Registracije na forum su trenutno moguće uz slanje e-maila na forum@sport1.ba. Potrebno je da pošaljete username na koji želite da izvršite registraciju.

viewtopic.php?f=45&t=1076

Occasionally
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pon nov 04, 2024 12:20 am

Odgledao utakmicu ( ...sa merakom. pr.aut.)
Sjeo za volan i krenuo na put. Služba.
Sve vrijeme mi pred očima Suljin gol.
Doktor.
Suljo hvala ti i izvini za sve kritike što sam ti ih ponekad uputio.

Laku noć Plava familijo.

Mulalic Edis
Kontakt:

pon nov 04, 2024 12:20 am

Velika pobjeda. Protiv direktnog rivala za evropu. Iduca tekma jos jedan rival. Mozemo ih ostaviti poprilicno za nama. Neatraktivni protivnici i hladno vrijeme znacilo je svega po 6 milja na Grbavici prethodne dvije tekme. To je za nas ispod prosjeka. Protiv Veleza Grbavica mora biti puna osim coskova na sjeveru i jugu. Volim te Zeljo !!!
Ajde 10 000 !!!
Grande Miske 💪

BC1921
Kontakt:

pon nov 04, 2024 12:23 am

jovanmaksimovic je napisao/la:
ned nov 03, 2024 10:21 pm
cvetanovski ucestvovao na tacno pola golova koji smo postigli ove sezone. sa 3 gola i 7 asistencija on je statisticki nas najbolji igrac do sada.

Nema v. Osjeti se na njemu da nije prosao pripreme, bice jos bolji...
Krivina Jug

igla
Kontakt:

pon nov 04, 2024 12:25 am

Pratite Dangubica i kretanje kod prvog gola.

fcz
Kontakt:

pon nov 04, 2024 1:32 am

Po prvi put ove sezone mozemo biti bas zadovoljni (gotovo) cijelom utakmicom. Znali smo mi nagaziti protivnike i u ostalim utakmicama ali nikad konstantno, maksimum sat vremena dominacije ali i puno crnih rupa i momenata kad "visis". Veceras smo od prve do zadnje minute bili bolji, bas bolji tim. Sticem dojam da u ovom momentu definitivno tecnije igramo bez Hirosa. Mora se reci kako djelujemo fizicki spremnije nego prije mjesec dana i da odbrana konacno ide uzlaznom putanjom.

Muftic - sve je vec receno, sigurno najbolji golman lige.
Galic - mozda nema centarsut ali ima sve ostalo. Jos kad skontas da prakticno igra za dvojicu...
Markovic - veceras malo vise na iskustvo nego na trku ali polako, ipak djeluje spremnije nego na samom pocetku.
Karamarko - kakav napredak u odnosu na prvo i drugo kolo, pa to je strasno. Priznajem, bio sam bijesan na njega nakon prve tekme sa Sirokim, mislio sam da smo dobili vrhunskog kloca ali mi je zacepio usta. Fizicki je bas dominantan, sjajno cita igru i ne oklijeva. Pravi stoper.
Sukilovic - nista losiji od Karamarka, mozda samo malo manje istaknut. Bice i on itekako od koristi.
Radovac - nevjerovatno bitan "saraf", volim kad igrac ima inteligenciju i vic a nije lijen. Ovaj ne da nije lijen nego je vrijedan k'o mrav.
Karjasevic - usao na najmanja moguca vrata a jos uvijek nije odigrao losu utakmicu. Jako konkretan i disciplinovan, fizicki snazan da se moze pomarisati sa svakim u ligi.
Mircevski - vidi se da ima bas dosta slifa, samo mora nekako probiti blokadu u glavi.
Boljevic - ako je prosla utakmica bila njegova ova bas i nije ali opet sasvim, sasvim korektno.
Cvetanoski - statisticki nas najbolji igrac a vjerovatno je i u vrhu lige. Nekad me malo iznervira kad krene u nerezonske driblinge za koje ima 1% sanse ali mu se volja i ucinak ne mogu osporiti. Pored gola, asistencije i predasistencije, mora se istaci i briljantna lopta za Dangubica kod one sanse u prvom poluvremenu. Kad Yamal uputi onakav pas pola Evrope padne u trans.
Dangubic - volim ovakve igrace i gotovo. Izuzetno inteligentan, vrijedan i sto je najvaznije - on jednostavno voli da se igra. Dio para od Jabera bi svakako trebalo uloziti da se on zadrzi duze.

Krpic - dugo ga nisam gledao boljeg. Letio ko pitbul, davao i neke fine lopte i kao slag na tortu onakva golcina. Moze pricati ko sta hoce, Suljo je izuzetno zahvalan igrac.
Karic - ne znam sta se desava s deckom ali pogubno je za Zelju (pa i za njega samog) da on dobija minute. Strahovito nesiguran, izgubljen.
Sabic - steta sto nije igrao vise, ovo mi je bas bio protivnik protiv kojeg bi se mogao razigrati i sticati samopouzdanje.
Kolic - najkraci prvenstveni debi ikad. :D

Denis Coric - svaka cast majstore. Uvodjenje Krpe na poluvremenu umjesto Huse mi je pokazalo na koji nacin gleda fudbal. Samo ga pustiti da radi.

Manijaci - gledao sam prenos na hrvatskoj Areni i nije bilo komentatora pa je ton bio kao da si na stadionu, bez glupog utisavanja i bez suplje price. Sta je ono ljudi, kako su izgrmili... Horor. Steta samo zbog papanske prakse izvodjenja prije kraja utakmice, zasluzili su igraci da proslave zajedno s njima.
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

Maestro_1921
Kontakt:

pon nov 04, 2024 1:59 am

Šta reći nakon ovakve utakmice i potpune dominacije od prve do zadnje minute? Bravo Željo! 💙

Blueee1921
Kontakt:

pon nov 04, 2024 2:16 am

slika
Raspored do pauze za treceg mjesta, ako se bas poklopi, i za drugog cak. Ako dobijemo Veleža, mozemo sve do kraja, a ova trojka se medjusobno krve

Ujko
Prijatelj foruma
Kontakt:

pon nov 04, 2024 2:51 am

Malo su se emocije smirile, adrenalin popustio, pravo vrijeme da se udje na forum i procita zadnjih 5-6 stranica...Definitivno ne treba ostavljati komentare dok je vruca glava, a utakmica u toku :D . Ukratko, ovako se igra, bez obzira gdje i ko nam je protivnik, cestitke svim igracima, sefu, a posebno Manijacima, odigrali smo stvarno dobru utakmicu, Siroki je djelovao lose jer im mi nismo dopustili da igraju, to je uvijek kljuc uspjeha. Posebne pohvale za Karamarka i Cvetanoskog, idemo dalje, sa ovakvim pristupom igri i sa ovakvom borbenoscu nema razloga da se bojimo bilo koga.
Iz ljubavi prema tradiciji, plavo - bijeli za zivot cijeli !

salle86
Kontakt:

pon nov 04, 2024 8:34 am

Ali kakvu mi blokadu imamo na Grbavici, a nemamo je bar ove sezone na gostujućim terenima. Nerazumnjivo
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

salle86
Kontakt:

pon nov 04, 2024 8:38 am

igla je napisao/la:
pon nov 04, 2024 12:25 am
Pratite Dangubica i kretanje kod prvog gola.
Sva trenutna dešavanja sa povredama se ubila da se pokuša igrati sa Suljom na špicu i Dangubom iza
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

Diverzant
Kontakt:

pon nov 04, 2024 9:00 am

Pobjeda na krilima manijaka, ovakvu podršku nikad niko nije imao u ovoj ligi niti će imati
I onda kada dođu loši rezultati
budala ova neće prestat da te prati
šta drugi kažu nije važno, ko ih jebe
jer tebe Željo volim više nego sebe!

dzulijano_pike
Kontakt:

pon nov 04, 2024 9:02 am

Hare79 je napisao/la:
ned nov 03, 2024 9:52 pm
Radovac nas najbolji igrac.
100%
Pored lavovskog posla koji uradi u defanzivi, danas je i asistirao za prvi gol kojim smo naceli Sirokog. Ja mu jedne jedine zamjerke nemam u dosadašnjoj sezoni.
"Željo je jednostavno dio našeg karaktera" - Mladen Vojičić Tifa

Hare79
Kontakt:

pon nov 04, 2024 9:40 am

Jest da smo fino odigrali i da su nam srca razgaljena ali ne treba ni precjenjivati ovu pobjedu. Jest da smo ih izdominirali al u ekipi Širokog nesto debelo ne štima, letargija na terenu i klupi, bez ikakve reakcije, Haračić prestajao pored klupe kao mumija.

cipiripi
Prijatelj foruma
Kontakt:

pon nov 04, 2024 9:58 am

Zrelo zrelo zrelo. Zaista smo odigrali vrhunsku utakmicu. Kada smo titule osvajali nismo ovako dominantni bili u Sirokom.

Svi su odigrali fantasticno a najbolji pokazatelj je APLAUZ od gledala pred kraj utakmice kada smo ih uhvatili u ševu.

U nedjelju Grbavica mora biti dupke puna, moramo se zahvaliti igracima i trenerima i zato vec danas krenuti sa objavama i pozivima da napunimo Dolinu cupova.

Denise kapa do poda, sinoc si tako zrelo vodio ekipu, kada smo svi ocekivali izmjenu Huso-Karic ti uvodis jos jednog napadaca i prebacujes u brzinu vise.
Posebne pohvale za dosciplinu (Odinaka) neka se zna ko je gazda pored terena.
Alea iacta est!

ublehas
Kontakt:

pon nov 04, 2024 10:06 am

Hare79 je napisao/la:
Jest da smo fino odigrali i da su nam srca razgaljena ali ne treba ni precjenjivati ovu pobjedu. Jest da smo ih izdominirali al u ekipi Širokog nesto debelo ne štima, letargija na terenu i klupi, bez ikakve reakcije, Haračić prestajao pored klupe kao mumija.
Malo me i ova priča "nikad lošiji Široki" nervira...Pobjedimo Veleža, "nikad lošiji Velež", pobjedimo Slobodu "nikad lošija Sloboda"...isto kao da konkurenti igraju protiv nekih drugih ekipa.

Ono što se slažem, da treba stai na loptu. Ovo je bila odlična tekma i siguran sam da će ih biti još, ali će ih isto tako sigurno biti i loših. biće tekmo gdje ćemo jedva pobjediti, biće i tekmi gdje ćemo izgubiti, a biti bolji, a i onih gdje će nas neko dobro nadigrati. Mi moramo ostati uz klub uz svaku tekmu i svaki rezultat. Ne letiti previsoko, niti padati u očaj kad kiksamo protiv neke ekipe protiv koje smo već upisali bodovi.

Molim vas da se malo suzdržite od komentara gdje se naši igrači, SS, Uprava...nazivaju svakakvim imenima. Ok je dati kritiku, ali često vidimo da to prelazi svaku granicu dobrog ukusa. Razumijem i vruće glave i sve, ali siguran sam da razna pljuvanja po svemu što je naše neće doprinijeti da budemo bolji.

milanribar
Kontakt:

pon nov 04, 2024 10:16 am

Treba isto naglasit da smo bez tri bitna igrača Cavnić, Hiroš, Jaber, plus povreda Huse i opet je to izgledalo dobro. Plus Odinaka u kazni jer je prespavo navodno sastanak :lol:

salle86
Kontakt:

pon nov 04, 2024 10:35 am

Hare79 je napisao/la:
Jbg izgleda ljudi se pomirili sa tim da trenutno u ovoj ligi samo mogu učestvovati.
Prva 3 mjesta 90% su zagarantovana, ispasti ne vjerujem da mogu. Slično i mi, Velež...samo što kod nas ide furka, navijači guraju, podrška 20 puta veća nego kod ostalih u ligi. Inače liga skrojena da se niko ne napreže previše 😂
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

kvalitet
Kontakt:

pon nov 04, 2024 10:42 am

NEZALAGANJE je napisao/la:
ned nov 03, 2024 10:42 pm
ublehas je napisao/la:
ned nov 03, 2024 10:09 pm
ned nov 03, 2024 8:18 pm
Reci cu jednu stvar....Ovaj Mircevski je teski ku.rac od igraca.

Pa ko vise dovodi ovakve panjeve i to iz druge drzave? Hajde kad promasis sa domacim igracem, ali kad fulis sa ovakvim polovnjakom kojem treba i stan i hrana i sigurno veca plata od domaceg igracaz to je za zatvora!! Ko pristane da mu se dovede ovakav igrac??Samo to bih volio znati....
Prica ti je nigdje veze. Da se unaprijed zna kako ce se koji igrac pokazati, nikad ne bi bilo nikakve fule u fudbalu i titulu bi osvajao isključivo klub koji ima najviše para.
Ovaj Mircevski je kod nas dosao sa dosta boljom reputacijom nego Cvetanovski (koji nam je statistički najkorisniji igrac). Pa na ovom istom forumu se pozdravljali sto je prvi doveden, a pljuvalo za ovog drugog. Isto se pljuvao Karamarko. Pogotovo poslije prvih nekoliko kola. 🙄
Realno klubovi sa mnogo ozbiljnijim skautingom fule sa igračima koje plate xy puta vise nego mi Mircevskog.
Da Bog da on bio nasa jedina fula u ovom prelaznom roku.

I fakat ne razumijem kako je neko mogao biti nezadovoljan igrom u prvom poluvremenu. Ja ne pamtim da smo vise puta bili u zadnjoj trećini protivnika. Istina, sve smo prekomplikovali, ali je bilo bas očigledno da mozemo docindo gola kad hocemo.

Sad se nadam da nećemo upasti u neku euforiju i da cemo maksimalno odigrati sa partizanima. Sa eventualnom pobjedom u tom susretu bi se ozbiljno odvojili od 5 mjesta
Klasicna navijacka.Sve je super kad se pobjedjuje.Nedo Bog kakvu kritiku dati, a prvi cete pljuvati kad nesto nije ok. ;)

Sve u svemu, poenta price je da igrac sa strane mora pokazivati vise nego li bilo koji domaci igrac, jer kosta vise.To je prosta logika.Lik se evo cijelu polusezonu nije nametnuo, igra samo kad imamo izostanke, nema apsolutno nikakvog ucinka u tim minutama i to su cinjenice svidjele se tebi ili ne.Ta CINJENICA je za kritiku, kako god se neki igrac zvao.

Mi nismo u poziciji da nam igraci iz drugih drzava sjede na klupi.

@Skenderija Nemoj da si hinja brate.Sta se kacis na post drugog forumasa.Napisi slobodno meni to.Cuj zlonamjeran.Odavno nesto gluplje nisam procitao.

P.S.Eh da, dok sam tu....da dodam jos nesto, a tice se nakaradne logike vecine nasih navijaca...Kad su u pitanju svi igraci sa strane i kad ne igraju bas najbolje, onda ide prica, ma polako s kritikama, treba vremena, nadoce itd itd., a kad su u pitanju nasa djeca i losi nastupi, e onda je prica mali nema pojma, kakvi su ovo talenti i sl. E pa gospodo, sve to treba da bude obratno.Dosao si sa strane kao pojacanje i placen si vise od domaceg igraca, ma ima odmah da igras i da produciras. Ako to ne radis, ima da te se kritikuje, a dijete, koje je tek uslo u 1.tim, treba da se istrpi i da se bude strpljiv s njim. Mi smo masu nase djece upropastili prevelikim pritiskom posljednjih sezona, dok se su raznorazni polovnjaci tetosili.
A gledaš li ti svjetski fudbal ikako, eto iskreno reci… pogledaj Torresa u Čelziju, koliko mu je trebalo da nadođe, a lik prespreman uvijek bio, Džeku u Sitiju, o Hazardu u Realu da ne pričam… ne daj bože da mi platimo nekog milion nečega i da fulimo, takvi kao što si ti bi razapeli sve u klubu. A to se bukvalno svaki dan dešava u svijetu fudbala. Uspjeh je kad pogodiš s većim brojem dovedenih igrača, a razočaranja je bilo, ima i bit će.

Što se tiče naše djece, naš je pogon u rasulu, nema tu puno kvalitete i potencijala. I ovo što Denis forsira je malo na silu, najiskrenije, ali hvala mu, moramo pokazati da smo klub koji će uvijek pružiti priliku omladincima kad to zasluže. Ali da će biti neki ekstra igrači od njih, čisto sumnjam. Kada bismo od jednog napravili nekog ala Amir, Bajić, Hodžić… bio bih zadovoljan.
Bez privatizacije kluba nema sportskog uspjeha!

Željo je religija i život, nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja.

Minotaur
Kontakt:

pon nov 04, 2024 11:07 am

kvalitet je napisao/la:
pon nov 04, 2024 10:42 am
ned nov 03, 2024 10:42 pm
ublehas je napisao/la:
ned nov 03, 2024 10:09 pm

Prica ti je nigdje veze. Da se unaprijed zna kako ce se koji igrac pokazati, nikad ne bi bilo nikakve fule u fudbalu i titulu bi osvajao isključivo klub koji ima najviše para.
Ovaj Mircevski je kod nas dosao sa dosta boljom reputacijom nego Cvetanovski (koji nam je statistički najkorisniji igrac). Pa na ovom istom forumu se pozdravljali sto je prvi doveden, a pljuvalo za ovog drugog. Isto se pljuvao Karamarko. Pogotovo poslije prvih nekoliko kola. 🙄
Realno klubovi sa mnogo ozbiljnijim skautingom fule sa igračima koje plate xy puta vise nego mi Mircevskog.
Da Bog da on bio nasa jedina fula u ovom prelaznom roku.

I fakat ne razumijem kako je neko mogao biti nezadovoljan igrom u prvom poluvremenu. Ja ne pamtim da smo vise puta bili u zadnjoj trećini protivnika. Istina, sve smo prekomplikovali, ali je bilo bas očigledno da mozemo docindo gola kad hocemo.

Sad se nadam da nećemo upasti u neku euforiju i da cemo maksimalno odigrati sa partizanima. Sa eventualnom pobjedom u tom susretu bi se ozbiljno odvojili od 5 mjesta
Klasicna navijacka.Sve je super kad se pobjedjuje.Nedo Bog kakvu kritiku dati, a prvi cete pljuvati kad nesto nije ok. ;)

Sve u svemu, poenta price je da igrac sa strane mora pokazivati vise nego li bilo koji domaci igrac, jer kosta vise.To je prosta logika.Lik se evo cijelu polusezonu nije nametnuo, igra samo kad imamo izostanke, nema apsolutno nikakvog ucinka u tim minutama i to su cinjenice svidjele se tebi ili ne.Ta CINJENICA je za kritiku, kako god se neki igrac zvao.

Mi nismo u poziciji da nam igraci iz drugih drzava sjede na klupi.

@Skenderija Nemoj da si hinja brate.Sta se kacis na post drugog forumasa.Napisi slobodno meni to.Cuj zlonamjeran.Odavno nesto gluplje nisam procitao.

P.S.Eh da, dok sam tu....da dodam jos nesto, a tice se nakaradne logike vecine nasih navijaca...Kad su u pitanju svi igraci sa strane i kad ne igraju bas najbolje, onda ide prica, ma polako s kritikama, treba vremena, nadoce itd itd., a kad su u pitanju nasa djeca i losi nastupi, e onda je prica mali nema pojma, kakvi su ovo talenti i sl. E pa gospodo, sve to treba da bude obratno.Dosao si sa strane kao pojacanje i placen si vise od domaceg igraca, ma ima odmah da igras i da produciras. Ako to ne radis, ima da te se kritikuje, a dijete, koje je tek uslo u 1.tim, treba da se istrpi i da se bude strpljiv s njim. Mi smo masu nase djece upropastili prevelikim pritiskom posljednjih sezona, dok se su raznorazni polovnjaci tetosili.
A gledaš li ti svjetski fudbal ikako, eto iskreno reci… pogledaj Torresa u Čelziju, koliko mu je trebalo da nadođe, a lik prespreman uvijek bio, Džeku u Sitiju, o Hazardu u Realu da ne pričam… ne daj bože da mi platimo nekog milion nečega i da fulimo, takvi kao što si ti bi razapeli sve u klubu. A to se bukvalno svaki dan dešava u svijetu fudbala. Uspjeh je kad pogodiš s većim brojem dovedenih igrača, a razočaranja je bilo, ima i bit će.

Što se tiče naše djece, naš je pogon u rasulu, nema tu puno kvalitete i potencijala. I ovo što Denis forsira je malo na silu, najiskrenije, ali hvala mu, moramo pokazati da smo klub koji će uvijek pružiti priliku omladincima kad to zasluže. Ali da će biti neki ekstra igrači od njih, čisto sumnjam. Kada bismo od jednog napravili nekog ala Amir, Bajić, Hodžić… bio bih zadovoljan.
Omladinski što hitnije riješiti, a bez ozbiljnog kampa nema rješenja. Po mom mišljenju treba prodati pomoćni, taj novac kompletan potrošiti na pravljenje ozbiljnog trening kampa sa svom pratećom infrastukturom (prostorije za dnevni boravak, sobe za spavanje kako bi omladinci mogli biti u karantinu dan pred utakmicu, a nekada i tokom sedmice)

Prodaja Al Jabera nam treba otvoriti oči, a na ovaj način rijesit cemo pitanje i o investitoru i skrivenim namjerama sa pomoćnim.

Mulalic Edis
Kontakt:

pon nov 04, 2024 11:38 am

Velez, nedjelja u 13:00. Ide ludilo. Naprijed Zeljo ljubavi moja.
Grande Miske 💪

Trenutno korisnika/ca: nikson i 74 gosta.

Prijava