Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Koji rezultat ocekujete protiv Tuzla City?

Pobjedu sa dva ili vise golova razlike
6 (40%)
Pobjedu sa jednim golom razlike
9 (60%)
Remi
Nema glasova.
Poraz
Nema glasova.

Ukupno glasova: 15

Pinkii
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet apr 07, 2017 9:45 pm

Nigdje euforije pred tekmu kao sto je bilo pred Slobodu.
SARAJEVSKI PLAVI :zeljeznicar1:

LARSSON
Kontakt:

pet apr 07, 2017 9:47 pm

a kad je euforija govorite zasto euforija treba ohanut malo

nego sta mislis bekric ili ugljesa ?

Morzhy
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

pet apr 07, 2017 9:52 pm

Model1964 je napisao/la:Probam se distancirati od navijaca u sebi ( skoro nemoguce :D ) pa malo šire pogledati na događanja u našem prvenstvu.
Vec od osnivanja NSBIH ništa se ne može dogoditi bez njihovog direktnog uplitanja, na nježniji ili grublji nacin. Ova suspenzija Vlajica može biti samo mazanje ociju dok se stvari odrađuju negdje drugo. Vrlo brzo, u nedelju cemo znati ko je favorit saveza jer tekma u lavoru to mora pokazati. Mi smo plebiscitarno osudili Zrinjski, kladionice i Covica a možda i nije tako. Da su htjeli pogurati Zrinjski odradili bi to prije ili bi Vlajic odradio da ne trepne. Prica o Vlajicu kao našem najboljem sudiji ne pije vode u toj mjeri koliko nam se predstavlja. On sudi evropske tekme ne što to hoce UEFA , vec zato jer ga je naš savez predložio. Da bi bio predložen moraš biti prvo podoban pa tek tada uci u izbor za evropske sudije. Moje mišljenje je da Vlajic ovaj put nije poslušao savjet saveza. Zbog cega? Zbog kontrole iz Švice koja te prati tek kada pocneš suditi međunarodne tekme. On je imao jako slabu ocjenu na zadnjoj međunarodnoj tekmi a ova u Mostaru bi ga dotukla.
Mislim da je sve u savezu napravljeno da Zrinjski dobije i da opuštenije dođe u lavor. Vlajic nije bio koperativan i nastradao je isto kao Jakupovic poslije naše tekme u lavoru. I on je svjetlosnom brzinom suspendiran. Sada nam taj jJakupovic dolazi u istom kolu kada se marišu zvrkovi i Zrinjski. Jakupovic je malo pred suspenziju bio naš najperspektivniji sudija, ote se kontroli saveza i nema ga niđe više. UEFA na žalost sluša nacionalne saveze.
Da je Vlajic u Mostaru odradio kako mu je receno neki drugi sudija bi pogurao zvrkove protiv Zrinjskog. Zrinjskom bi bila zacepljena usta Vlajicevim suđenjem kolo prije.
Dolazimo do toga da se stvari odrađuju za zvrkove. Prica da nemaju love, da kasne plate da su posvađani se može promjeniti jednim kinezovim pritiskom na enter. Pored toga imaju najaci lobi u savezu. Poslije afere *Punac* bilo bi preofirno da su odradili Slobodu maximalno. Ovaj put im je taktika zakdanje protivnika, držanje odstojanja i juriš u foto finišu kad ce biti prekasno za žalbe i kukanja.
Kako god, mi smo u situaciji da odlucujemo o svojoj sudbini. Ako mi budemo na nivou nece nam moci ništa gamad iz saveza.Sa zvrkovima igramo dvije ili možda cetiri tekme sve je u našim rukama. Zrinjski nam dolazi u Dolinu imamo bolji međusobni duel. Ja apsolutno vjerujem u titulu a priželjkujem duplu :)
Ako se to ne dogodi nece mi biti žao sto je neko ili netko odradio vec što smo sami propustili priliku.
A ko je Vlajić? Upravu si, vidjećemo u nedjelju za koga se navlači. Ja lično mislim da pitari imaju veći fond za kupovinu utakmica nego Zrinjski, ali nas ne mogu kupiti, mogu samo kmečati na suđenje pa da se nadaju nekom crvenom kartonu u svlačionici pred početak derbija. Pišaj i jedne i druge, sutra mi moramo dobiti, sve drugo je nebitno

Poslano sa mog GT-I9300 koristeći Tapatalk

Žvaka
Kontakt:

pet apr 07, 2017 9:53 pm

Okolele je napisao/la:
pet apr 07, 2017 9:37 pm
Ma bjezi isto ko u WC-u oni stalci za sapune i ostale džidže..
Hahaha e što me nasmija :D
A kad smo već kod hale, neće one šolje ostati onako sigurno. Pregrade i vrata se samo namontiraju na onim nogarama (da se može viriti ispod :D ) i zašarafe za zid.

Model1964

pet apr 07, 2017 9:55 pm

@Morzhy
Domene :D
JA KADA NESTO KAZEM, ILI JE BILO ILI CE BITI😎

Plava Porodica
Kontakt:

pet apr 07, 2017 9:57 pm

http://spor.tske.ba/ovo-sto-ima-zeljo-n ... u-regionu/
Ne znam je li ko postavljao. Izbirisite tacku izmedju r i t.
Babukini moleri !

AMAR AMAR OSIM OSIM !!!

Eisenbahner1921
Kontakt:

pet apr 07, 2017 10:02 pm

Važne karike su još defanzivci Aleksandar Vukotić i Radosav Aleksić na stoperskim pozicijama, s tim da prvi neće nastupiti na Grbavici zbog nakupljenih žutih kartona
Zvanična je ovo objavila... Jesu li se zajebali?
Nije Željo mahalski klub, jer već odavno je prerastao i svoje naselje i svoj grad i svoju zemlju, okuplja navijače odasvuda, ali jest klub iz mahale. Željo je klub svoje Grbavice

Hurmasica
Kontakt:

pet apr 07, 2017 10:04 pm

Igra Vukotić.
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

LARSSON
Kontakt:

pet apr 07, 2017 10:04 pm

Eisenbahner1921 je napisao/la:
pet apr 07, 2017 10:02 pm
Važne karike su još defanzivci Aleksandar Vukotić i Radosav Aleksić na stoperskim pozicijama, s tim da prvi neće nastupiti na Grbavici zbog nakupljenih žutih kartona
Zvanična je ovo objavila... Jesu li se zajebali?
http://www.nfsbih.ba/stats/player/31947 ... r-vukotic/

jedino ako znaju bolje od saveza

SanMan
Kontakt:

pet apr 07, 2017 10:06 pm

LARS1921 je napisao/la:
pet apr 07, 2017 9:47 pm
a kad je euforija govorite zasto euforija treba ohanut malo

nego sta mislis bekric ili ugljesa ?
A što nebi i Bekrić i Uglješa
Bekrić-Zeba, a Uglješa (kad hoće) je meni kreativniji od Markovića a i Blagojevića, nek odmore jer su nam obavezni i u srijedu i u subotu

GoodisonPark
Kontakt:

pet apr 07, 2017 10:07 pm

avlami97 je napisao/la:
pet apr 07, 2017 8:33 pm
Odmah poslije tekme je izjavio ..."i nažalost kako smo mi igrali, nije IM trebala nikakva pomoć..." ...poslušaj na kraju intervju :D
Još u toj izjavi kaže, citiram: "Na žalost težak jeste poraz, da je bar ostalo jedan nula" i onda još na kraju dodaje "doviđenja i prijatno"..

Ma daj :lol:

Sutra svi putevi vode u Dolinu, Željo igra..
Željo samo Željo!!!

Bekrija majstore goodison je uz tebe!

Europa League - We are coming!

drtooth
Kontakt:

pet apr 07, 2017 10:08 pm

Opet nije napravljen event na fejsu za tekmu... ne hajca se raja tako :(

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Željo, to je moj tim!

SanMan
Kontakt:

pet apr 07, 2017 10:15 pm

Sutra samo "bolesnici" i uža rodbina
i opet se nadam preko 5000

Microsof

pet apr 07, 2017 10:19 pm

Sutra na istok, ko nije bio neka ode obavezno, nece se pokajat :kafa:

Plavi orkestar
Kontakt:

pet apr 07, 2017 10:29 pm

Željina poučna priča
Objavljeno 06.04.2017

Piše: Mladen Bošnjak

Ovo su bajkoviti dani za navijače i simpatizere Željezničara, ovo su sretni trenuci primjernog odnosa u trokutu navijači – uprava – ekipa. Gradnja istočne tribine, a svečano otvaranje kao krunski moment, bili su predmet divljenja nogometnog svijeta. Pokazalo se kako naoko male stvari (što smještaj za nešto više od 4.000 gledatelja uistinu jest) mogu prerasti u vrhunski sportski doživljaj, pokazalo se kako navijači veličanstvenom predstavom uzvraćaju agilnoj i transparentnoj upravi.

U Željezničaru trenutno podjednako razmišljaju o gradnji južne tribine kao i o plasmanu u završnici Premijer lige. A navijači smišljaju dodatne načine pomoći svome klubu, smišljaju kako konačno stvoriti pravi europski ambijent na Grbavici. Cjelokupnu javnost, a navijače posebno, uprava kluba obavještava o svakoj inkasiranoj i utrošenoj marki. I Plava bajka teče dalje.

Ovih nekoliko uvodnih rečenica ponajprije upućujem navijačima Čelika koji se godinama hrvu s nekom nevidljivom silom koja je, prema njihovom uvjerenju, srozavala ugled simbola Zenice. Oni su većinu energije potrošili na jalova i neučinkovita priopćenja kroz koja su tražili da se i njihov glas čuje kada je u pitanju upravljanje klubom. Tražili su promjenu Statuta i njegovo prilagođavanje njihovim zahtjevima, promijenili su nekoliko uprava, znatno više trenera, i nevjerojatno puno igrača. Rezultat je grčevita borba za ostanak u elitnom društvu. Jezivo prazne tribine u većini su slučajeva osnovni dekor Čelikovih utakmica, financije su problem veći od dimnjaka obližnje željezare.

Isti slučaj je i s Veležom. I tamo navijači „skrbe“ o statutu, o sastavu uprave, o trenerima, o igračkom kadru… I tamo frcaju priopćenja za javnost, i tamo su isprazne emocije ispred racionalnog razmišljanja. Rezultat: borba za goli drugoligaški život.

I u Sarajevu se navijači često uzjogune. I oni bi vodili klupsku politiku, i oni bi se pitali. Malezijski milijuni u takvoj atmosferi nisu dostatni za dominaciju u BiH, kamoli za europski iskorak. Sada je prilika da se tim eskapadama stane u kraj. Pozitivna, lijepa i egzemplarna priča o Željezničaru i njihovim Manijacima dokaz je da može bez zategnutih odnosa, bez teških riječi, optužbi i ucjena.

Davno jednom, davno, davno, vrijedila je maksima da se nogomet igra zbog navijača. Danas ista ne vrijedi. Nogomet se danas igra zbog novca! I gotovo! Zato je u tom nemilosrdnom i bezosjećajnom svijetu kapitala Željina topla priča događaj o kojemu je pričao svijet. I neka je pričao, imao je o čemu!
Zadnja izmjena: Plavi orkestar, dana/u pet apr 07, 2017 10:31 pm, ukupno mijenjano 1 put.
"Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja".

Hurmasica
Kontakt:

pet apr 07, 2017 10:30 pm

Saopštenje Fudbalskog kluba Željezničar

https://fkzeljeznicar.ba/saopstenje-fud ... car/25788/
Navijati za Sarajevo stvar je geografije, a za Želju stvar filozofije!

"Mi u Želji smo ratnici, a ne svileni akademci, i to nek vam je jasno dok igrate ovdje!" - Milan Ribar

godrina
Kontakt:

pet apr 07, 2017 10:30 pm

ma mi ako budemo dobri kao mozemo dzaba im i savez i sve
samo je bitno da igraci Krupu shvate kao da je finale, da pobjede ( po mogucnosti bez da pocupamo kosu od nervoze ) a ne sumnjam da ce im Slavko to utuvit u glavu
Siroki je realno losji od nas i mozemo igrat na x , mozda 1:1
uhljupi su realno losiji od nas, oni da nisu iz Sarajeva tj da to nije derbi ma bili bi nasa redovna musterija al jbg
zavisimo samo od nas, imamo kapacitet za prvaka 100% imamo dobru pricu, i plavo proljece... sretno nam sutra da pobijedimo a za ostalo cemo kad dodje vrijeme
uvjek uz tebe i ti to dobro znas, tebe volim ja za tebe navijam :zeljeznicar1: :zeljeznicar1:
boro elcic: igrac ne smije trcat direktno na gol protivnika jer time opstruise igru i ugrozava njenu regularnost

Microsof

pet apr 07, 2017 10:35 pm

Nek su se iz kluba oglasili mamu im ***** madjarsku!

shzna
Kontakt:

pet apr 07, 2017 10:37 pm

Udri po majoriziranim, majku im njihovu ugrozenu!
1987

cikazubo
Kontakt:

pet apr 07, 2017 10:40 pm

Prica se da je utrpani poslao para pitama ovih dana, sto se nekako i uklapa u sliku utakmice u Tz, bojim se da ce se i oni ukljuciti u borbu za titulu ako su dobili neku sicu jer ce je trositi onako kako najbolje znaju..

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 13 gostiju.

Prijava