Jesi ti svjestan da bi ga sutra otjerali isti ovi što tjeraju Tomu, Marenzija i svakog živog ko nije odgovarajući babuki??!!Glas Razuma je napisao/la: ↑pet sep 24, 2021 10:48 pmZeljeznicar zavisi od jednog covjeka zato sto su tako Zeljeznicarevi navijaci htjeli, svjesno ili nesvjesno, apsolutno je nebitno postalo. Gospodin Misimovic moze spasiti Zeljeznicar, kamatara otjerati na sud i sve njegove jatake, izgraditi jak Zeljeznicar sa jakim sponzorima, pa ce i rezultati doci sa igracima kao sto su Miroslav Stevanovic, Goran Zakaric, Sulejman Krpic i ostali. Sve ostalo je prezivljavanje do konacnog gasenja kluba. Na navijacima je da napokon izaberu ono sto je ispravno. Sto je veceras idite kod gospodina Misimovica i molite ga da se vrati. Molite, kumite, on je lud za Zeljeznicarem vise od svih nas, ali ste ga povrijedili i uvrijedili zestoko.Qooler je napisao/la: ↑pet sep 24, 2021 10:22 pmUz dužno poštovanje, ja sam neko ko bi najviše volio da se vrati Misimović, a ti si neko ko je po meni uvjek u pravu, ipak ne možemo postavljati tako stvari. Ako Željo zavisi od jednog čovjeka, neka se sutra ugasimo. Pokazali smo da ne zavisimo. On jeste najbolje rješenje, al mi moramo dalje i nikad ne smijemo ovisiti o jednom čovjeku.Glas Razuma je napisao/la: ↑pet sep 24, 2021 10:15 pmVeoma je jednostavno, dozvolite da vam deda koji pedesetak godina prati Zeljeznicar da savjet. Otidjite kod gospodina Misimovica i molite, kumite da pomogne i da se vrati u klub. Siguran sam da nece odbiti iskrene navijace. To je jedini nacin i jedina osoba koja se moze izboriti sa ovim probisvjetom. Dovoljno je nezavisan, oraha u dzepu uopste nema, voli Zeljeznicar i zivi istinske, univerzalne vrijednosti. Idite mu na vrata organizovano i molite ga.
Zapitaj se da li je gospodin Misimovic više naivan da 2x nasjedne na istu priču, bez obzira koliko taj čovjek Želju volio, ne može zbog svog ugleda i imena dopustiti da ga neki narkoman i konobar za cvaju tjera. Gospoda nađe način da pomogne klubi i na drugi način, organizuje i ugosti legende kluba, jasno se distancira od bilo kakvog uticaja na klub dok nije tu, za razliku od šetača pujde po sarajevskim mahalama sa čačkalicom u ustima dok čeka porciju graha i vino, pa da krene priču kako je on Željo i da objasni raji šta je Željo.
Uvijek se gospoda razlikovala od klošara, gospodin Misimovic je veći mangup od sarajevskih šatro varalica, samo prava raja konta štos. Ni nakon toliko godina podmetanja i laži, nikad nisu uspjeli naći nijednu nelegalnu radnju niti kriminal u poslovanju, i to je njegov lični a itekako i Željin obraz.
A ovo što navodiš da mu se ode i da će pristati, razumijem te da si očajan i da očekuješ, i ja bih iskreno ponovo našeg Želju od prije par godina, istog onog Želju koji se krupnim koracima krenuo sam boriti protiv svega, postavljati standarde u ovoj ligi, ali realnost je drugacija. Realnost je i gospodinu Misimovicu udarila u glavu u tim danima kada je uvidio da istinski navijači nisu pronašli način da zaštite klub, nisu stali uz klub, nego je prepušten krezuboj rulji potpomognutoj sa skupinom navijača sa Južne tribine,pa i ne čudi što se gospodski povukao da napokon skontamo šta smo izgubili a to je sistem.