čet jul 31, 2025 8:48 am
Ja lično ne bi volio da imamo gazdu/investitora, ali meni ne meta da kuburimo između opstanka i Evrope. Meni ne smeta da nas ostali koji imaju privatni kapital prestižu. Meni ne smeta se gradimo korak po korak....Da svi ili velika većina navijača ovako razmišlja, ja bi rekao stop stranom kapitalu u Želji. Mi smo radnički klub, klub naroda, i takav treba da ostanemo po cijenu rezultata.
Sa druge strane, svjestan sam velika da većina navijača ne razmišlja tako. Navijači hoće uspjehe u Evropi. Navijači hoće tiule, pa makar i uz gubitak identiteta. U toj situaciji, nastaviti ovako raditi kako sada radimo, to jeste na volonterskoj bazi bi bila utopija. Samo je pitanje dana kada bi nas zadesila sudbina Čelika, a vjerovatno i dosta gora. Mi smo klub koji je u zadnjih 20 godina potrošio toliko velikih Željovaca da je to nevjerovatno. Mislimo da iz svojih fotelja sve znamo, a kad treba nešto konkretno uraditi, samo se nekolicina odazove. Mislimo da nešto ogromno kada se učlanimo u NAŠ klub. Mislimo da je nešto ogromno što smo kupili stolicu kada se gradila tribina NAŠEG kluba. Pričamo o bezuslovnoj ljubavi klubu, a malo malo se žalimo na cijene karti, na to što se prodaje piće na stadionu, na cijene artikala u fan shopu... isto kao da te pare dajemo nekom drugom, a ne na SVOM klubu. Lakše nam je dati 15-20-30 KM za koncert neke pevaljke gdje ona direktno uzima pare, nego za kartu da gledamo SVOJ klub, gdje pare idu u daljni razvoj NAŠEG kluba....
Zbog svega ovoga, ja sam svjestan da je nama jedini spas ulazak privatnog kapitala u klub, te da dobijemo kako je to popularno reći "gazdu".
Kao što sam napisao, sve ostalo nas dugoročno vodi u propast i sudbinu Čelika.