cipiripi je napisao/la: ↑uto jul 19, 2022 12:25 pm
Leon_Professional je napisao/la: ↑uto jul 19, 2022 12:09 pm
cipiripi je napisao/la: ↑uto jul 19, 2022 11:54 am
Nase je samo da zadrzimo prosjek izmedju 6 i 7000 navijaca na svakoj domacoj utakmici. Sa ovim prosjekom mi bismo klubu svako 15 dana "donosili" zaradu od minimalno 50 000 KM. Ova cifra je dovoljna koliko toliko za normalno funkcionisanje bez rasipanja.
Podatak da je za pola godine isplaceno 6 plata je vise nego dovoljan da znam da se radi ispravno u klubu.
Nakon ove informacije Edisu su zacepljena usta za sva vremena i jedini i iskljucivi krivac ako ne bude rezultata je on licno
To što su redovne, time mu začepljena?
Pa ja ne bih rekao. Ima malo i do ostalih.
Ako ti klub ne obezbijedi kvalitetne igrače, a traži da s tim ostvariš nešto, onda nije samo do tebe.
Ako nemaš pare za Krpu, a imaš za duplo lošijeg (Dženisa), onda nije jedini krivac trener.
Trener je jedini krivac onda kad mu sve obezbijediš. Npr da se desi kod pitara fijasko, tu je Dedić jedini krivac.
Kratko cu se osvrnuti na tvoju konstataciju izmedju kluba i Edisa. Klub je mozda pred Edisa iznio okvirni budzet za angazman pojedinih igraca, mozda Edis namjerno puca na velike igrace tipa Krpica Bradonjica i slicnih igraca ( Mesi Ronaldo), iako zna da klub ne moze ispuniti njegove zahtjeve, mozda Edis na taj nacin trazi alibi za sebe.
Ko su ti igraci od 100 koje je on kao zvao, neka nabroji 5 imena.
Kakav to pritisak Edis ima. Niko mu nije rekao da mora izboriti evropu, da mora osvojiti titulu, da mora osvojiti kup to mu sigurno niko nije rekao.
Ono sto smo mu mi navijaci rekli jeste da MORA pobjediti j.ebenog Leotara pred punim stadionom, ono sto smo mu rekli da u zadnjih 10 utakmica nema pobjede, ono sto smo mu mi rekli jeste da ne zelimo vise gledati Kosorica i Bekrica, ono sto smo mu rekli jeste da NIJE TRENER za nas klub.
Je li administracija kriva sto u dvije sezone nece afirmisati niti jednog jedinog igraca, je li administracija kluba kriva za njegove taktike i postavke igraca na terenu, nije sam je kriv.
Ova informacija da je administracija uradila LAVOVSKI posao oko finansija je za mene dovoljan dokaz da je on nula od trenera.
Jesmo li se ikada zapitali da li Edis zeli bolje igrace u klubu tipa Krpica, Bradonjica i slicnih. Sta ako ih je klub spreman platiti a Edis kaze da mu ne trebaju, je li se on plasi dobrih igraca i jakog tima? Edis je svjestan da nije u rangu sa Osimom, Jakirovicem, Jovicem pa i Dudicem, svjestan je i on da nema taj trenerski kvalitet gdje bi se od njega sa boljim igracima trazio rezultat. Ovako je lakse kukati i traziti alibi da su svi krivi osim njega, a on u zadnjih 15 utakmica ima 3 pobjede.
SRAMOTA