plavi kanarinac
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

sri jul 01, 2026 8:04 am

ubaceni element je napisao/la:
sri jul 01, 2026 7:44 am
Dante ba ljudi, kakve kuke kakvi bakraci, covjek nas je jednostavno pokusao izvarati oko statuta, nije proslo, onda se nastavio pretvarati da ce sve biti ok, lagao i zavlacio. Nije njega niko sabotirao, nije mu niko podmetao, sve je rezultat njegovog ubleharenja na koje smo naletili ko mladi majmuni.
1/1
Najljepša drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

Gagi tm 87
Kontakt:

sri jul 01, 2026 8:18 am

Ima li ikakvih vijesti,ko bi mogao biti u novom UO?

AdmirA
Kontakt:

sri jul 01, 2026 8:23 am

Gagi tm 87 je napisao/la:
Spasitelji

Gagi tm 87
Kontakt:

sri jul 01, 2026 8:31 am

AdmirA je napisao/la:
sri jul 01, 2026 8:23 am
Gagi tm 87 je napisao/la:
Spasitelji
Opet isti jel de Tunovic,Tanovic,Badžo niko novi?

south side
Kontakt:

sri jul 01, 2026 8:32 am

Eto ga i Magoda najvio obustavu sredstava 👏 klosari sta uradise od kluba.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil življenja i ponašanja. Za mene je to sjesti na most na Malti i popričati o svemu, pa otići na piće. Željo je oduvijek važio za nešto što povezuje divne ljude koji pomažu jedni druge.Ivica Osim

ublehas
Kontakt:

sri jul 01, 2026 9:02 am

Jacksparrow je napisao/la:
sri jul 01, 2026 6:43 am
GodinamaTu je napisao/la:
sri jul 01, 2026 12:07 am
uto jun 30, 2026 10:39 pm
Pa bolje ispast al kako do kantonalne pa ispocetka. Ovo je postalo neozbiljno, sramote nas na svakom cosku daleko od ozbiljnog kluba.
Haj molim te objasni nam sta znaci to ispocetka od kantonalne. Nadam se da si svjestan da Zeljo ima visemilionsku imovinu i nije celil

Koliko dugo ce jos moci izdrzati klub da ga nakon perioda stabilizacije zavaljuju? Kod nas posle svake stabilizacije dolazi jos vece nazadovanje.
Naravno da dolazi. Poslije svake stabilizacije porastu raji apetiti, pa se tjera svako ako se ne osvoji titula, ako se ne prođu neka kola u evropi, ako se ne dovedu neka šmina pojačanja....uvjek uz istu mantru. "Ima ko će, samo nek ovi odu". Onda se pojave Violine, Cerići, Mirvići....zavale klub, i opet traži nekog da vadi kestenje iz vatre. Kad se klub koliko toliko stabilizuje, ide ista priča. Raja nedazovoljna, i tjeraj....i tako u krug.
struja je napisao/la:
AsharaK je napisao/la:
sri jul 01, 2026 1:00 am
Jel fakat neko moze poredit Diglisica i Mirvica? E svasta
Naravno da ne može.Diglisić je puuuunnooo ozbiljniji od ovog šalabajzera ali su naši fenomeni u klubu uspjeli da i njega otjeraju.Možda nije kasno da opet kontaktiraju čovjeka.Kažem možda.......
Ko je otjerao Diglišića? i koja je logika da ako nekog "miniraju" i "otjeraju" da tim ljudima preko pola miliona eura.
Istina je po meni puno jednostavnija, ali se nama ne sviđa. Mi kao UG nismo interesantni nikome. Čovjek pokušao, vidio da nikako ne može legalno zaobići naše zakonske kočnice, i odustao. Obzirom da je ozbiljan biznismen (za razliku od Mirvića) dao donaciju za "izgubljeno vrijeme".
Zadnja izmjena: ublehas, dana/u sri jul 01, 2026 10:00 am, ukupno mijenjano 2 puta.

struja
Kontakt:

sri jul 01, 2026 9:12 am

ublehas je napisao/la:
GodinamaTu je napisao/la:
sri jul 01, 2026 12:07 am

Haj molim te objasni nam sta znaci to ispocetka od kantonalne. Nadam se da si svjestan da Zeljo ima visemilionsku imovinu i nije celil

Koliko dugo ce jos moci izdrzati klub da ga nakon perioda stabilizacije zavaljuju? Kod nas posle svake stabilizacije dolazi jos vece nazadovanje.
Naravno da dolazi. Poslije svake stabilizacije porastu raji apetiti, pa se tjera svako ako se ne osvoji titula, ako se ne prođu neka kola u evropi, ako se ne dovedu neka šmina pojačanja....uvjek uz istu mantru. "Ima ko će, samo nek ovi odu". Onda se pojave Violine, Cerići, Mirvići....zavale klub, i opet traži nekog da vadi kestenje iz vatre. Kad se klub koliko toliko stabilizuje, ide ista priča. Raja nedazovoljna, i tjeraj....i tako u krug.
struja je napisao/la:
AsharaK je napisao/la:
sri jul 01, 2026 1:00 am
Jel fakat neko moze poredit Diglisica i Mirvica? E svasta
Naravno da ne može.Diglisić je puuuunnooo ozbiljniji od ovog šalabajzera ali su naši fenomeni u klubu uspjeli da i njega otjeraju.Možda nije kasno da opet kontaktiraju čovjeka.Kažem možda.......
Ko je otjerao Diglišića? i koja je logika da ako nekog "miniraju" i "otjeraju" da tim ljudima preko pola miliona eura.
Itina je po meni punu jednostavnija, ali se nama ne sviđa. Mi kao UG nismo interesantni nikome. Čovjek pokušao, vidio da nikako ne može legalno zaobići naše zakonskere kočnice, i odustao. Obzirom da je ozbiljan biznismen (za razliku od Mirvića) dao donaciju za "izgubljeno vrijeme".
To je priča fenomena iz kluba koji su bili u taj vakat ali je malo drugačije.Cifra nije tolika manja je

Charlie Sheen
Kontakt:

sri jul 01, 2026 9:27 am

Za nadati se da ce Jug imati sta reci jer vracanjem onih starih koji su nas gurnuli u ovaj ambis bi bio poguban za Zeljeznicar.
Potrebna nam je neka novi ljudi i nova energija u klubu

milanribar
Kontakt:

sri jul 01, 2026 9:40 am

Charlie Sheen je napisao/la:
Za nadati se da ce Jug imati sta reci jer vracanjem onih starih koji su nas gurnuli u ovaj ambis bi bio poguban za Zeljeznicar.
Kojih starih? Pa mi svake godine tjeramo kamion ljudi iz kluba. Nemamo mi više novih a stare smo sve odjebali i uglavnom ih optužujemo za nešto. Nema Real toliku bazu ljudi koji bi bili sposobni da vode klub a ne mi....

alombardo
Kontakt:

sri jul 01, 2026 9:44 am

Modus operandi je isti, svako ko pokusa umjeti mesto novo, od Senada, Diglisica, Sanina ima opstrukciju od spasitelja.

Razlog je jednostavan, ovakav sistem UG im odgovara i na njemu mnogi parazitiraju, direktno ili indirektno godinama.

Pored toga, ceka se način da se uzme imovina, na ovaj ili onaj način.

Ozbiljna mafija preko kojosara zaustavlja sve procese

ublehas
Kontakt:

sri jul 01, 2026 9:57 am

struja je napisao/la:
sri jul 01, 2026 9:12 am
ublehas je napisao/la:

struja je napisao/la:

Itina je po meni punu jednostavnija, ali se nama ne sviđa. Mi kao UG nismo interesantni nikome. Čovjek pokušao, vidio da nikako ne može legalno zaobići naše zakonskere kočnice, i odustao. Obzirom da je ozbiljan biznismen (za razliku od Mirvića) dao donaciju za "izgubljeno vrijeme".
To je priča fenomena iz kluba koji su bili u taj vakat ali je malo drugačije.Cifra nije tolika manja je
Onda neka neko napiše imenom i prezimenom ko je otjerao Diglišića.
Vazda neko, nešto. Eto ako znaš, reci imena i prezimena.

Takođe me zanima kako je on mislio zaštiti svoja ulaganja.

ublehas
Kontakt:

sri jul 01, 2026 9:59 am

milanribar je napisao/la:
sri jul 01, 2026 9:40 am
Charlie Sheen je napisao/la:
Kojih starih? Pa mi svake godine tjeramo kamion ljudi iz kluba. Nemamo mi više novih a stare smo sve odjebali i uglavnom ih optužujemo za nešto. Nema Real toliku bazu ljudi koji bi bili sposobni da vode klub a ne mi....
Najjača priča je trebaju novi ljudi i nova energija, a nama niko poslije pola godine nije valjao. I onda se pitamo kako nema neko bogat i sposoban da se pozabavi Željom.

santakuruz
Kontakt:

sri jul 01, 2026 10:09 am

santakuruz je napisao/la:
pet sep 05, 2025 10:45 am
Ljudi, nisam nikakav insajder, nemam info iz kluba niti od ljudi bliskih bilo kojoj od ovih struja koje se pojavljuju zadnjih nekoliko godina. Ja idem na utakmice kad sam u mogućnosti, pratim sva dešavanja oko kluba i volim ovaj klub jer mi je eto još ko djetetu plava boja prirasla srcu (iako nisam iz Sarajeva). kratko ću se osvrnuti na ovu priču oko investitora, mislim da sam nekad ranije možda čak to i pisao. Nije mi jasno da ljudi očekuju da će se pojaviti neko sa dobrim namjerama i u samom startu uložiti 10ak miliona KM a u sljedećih nekoliko godina savim sigurno još toliko da bi sa Željom iz neke ljubavi napravio rezultat. Od toga nema ništa. To je jednostavno tako, tu nema aposlutno nikave računice, opravdanosti, nema nikakve garancije za povrat investicije. U tom slučaju nijedan normalan biznismen, koji je vođen ekonomskim motivima ne ulaže novac. Ti ljudi da tako ulažu pare, ne bi bili milioneri. Mi ne znamo uopšte koliko tačno duga imamo i prema kome. Prema informaciji od mog jednog poznanika koji radi u jednoj revizorskoj kući, Dilgišlić se povukao jer je nakon detaljnog češljanja našeg finansijskog izvještaja i prateće dokumentacije koja mu je poslana, vidio da su nam dugovi veći nego što se htjelo prikazati. U takvoj situaciji, sa neutvrđenim iznosom duga, sa neizvjesnim statusom naše imovine, sa općenito nesređenim tržištem u BiH, sa razno-raznim malverzacijama na relaciji savez-klubovi, previranja u našem klubu i razne struje, u klub može doći investirati samo neko ko nema čiste namjere i u samom startu se planira baviti određenim sumnjivim aktivnostima. I na taj način sebi obezbijediti povrat investicije. Ja sam već 15ak godina u biznisu i vrlo dobro znam da se ljudi koji imaju pare, ne odriču tako lahko tog novca. U BiH, kroz fudbalski klub trenutno ne možeš regularno, legalno zaraditi novac koji bi te motivisao na neko veće ulaganje. A da neko voli klub i ide gurnuti 10+ miliona KM pa da razmišlja sljedećih 10godina kako da uopšte vrati taj iznos a kamoli da zaradi šta, od toga nema ništa.
Samo da se citiram. Nakon Cerića još jednom smo diletantski popušili foru, samo ovaj put sa puno, puno ozbiljnijim posljedicama.

Bozidar Radosevic
Kontakt:

sri jul 01, 2026 10:24 am

Senad ili Badzak ko gradi na pomocnom pitanje je sad. Smrkolino i Magodica ispadose iz price 🙃

kb80
Kontakt:

sri jul 01, 2026 10:33 am

Ono što znam jeste da niko, apsolutno niko nije u F.K.Željezničar došao da radi zbog toga da klub bude usješan i stabilan i najbolji u BiH, nego je došao zbog svojih interesa. Naravno da odgovara upravo tim ljudima da naš klub dobro kotira kod navijača i evo političara da bi mogli da uzimaju novac. MORALI su biti dobri ugovori izmedju kluba i investitora, bilo kojeg, ublehe ili ozbiljnog covjeka koji bi zaštitili klub. Ako su evo pojedini znali (ja nisam imao pojma da nismo, a vjerovao sam da smo zaštićeni) ZAŠTO su šutili do kraja juna, ZAŠTO se nije pokrenulo ranije. Nego se hajca ovjde raja kako nije u redu, kako ovo, kako ono, umjesto da ljudi koji su zaduženi da ČUVAJU klub odmah to zaustave. Znali smo da će ovo biti prije pet dana, jer su pojedini najavljivali sve ovo, ali zašto se ovo nije onda uradilo prije mjesec dana, dva ? Ne interesuje me ni Mirvić, ni Nijaz, ni ovaj, ni onaj, samo znam da su ovo teška mutna posla, to znam.
Daj nam Senada i Amara zajedno !!!

Gagi tm 87
Kontakt:

sri jul 01, 2026 10:47 am

Ko će sad vodit treninge,ni jednog trenera više nemamo.

milanribar
Kontakt:

sri jul 01, 2026 10:48 am

Meni je fascinantno kako apsolutno nema sposobnih ljudi za upravljanje jednim sportskim kolektivom. Jel moguće da smo toliko prokleta sredina...

SamoNapad
Kontakt:

sri jul 01, 2026 10:57 am

Meni je fascinantno kako apsolutno nema sposobnih ljudi za upravljanje jednim sportskim kolektivom. Jel moguće da smo toliko prokleta sredina...
Sposobni su oni ali da sebi izgrade nesto i da se utale dalje njij ne zanima . Jer da je zanimalo nekog istinski ne bi se uvijek zavrsavalo raspadom.
Samo sto je ovaj put mozda i najteze jer su pare spiskane na milion igraca i stranaca koji vise ne mogu u svojim zemljama ni posla obicnog naci a ne igrati fudbal.

Jacksparrow
Kontakt:

sri jul 01, 2026 11:01 am

Stabilinijih ekipa i organizovanijih ima u drugoj federalnoj ligi nego sto smo mi. Da nema navijaca koji su jos uvijek oboljeli za klubom ne bi ni njega bilo.
FCŽ

Bozidar Radosevic
Kontakt:

sri jul 01, 2026 11:09 am

Bez uvrede ali ovdje u drzavi izuzev zap. Hercegovaca sposobnih ljudi da nesto vode nema u tragovima. Zato za sitne malverzacije boljih nema.

Trenutno korisnika/ca: billybih, BrUDA, Ujko i 222 gosta.

Prijava