot] i 11 gostiju.

Prijava