Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

dell21
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

uto nov 05, 2024 5:00 pm

Svaki nastup poziv se placa od uefe tako da bi nam to puno znacilo a da ne govorimo o dizanju cijene igraca

EasyRiise
Kontakt:

uto nov 05, 2024 5:01 pm

kvalitet je napisao/la:
uto nov 05, 2024 4:55 pm
AsharaK je napisao/la:
uto nov 05, 2024 4:24 pm
kvalitet je napisao/la:
uto nov 05, 2024 4:20 pm

To je baš izvlačenje iz konteksta, a i treći golman reprezentacije je baš nebitna stvar, ne znam što se palite na to
Novac klubu + jos motivacije momku, kako mislis sto se palite?
Precjenjujete značaj te pozicije, a i realno su Muftić i Hadžikić tu negdje ako govorimo o kvaliteti, objektivno.
A jel se poziv u reprezentaciju zasluži na osnovu trenutne forme ili na osnovu forme od prije godinu dana?

kvalitet
Kontakt:

uto nov 05, 2024 5:13 pm

dell21 je napisao/la:
uto nov 05, 2024 5:00 pm
Svaki nastup poziv se placa od uefe tako da bi nam to puno znacilo a da ne govorimo o dizanju cijene igraca
Evo ja ti tvrdim da to što je neko treći golman ovako jadne reprezentacije ne diže cijenu nikako. Eventualno može biti dobar argument za menadžere kada dogovaraju lične uslove s klubom, ali i to više zavisi od sposobnosti menadžera, nego od same te činjenice. Kažem vam, precjenjujete značaj te pozicije, a i pare od UEFA-e za jednog igrača nisu velike. Da bi mjesto u reprezentaciji diglo cijenu igraču, on prvo treba igrati, a potom i igrati dobro. Posljednji takav naš je bio Svraka, čak smo mu malo i digli cijenu, ali eto nije se prodao jer smo realno tražili previše.

Očekivao sam veću radost zbog juga, sasvim pristojno rješenje, uskoro ide raspisivanje tendera, a onda i bageri. Kad se napravi jug, očekujem da će i zapad puno brže i da će Savez tu priču poprilično pogurati.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

kvalitet
Kontakt:

uto nov 05, 2024 5:24 pm

EasyRiise je napisao/la:
uto nov 05, 2024 5:01 pm
kvalitet je napisao/la:
uto nov 05, 2024 4:55 pm
AsharaK je napisao/la:
uto nov 05, 2024 4:24 pm

Novac klubu + jos motivacije momku, kako mislis sto se palite?
Precjenjujete značaj te pozicije, a i realno su Muftić i Hadžikić tu negdje ako govorimo o kvaliteti, objektivno.
A jel se poziv u reprezentaciju zasluži na osnovu trenutne forme ili na osnovu forme od prije godinu dana?
Druže, nebitna pozicija ti je treći golman u tom kontekstu. U mnogim repkama, pa i timovima, pitaju prvog golmana koga da zovnu, jer mu je osnovna svrha da trenira prvog i eventualnog drugog golmana, da ih razbrani, zagrije, da imaju dobar odnos i da vjeruju jedni drugima. Zamisli kakav bi cirkus bio da stalno mijenjaju tog trećeg golmana.

SkenderijaTM87
Kontakt:

uto nov 05, 2024 5:26 pm

kvalitet je napisao/la:
EasyRiise je napisao/la:
uto nov 05, 2024 3:55 pm
Čuj uvreda mu zato što ga je novinar pitao za Muftića. Fuj.
To je baš izvlačenje iz konteksta, a i treći golman reprezentacije je baš nebitna stvar, ne znam što se palite na to
Sta je izvlacenje iz konteksta? Lik reko da to smatra ko uvredu i da nije respektabilno prema momcima. Sta ti je ovdje izvlačenje iz konteksta?

Palim se na to jer poziv u reprezentaciju može pogurat transfer momka koji je najbolji golman lige.

dzulijano_pike
Kontakt:

uto nov 05, 2024 5:28 pm

Occasionally je napisao/la:
uto nov 05, 2024 11:38 am

5.500.000,00 KM je bio budžet 2017.
Prije 7 godina
Nedavno sam negdje vidio podatak ili nečiji post a možda je i sa zvanične, nisam siguren, da je budžet cca 8 miliona KM

Napao bih titulu. Plasirati se (kroz poraze pretkola viših rangova ) u grupnu fazu uz imperativ te zadnje utakmice koja donosi grupnu fazu.
Najbitnije je da njima ne dopustimo titulu, pretkola i eventualnu grupu.
To su milioni.
Predstavnika BiH, koji dođe do grupne faze čeka 3,5 miliona Eura.

Uradimo sve da ih oni ne uzmu. Odmaknuće nam daleko ako to ponovno urade.
Ne moramo se mi plasirati u grupnu fazu ali da učinimo da te pare ne odu njima.
Jarane, probudi se. Pusti se djecije price.
Ovdje Dinamo ne moze biti prvak ako to Vico i Beus ne daju. Sta, trebamo biti glupani, skrhati par miliona i ne biti prvaci?
Ili još gore, zajebat Borac, a prvak da budu pite. :placeodsmijeha:
"Željo je jednostavno dio našeg karaktera" - Mladen Vojičić Tifa

Bozidar Radosevic
Kontakt:

uto nov 05, 2024 5:31 pm

A inače smo puni para, pa nam ne treba ta mizerija od Uefe.

kvalitet
Kontakt:

uto nov 05, 2024 5:34 pm

SkenderijaTM87 je napisao/la:
kvalitet je napisao/la:
EasyRiise je napisao/la:
uto nov 05, 2024 3:55 pm
Čuj uvreda mu zato što ga je novinar pitao za Muftića. Fuj.
Sta je izvlacenje iz konteksta? Lik reko da to smatra ko uvredu i da nije respektabilno prema momcima. Sta ti je ovdje izvlačenje iz konteksta?

Palim se na to jer poziv u reprezentaciju može pogurat transfer momka koji je najbolji golman lige.
Netačno. Ne branim Barbareza, repka je odavno odron, srozava se godinama, apsolutno sam razočaran cijelom situacijom oko reprezentativnog tima i Saveza, ali moram reagirati kad neko izvlači iz konteksta.

A kontekst je da je rekao da mu je uvreda da se inače priča o imenima igrača koji nisu pozvani, pa da je to čak i uvreda za pozvane igrače, da treba pričati o igračima koji su pozvani, ali nigdje nije rekao da se to konkretno odnosi na Muftića ili nekog drugog. To je njegov stav i nema veze s Muftićem.

I već sam objasnio što ne može pogurati transfer. Nije ovo Football Manager ili neka simulacija, nego real life gdje ozbiljniji klubovi prave ozbiljne analize prije kupovine.

kvalitet
Kontakt:

uto nov 05, 2024 5:38 pm

Bozidar Radosevic je napisao/la:
For the UEFA Nations League games and EURO qualifiers, the concept is to reward the actual release of the players. Each club that released a player to the national team for a qualifying match (incl. play-offs) receives a fixed amount per player per match. Only players who were listed on the official match sheet (max. 23 players) are taken into account.

The amount per player per match for UEFA Nations League and EURO qualification games amounts to around €3’600.

—-

Nema šta, paretine

Mirek11
Kontakt:

uto nov 05, 2024 5:39 pm

Minotaur je napisao/la:
uto nov 05, 2024 4:34 pm
Update za Jabera koji sam dobio, trebalo bi ispasti dobro po nas, možda i bolje nego što je bilo prvobitno planirano.

Malo su novinari napuhali, niti je u subotu sve bilo dogovoreno, niti je u ponedjeljak sve propalo.
Sta to znaci, je li ga prodajemo ili ne? Ova situacija moze biti teska za njega, da psihicki pa i fizicki ispadne iz forma a vec je malo opao. Cudi me da su ga pustli ako nije sve dogovoreno.
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

dzulijano_pike
Kontakt:

uto nov 05, 2024 5:40 pm

LARSSON je napisao/la:
uto nov 05, 2024 4:18 pm
slika
Ima li bolja slika da saberemo kapacitet :D
"Željo je jednostavno dio našeg karaktera" - Mladen Vojičić Tifa

dell21
Kontakt:

uto nov 05, 2024 5:41 pm

Ma puno to znaci i za ekipu a za njega da ne govorim kako bi tek to podsticaj bio. Mislim da nam je rasprava smijesna i svaki igrac se trudi da bude dio tima . Prvu ni ujednu jacu ligu ne mozes bez repke jes imaju uslovi da igrac mora igrati za reprezentaciju odnosno bit na spisku. Ako zelimo iskorak ovo je prva stanica.

Mirek11
Kontakt:

uto nov 05, 2024 5:45 pm

LARSSON je napisao/la:
uto nov 05, 2024 4:18 pm
slika
Ima li jos slika, koji je kapacitet tribine? Ja ne mogu ovo ni zamisliti, kako ce aBd jaka atmosfera biti kada napunimo stadion :zeljeznicar1: :baklja:
Ja sam novi Istok sanjao godinama pa se jos evo ne mogu nagledati kada dodjem na Grbavicu , ne desava se cesto da se san ostvari.
Jos utakmicu Lige Sampiona da odigramo na Grbavici i meni dosta 😉
Mi smo Željini, Željo je naš! :zeljeznicar1:

kvalitet
Kontakt:

uto nov 05, 2024 5:47 pm

dell21 je napisao/la:
uto nov 05, 2024 5:41 pm
Ma puno to znaci i za ekipu a za njega da ne govorim kako bi tek to podsticaj bio. Mislim da nam je rasprava smijesna i svaki igrac se trudi da bude dio tima . Prvu ni ujednu jacu ligu ne mozes bez repke jes imaju uslovi da igrac mora igrati za reprezentaciju odnosno bit na spisku. Ako zelimo iskorak ovo je prva stanica.
Ma koliko je naših igrača koje smo prodali u tom trenutku bilo na spiskovima A reprezentacija? Je li Jaber A reprezentativac? To što pišeš uopće nije tačno. Sve počinje i završava s kvalitetom i potencijalom igrača, nego te dobro slagao kad ti je to rekao.

Edit: jesi siguran da bi baš kao podsticaj djelovao poziv? Mogu ti X primjera navesti gdje su igrači poslije poziva umislili da su igračine i da je to bilo kontraproduktivno. Muftić se fino razvija i neka nastavi samo, a ako to bude radio, repka neće pobjeći.
Zadnja izmjena: kvalitet, dana/u uto nov 05, 2024 5:50 pm, ukupno mijenjano 1 put.

salle86
Kontakt:

uto nov 05, 2024 5:48 pm

Da i ovo vidim. Na Željinom forumu, željovci se raspravljaju i objašnjavaju što je eto ok da igrač iz njihovog kluba, po zasluzi inače kojem je mjesto u toj repki, nije dobio poziv.
Tri puta vraćam, čitam. Kontam neko me zajebaye.
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

kvalitet
Kontakt:

uto nov 05, 2024 5:51 pm

salle86 je napisao/la:
uto nov 05, 2024 5:48 pm
Da i ovo vidim. Na Željinom forumu, željovci se raspravljaju i objašnjavaju što je eto ok da igrač iz njihovog kluba, po zasluzi inače kojem je mjesto u toj repki, nije dobio poziv.
Tri puta vraćam, čitam. Kontam neko me zajebaye.
Evo neću više, živite u bajkama i dalje, daleko ćemo s takvim razmišljanjem.

SkenderijaTM87
Kontakt:

uto nov 05, 2024 5:52 pm

kvalitet je napisao/la:
uto nov 05, 2024 5:34 pm
SkenderijaTM87 je napisao/la:
kvalitet je napisao/la:

Netačno. Ne branim Barbareza, repka je odavno odron, srozava se godinama, apsolutno sam razočaran cijelom situacijom oko reprezentativnog tima i Saveza, ali moram reagirati kad neko izvlači iz konteksta.

A kontekst je da je rekao da mu je uvreda da se inače priča o imenima igrača koji nisu pozvani, pa da je to čak i uvreda za pozvane igrače, da treba pričati o igračima koji su pozvani, ali nigdje nije rekao da se to konkretno odnosi na Muftića ili nekog drugog. To je njegov stav i nema veze s Muftićem.

I već sam objasnio što ne može pogurati transfer. Nije ovo Football Manager ili neka simulacija, nego real life gdje ozbiljniji klubovi prave ozbiljne analize prije kupovine.
Ok kazes repka je odron.
Njegov stav je da ga ne pitas o igracima sto nisu pozvani. Ok necemo ga pitat. Sustinski problem je u tim pozvanim i zato raja toliko negoduje. Nece pricat o nepozvanim, ali hoce o pozvanim. Wow kako se dobro samo ogradio od kritike.

Nihad Mujakic je clan repke, najgori igrac Partizana zadnjih 10 godina. On ga zvao. ***** i njega i selekciju njegovih igraca.

Ako klubovi prave ozbiljne analize mogu se jedino zapitat kako jebeni Hadzikic, o kojem navijaci Veleza ne misle mnogo, dobija poziv ispred Muftica. Otom potom vidjet cemo ko prvi pravi jaci transfer.

Ok je sto ga nije pozvao onda, dzabaluka se mi palimo.

Bozidar Radosevic
Kontakt:

uto nov 05, 2024 5:56 pm

kvalitet je napisao/la:
uto nov 05, 2024 5:38 pm
Bozidar Radosevic je napisao/la:
For the UEFA Nations League games and EURO qualifiers, the concept is to reward the actual release of the players. Each club that released a player to the national team for a qualifying match (incl. play-offs) receives a fixed amount per player per match. Only players who were listed on the official match sheet (max. 23 players) are taken into account.

The amount per player per match for UEFA Nations League and EURO qualification games amounts to around €3’600.

—-

Nema šta, paretine
De budi realan, znam ja tacno koliko je to. Dva meca, su plate i doprinosi nasa dva igraca. Nama je to mnogo, zaboravljas li gdje smo bili?

Minotaur
Kontakt:

uto nov 05, 2024 5:59 pm

Mirek11 je napisao/la:
uto nov 05, 2024 5:39 pm
Minotaur je napisao/la:
uto nov 05, 2024 4:34 pm
Update za Jabera koji sam dobio, trebalo bi ispasti dobro po nas, možda i bolje nego što je bilo prvobitno planirano.

Malo su novinari napuhali, niti je u subotu sve bilo dogovoreno, niti je u ponedjeljak sve propalo.
Sta to znaci, je li ga prodajemo ili ne? Ova situacija moze biti teska za njega, da psihicki pa i fizicki ispadne iz forma a vec je malo opao. Cudi me da su ga pustli ako nije sve dogovoreno.
Prodajemo, neki su detalji u pitanju, moraju da vide sta ce sa njim sljedece sezone, a da se dogovore i klub i savez.

Sky1
Kontakt:

uto nov 05, 2024 6:35 pm

Bgm fine vijesti danas, prvo ovo za jug, pa sada i za ovog sponzora, čekamo još transfer Jabera i onda nedjelja spektakl.

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot], Ujko i 39 gostiju.

Prijava