Uh kako me naljuti par postova ovdje..
Cemu prica na nacin da smo mi neka vukojebina,da se tesko navici na zivot ovdje,da se grad promjenio,Arapima..Ne mogu i necu da prihvatim ovakvu pricu jer se tice i mene zato sto zivim u ovom gradu i dio sam njega i svako omalovazavanje grada dozivljvam kao i omalovazavanje samog sebe.
Ovo je grad u kojem se odrzava jedan od deset najjacih filmskih festivala u Evropi,koji ima muzeje,koji ima bogato kulturno - historijsko naslijedje,grad u kojeg svaki mjesec dolaze desetci hiljada turista iz cijelog svijeta vjerovatno da bi vidjeli nesto sto negdje drugo bas i nemaju priliku,itd..Dalje,ako zelim postati dio globaliziranog svijeta onda u ovaj grad moze dolaziti ko zeli,zar ne?
Nemojte da sad razloge odlaska Hervasa trazimo u sebi,da nam je lakse prihvatiti da mi toboze zivimo u nekoj vukojebini u kojoj se tesko navici na zivot..Sijaset je primjera ljudi koji su obisli i vidjeli svijeta,radili u velikim metropolama pa dosli i zive ovdje,da ne nabrajam sad primjere..Nema potrebe da se omalovazavamo jer nema razloga za to,nismo mozda Madrid,Rim,London ali nismo ni rupcaga neka..Na kraju krajeva i u tim gradovima se bas svi ljudi ne mogu navici na zivot,Boze moj,sto ljudi sto cudi..
O Hervasu..Sinoc sam napisao da se nadam da ce se klub sto prije oglasiti po ovom pitanju,evo i oglasio se..Razumijem da je imao porodicne probleme i postujem to,porodica treba biti iznad svega svakako,medjutim neke stvari se provjere prije nekog veceg koraka u zivotu,vidis li mozes li ti to ili ne mozes,sta te i kako te ceka,itd..Elem..
Nema potrebe ni da se napinjemo sa pricom kako je ovo nesto normalno,nije i svi to duboko u sebi znamo.Igrac je dosao na velika vrata,spreman za narednu sezonu i par dana prije prve utakmice odlazi i ostavlja mozda trenera na cjeldilu,ko zna..Al elem i to,dobra skola za ubuduce.
Ljudima u klubu nista ne zamjeram,imali su dobre namjere.Sad se okrenuti prici o derbiju jer je derbi nasa realnost a Hervas vise ne.