exbabilon
Kontakt:
Status: Offline

Re: FK Željezničar

pet apr 17, 2026 11:04 pm

Bezbroj centarsuteva, a u 16m samo Krpic. Tri vezna jedan kraj drugog na 30 metara od gola. Ne moze se tako dati go. Komotno se mogao ubaciti drugi napadac, napuniti sesnesterac i dobiti ovo. Savin kiks.

Bozidar Radosevic
Kontakt:

pet apr 17, 2026 11:08 pm

Korektna utakmica sa nase strane, kad se uzme da nam je Erick morao igrati i da se Radovac opet povrijedio sto nas je otupilo kreativno u drugom, ne mozes biti nezadovoljan. Nadam se da Erick i Sabic vise nece igrati. Obojica su letargicni i uzasni, Sabic uz to i jako neinteligentan igrac.

SamoNapad
Kontakt:

pet apr 17, 2026 11:17 pm

Ali Erik, kojem se grce misici a prehoda utakmicu ,je vrhunac. Mozda se oni umore od taktike ( sto kaze Savo) ali uzivo na stadionu to izgleda ko da ne zele da pobijede.

Valter
Kontakt:

pet apr 17, 2026 11:41 pm

Akumuluirani nekvalitet još jednom je došao do izražaja, još kada na to dodaš jako loše vođenje utakmice od strane Miloševića, sa bodom trebamo biti presretni. Izgleda da je Savo kada je došao kod nas dobio zadatak da po svaku cijenu izbori opstanak. Današnja kompletna neambiciozna predstava i igrača i trenera je odraz malih ispodprosječnih ekipa. Onog trenutka kada je Odinaka postao najbolji igrač ekipe i to iz utakmice u utakmicu najbolji je pokazatelj da se nemamo ni zašta optimistično uhvatiti u narednom periodu. Samo se bojim da i Savo ne upadne u ovu neambicioznost.
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.

Od ovog kluba uzeti KAMATU, najveći je haram.

fcz
Kontakt:

sub apr 18, 2026 12:24 am

Kakav deja vu na 2000. i davanje bodova Buducnosti iz Banovica u play-offu za prvaka.

Ostalo je samo ime - zasad.
Na nebu je jedna boja, jedan voz i jedna pruga. U mom srcu jedna ljubav, ne postoji druga. Volim te Željo. Tvoj Manijak s juga.

plavi kanarinac
Kontakt:

sub apr 18, 2026 12:38 am

E sanine i ti ga pusi... Pojavi se barem na kratko.
Najljepša drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

Occasionally
Kontakt:

sub apr 18, 2026 7:41 am

cala je napisao/la:
pet apr 17, 2026 10:37 pm
Savo je ovo usrao. Prva prava izmjena tek u 81. minuti a ekipa se istrosila nakon gola. Erick u prvoj postavi je takodje fula epskih proporcija a taman kad pomislim da Odinaka ne moze biti gluplji, on me iznenadi.

Steta, mogli smo se makar nadat evropi ali ovako mrka kapa i samo cekamo kraj sezone.

Slušam komentare na tribini. Po pripljenom golu.
" - Savo, ne mjenjaj ih do kraja. Kada su ovako bezobrazni i lijeni, neka ih raja psuje do 90. Neka se sad pate na terenu"

Occasionally
Kontakt:

sub apr 18, 2026 7:47 am

slika

plavi kanarinac
Kontakt:

sub apr 18, 2026 8:31 am

Sta je problem reci da je ovo bila njegova krivica sinoć?
Najljepša drogo ovoga svijeta, tvoj sam ovisnik!

Jacksparrow
Kontakt:

sub apr 18, 2026 9:25 am

Sinoc bilo dobro, i dobro se igralo sa obzirom ko trci na nasoj strani na terenu. Privesti sezonu mirno kraju, dovesti covjeku solidne igrace jer ovi nisu ni solidni osim pojedinaca.
FCŽ

salle86
Kontakt:
Status: Online

sub apr 18, 2026 9:34 am

Nije problem, ali imamo i nerealnu sliku.
Došao je u ekipu koja je imala, 11 mečeva bez pobjede ?
Znam da smo igrali utakmice bez ozbiljnog napada...sa istim ovim igračima.
Nije sad da je doveo ko svaki trener prije njega, neke svoje igrače pa eto da se ima za šta "zakačiti".
Meni je ona IGRA sinoć imala smisla. Jedino ta završnica fali.
Iz prvog poluvremena bih kao lošeg izdvojio samo Erika koji je zbog pozicije koju igra morao učestvovati više u utakmici a ne kriti se. I Gelcev onako...ostali debelo iznad onog kako su do sad igrali.
Suljo jeste statistika loša što se golova tiče, ali učestvuje u igri, pomaže gore problem je taj što su njemu 35 pa ne može 90 minuta i ganjati i zabijati. A plus je većinom sam u 16.
Čak mi se svidjela i razmjena pasova i pozicija Alića i Šabića, one lopte između igrača u prostor i ubačaji. Opet šteta jer je Suljo sam. Odinaka najbolji.
E u drugom kad je izašao OTPISANI Radovac od nekih trenera, vidjelo se šta on radi. Posušje je odjednom od svog 16 počelo gradit igru i kros pas dolazilo do naših 30m. Prokop je tek zadnjih 5 minuta pokazao neke naznake igre, do tad mu je svaki pas bio unazad. Odbranu on i ne igra nikako.
Milošević onako imam osjećaj da se čuva i da je počeo igrati "pravo" tek kad smo primili gol.
Bičakčić fantastičan s obzirom na gabarite i godine :) borio se i uspio izboriti sa Mulatom koji je za našu ligu napadačina. Mene fascinira kako Sedorf zna odigrati dobro 30 minuta pa onda ima rupu od 2-3 minute gdje pravi sranja kao totalni amater, pa opet dobro.
Što se tiče klupe mogao je Rakić ili Hamza umjesto Sulje, ali je Savo vjerojatno mislio da ne bi ništa bolji bili, što i ja kontam. Jednostavno nisu taj kapacitet da ulaskom donesu promjenu. Dok je Suljo makar fajter, trčeće do zadnje minute.
I ovaj Husković ne znam kakav je tamo nekad negdje bio, ali lik je totalno zaboravio igrati. Ne moraš zabijati golove ali se možeš znati kretati. Nema uopšte učešća u igri, ubaciš ga umjesto preumornog Odinake koji više ne može da hoda, po svoj logici morao bi pojačati tim tih zadnjih 3-4 minute ono kontra.
Jedino eto što se moglo možda Kororu gurnuti u vatru, momak ima prejaku statistiku utrpao je Borcu 4 komada čini mi se prije koji dan, bar zbog toga nekih 10-ak minuta.
Kako god, raja koja je bila na utakmici prepoznala je napredak pa se više puta u glas prolomila zajednička pjesma sa svih tribina. Dosta za početak.
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

avlami97
Kontakt:

sub apr 18, 2026 9:42 am

Sve sto se trenutno desava na sportskom polju je posljedica pogresnih poteza u zadnjih godinu dana.
Proslu sezonu smo zavrsili 4., izborili Evropu, afirmisali i prodali Jabera za rekordan iznos. Krpic i Boljevic su bili prvi strijelci ekipe sa po 14 golova. Osim pobrojanih vaznu ulogu je igrao i Dangubic.
Mijenja se trener i dovodi Admir Adzem koji pravi haos u ekipi. Oduzima se kapitenska traka lideru ekipe Krpicu, Boljevicu uskracuje slobodu u igri, Jaber je prodat, Dangubic odlazi, kao i jos par igraca koji su igrali vaznu ulogu u toj ekipi. Od napadackog stila igre prelazimo na igru u tranziciji. U odredjenom periodu prvenstva nam to i prolazi, ali je svako znao da to mora stati, jer nemamo igre. Na sve to nam se i glavni igraci povredjuju kao na traci. Adzem nagomilao 40 igraca (poluigraca) i neslavno odlazi, Slovenac pogubljen i tu smo gdje smo.
Savo jos pokusava "unormaliti" ekipu i to mu za sada polazi za rukom, ali je vec prekasno za bilo sta vise od trenutnog sto gledamo.
Zakljucak: Turbulentna sezona, bez jasne vizije i plana, kako na terenu, tako i van njega.
ABd bice bolje sljedece sezone, ako budemo imali mozga.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

SkenderijaTM87
Kontakt:

sub apr 18, 2026 10:18 am

plavi kanarinac je napisao/la:
sub apr 18, 2026 8:31 am
Sta je problem reci da je ovo bila njegova krivica sinoć?
Ma sta je ba njegova krivica? Jedino je mogao jos jednog napadaca ranije ubacit, ali kojeg? Svaki je jebena karina tkd i nema koga ubacit.

avlami97
Kontakt:

sub apr 18, 2026 10:36 am

Sinoc Odinaka i Krpic najbolji. Radovac dobar. Ni Galcev nije bio los. Erik odron, najlosiji sinoc.
Koliko sam primjetio, od dolaska Save, izlaskom Radovca u svakoj utakmici mi padamo igrom. To se i sinoc desilo.
Sveukupni dojam i nije toliko los, koliko je los rezultat.
Dok istina obuje cipele laž je već obišla cijeli svijet.

Valter
Kontakt:

sub apr 18, 2026 10:55 am

Occasionally je napisao/la:
sub apr 18, 2026 7:47 am
slika
Savo ako je po tebi naša realnost da nam je maksimum remi na Grbavici protiv Posušja, realno paša ti nama i ne trebaš. Vodit ću klub besplatno i ja i garantovati svojom cjelokupnom imovinom da nečemo ispasti. A za više ne trebamo ni ja ni ti Savo - realno. Ovo kako si jučer postavio i vodio utakmicu je stav davljenika, naravno razumijem da si svjestan koliko škarta imamo u ekipi al jarane igrali smo protiv Posušja.
1921. godine Dimitrije Dimitrijević, Ludvig Leple, Stjepan Katalinić i ostali radnici iz Željezničke radionice skupljaju novac za kupovinu lopte i dresova na kojima je bila kao grb izvezena lokomotiva.

Valter
Kontakt:

sub apr 18, 2026 11:27 am

E baš nekako svi drugačije gledamo utakmicu. Meni recimo Galčev igrač koji se jako loše snalazi na poziciji na kojoj igra. Protiv svakog iole ozbiljnijeg protivnika mi smo donji. Sedorf se u zadnje vrijeme kao i trudi al sa loptom veze nema. Na drugom forumu neki hvale Prokopa, po meni u svakom trenutku kada je u posjedu lopte visi da mu je protivnik oduzme u opasnoj zoni, neka okretanja oko svoje ose, spori pasovi ... O Eriku se očito svi slažemo, sada mu ističe ugovor i nelogično je da on uopšte igra pa makar ni jedan veznjak ne bio na raspolaganju. Uglavnom Erik igra za protivnika. Šabić zabio gol al ja jedva čekam da izađe iz U-21. Ne razumijem ni ogromnu minutažu Krpića. Lično ću proslaviti ostanak u ligi jer smo dugo, dugo u opasnoj zoni a za više i nismo

salle86
Kontakt:
Status: Online

sub apr 18, 2026 11:36 am

Valter je napisao/la:
E baš nekako svi drugačije gledamo utakmicu. Meni recimo Galčev igrač koji se jako loše snalazi na poziciji na kojoj igra. Protiv svakog iole ozbiljnijeg protivnika mi smo donji. Sedorf se u zadnje vrijeme kao i trudi al sa loptom veze nema. Na drugom forumu neki hvale Prokopa, po meni u svakom trenutku kada je u posjedu lopte visi da mu je protivnik oduzme u opasnoj zoni, neka okretanja oko svoje ose, spori pasovi ... O Eriku se očito svi slažemo, sada mu ističe ugovor i nelogično je da on uopšte igra pa makar ni jedan veznjak ne bio na raspolaganju. Uglavnom Erik igra za protivnika. Šabić zabio gol al ja jedva čekam da izađe iz U-21. Ne razumijem ni ogromnu minutažu Krpića. Lično ću proslaviti ostanak u ligi jer smo dugo, dugo u opasnoj zoni a za više i nismo
Ja se evo recimo slažem gotovo sve sa tobom. Samo bih dodao da danas i prije mjesec dana sa istim igračima ipak gledamo dva različita ŽELJEZNIČARA.
Daleko od odličnog ali mnogo bliže tome nego raspadu sistema
Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO.
Maslačak sam, vjetar me nosi, ima me u tvojoj kosi ŽELJO, ŽELJOO, ŽELJOOOOO..
.💙🤍💙🤍💙🤍💙

SamoNapad
Kontakt:

sub apr 18, 2026 11:39 am

Vala najveci poraz je nekakva tisina i mrtvilo u toku tekme. Tacno raji doslo na vrh glave nervoza i patnja pa nema ni reakcije i ako je ima to je tako stihijski. Eriku i svakom igracu se pljesce reda radi jer nikog vise ne dozivljavamo , raja se pokupi i ode sa tekme . Sva sreca pa se opet vratimo narednu tekmu jer ovo sto mi gledamo godinama je katastrofa. Niti je ovo vrijedno imena Željezničar ali smo se pomirili sa tim da je ovo nasa nova realnost.

Valter
Kontakt:

sub apr 18, 2026 11:50 am

salle86 je napisao/la:
sub apr 18, 2026 11:36 am
Valter je napisao/la:
Ja se evo recimo slažem gotovo sve sa tobom. Samo bih dodao da danas i prije mjesec dana sa istim igračima ipak gledamo dva različita ŽELJEZNIČARA.
Daleko od odličnog ali mnogo bliže tome nego raspadu sistema
Kada je početna pozicija ocjenjivanja kvaliteta igre i igrača u startu postavljena jako nisko onda neki manji napredak bude uočljiv, al opet ne mogu pristati na to da je “Ovo protiv Posušja realnost i da je više od toga jako teško”. Ni jedan trener Želje ne smije prihvatiti takvu realnost pa ma sa kakvim klocevima raspolagao.

ISB87
Kontakt:

sub apr 18, 2026 11:57 am

Kao da druge ekipe ne ulazu u ekipu. A vala i rastereceniji su jer nemaju 10 hiljada ljudi na tribinama.

Veoma losi prelazni rokovi su doveli do ovoga. Ma da kada se vrate Sosic (ubjedljivo nas najbolji igrac), Hodzic i Matej to je opet druga prica.
Odinaka je veoma dobar na krilu, pogotov kada ima lopte kao sinoc od Milosevica. Nije on toliko od tehnike da ide 1 na 1, ali kada mu gurnes loptu tu je pravo dobar, dobar centarsut iz prve.

Jesmo li obezbijedili opstanak? Moze li ovaj mali na go, molim vas?
MIRZA RASCIC

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Google [Bot], salle86 i 57 gostiju.

Prijava  •  Registracija