Nigdje nisam napisao da je pozeljna niti idealna destinacij za zivot,ali jesam napisao da njie vukojebina kako je neki zele prikazati,kao i da se ovdje tesko navici na zivot.Par cinjenica sam naveo zasto mislim da Sarajevo nikad ne moze biti vukojebina,ima ih jos ali ovo je sportski forum pa ne bih duzio.Evo ustvari napisat cu dva primjera - Danis Tanovic koji je zivo u Francuskoj sa zenom strankinjom se odlucio da zivot nastavi u ovom gradu..Drugi primjer je Elvir Bolic koji je zivio u Istanbulu i Madridu i ima zenu Turkinju dosao je da zivi u ovaj grad sa porodicom.I ima jos inih primjera..Kulturnih dogadjaja takodjer ima dovoljno,Narodno pozoriste svak egodine otvara i zatvara sezone predstava,muzickih dogadjaja i festivala takodjer ima,prirodnih destinacija za odmor mozda i ponajvise u regionu,itd.Dakle,nije sve tako crno niti je Sarajevo ocajan grad za zivot kako kazes,apsolutno se ne mogu sloziti s tobom i ne mozes me ubjediti u tu tezu.za_zivot_cijeli je napisao/la:ukoliko cemo pricati o gradu mislim da emocije trebamo ostaviti po strani i voditi se cinjenicama. a cinjenice ne govore u prilog da je ovo pozeljna sredina za zivot. mozda je grad dobar za visednevnu turisticku posjetu ali ne i za zivot u njemu. nazalost, tako je.rios je napisao/la:Uh kako me naljuti par postova ovdje..
Cemu prica na nacin da smo mi neka vukojebina,da se tesko navici na zivot ovdje,da se grad promjenio,Arapima..Ne mogu i necu da prihvatim ovakvu pricu jer se tice i mene zato sto zivim u ovom gradu i dio sam njega i svako omalovazavanje grada dozivljvam kao i omalovazavanje samog sebe.
Ovo je grad u kojem se odrzava jedan od deset najjacih filmskih festivala u Evropi,koji ima muzeje,koji ima bogato kulturno - historijsko naslijedje,grad u kojeg svaki mjesec dolaze desetci hiljada turista iz cijelog svijeta vjerovatno da bi vidjeli nesto sto negdje drugo bas i nemaju priliku,itd..Dalje,ako zelim postati dio globaliziranog svijeta onda u ovaj grad moze dolaziti ko zeli,zar ne?
Nemojte da sad razloge odlaska Hervasa trazimo u sebi,da nam je lakse prihvatiti da mi toboze zivimo u nekoj vukojebini u kojoj se tesko navici na zivot..Sijaset je primjera ljudi koji su obisli i vidjeli svijeta,radili u velikim metropolama pa dosli i zive ovdje,da ne nabrajam sad primjere..Nema potrebe da se omalovazavamo jer nema razloga za to,nismo mozda Madrid,Rim,London ali nismo ni rupcaga neka..Na kraju krajeva i u tim gradovima se bas svi ljudi ne mogu navici na zivot,Boze moj,sto ljudi sto cudi..
mislim da u Evropi ne postoji grad poput Sarajeva koji ima svakodnevne redukcije vode, copore napustenih pasa po ulicama, uzasan zdravstveni i obrazovni sistem te ovako visoku stopu kriminala po glavi stanovnika. o zivotnom standardu da ne govorimo. gradski saobracaj je uzasan, kulturni zivot ne postoji osim polovinom augusta, sport nam je dotakao dno..... generalno, grad je za zivot ocajan.
mi koji smo ovdje rodjeni zatvaramo oci pred cinjenicama i zelimo da vidimo samo najbolje pa se i nakon trideset i kusur godina pozivamo na olimpijadu dok su nam istovremeno svi olimpijski objekti propali....
mozemo ga voljeti, ali nemamo temelja da bi ga dizali i proglasavali pozeljnom destinacijom za zivot.
30 000.Minjore je napisao/la:Sta ima veze; ako je on platio raskid ugovora makar toliko da pokrijemo gradnju 1/5 istoka, sve mu halalim..
A zajedno imaju godina ko mladji sarajevski prvoligasLARS1921 je napisao/la:
gledaj institucija
uvijek je neko kriv !!!! ne smijemo se voditi emocijama u bilo cemo i starim zaslugama...upravu niko ne tjera oni rade odlican posao ali samo sa one druge strane ...sportski segment je jedno veliko nista od kada je ova uprava na celu i to ne treba kriti i ne treba zatvarati oci...oni moraju nesto uraditi po tom pitanju...da li je sportski direktor rjesenje ili nesto drugo nemam pojma ali nesto se mora promjeniti...i da poredjenja sa rimskim klubom su ovdje uveliko prisutna...volio bi da udjete na forum i da vidite sta navijaci tog kluba misle o presjedniku tog kluba....kad je kritika opravdana onda se mora kritikovati...samo tada cemo postati veliki...sprdali bi svaki klub relano da im se ovo desilo...jbg ovo je samar i ko god misli da nije laze sebe i laze druge...za_zivot_cijeli je napisao/la:kada budemo finansijski dovoljno jaki, moci cemo se nositi sa ovakvim problemima. do tada, nemamo nekog izbora.
ne mozemo si priustiti takav luksuz da iz inata igraca drzimo na tribinima a istovremeno mu isplacujemo platu ma koliko ona bila umanjena raznim kaznama.
manevarski prostor nam je u ovom trenutku suzen i napravili smo najbolje sto smo mogli. Hervas ce platiti ceh za svoju slobodu.
prestanite vise sa prebacivanjem krivice na ljude koji nisu krivi, naprotiv. uradili su sto su mogli. doveli su covjeka, potpisali Ugovor, uradili sve da mu bude lijepo.... iz nekog razloga to mu nije bilo dovoljno i sta sad!? da sve srusimo radi toga!?
suludo!
Miki brate mislim da je on platio oko 35 hiljada tako nestoMinjore je napisao/la:Sta ima veze; ako je on platio raskid ugovora makar toliko da pokrijemo gradnju 1/5 istoka, sve mu halalim..
Ti se se, cini mi se, iz skoro svake zrelije diskusije povlacio i pokusavajuci ostavit neku misteriju il tako nesto. Ono, da se mi stalno pitamo sta to, eto, neandertalac ustvari misli...za_zivot_cijeli je napisao/la:hvala ti na pojasnjenju.Neandertalac je napisao/la:Naravno kolega.za_zivot_cijeli je napisao/la: mozes li malo pojasniti ovo...?
Imate zvanicnu pa procitajte.
Minjore je napisao/la:Dosta price o spanskom indijancu. Za 2 dana ide najveci BH derbi, fokusirajmo se na to. Zeljo nije jedan igrac, Zeljo nije jedan trener, Zeljo je mnogo, mnogo vise. MA VI STVARNO NISTE NORMALNISpoiler:
Nisi upucen, fali dio posta. Budi `zreo` pa procitaj cijeli razgovor i uvezi ga u cjelinu. Sve fino objasnjeno.neroazzuro je napisao/la:Ti se se, cini mi se, iz skoro svake zrelije diskusije povlacio i pokusavajuci ostavit neku misteriju il tako nesto. Ono, da se mi stalno pitamo sta to, eto, neandertalac ustvari misli...za_zivot_cijeli je napisao/la:hvala ti na pojasnjenju.Neandertalac je napisao/la: Naravno kolega.
Imate zvanicnu pa procitajte.