Da li ti misliš da im neko ne traži novce da bi igrali u prvom timu ili da Al Jaber nije igrao zbog igrica sa Jozakom i traženja procenta od strane trenera i slično?Valter je napisao/la: ↑sri apr 22, 2026 9:06 pmPa valjda smo mi pravi primjer toga da uvijek može gore. Kod Jabera se odmah vidjelo da posjeduje određeni kvalitet, ako neko vidi i približno taj kvalitet kod ovih naših ja se onda zaista slabo razumijem u fudbal. Kako to da se Odinaka, kakav god da je sa svojih 1000 mana, ustabilio u prvih 11 a ovi naši to ne mogu. Jel zaista mislite da ih neko ne voli i zbog toga neće da ih ubacuje u prvu momčad.
Kamo sreče da sve bude suprotno u odnosu na ono što sam napisao. Svi ovi momci imaju priliku da na treninzima i zelenom terenu demantuju skeptike i da donesu lijepe novce i uspjeh, kako sebi lično tako i klubu. Amin.
Ako zaista misliš da će bilo koji omladinac igrati za prvi tim, a ne platiti svojim novcima klupu ili prvih 11 onda si u ozbiljno naivan ili se praviš lud.
Evo dat ću ti samo jedan primjer iznad navedenog, Beća. Taj momak je godinama uzimao mjesto nekom omladincu koji nije imao štele, koji bi vjerovatno pokazao mnogo više nego dotični, ali novci su činili svoje. Svi treneri, ali pod tim mislim svi koji su bili su radili na tom principu, ti meni pare, a ja tebi mjesto. Najbolji primjer je Lojo, u svakom mandatu je tačno imao svoje igrače koje je vraćao i uzimao od njihovih plata. Pa nije Ćorić otišao što je imao loše rezultate nego što se ugrađivao i tražio još i više, nemojte da budemo djeca.
Pored Beće u skorijoj prošlosti smo imali:
Gasal.
Kolić.
Imamo trenunto Šabić.
Kemal Osmanković, jbm ti državu kakva lopata.
Faris Zubanović.
Eldar Šehić.
Sedad Subašić (došao, ali platio).
Dženan Osmanović.
Hamza Jaganjac (otišao, vratio se...)
Amar Drina (toliko šansi je dobio i odigrao jednu utakmicu dobru).
Ima ih još koliko hoćeš, ali mi mrsko pisati...
Da se osvrnem na Prijedor i utakmicu. Onakva postavka igre je jasno pokazala da Savo ima šlifa, da nije dozvolio da nas na kontre sataru kao na Grbavici i pustio im loptu. Vežu oni, driblaju, pa onda opet vežu, ali u konačnici imali samo jednu pravu priliku, a mi iz defanzive i nikakve igre dvije 100% i gol. Da se razumijemo nešto se pojbalo, oni su trebali biti zadnji, a ne borčeva Sloga, sad se rade preraspodjele u kuhinji, ja i dalje vidim Posušje kao kandidata za ispadanje.