cala je napisao/la: ↑pon jul 06, 2026 11:24 am
I sam klub koristi terminologiju "strateski partner" a ne investitor. Ljudi uozbiljite se, nece niko doci i tek tako halaliti svoje tesko stecene milione da bismo se mi opet igrali fudbala i menadzmenta, pri tome bez ikakve garancije. Navijaci pljuju frajera a realno za vecinu stvari je 100% u pravu. On je mozda gledao ovaj model kao Misimovicev, doci sa svojom upravom, posuditi nesto para klubu i upravljati tim parama dok smo ga mi gledali kao lika koji ce doci preko noci i iz ljubavi dati svojih 10 miliona i reci ma vratite kad mozete.
Najlakse je tudjim kurcem gloginje mlatit. U ovom slucaju, najlakse se tudjim parama rasipat.
Ovo je zamjena teza.
1) Mirvić je izglasna za strateškog partnera. Izglasana je promjena statuta onako kako je on tražio, za koju mu je rečeno da neće moći proći, ali je insistirao.
2) kada to nije prošlo izabran je za predsjednika UO, i postavljeni ljudi koje je on birao.
Znači imao je sve poluge vlasti u svojim rukama. Realno je bilo očekivati da uloži svoje pare, upravlja njima i ostvari korist za sebe i za klub.
Njegova ideja je bila da digne ne klub kredit, da se malo igra sa tim, pa ako bude plus, svima dobro. Ako bude minus, klub nek vraća....rizik za njega 0%.